Προς το περιεχόμενο

Opel astra 115 PS / Ford Fiesta 120 PS πιο να παρω ?

Panostheone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού έχω σκοπό να πάρω αμαξάκι. ( οι τιμές είναι μαζί με όλα τα extra που θέλω full με το κλειδί στο χέρι )

Το χρώμα θα είναι η σε άσπρο η σε μαύρο.

Το δίλημμα μου εκτος από την διαφορα στα λεφτά είναι ότι το ένα ( astra) είναι μεγάλο αμάξι και για οικογένεια επίσης με χλιδάτο εξοπλισμό και εσωτερικό και αν το πάρω θα το κρατήσω μέχρι να κάνει μπαμ

ενώ το fiesta είναι πιο μικρό αλλα όχι σαν σεϊτσέντο κιόλας έχει ένα ιδιαίτερο στιλ ( όμορφο ) εσωτερικά ίσος υστερεί λίγο σε εξοπλισμό ...αρκετά γρήγορο αφού έχει 5 άλογα πιο πολλά από το astra και είναι και πολύ πιο ελαφρύ και ίσος πιο νεανικό.

Επίσης μιλάω πάντα για 5d και όχι 3d :-)

Σκέφτομαι και λίγο το ότι δεν έχουν 6 ταχύτητες αλλα μονο 5....ίσος είναι ένα μεγάλο μείον δεν ξέρω....τι λέτε?

Λοιπόν,είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2.

:unsure:

Πρώτο :OPel astra 1.6 115 ps Sport έκδοση τιμή 21.500

http://www.opel.gr/vehicles/modela-opel/aftokinita/new-astra-hatchback/features-specs/trims-models.html

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.carbuzz.gr/wp-content/uploads/2009/05/opel-astra-3.jpg&imgrefurl=http://www.carbuzz.gr/%3Fp%3D3563&usg=__YV-JJzkTEW4zvDY6wsXSXrP_13Y=&h=800&w=1400&sz=331&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=UA6Uv_tDFS0r3M:&tbnh=89&tbnw=155&ei=-7m9TdnyKoS0tAa6--D_BQ&prev=/search%3Fq%3Dopel%2Bastra%26um%3D1%26hl%3Del%26sa%3DG%26rlz%3D1R2ADFA_elGR428%26biw%3D1920%26bih%3D926%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=989&vpy=124&dur=932&hovh=170&hovw=297&tx=163&ty=97&page=1&ndsp=60&ved=1t:429,r:5,s:0

Δεύτερο:Ford fiesta titanium 1.6 120 ps έκδοση τιμή 17.500

http://www.ford.gr/Hidden/SidebySideFiesta/dei1=1204944279533

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://auto.clickedit.co.uk/6177/images/car_id_111_1.jpg&imgrefurl=http://motoring.friday-ad.co.uk/castle-cary/used-cars-for-sale/ford-fusion/ford-fusion-tdci-SN5127992&usg=__0PJ5HaKCSSqN4yhpQuE5iKXwa2c=&h=480&w=640&sz=47&hl=el&start=127&zoom=1&tbnid=B_75wdHtARovyM:&tbnh=116&tbnw=155&ei=gbm9TaZbi92yBvPnuJQG&prev=/search%3Fq%3Dford%2Bfiesta%2B2011%2B5d%26hl%3Del%26sa%3DG%26rlz%3D1R2ADFA_elGR428%26biw%3D1920%26bih%3D926%26site%3Dsearch%26tbm%3Disch0%2C1500&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=1243&vpy=461&dur=2219&hovh=194&hovw=259&tx=104&ty=136&page=3&ndsp=66&ved=1t:429,r:29,s:127&biw=1920&bih=926

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καλό,χρυσό το Astra...άλλα 21K για 115 ατμοσφαιρικά άλογα είναι πολλά ,ασχέτως με τι εξοπλισμό έρχεται το αμάξι.

Υπάρχει το Mito και το Polo TSI σάν αντίπαλο δέος του Fiesta.

Προσωπικά θα κοίταγα μόνο μεταχειρισμένο (μια φορά το έκανα το λάθος και θα το πληρώνω για καιρό).Μπορείς να κάνεις πολύ καλό deal σε οχήματα πολλά κλίκ πιο πάνω απο τα συγκεκριμένα που αναφέρεις...

