dimitris_pa Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 σας ευχαριστώ και πάλι, εγώ σκεφτόμουν edinburg, york η bristol είναι πολύ "ψηλά" ε ? πειράζει να ρωτήσω εσείς πως μπήκατε ? και με τι βαθμό μπήκατε ? το επαλ είναι επαγγελματικό λύκειο οπού με έναν καινούργιο νομο το απολυτήριο είναι ισάξιο με αυτό του ενιαίου λυκειου, ερωτήσεις ?
dora_explorer Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Εγώ σπούδασα Εδιμβούργο. Είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη-και όχι μόνο- για Computing. Απολυτήριο είχα 18.3(κάπου εκεί δεν θυμάμαι!). Αλλά θέλουν μαθηματικά 17-18 και πάνω. Αν κάνεις εκεί μάλλον θα χρειαστείς σίγουρα foundation. Επίσης, τα πτυχία Σκωτία είναι 4 χρόνια οπότε θα σου πάει 5 χρόνια αν κάνεις foundation. Ήταν πολύ δύσκολα 4 χρόνια εκεί, να περιμένεις πάρα πολύ διάβασμα αν πας! Κοίτα να χάσεις τίποτα δεν έχεις, οπότε κάνε αίτηση! Επίσης αφού ήταν και σε ειδίκευση πληροφορικής το απολυτήριο σου, θα σου δίνει extra points λογικά. Αλλά έχε υπόψιν ότι μπορείς να κάνεις μέχρι σε 6 παν/μια αίτηση. Κάνε σε μερικά πιο "δύσκολα" και μερικά πιο "εύκολα". Και αν δεν σε πάρουν υπάρχει και το clearing τον Αύγουστο. Εγώ νομίζω είναι πολύ θέμα παρουσίασης. Για παράδειγμα τι άλλο έκανες? Ήσουν ομαδάρχης σε προσκόπους, ήσουν στον ερυθρό σταυρό, σε ομάδα μπάσκετ κτλ κτλ. Ξέρω τα παραδείγματα μπορεί να έιναι άκυρα απλά προσπαθώ να πω, ότι δεν πρέπει να συγκεντρώνεσαι στους βαθμούς μόνο, αλλά γενικά στο ποιος είσαι και τι κάνεις εκτός σχολείου. Τα πάντα λένε κάτι για σένα και τον χαρακτήρα σου(μπορείς να δουλέψεις σε ομάδες, ευγενής άμιλλα κ.α.). Τα παν/μια στο U.K. θέλουν ανθρώπους που έχουν πάνω από βαθμούς. Οκ, οι βαθμοί λένε ότι μπορείς να θυμάσαι πράγματα και να κάνεις ορισμένα πράγματα. Δεν λένε αν είσαι κοινωνικό άτομο, αν μπορείς να δουλέψεις σε ομάδες, αν έχεις ηγετικές ικανότητες κ.τλ. Βγάζει νοήμα? Πες μου αν έχεις άλλες ερωτήσεις!
dimitris_pa Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 βγαζω νοημα στο edinburg πληροφορική ήσουν ? μπορείς να μου στείλεις καμιά φώτο από κανένα βιβλίο η τίποτα σχετικό ? επειδής θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις στα πανεπιστήμια άλλα δεν ξέρω πως είναι η ορολογία τους στα αγγλικά μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποιες λέξεις? (έστειλα e-mail στο βρετανικό συμβούλιο άλλα με γράψαν....) το "απολυτήριο" πως λέγεται ? "apolytirio" ? το "ΕΠΑ.Λ." (Επαγγελματικό λύκειο), το "πτυχίο επιπέδου 3" που απονέμεται σε έναν απόφοιτο του ΕΠΑ.Λ. άλλα και η "πανελλήνιες εξετάσεις" ? (μου είχε πει ένας τότε στην παρουσιάσει ότι κοιτάνε και τι είχες γράψει πανελλήνιες) με τα χρήματα τι γίνεται ? μπορώ να πάρω τίποτα από ευρωπαϊκή ένωση η από το πανεπιστήμιο ? part-time τι λέει ? σου δίνουν δουλειά και είσαι πλήρης ?
