Προς το περιεχόμενο

Κανένα καλό Turn based;

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προτείνετε ρε σεις κανένα καλό TBS. Δεν με νοιάζει τόσο το setting, αλλά να είναι το κλασικό στυλ, tactical με action points. Σαν το Silent storm για όσους θυμούνται ή τα UFO.

Και πιο πολύ ενδιαφέρομαι αν έχετε παίξει καμία μικρότερη ανεξάρτητη παραγωγή, γιατί για μεγάλη παραγωγή δεν νομίζω να μου έχει ξεφύγει καμία.

Δημοσ.

Από πρόσφατα το King;s Bounty είναι ό,τι καλύτερο, από παλιότερα το Warlords 3: Darklords Rising είναι το αγαπημένο μου αλλά κάνει κάποια νερά με τα XP, και από τα κορυφαία ever τα Panzer General.

Επίσης πρόσφατα βγήκε το Darkest Hour: A Hearts of Iron Game.

Developed by a team of experienced modders from the Paradox forum, Darkest Hour is a stand-alone Hearts of Iron game featuring a mixture of short and in-depth campaigns set across the darkest chapters of the 20th century, from the outbreak of the Great War up to the onset of the Cold War.

Darkest Hour will introduce a new artificial intelligence that is now able to react to hundreds of different situations simultaneously, along with a dynamic diplomatic system that will allow the player to have a real impact on the course of history.

Features

* Short and grand campaigns allow players to experience the darkest hours of the 20th century, from the Great War to the onset of the Cold War

* New map, redesigned to offer greater detail as well as strategic and tactical opportunities

* Dynamic diplomatic system giving the player greater influence on the course of events

* New artificial intelligence capable of reacting to hundreds of different situations

Δημοσ.

Αν είσαι FAN της σειράς FF, δοκίμασε το The Last Remnant. Πολύ καλό, με άψογα γραφικά και περιπτωσάρα μιας και τα καλύτερα J-RPG βγαίνουν μονάχα για κονσόλες.

Δημοσ.

Δεν ειναι σαν το silent storm η τα ufo (παιχνιδαρες) αλλα για ριξε μια ματια και στην σειρα heroes of might and magic.(αν και νομιζω τα ξερεις ηδη αυτα).

• Super Moderators
Δημοσ.

Η Slitherine ετοιμάζει το Team Assault: Baptism of Fire, το οποίο είναι WWII, squad based, tactical tb -δε νομίζω να έχει κυρίως campaign, μόνο skirmish και από ό,τι βλέπω ενδιαφέρονται κυρίως για PvP. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κάποια στιγμή νομίζω ότι ανέφερα το Xenonauts. Τα -λιγοστά- μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως είναι ό,τι πλησιέστερο σε remake του X-COM. Η alpha είναι διαθέσιμη για όσους έχουν κάνει pre-order (geoscape και aerial combat μέχρι στιγμής). Ακούγονται θετικά πράγματα, αλλά δεν έχω προπαραγγείλει οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν οι (ενδιαφέρουσες) ιδέες βγαίνουν καλά στην πράξη. Πάντως, δείχνει να προχωράει με σεβαστό ρυθμό.

Σε RPG, με άκρως tactical tb-based μάχες (και το μοναδικό κομμάτι που είναι διαθέσιμο μέσω ενός tech demo) to Age of Decadence. Ενδιαφέρουσες ιδέες, αλλά καμία απολύτως δέσμευση για το πότε θα κυκλοφορήσει. Το combat demo είναι δύσκολο, αλλά αξίζει να το δει κανείς.

Επειδή αναφέρθηκε το θρυλικό Panzer General: Εδώ, μπορείτε να βρείτε ένα remake με βελτιώσεις του παλιού παιχνιδιού. Δεν ξέρω αν τρέχει σε win7, δεν το έχω δοκιμάσει. Για κάτι πιο καινούργιο, η Slitherine έχει ανακοινώσει το Panzer Corps, εμπορικό remake το Panzer General.

Για μια πιο light έκδοση του PG, θα άξιζε να δει κανείς το Battlefield Academy, επίσης από τη Slitherine, αλλά προσωπικά βρίσκω την τιμή απαγορευτική για ένα σχετικά μικρό παιχνίδι. (έχει κυκλοφορήσει και expansion, το Blitzkrieg France, αλλά δεν είναι stand-alone).

Σε στυλ Jagged Alliance υπάρχει το Hired Guns: Jagged Edge. Από τη στιγμή που το Jagged Alliance μετά από απογοητευτικές καθυστερήσεις, μπλεξίματα με τα δικαιώματα και φήμες ότι πηγαίνει σε real time, εξακολουθεί να αγνοείται, παρότι συμπληρωμένης διετίας το Hired Guns είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτό τη στιγμή.

• Super Moderators
Δημοσ.

Είχα δει τη single-player εκδοχή, αλλά δε μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον: οι δύο αντίπαλες παρατάξεις είχαν μόνο αισθητικές διαφορές, κατά τα λοιπά τα διάφορα units ήταν ουσιαστικά ίδια. Επίσης οι αποστολές ήταν ξεκομμένες, δηλαδή ακόμη και αν κέρδιζες οριακά σε μία, δεν είχες όφελος στην επόμενη σε σχέση με το να πετύχαινες συντριπτική νίκη. Σε online δεν το έχω δει καθόλου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ Snoob!

Το age of decadence το περιμένουμε χρόνια και την Slitherine δεν την εμπιστεύομαι ούτε demo της να δω, είχε κυκλοφορήσει μία απίστευτη πατάτα με θέμα την Σπάρτη και σαν εταιρία πια την έχω στη μαύρη λίστα...

Για να δω το hired guns!..

• Super Moderators
Δημοσ.

Η Slitherine (όπως κάθε εταιρία) έχει τα σκαμπανεβάσματά της και σαφώς το Spartan δεν ήταν ό,τι καλύτερο, όμως αφενός ήταν από τις -σχετικά- πρώτες δουλειές της και επιπλέον παρουσιάζει, νομίζω, μια σταθερή και συνεπή πορεία. Το Commander: Europe at War (σε global scale strategy, όμως, όχι tactical, αλλά και σε βατό επίπεδο δυσκολίας) ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια, έχει αρκετά μεγάλη κοινότητα και εξακολουθεί να υποστηρίζεται με patch και βελτιώσεις. Για μένα έπρεπε να ακολουθήσουν μια πιο δελεαστική τιμολογιακή πολιτική, ώστε να ακουστούν περισσότερο.

Εντωμεταξύ, η συνεργασία με τη Matrix νομίζω ότι έχει βοηθήσει, είναι μια εταιρία παραγωγής που πιστεύει τα παιχνίδια και τον τομέα που υπηρετεί, έχει συγκεντρώσει βετεράνους και θρύλους του χώρου (ας πούμε οι επανεκδόσεις παλιότερων τίτλων με βελτιώσεις, όπως Close Combat, δουλειές του Gary Grisby σε βελτιωμένη μορφή και συμβατές με σύγχρονα λειτουργικά -ώρες έχω περάσει με τους τίτλους της θρυλικής Talonsoft) και προσπαθεί να δώσει ενδιαφέρουσες προτάσεις. Επίσης, αποφεύγει το DRM (γι' αυτό και είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους wargamers και grognards στις ΗΠΑ) και προσπαθεί να προσέξει περισσότερο τις τιμές της.

Αυτή τη στιγμή, τρεις είναι οι "ελπίδες" να διατηρηθεί το genre του turn-based strategy: οι Ρώσοι της 1C, οι Αμερικανοί της Matrix και ό,τι προσπάθεια βγαίνει από indie studio (ας πούμε, πολύ ενδιαφέρον, αλλά σε surreal και μικρή κλίμακα, φαίνεται να είναι το Sculls of the Shogun!). Σίγουρα υπάρχουν και άλλες προτάσεις, αλλά από εκεί συναντώ συχνότερα θετικές ειδήσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...