Προς το περιεχόμενο

foundation για computer science

dimitris_pa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βρε παιδιά πόσο κοστίζει και πόσους μήνες είναι τα μαθήματα ? έστειλα e-mail σε ένα άλλα με είπε να περάσω από εκεί, πριν περασω θα ήθελα να είμαι προετοιμασμένος :) το network είναι κάλο ? ποια άλλα υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη ?

ευχαριστώ για κάθε πληροφορία που μπορείτε να μου δώσετε.....

Δημοσ.

Για το κόστος σπουδών βλέπεις αν η αύξηση αυτή δεν ισχύει και για την Σκωτία, οπότε και πας εκεί.

Τι είδους προετοιμασία θες;

Το καλύτερο είναι να δεις το υλικό που θα διδαχθείς στον 1ο χρόνο ανά το πανεπιστήμιο που σκοπεύεις να πας πρώτα

Δημοσ.

Μιλάς για να παρακολουθήσεις μαθήματα στην Ελλάδα ή στην Αγγλία;

Για την Αγγλία υπολόγισε περίπου 1000£ - 2000£ δίδακτρα, τα μαθήματα κρατάνε περίπου έναν χρόνο (φαντάσου ένα εξάμηνο).

Για την Ελλάδα μάλλον απευθύνσου σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ ή ίσως στο Βρετανικό Συμβούλιο (σημ.: δεν κάνει μαθήματα).

Να έχεις στο νου σου και τί θέλεις να ακολουθήσεις μετά. Ο τομέας του computer science τείνει να έχει πιο πολύ programming από τον τομέα του computing, και ίσως περισσότερο από τον τομέα του multimedia.

Εάν διαλέξεις να πας σε Αγγλικό πανεπιστήμιο καλό είναι να δείς και τα bachelor και master courses που προσφέρει ώστε να πάρεις μια γεύση και από τις επιλογές που έχεις στην διάρκεια του bachelor και μετά από αυτό. Να ξέρεις πως κάποια πανεπιστήμια έχουν εξετάσεις Χριστούγεννα και καλοκαίρι, ενώ άλλα μόνο καλοκαίρι. Κάποια πτυχία απαιτούν οπωσδήποτε πτυχιακή εργασία, άλλα έχουν μόνο εργαστηριακά μαθήματα. Επίσης έτσι μπορείς να "μαντέψεις" λίγο πόσο δύσκολα μαθήματα έχει το κάθε πανεπιστήμιο. Πολλά πανεπιστημία προσφέρουν online μια ενδεικτική περίληψη του διδακτικού υλικού, γνωστό ως course material ή course syllabus (σημ.: αυτό συνήθως είναι πιο αναλυτικό) . Κάποια πανεπιστήμια σου δίνουν την δυνατότητα επιλογής αλλαγής κατέυθυνσης στο τέλος της χρονιάς εάν η βαθμολογία σου δεν είναι καλή. Αλλα πανεπιστήμια δεν το κάνουν. Να γνωρίζεις επίσης πως μαθήματα που "χάνεις" συνήθως τα χρεώνεσαι κάποιο ποσό για να τα ξαναδώσεις.

Γνώμη μου είναι πως το foundation course στην Αγγλία είναι πάντα καλύτερης απόδοσης από ότι στην Ελλάδα.

Στην ερώτησή σου όσον αφορά το οικονομικό δεν απάντησα πλήρως αλλά πιστέυω σε κατατόπισα λίγο.

Κοίτα εδώ και ρώτα τηλεφωνικώς:

http://www.bca.edu.gr/studies.asp?ITMID=142

Αυτά... Καλή τύχη.

Δημοσ.

σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!!!

@BaLsAmoMenos όχι για τώρα για πιο μετά, 9000 ? στην αγγλια ναι στην σκοτία κάπου στα 1800 αν δεν κάνω λάθος :) παντός αν διαλέξω τελικά αγγλια υπάρχουν και τα δάνεια....

@HamerZ για να δω το υλικό πρέπει να στείλω e-mail ε ? έλεγα να κάνω foundation στο network, έχεις να προτείνεις κάτι ?

@Killerbee για Ελλάδα έλεγα σε κάποιο κέντρο όπως το network που κάνει foundation, εσύ τι λες ? computer science θέλω, course material ή course syllabus πως μπορώ να μάθω αν έχουν ? στέλνοντας e-mail ε ? σε ευχαριστώ, και σε εσένα καλή τύχη με το πρόβλημα σου, ελπίζω να δικαιωθείς ;)

Δημοσ.

Λοίπον, να σου πω εγώ τι νομίζω που έχω σπουδάσει έξω. Έλα Σκωτία γιατί σου πληρώνουν τα δίδακτρα. Επίσης το πτυχίο είναι 4 χρόνια και έτσι αναγνωρίζεται Ελλάδα πιο εύκολα. Γιατί θες να κάνεις foundation? Δεν έχεις τους βαθμούς νομίζεις ή για κάποιο άλλο λόγο?

Αν κάνεις foundation Έλλαδα κανονικά δεν χρειάζεσαι IELTs. Αν κάνεις foundation στο Ηνωμένο Βασίλειο τότε χρειάζεσαι IELTs.

