dimitris2006 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Είναι αλήθεια ότι η ταχύτητα και η σταθερότητα του Firefox στο Linux δε μπορεί να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη έκδοση του προγράμματος στα Windows. Σύμφωνα με δημοσίευμα που προέρχεται από προγραμματιστή της Mozilla, η ομάδα ανάπτυξης του Firefox πρόκειται να δώσει μεγάλη βαρύτητα στην απόδοση του δημοφιλούς browser στο Linux. Η ομάδα της Mozilla πρόκειται να κάνει χρήση του GCC 4.5 compiler στον κώδικα του Firefox προκειμένου να αντιμετωπίσει το παραπάνω θέμα. H τεχνική που πρόκειται να εφαρμοστεί είναι αυτή της “επιθετικής βελτιστοποίησης” (aggressive optimization) με τη χρήση πολλαπλών προφίλ βελτιστοποίησης. Όπως αναφέρει ο Mike Hommey στον οποίο ανήκει το δημοσίευμα, οι εν λόγω βελτιώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους από την έκδοση Firefox 6 και έπειτα, ενώ θα υποστηρίζονται τόσο από την 32bit έκδοση του browser όσο και από την 64bit έκδοσή του. Η πρώτη beta του Firefox 6 αναμένεται το φθινόπωρο. Site: digitizor.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Πλέον σε linux αποκλειστικά Chrome από μένα ... ο Firefox ήταν πάρα πολύ αργός συγκριτικά.. Μακάρι φυσικά να είναι ακόμη πιο γρήγορος ο FF και θα γυρίσω σ'αυτόν... Δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη εταιρία σ' αυτά τα πράγματα. ο καλύτερος (με) κερδίζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Moderators Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Chrome σε linux? Πως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 ο καλύτερος και στο linux είναι ο opera imho δεν έχει κανένα dependency (σε αντίθεση με fox και chromium) και είναι ίδιος με όπου αλλού τρέχει! όσο για τον fox, αργεί πολύ να βγει η 6 final όπου και θα δούμε ότι μας περιγράφει το παρών post απομένει να δούμε που θα έχουν φτάσει τότε οι επιδώσεις και αν θα καταφέρουν κάτι από την v6 ή θα πρέπει να περιμενουμε για την 7 για να δούμε παρόμοιες επιδόσεις μεταξύ linux & windows Chrome σε linux? Πως? αν θες το open-source τότε λέγεται chromium, αλλά γνωρίζω ότι και ο chrome υπάρχει για linux, ίσως να μην είναι διαθέσιμος μέσα απο τα repositories ομως στο archlinux σίγουρα δεν έχει chrome αλλά chromium Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petros666 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Chrome σε linux? Πως? Link Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Votritis Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Chrome σε linux? Πως? Chrome(Linux) Kαι βέβαια υπάρχει στα αποθετήρια των διανομών και ο Chromium ο open-source browser που βασίζετε στον chrome. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntellos Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Chrome(Linux) Kαι βέβαια υπάρχει στα αποθετήρια των διανομών και ο Chromium ο open-source browser που βασίζετε τον chrome. ο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Εγώ νόμιζα ότι σε Linux ήταν πιο γρήγορος ο Firefox από ότι σε windows Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1lj4z1 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 στο archlinux σίγουρα δεν έχει chrome αλλά chromium στο arch linux υπάρχει στο aur ο google-chrome Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Γιατί από πότε είναι γρήγορος ο Firefox στα Windows για να είναι και στο Linux; :-D Πάντως κι εγώ σε Linux χρησιμοποιώ Opera. Ο Firefox δεν είναι και τραγικά αργός κάποιες φορές που τον χρησιμοποίησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whirlwind Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Καλά ο firefox για το linux είναι άθλιος. Εκτός του ότι είναι πιο αργός όπως μαθαίνουμε (όχι ότι το είχα ψάξει τόσο πολύ ώστε να κάνω σύγκριση μεταξύ OSes, αλλά πραγματικά νόμιζα ότι η απόδοση θα ήταν πάνω κάτω η ίδια), η εμφάνισή του είναι άθλια (ειδικά η 4η έκδοση για windows είναι πολλές κλάσεις ανώτερη εμφανισιακά από ό,τι του linux) αλλά και τις ιστοσελίδες τις εμφανίζει αρκετά αλλοιωμένες (πχ τις γραμματοσειρές, ίσως φταίει και η διανομή βέβαια). Όταν τα ίδια τα open-source προγράμματα δεν στηρίζουν το linux και θέτουν τα windows ως πρώτο στόχο, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό από μόνο του, αλλά παραμερίζοντας το linux, κάτι που είναι κακό, τότε πώς κάποιος απλός χρήστης να επιλέξει να μεταβεί σε linux; Αυτό εγώ το εκλαμβάνω ως: Χρησιμοποιείτε open-source, αλλά μείνετε καλύτερα στα windows για να κοιμάστε ήσυχοι και να μένετε ενημερωμένοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ntellos Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Καλά ο firefox για το linux είναι άθλιος. Εκτός του ότι είναι πιο αργός όπως μαθαίνουμε (όχι ότι το είχα ψάξει τόσο πολύ ώστε να κάνω σύγκριση μεταξύ OSes, αλλά πραγματικά νόμιζα ότι η απόδοση θα ήταν πάνω κάτω η ίδια), η εμφάνισή του είναι άθλια (ειδικά η 4η έκδοση για windows είναι πολλές κλάσεις ανώτερη εμφανισιακά από ό,τι του linux) αλλά και τις ιστοσελίδες τις εμφανίζει αρκετά αλλοιωμένες (πχ τις γραμματοσειρές, ίσως φταίει και η διανομή βέβαια). Όταν τα ίδια τα open-source προγράμματα δεν στηρίζουν το linux και θέτουν τα windows ως πρώτο στόχο, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό από μόνο του, αλλά παραμερίζοντας το linux, κάτι που είναι κακό, τότε πώς κάποιος απλός χρήστης να επιλέξει να μεταβεί σε linux; Αυτό εγώ το εκλαμβάνω ως: Χρησιμοποιείτε open-source, αλλά μείνετε καλύτερα στα windows για να κοιμάστε ήσυχοι και να μένετε ενημερωμένοι... Σε ubuntu, που χρησιμοποιώ, μιά χαρά ίδιος είναι απο θέμα εμφάνισης, εξαιρόντας τα κουμπάκια.... Τώρα σε ταχύτητες δεν έχω δει κάποια διαφόρα με chromium. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hetfield Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Καλά ο firefox για το linux είναι άθλιος. Εκτός του ότι είναι πιο αργός όπως μαθαίνουμε (όχι ότι το είχα ψάξει τόσο πολύ ώστε να κάνω σύγκριση μεταξύ OSes, αλλά πραγματικά νόμιζα ότι η απόδοση θα ήταν πάνω κάτω η ίδια), η εμφάνισή του είναι άθλια (ειδικά η 4η έκδοση για windows είναι πολλές κλάσεις ανώτερη εμφανισιακά από ό,τι του linux) αλλά και τις ιστοσελίδες τις εμφανίζει αρκετά αλλοιωμένες (πχ τις γραμματοσειρές, ίσως φταίει και η διανομή βέβαια). Όταν τα ίδια τα open-source προγράμματα δεν στηρίζουν το linux και θέτουν τα windows ως πρώτο στόχο, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό από μόνο του, αλλά παραμερίζοντας το linux, κάτι που είναι κακό, τότε πώς κάποιος απλός χρήστης να επιλέξει να μεταβεί σε linux; Αυτό εγώ το εκλαμβάνω ως: Χρησιμοποιείτε open-source, αλλά μείνετε καλύτερα στα windows για να κοιμάστε ήσυχοι και να μένετε ενημερωμένοι... Ειναι θεμα διανομης φιλε μου. Σε arch linux εχω ακριβως τις ιδιες γραμματοσειρες με τα Windows (αφου τις ρυθμισα πρωτα ομως). Απο κει και περα, την προσωπικη μου εμπειρια με τον Firefox στο (Arch) Linux μονο αργη δεν θα την χαρακτηριζα. Ομως ειλικρινα δεν εχω κανει την συγκριση με τα Windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μάλλον το άρθρο μιλάει για τις precompiled εκδόσεις του FF που δίνει η Mozilla και είναι για όλα τα συστήματα (που είναι και λογικό να είναι λίγο...). Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Στον δικό μου υπολογιστή είναι πολύ ποιο γρήγορος (σε σχέση με τα Win) και δεν κολλά. Επίσης: objdump -s --section .comment /usr/bin/firefox /usr/bin/firefox: file format elf32-i386 Contents of section .comment: 0000 4743433a 2028474e 55292034 2e352e32 GCC: (GNU) 4.5.2 0010 20323031 31303132 37202870 72657265 20110127 (prere 0020 6c656173 652900 lease). uname -r 2.6.38-ARCH Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimitrisGR Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Είναι δεδομένο ότι και οι browser πλέον απαιτούν ένα καλό HW για να μπορέσουν να αποδώσουν το User Interface. Για εμένα αυτή η δήλωση πάει με τη περπατημένη ότι πληρώ και έχω ένα πάνω του minimal HW που συμβαδίζει με το 6μηνο( χαριτολογώντας, κάθε μήνα βγαίνει και κάτι νέο πλέον ..... ). Μη ξεχνάμε ότι οι ανάγκες ενός μετρίου ως χαμηλού χρήστη περιορίζονται σε 4 tab συνήθως με 2 applicaton να εκτελούνται. Εννοώ: 1 FB, 1 youtube ( που μπορει να έχει και ενα [ Μπαρμπα-Σταθη {Farmville} σε άλλο παραθυρο], 1blog, 1 webmail & ena IM client + text editor (αν είναι MS office 07 / 10 η Παναγιά μαζί μας). To process ενδέχεται να είναι στο Θεό, βάλε και την ποιότητα /ταχυτητα της γραμμής. ( Ο πρόλογος μου απευθύνεται στο "Μα καλά τι Μ@Λ@κί@ o fifox, Αργεί..." ( Dual core @ 2.2, On board VGA 256, 1 GB ram DDr2 @ 667 + Win 7). Εγώ προσωπικά δεν έχω κάποιο παράπονο από την Aλεπού. Στη διανομή μου, έχω Fifi και Opera. Τον είχα δοκιμάσει και τον Chromium, αλλά είμαι προκατειλημμένος από τα παράθυρα! Σε ubuntu, που χρησιμοποιώ, μιά χαρά ίδιος είναι απο θέμα εμφάνισης, εξαιρόντας τα κουμπάκια.... Τώρα σε ταχύτητες δεν έχω δει κάποια διαφόρα με chromium. Τι πρόβλημα σου εμφανίζεται στα κουμπάκια ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα