MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Καλημερα φιλοι. Εχω 2 θεματα να με απασχολουν αυτην την περιοδο και θελω τη συμβουλη σας. Θεμα 1. Laptop Χωρις να βιαζομαι χρονικα (μπορω να το τρεναρω και μεχρι τελος καλοκαιριου πχ), σκεφτομαι να κανω μια αγορα ενος laptop απο 14'' και πανω. Με απασχολει υπερβολικα το θεμα της τιμης, δηλαδη δε θελω να ξεπερνω τα 500 ευρω για αρχη. Τωρα αν με ρωτησετε για τη χρηση προοριζεται θα σας πω. Απλη οικιακη χρηση με βασικα τα: Περιηγηση στο internet, μουσικη (ακροαση), καμια ταινια σπανιως, office use επισης σπανιως, games καθολου εκτος αν μου τη βαρεσει και θελω οπωσδηποτε. Δηλαδη δεν εχω μεγαλες απαιτησεις απο υπολογιστικη δυναμη ομως εχω καποιες εως πολλες ιδιοτροπιες. Θελω αριστα υλικα (μην αρχισουν να σπανε πλαστικα απτην πολλη χρηση με τον καιρο), θελω εργονομια, θελω καλη θερμικη συμπεριφορα (δε μπορω να βλεπω ανω των 70C σε idle), και το βασικοτερο ολων θελω ΚΑΛΗ αυτονομια (2 ωρες σε internet use με χαμηλο brightness πχ). Tο laptop θα χρησιμοποιειται συχνα σε ταξιδια, κυριως αεροπορικα. Mελλοντικα θα του εγκαταστησω και δισκο ssd, γιαυτο το λογο θελω και τα προτυπα sata II να υποστηριζονται. Δεδομενου οτι ειμαι πανασχετος στην αγορα των laptop θα ηθελα να μου προτεινετε μερικα μοντελα που να πληρουν, αλλιως να πλησιαζουν στα κριτηρια μου. Λαβετε υποψιν το οριο στην τιμη και προτεινετε μου κατι απλο απο υπολογιστικη δυναμη, δινοντας βαρος στα υπολοιπα. ΥΓ. Αποριπονται κινεζομαρκες τυπου Turbox/Acer/Compaq/Innovator κλπ. Θα προτιμουσα toshiba/dell ισως και asus. Θεμα 2. Pad Εργαζομαι φανταστειτε σε κατι σχετικο με τεχνικος η/υ. Μετακινουμαι απο σπιτι σε σπιτι καθημερινα και θα με βολευε απιστευτα περα απτο λαπτοπ της δουλειας να εχω ενα pad που να μπορω να το ανοιγω μεσα στην καμπινα του αυτοκινητου και να κανω καποιες εργασιες. Απαραιτητες προυποθεσεις: -Φορητοτητα -Ποιοτητα -Λειτουργικο τυπου windows γιατι τα προγραμματα που χρειαζομαι στη δουλεια δεν κυκλοφορουν σε εκδοση για mac (αλλιως θα πηγαινα για ipad καρφωτος). -Και το βασικοτερο, θελω ΜΕΓΑΛΗ πολυ ΜΕΓΑΛΗ αυτονομια. Να το παιρνω το πρωι φορτισμενο και να μην εχω εννοια οτι πρεπει να το κανω plugin στην μπριζα για να μη μεινω. Να σχολαω το απογευμα χωρις να του εχω δωσει ρευμα, αυτο με καιει. -Ethernet θυρα απαραιτητως αλλα και wifi. Εδω δεν υπαρχουν οικονομικοι περιορισμοι αν προκειται να παρω καποιο μοντελο που να καλυπτει απολυτα τα κριτηρια μου.