Συγκρίνεις αυτοκίνητα με διαφορά... 4,000 ευρώ;

Προσωπικά σε αυτά τα λεφτά θα διάλεγα VW Golf 1.4 TSI 122HP (5D) με full εξοπλισμό (έκδοση highline). Βγαίνει στις 21,000€ και έχει και κιβώτιο 6 σχέσεων. ;)

Εάν κοιτάς αποκλειστικά σε αυτά που λες, δε μπορώ να εκφέρω άποψη... το Fiesta το ξέρω, αλλά για το Astra δεν έχω την παραμικρή ιδέα.

Και από εμένα

1.Golf

2.Polo ή Fiesta

3.Mito

4.Astra

ακόμα καλύτερο απ'όλα αυτά ένα ιαπωνικό.

Αυτά λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω καεί από συνεργεία με Opel. Ειδικά στο Astra έχω αλλάξει εγκέφαλο 2 φορές!

Επίσης είναι τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα σε φιλοσοφία. Τα Fiesta / Polo / MiTo είναι supermini, ενώ τα Astra / Golf μικρά οικογενειακά. Εσύ τι ψάχνεις;

Διότι εάν ικανοποιείσαι με supermini, παίρνεις το VW Polo GTI (περίπου 20,000€) το οποίο είναι αυτοκίνητο που τα κάνει όλα και βολεύει για τα πάντα. Απίστευτα οικονομικό (ίσως λόγω του 7τάχυτου σειριακού κιβωτίου που είναι στο στάνταρ εξοπλισμό) και απίστευτα δυνατό όταν το χρειαστείς (τα 180 τουρμπάτα άλογα δεν αστειεύονται...). All-around-λύση, παρά το "σπορ" προσανατολισμό του.

το κοστος της βενζινης το εχεις υποψιν σου?

καλο ειναι να παρεις καινουριο αμαξι,αλλα αν ειναι να το κοιτας παρκαρισμενο ποιο το νοημα?

Golf παιδιά δεν θέλω γιατί απλά δεν μου αρέσει.ίσος ακούγεται κάπως αλλα δεν μου αρέσει καθόλου...επίσης ούτε το polo μου αρέσει....σε εμφάνιση το fiesta είναι πολύ όμορφο και ειδικά με την αεροτομή ktlp ....επίσης είναι 120 άλογα ατμοσφαιρικά ( δεν θέλω turbo με tpt ) και ανάλογα με τα κιλά του κιόλας θα πηγαίνει "σφερατο"....για κατανάλωση τώρα δεν ξέρω λογικά θα είναι οικονομικό σίγουρα.ανάλογα και πως το πας πάντα etsi.se σχέση με το astra έχει μεγάλη διαφορα ακόμα και στα τέλη κυκλοφορίας...το fiesta έχει 130 και το astra 240 :P Οποτε το fiesta το βλέπω σαν ένα πολύ όμορφο άνετο σχετικά αμάξι γιατί δεν είναι και από τα μικρά αμάξια αρκετά γρήγορο και οικονομικό...ίσος τα έχει όλα...με προβληματίζει βεβαια το ότι έχει μέχρι 5 ταχύτητες και όχι 6 αλλα σίγουρα κάτι θα ξέρει η ford...ίσος να μην χρειάζεται.Hmmm τι άλλο..το astra είναι για εμενα top αμάξι και από θέμα χορού και από άνεσης και από το τι extra δίνει ktlp ktlp απλά πιστεύω ότι είναι αρκετά μεγαλούτσικο αμάξι για εμενα...ίσος το fiesta είναι αυτό p λέμε στα μετρα μου....τουλάχιστον για καμια 10 αιτια.

Τι λέτε? σύνολο το fiesta πάει 17.000 με όλα αυτά που θέλω.

Συγγνώμη , έχει 21κ το astra 1.6 με τα 115 και στην ίδια τιμή παίζει περίπου (+-500Ε) το corsa opc?

Αnyway, αυστηρά μεταξύ των 2, θα πήγαινα για fiesta λόγω του ότι προσωπικά το θεωρώ πολύ όμορφο εξωτερικά και πάει πολύ μπόμπα για τα κυβικά/άλογά του (μην κοιτάς μόνο αριθμητικά τα άλογα στα αυτοκίνητα...βάρος , κλιμάκωση σασμάν και άλλοι παράγοντες είναι -πιο- καθοριστικοί στην απόδοση).