Εγώ πιστεύω να κάνεις αιτήσεις σε πιο εύκολα παν/μια και αν έχεις συστατικές και γράψεις και ένα καλό cover letter, τότε θα σε πάρουν.

Μαθηματικά έχεις κάνει?

Δημοσ.

Στο τμήμα του foundation θα σου κάνουν μαθήματα για IELTS, παλαιότερα υπήρχε το TOEFL. Θα έλεγα το IELTS σήμερα αντικατέστησε το TOEFL. Εαν έχεις proficiency δεν έχεις ανάγκη κανένα από τα δύο. Η dora_explorer εχει δίκιο δεν χρειάζεσαι ΙΕLTS για να κάνεις κάποια μαθήματα προγραμματισμού στην Ελλάδα. Τα Αγγλικά πανεπιστήμια όμως ζητούν ένα διαπιστευτήριο ότι γνωρίζεις Αγγλικά. Από προσωπική εμπειρία (έχω ζήσει στην Αγγλία) θα σου έλεγα πως δεν έχεις καν ανάγκη το proficiency... Εχω δει φοιτητές στα πανεπιστήμια εκει πέρα που δεν γνωρίζουν καλά Αγγλικά και όμως έγιναν δεκτοί. Τα ιδρύματα εδώ που κάνουν μαθήματα foundation αναγκάζουν τους σπουδαστές τους να δώσουν το IELTS για να πάρουν χρήματα. Ειναι γεγονός πως το IELTS είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.

Οσον αφορα το υλικό των μαθημάτων ζήτα να μάθεις ποιος είναι ο course tutor του εκάστοτε course, στην δική σου περίπτωση θέλεις τον course tutor του computer science. Θα διευκρινήσεις ότι ενδιαφέρεσαι για προγραμματισμό και όχι για απλό computing. Τα πτυχία στην Αγγλία έχουν όλα έναν κωδικό. Το computer science έχει κοινό κωδικό G500. Πήγαινε στο http://www.whatuni.com/degrees/home.html και θα δεις πόσοι διαφορετικοί τίτλοι περιέχουν το "computer science". To εν λόγω site έχει και κατηγορία foundation. Θα δεις έτσι τί υλικό (course syllabus) διδάσκεται.

Επίσης θα σου γνωστοποιήσω κάτι: δεν υπάρχει λόγος να περάσεις από foundation για να πας στην Αγγλία. Πολλά πανεπιστήμια σου στέλνουν την ανάλογη αίτηση να συμπληρώσεις εάν μπεις στο website του καθενός και δηλώσεις να λάβεις την φόρμα εγγραφής. Θα σου πω ακόμα να πας στο http://www.ucas.com/ που είναι ο *μοναδικός* επίσημος φορέας στην Αγγλία που αναλαμβάνει να συλλέγει και να διανέμει αίτησεις για ολα τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Εάν παρακολουθήσεις μαθήματα foundation εδώ στην Ελλάδα πιθανώς πάλι αίτηση της UCAS θα συμπληρώσεις και το ίδρυμα σου θα την στείλει εκ μέρους σου.

Τέλος θα σου επισημάνω πως υπάρχουν και τα μαθήματα εξ' αποστάσεως (distance learning courses). Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Open University και το Liverpool University. Εαν ψάξεις στο Google θα βρεις και άλλα.

Στην Σκωτία όντως τα δίδακτρα είναι πολύ χαμηλά. Πριν κάμποσα χρόνια ο πρωθυπουργός της Αγγλίας ήταν ο Tony Blair και όταν κυβερνούσε ανέβασε όλα τα δίδακτρα στα πανεπιστημια. Οι Σκοτσέζοι δεν ακολούθησαν αυτή την τακτικη. Αργότερα ήρθε ο Gordon Brown και σήμερα πρωθυπουργός είναι ο David Cameron. Mε κάθε έναν αλλάζει και κάτι στα πανεπιστήμιά τους.

Αυτά...

Δημοσ.

Λοίπον, να σου πω εγώ τι νομίζω που έχω σπουδάσει έξω. Έλα Σκωτία γιατί σου πληρώνουν τα δίδακτρα. Επίσης το πτυχίο είναι 4 χρόνια και έτσι αναγνωρίζεται Ελλάδα πιο εύκολα. Γιατί θες να κάνεις foundation? Δεν έχεις τους βαθμούς νομίζεις ή για κάποιο άλλο λόγο?

Αν κάνεις foundation Έλλαδα κανονικά δεν χρειάζεσαι IELTs. Αν κάνεις foundation στο Ηνωμένο Βασίλειο τότε χρειάζεσαι IELTs.

Εγώ πιστεύω να κάνεις αιτήσεις σε πιο εύκολα παν/μια και αν έχεις συστατικές και γράψεις και ένα καλό cover letter, τότε θα σε πάρουν.

Μαθηματικά έχεις κάνει?

έχω απολυτήριο 14.7 δεν είναι λίγο ? δεν φταίω εγώ η καθηγητές μας νόμιζαν ότι όλοι κάνουμε φροντιστήριο και δεν τα εξηγούσαν, άπλα έγραφαν.... έγραφαν.....

