BritGreek Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Για ποιο λόγο είναι κατώτερο το fiesta από το astra? Πρώτον γιατί είναι αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας (Astra ίδια κατηγορία με Focus)και ...πάλι πρώτον επειδή είναι αυτοκίνητο με ταμπούρα. Το θεωρώ αδιανόητο εν έτει 2011 να αγοράζει κανείς αυτοκίνητο με ταμπούρα πίσω, τα οποία, ό,τι κι αν λένε, σίγουρα κουράζονται περισσότερο σε κατηφορικές διαδρομές, σε σχέση με τα δισκόφρενα. Επειδή το έχω το fiesta (δεξιοτίμονο), τα πλαστικά του μέσα εμένα προσωπικά ΔΕΝ μου φαίνονται ποιοτικά, το τιμόνι του είναι ΤΟΣΟ ελαφρύ την ώρα που ξεκινάς, που για μένα είναι κάπως επικίνδυνο, αλλά είναι ΠΟΛΥ καλό σε κράτημα στο δρόμο και σε οδική συμπεριφορά. Άσε που τα παιδιά μου με θεωρούν πολύ μοντέρνο που οδηγώ Fiesta Έχει βέβαια ένα θεματάκι με το πλαστικό στο αριστερό μέρος της κεντρικής κονσόλας που ζεσταίνεται πάρα πολύ όταν οδηγώ (στη δική μου περίπτωση ζεσταίνεται στη μεριά του συνοδηγού γιατί έχω το τιμόνι ανάποδα), αλλά με ενημέρωσαν ότι μπαίνει ειδικό μονωτικό υλικό και λύνεται το πρόβλημα), όπως και με την όπισθεν η οποία ακούγεται ότι μπαίνει καρφωτά σχεδόν πάντα. Κατά τ'άλλα το κιβώτιο είναι άψογο. Πάντως turbo ούτε κι εγώ θα αγόραζα, για τον απλό λόγο ότι τα turbo χρειάζονται ειδική χρήση (ζέσταμα, αναμονή πριν το σβήσεις) για να αντέξουν. Σε μια διαδρομή Αθήνας, δεν θεωρώ ότι το turbo είναι ιδανικό, ούτε ότι χρειάζεται. Οι τιμές του service για το Fiesta τουλάχιστον εδώ (Αγγλία) είναι αρκετά χαμηλές. Αυτό που έχω να πω, πάντως, είναι οτι το αυτοκίνητο είναι λαχείο. Σε άλλους βγαίνει αστέρι και άλλοι κλαίνε που το αγόρασαν. Ανεξαρτήτου μάρκας.
ferongr Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μια εναλλακτικη στο Fiesta ειναι το Mazda 2 με το οποιο μοιραζονται ιδιο πατωμα. Απ την αλλη, το Mazda 2 εχει καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου, και σε αντιθεση με τα Golf/Polo/Fiesta δεν σε πιανει ο υπνος οταν το οδηγεις (καταπληκτικο στησιμο).
endrevar Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Θα διαφωνήσω, νομίζω ότι το fiesta είναι καλύτερα στημένο από το mazda 2. To δεύτερο είναι πιο νευρικό χωρίς να βλέπω το λόγο. Το fiesta εκεί που το mazda ξεκινάει τα μουτρα συνεχίζει να κρατάει. Πάντως οι διαφορές είναι πολύ μικρές και ίσως να οφείλονται και στα λάστιχα (στα αυτοκίνητα που οδήγησα εγώ) οπότε ανάμεσα στα δύο κριτήριο αποτελεί το οικονομικό και το γούστο.
Rabican Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 το 2 εχει καταπληκτικο στησιμο;;; σιγουρα ανετο, σιγουρα ξεκουραστο, οχι ομως καταπληκτικο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.