Γιατί δεν θες τούρμπο;

Δεν ξέρω απλά δεν θέλω δεν μου έχει κάτσει καλά και από κατανάλωση και από θέμα συντήρησης ktlp.

Συγγνώμη , έχει 21κ το astra 1.6 με τα 115 και στην ίδια τιμή παίζει περίπου (+-500Ε) το corsa opc?

Αnyway, αυστηρά μεταξύ των 2, θα πήγαινα για fiesta λόγω του ότι προσωπικά το θεωρώ πολύ όμορφο εξωτερικά και πάει πολύ μπόμπα για τα κυβικά/άλογά του (μην κοιτάς μόνο αριθμητικά τα άλογα στα αυτοκίνητα...βάρος , κλιμάκωση σασμάν και άλλοι παράγοντες είναι -πιο- καθοριστικοί στην απόδοση).

Το opel corsa δεν μου αρέσει :(

Δεν ξερω τελικα τι θα παρεις ομως ενα θα σου πω...ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ FORD.

Δεν με βοηθάς :( για πιο λόγγο ? δώσε μου λίγες πληροφορίες ...

Φίλε σύνγαυρε το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να τα οδηγήσεις, γιατί όπως τα παπούτσια όσο και όμορφα να είναι, αν μας στενεύουν, μας δημιουργούν κακή διάθεση, έτσι και το αυτοκίνητο (που είναι σεβαστό έξοδο) η καθημερινή αίσθηση του τιμονιού του στριψίματος του θορύβου και της γενικής αίσθησης που αφήνει είναι το μεγάλο συν ή πλην.

Επίσης, τι χρήση θα κάνεις στο αυτοκίνητο;Καθημερινή με αρκετά χιλιόμετρα και οικογένεια μέσα ή μόνο σ/κ;

Θα το παρκάρεις στο δρόμο ή σε γκαράζ;(αυτό πάει στην επιλογή χρώματος)

Ένα άλλο κεφάλαιο είναι η εγγύηση και το κόστος των service.

Φίλε σύνγαυρε το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να τα οδηγήσεις, γιατί όπως τα παπούτσια όσο και όμορφα να είναι, αν μας στενεύουν, μας δημιουργούν κακή διάθεση, έτσι και το αυτοκίνητο (που είναι σεβαστό έξοδο) η καθημερινή αίσθηση του τιμονιού του στριψίματος του θορύβου και της γενικής αίσθησης που αφήνει είναι το μεγάλο συν ή πλην.

Επίσης, τι χρήση θα κάνεις στο αυτοκίνητο;Καθημερινή με αρκετά χιλιόμετρα και οικογένεια μέσα ή μόνο σ/κ;

Θα το παρκάρεις στο δρόμο ή σε γκαράζ;(αυτό πάει στην επιλογή χρώματος)

Ένα άλλο κεφάλαιο είναι η εγγύηση και το κόστος των service.

η χρήση του θα είναι για εμενα και την κοπέλα μου άντε και 2-3 φορες τον μηνα να βάζω φιλαράκια.δεν θα το έχω για πολλά χιλιόμετρα.ίσος να το μετακινώ σχεδόν κάθε μέρα αλλα άντε να κάνω απόσταση συνολικά 20 λεπτά και αν.

έχω parking όχι κλειστό αλλα κάτω από την πιλοτή...δεν το πετυχαίνει βροχή είναι κάτω από την πολυκατοικία.....χρωματάκι έλεγα μαύρο η άσπρο....

χωρίς να τα έχω οδήγηση σίγουρα το astra θα έχει λιγότερο θόρυβο θα είναι πιο δεμένο στον δρόμο ktlp αλλα είναι και η διαφορα στα λεφτά και επίσης όχι ότι το fiesta θα είναι φτερό στον άνεμο.....τα σημερινά αμάξια είναι αρκετά μπροστά πιστεύω..

Μεταξύ μας, έχεις προαποφασίσει λίγο πολύ , να πάρεις το astra, οπότε κάτι συνταρακτικό δεν πρόκειται να ακούσεις για να αλλάξεις γνώμη, μιας και πάνω κάτω πήρες κάποιες γνώμες ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...