dora_explorer Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 βγαζω νοημα στο edinburg πληροφορική ήσουν ? μπορείς να μου στείλεις καμιά φώτο από κανένα βιβλίο η τίποτα σχετικό ? επειδής θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις στα πανεπιστήμια άλλα δεν ξέρω πως είναι η ορολογία τους στα αγγλικά μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποιες λέξεις? (έστειλα e-mail στο βρετανικό συμβούλιο άλλα με γράψαν....) το "απολυτήριο" πως λέγεται ? "apolytirio" ? το "ΕΠΑ.Λ." (Επαγγελματικό λύκειο), το "πτυχίο επιπέδου 3" που απονέμεται σε έναν απόφοιτο του ΕΠΑ.Λ. άλλα και η "πανελλήνιες εξετάσεις" ? (μου είχε πει ένας τότε στην παρουσιάσει ότι κοιτάνε και τι είχες γράψει πανελλήνιες) με τα χρήματα τι γίνεται ? μπορώ να πάρω τίποτα από ευρωπαϊκή ένωση η από το πανεπιστήμιο ? part-time τι λέει ? σου δίνουν δουλειά και είσαι πλήρης ? Ναι πληροφορική σπούδασα. Bsc Honours Computer Science : http://www.ed.ac.uk/polopoly_fs/1.37150!fileManager/Computer%20Science.pdf Φώτο από βιβλίο? Πες μου τι ακριβώς θες να σου στείλω! Τώρα είμαι δουλειά οπότε θα στα στείλω το βράδυ. Το απολυτήριο γράψε το apolytirio(schoold leaving certificate). To EΠΑ.Λ. δεν είμαι σίγουρη αλλά μπορώ να το κοιτάξω αν θες. Πανελλήνιες εξετάσεις γράψτο Panhellenic Final exams(equivalent to A-levels). Μαζί με τις παρενθέσεις γράψτα όπως στα έβαλα. Ποια παρουσίαση εννοείς? Ε, αφού θα κοιτάξουν το απολυτήριο φυσικό να φανεί και τι έγραψες. Δε ζητάνε ξεχωριστούς βαθμούς εξετάσεων πάντως. Το πτυχίο επιπέδου 3 είναι ίδιο επίπεδο με απολυτήριο λυκείου σωστά? Οπότε μπορείς να το παρουσιάσεις κάπως έτσι "I am so keen in Computing that instead of going to normal high school, I decided to go to a specialized high school instead. The focus was on computing but we were taught other disciplines as well". Ή κάπως έτσι! Να δώσεις βάρος στο ότι έχεις τόσο πάθος με τα computers αλλά συγχρόνως έχεις και άλλες πλευρές! Χρήματα να πάρεις δύσκολο από ότι ξέρω. Σου πληρώνουν εύκολα τα δίδακτρα στην Σκωτία. Επίσης θεωρώ δεν αξίζει το part-time, θα σου πάρει 8 χρόνια. Και δουλειά δεν σου δίνουν, πρέπει να ψάξεις να βρεις.
dimitris_pa Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Ναι πληροφορική σπούδασα. Bsc Honours Computer Science : http://www.ed.ac.uk/polopoly_fs/1.37150!fileManager/Computer%20Science.pdf Φώτο από βιβλίο? Πες μου τι ακριβώς θες να σου στείλω! Τώρα είμαι δουλειά οπότε θα στα στείλω το βράδυ. Το απολυτήριο γράψε το apolytirio(schoold leaving certificate). To EΠΑ.Λ. δεν είμαι σίγουρη αλλά μπορώ να το κοιτάξω αν θες. Πανελλήνιες εξετάσεις γράψτο Panhellenic Final exams(equivalent to A-levels). Μαζί με τις παρενθέσεις γράψτα όπως στα έβαλα. Ποια παρουσίαση εννοείς? Ε, αφού θα κοιτάξουν το απολυτήριο φυσικό να φανεί και τι έγραψες. Δε ζητάνε ξεχωριστούς βαθμούς εξετάσεων πάντως. Το πτυχίο επιπέδου 3 είναι ίδιο επίπεδο με απολυτήριο λυκείου σωστά? Οπότε μπορείς να το παρουσιάσεις κάπως έτσι "I am so keen in Computing that instead of going to normal high school, I decided to go to a specialized high school instead. The focus was on computing but we were taught other disciplines as well". Ή κάπως έτσι! Να δώσεις βάρος στο ότι έχεις τόσο πάθος με τα computers αλλά συγχρόνως έχεις και άλλες πλευρές! Χρήματα να πάρεις δύσκολο από ότι ξέρω. Σου πληρώνουν εύκολα τα δίδακτρα στην Σκωτία. Επίσης θεωρώ δεν αξίζει το part-time, θα σου πάρει 8 χρόνια. Και δουλειά δεν σου δίνουν, πρέπει να ψάξεις να βρεις. αν έχεις χρόνο μήπως μπορείς να μου γράψεις τι βιβλία κάνατε (έστω και μερικά) μπας και τα βρω να τα ρίξω καμιά μάτια ? (απο το internet φυσικα) ότι βιβλίο θες βγάλε όχι, το πτυχίο είναι ξεχωριστό χαρτί από το απολυτήριο. έχω απολυτήριο που είναι ισάξιο με του ενιαίου λυκειου (μάλλον πρέπει να ζεις στο εξωτερικό αρκετό καιρό, το ενιαίο λύκειο είναι το κανονικό που έχει (και είχατε) π.χ. θετική κατεύθυνση κτλπ άπλα άλλαξε όνομα και λέγεται ενιαίο λύκειο, παλιά αν θυμάσαι ήταν το τεε, τώρα έχει καταργηθεί και έχει πάρει την θέσει του το επαλ (επαγγελματικό λύκειο) και περνούμε ισάξιο απολυτήριο σαν του γενικοί λυκειου, επίσης περνούμε πτυχίο επίπεδου 3 σε στην ειδικοτήτων που διαλέξαμε π.χ. ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός, πληροφορική και άλλα) και πτυχίο πληροφορικής επίπεδου 3 στον τομέα "Πληροφορικής και Δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών" παρουσιάσει τον βρετανικών πανεπιστημίων δηλαδή σκοτία μου συμβουλεύεις ? πόσο θα μου κοστίσει ? τα μαθήματα αξίζουν ? πειράζει να ρωτήσω τι δουλεια κάνεις και αν βρήκες αμέσως ? συγνωμη αν σε κούρασα. φιλικά πάντα......