efo355 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Νομίζω ότι στο θέμα λαπτοπ δύσκολα θα βρείς κάτι σε ποιοτικά υλικά σε αυτές τις τιμές. γενικά κανένα δεν γεμίζει το μάτι από ποιότητα κατασκευής. Μόνο αυτό θυμάμαι που σαν ποιότητα κατασκευής είναι σαν το pavillion που έχω( λαπτοπ των 700 ευρώ ) http://www.skroutz.gr/s/314751/Sony-Vaio-VPC-EE4E1E-WI.html Τώρα για το tablet θα σε απογοητεύσω ακόμα περισσότερο γιατί x86 cpu και τέτοια αυτονομία δεν παίζει. Βασικά την καλύτερη αυτονομία την έχει το ipad και δεν ξέρω πόσο χρήσιμα μπορεί να είναι τα 7 σε οθονη αφής. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό και να είναι στην παραγωγή είναι http://www.multirama.gr/products/product?pid=0577589&catid=010900 Προσωπικά δε θα το έπαιρνα αλλά περί ορέξεως.... Ελπίζω να βοήθησα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Aρα ξεχνω το θεμα tablet καθως μια λυση σαν το Inspiron Duo δεν θα με υπερκαλυψει ιδιαιτερα σε σχεση με το υπαρχον laptop εργασιας. Για το θεμα laptop αποτι καταλαβαινω πρεπει να ανεβω θαραλεα σε budget για να καλυφθει μερος των απαιτησεων μου. Ευχαριστω για τις πληροφοριες.
gusretalis Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 http://www.skroutz.gr/s/324043/Dell-Inspiron-Duo-320GB.html Υποθέτω κάτι τέτοιο δε θα το προτιμούσες...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 http://www.skroutz.gr/s/324043/Dell-Inspiron-Duo-320GB.html Υποθέτω κάτι τέτοιο δε θα το προτιμούσες... Δεν φαινεται ασχημο, αλλα η αυτονομια του με καταστρεφει. Καταλαβα ομως οτι το 10ωρο ειναι απιαστο ονειρο σε win7 προς το παρον.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Oχι. Θελω απλα να μην σκεφτομαι κατα τη διαρκεια της ημερας οτι πρεπει να το βαλω στη μπριζα σε καποια φαση για να δουλεψω. Συχνα παω σε μια δουλεια 3 ωρων και πρεπει να το αφησω ανοιχτο. Στην επομενη δουλεια πχ, η στο αμαξι θα μου λεει οτι θελει φορτιση, ετσι δεν ειναι? Με το ipad μια φορα δοκιμασα και εβγαλε ολη τη μερα απροβληματιστα, κατι αντιστοιχο ψαχνω να μην πονοκεφαλιαζω με τη φορτιση. Οσο σαχλο και αν φαινεται παιζει σημαντικο ρολο στην εργασια μου.
efo355 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Tablets με λαν δε νομίζω να βρεις πάντως. Στη θέση σου θα ξεχνουσα το tablet και θα έπαιρνα κάποιο καλύτερο λάπτοπ. Δυστυχώς η ποιότητα κατασκευής πληρώνεται ακριβά.
jtheogr Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Υπάρχει αυτό σε tablet ,, έχω το ίδιο αλλά όχι το tablet η αυτονομία με την μπαταρία 6 cell φθάνει άνετα τις τέσσερις ώρες, αν θέλεις ακόμα παραπάνω αυτονομία μπορείς να πάρεις την 9 cell μπαταρία που θα σου δώσει +2-2.5 ώρες εύκολα οπότε μιλάμε για τουλάχιστον 6 ώρες αυτονομία με την 9 cell μπαταρία και 10 ώρες αν έχεις και τις 2 μαζί σου. Αν μπορείς να περιμένεις μόλις κυκλοφόρησε το καινούργιο X220 που μπορείς να του βάλεις slice μπαταρία και έχει αυτονομία 20 ώρες, πότε θα έρθει εδώ δεν γνωρίζω αλλά υποθέτω οτι θα κάνει 2-3 μήνες.
efo355 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/laptops-portable-pcs/tablets/acer-iconia-tab-w500-936986/review?artc_pg=1 Δε φαίνεται και άσχημο το έχει με 500 ευρώ από multirama και βγάζει λαν από το dock
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.