dora_explorer Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 αν έχεις χρόνο μήπως μπορείς να μου γράψεις τι βιβλία κάνατε (έστω και μερικά) μπας και τα βρω να τα ρίξω καμιά μάτια ? (απο το internet φυσικα) ότι βιβλίο θες βγάλε όχι, το πτυχίο είναι ξεχωριστό χαρτί από το απολυτήριο. έχω απολυτήριο που είναι ισάξιο με του ενιαίου λυκειου (μάλλον πρέπει να ζεις στο εξωτερικό αρκετό καιρό, το ενιαίο λύκειο είναι το κανονικό που έχει (και είχατε) π.χ. θετική κατεύθυνση κτλπ άπλα άλλαξε όνομα και λέγεται ενιαίο λύκειο, παλιά αν θυμάσαι ήταν το τεε, τώρα έχει καταργηθεί και έχει πάρει την θέσει του το επαλ (επαγγελματικό λύκειο) και περνούμε ισάξιο απολυτήριο σαν του γενικοί λυκειου, επίσης περνούμε πτυχίο επίπεδου 3 σε στην ειδικοτήτων που διαλέξαμε π.χ. ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός, πληροφορική και άλλα) και πτυχίο πληροφορικής επίπεδου 3 στον τομέα "Πληροφορικής και Δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών" παρουσιάσει τον βρετανικών πανεπιστημίων δηλαδή σκοτία μου συμβουλεύεις ? πόσο θα μου κοστίσει ? τα μαθήματα αξίζουν ? πειράζει να ρωτήσω τι δουλεια κάνεις και αν βρήκες αμέσως ? συγνωμη αν σε κούρασα. φιλικά πάντα...... Κοίτα πρώτο και δεύτερο έτος τα μαθήματα είναι συγκεκριμένα για όλους.Όποτε μπορώ να σου στείλω για αυτά. 3-4 έτος διαλέγεις. Έχεις μερικές οδηγίες και μετά διαλέγεις ότι θες. Δεν ήξερα ότι παίρνεις και απολυτήριο και πτυχίο επιπέδου 3. Μια χαρά,τέλεια γιατί έχεις extra πράγματα.. Κοίτα αυτά είναι και λιγάκι μούφες ώρες ώρες. Μην ψαρώνεις. Κάνε τα όλα Online, δεν είναι τόσο δύσκολα όσο τα παρουσιάζουν. Κοίτα εγώ είμαι Σκωτία 7 χρόνια τώρα, οπότε δεν είμαι και πολύ αντικειμενική. Και Αγγλία μια χαρά είναι. Δες τι θες πιο πολύ. Ο καιρός τραγικός παντού όμως Το κόστος τι να σου πω. Δεν είναι πολύ πιο ακριβά από Ελλάδα από φοιτητές που ήξερα που έμεναν μόνοι τους. Επίσης ανάλογα με την πόή θα είναι πιο ακριβά/πιο φτηνά! Τα μαθήματα θεωρώ αξίζουν και με το παραπάνω. Μερικά ήταν πολύ δύσκολα και είχα αρκετή πίεση αλλά μετά από αυτά τα 4 χρόνια δεν αγχώνομαι με τίποτα στην δουλεία. Γίνεσαι γκουρού στο stress/time management! Δουλεύω σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία/τράπεζα στον τεχνολογικό τομέα. Κάνω production support/projects. Εδώ συνήθως οι φοιτητές κάνουν αιτήσεις αρχές 4 έτους και έχουν δουλειά πριν τελειώσουν. Εγώ είχα συμβόλαιο Γενάρη/Φλεβάρη(δεν θυμάμαι ακριβώς) όταν ήμουν 4 έτος. Θεωρώ αν είσαι οργανωμένος δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι. Επίσης πολλοί δουλεύουν το καλοκαίρι μεταξύ 3 και 4 έτους. Πληρώνεσαι καλά και συνήθως σου κάνουν πρόταση για δουλειά όταν τελειώσεις το παν/μιο. Θα έλεγα ότι βρήκα εύκολα και αυτό ήταν πριν 3.5 χρόνια που η κρίση υπήρχε.
dimitris_pa Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Κοίτα πρώτο και δεύτερο έτος τα μαθήματα είναι συγκεκριμένα για όλους.Όποτε μπορώ να σου στείλω για αυτά. 3-4 έτος διαλέγεις. Έχεις μερικές οδηγίες και μετά διαλέγεις ότι θες. Δεν ήξερα ότι παίρνεις και απολυτήριο και πτυχίο επιπέδου 3. Μια χαρά,τέλεια γιατί έχεις extra πράγματα.. Κοίτα αυτά είναι και λιγάκι μούφες ώρες ώρες. Μην ψαρώνεις. Κάνε τα όλα Online, δεν είναι τόσο δύσκολα όσο τα παρουσιάζουν. Κοίτα εγώ είμαι Σκωτία 7 χρόνια τώρα, οπότε δεν είμαι και πολύ αντικειμενική. Και Αγγλία μια χαρά είναι. Δες τι θες πιο πολύ. Ο καιρός τραγικός παντού όμως Το κόστος τι να σου πω. Δεν είναι πολύ πιο ακριβά από Ελλάδα από φοιτητές που ήξερα που έμεναν μόνοι τους. Επίσης ανάλογα με την πόή θα είναι πιο ακριβά/πιο φτηνά! Τα μαθήματα θεωρώ αξίζουν και με το παραπάνω. Μερικά ήταν πολύ δύσκολα και είχα αρκετή πίεση αλλά μετά από αυτά τα 4 χρόνια δεν αγχώνομαι με τίποτα στην δουλεία. Γίνεσαι γκουρού στο stress/time management! Δουλεύω σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία/τράπεζα στον τεχνολογικό τομέα. Κάνω production support/projects. Εδώ συνήθως οι φοιτητές κάνουν αιτήσεις αρχές 4 έτους και έχουν δουλειά πριν τελειώσουν. Εγώ είχα συμβόλαιο Γενάρη/Φλεβάρη(δεν θυμάμαι ακριβώς) όταν ήμουν 4 έτος. Θεωρώ αν είσαι οργανωμένος δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι. Επίσης πολλοί δουλεύουν το καλοκαίρι μεταξύ 3 και 4 έτους. Πληρώνεσαι καλά και συνήθως σου κάνουν πρόταση για δουλειά όταν τελειώσεις το παν/μιο. Θα έλεγα ότι βρήκα εύκολα και αυτό ήταν πριν 3.5 χρόνια που η κρίση υπήρχε. θα περιμενω απο δωματια και φαγητο πως ειναι ?
dora_explorer Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 θα περιμενω απο δωματια και φαγητο πως ειναι ? Τα βρήκα. Πρώτο έτος έκανα τα εξής. Αν πας σε αυτό το λινκ σου έχει και τα μαθήματα και όλα. http://www.inf.ed.ac.uk/teaching/courses/inf1/ Αν πατήσεις στο κάθε μάθημα θα δεις τι μαθήματα και διάβασμα έχει σχέση. Επίσης κάνεις 2 μαθηματικά(Maths for informatics 1&2). Δεύτερο έτος κάνεις τα εξής κορμού http://www.inf.ed.ac.uk/teaching/courses/inf2a/ http://www.inf.ed.ac.uk/teaching/courses/inf2b/ και http://www.inf.ed.ac.uk/teaching/courses/inf2c-cs/ ή http://www.inf.ed.ac.uk/teaching/courses/inf2c-se/ Επίσης 2 μα8ηματικά και 1 έξτρα μάθημα που διαλέγεις. Όλα τα μαθήματα του Εδιμβούργου είναι εδώ http://www.inf.ed.ac.uk/cgi-bin/dotable?numcols=8,9&file=/teaching/courses/courses_1011.txt&fix=2 Points 7-8 είναι 1-2 έτος Points 9 είναι 3 έτος Points 10-11 είναι 4 έτος/μάστερ Πρώτο έτος έμεινα σε εστίες. Καλά ήταν γνώρισα πολύ κόσμο από διάφορες χώρες. Από εκεί και ύστερα νοίκιαζα διαμέρισμα με συγκατοίκους. Από φαγητό τι να σου πω. Καλά είναι, θα μάθεις να μαγειρεύεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.