Στο τμήμα του foundation θα σου κάνουν μαθήματα για IELTS, παλαιότερα υπήρχε το TOEFL. Θα έλεγα το IELTS σήμερα αντικατέστησε το TOEFL. Εαν έχεις proficiency δεν έχεις ανάγκη κανένα από τα δύο. Η dora_explorer εχει δίκιο δεν χρειάζεσαι ΙΕLTS για να κάνεις κάποια μαθήματα προγραμματισμού στην Ελλάδα. Τα Αγγλικά πανεπιστήμια όμως ζητούν ένα διαπιστευτήριο ότι γνωρίζεις Αγγλικά. Από προσωπική εμπειρία (έχω ζήσει στην Αγγλία) θα σου έλεγα πως δεν έχεις καν ανάγκη το proficiency... Εχω δει φοιτητές στα πανεπιστήμια εκει πέρα που δεν γνωρίζουν καλά Αγγλικά και όμως έγιναν δεκτοί. Τα ιδρύματα εδώ που κάνουν μαθήματα foundation αναγκάζουν τους σπουδαστές τους να δώσουν το IELTS για να πάρουν χρήματα. Ειναι γεγονός πως το IELTS είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.

Οσον αφορα το υλικό των μαθημάτων ζήτα να μάθεις ποιος είναι ο course tutor του εκάστοτε course, στην δική σου περίπτωση θέλεις τον course tutor του computer science. Θα διευκρινήσεις ότι ενδιαφέρεσαι για προγραμματισμό και όχι για απλό computing. Τα πτυχία στην Αγγλία έχουν όλα έναν κωδικό. Το computer science έχει κοινό κωδικό G500. Πήγαινε στο http://www.whatuni.com/degrees/home.html και θα δεις πόσοι διαφορετικοί τίτλοι περιέχουν το "computer science". To εν λόγω site έχει και κατηγορία foundation. Θα δεις έτσι τί υλικό (course syllabus) διδάσκεται.

Επίσης θα σου γνωστοποιήσω κάτι: δεν υπάρχει λόγος να περάσεις από foundation για να πας στην Αγγλία. Πολλά πανεπιστήμια σου στέλνουν την ανάλογη αίτηση να συμπληρώσεις εάν μπεις στο website του καθενός και δηλώσεις να λάβεις την φόρμα εγγραφής. Θα σου πω ακόμα να πας στο http://www.ucas.com/ που είναι ο *μοναδικός* επίσημος φορέας στην Αγγλία που αναλαμβάνει να συλλέγει και να διανέμει αίτησεις για ολα τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Εάν παρακολουθήσεις μαθήματα foundation εδώ στην Ελλάδα πιθανώς πάλι αίτηση της UCAS θα συμπληρώσεις και το ίδρυμα σου θα την στείλει εκ μέρους σου.

Τέλος θα σου επισημάνω πως υπάρχουν και τα μαθήματα εξ' αποστάσεως (distance learning courses). Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Open University και το Liverpool University. Εαν ψάξεις στο Google θα βρεις και άλλα.

Στην Σκωτία όντως τα δίδακτρα είναι πολύ χαμηλά. Πριν κάμποσα χρόνια ο πρωθυπουργός της Αγγλίας ήταν ο Tony Blair και όταν κυβερνούσε ανέβασε όλα τα δίδακτρα στα πανεπιστημια. Οι Σκοτσέζοι δεν ακολούθησαν αυτή την τακτικη. Αργότερα ήρθε ο Gordon Brown και σήμερα πρωθυπουργός είναι ο David Cameron. Mε κάθε έναν αλλάζει και κάτι στα πανεπιστήμιά τους.

Αυτά...

ευχαριστώ για το λινκ με βοηθησε, πειράζει που τελείωσα επαλ πληροφορική ? ρώτησα εκείνον που έκανε παρουσιάσει για τα βρετανικά πανεπιστήμια (εκείνον του βρετανικού συμβουλίου)και είπε πως όχι

δηλαδή για να μπορέσω να πάω τι πρέπει να κάνω ? plz help

Δημοσ.

Μπορείς να συνεχίσεις για πληροφορική. Μην σε φοβίζει ο βαθμός του λυκείου, άχρηστος είναι για την UCAS. Ασε που εαν πας σε κάποιο ίδρυμα για foundation παίζει να το αλλάξουν μέσα από τα δικά τους μαθήματα που θα διδάξουν. Τα νούμερα μαγειρεύονται για τέτοια θέματα πίστεψέ με! Σου εύχομαι να καταλήξεις στο εξωτερικό φίλε! Αλλος κόσμος!

Δημοσ.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3488637#post3488637

εγω σου ειχα γραψει σε ενα αλλο τοπικ οτι αν θες να φυγεις μπαινεις σε κεινη την λιστα με τα τοπ 100uni βρισκεις κατι συμβατο για τις δυνατοτητες σου ρωτας με μειλ ή διαβαζεις τι παιζει απο εργασιες και exams(υπαρχουν μερικα μαθηματα που θελουν μονο εργασια και παρουσιαση) και κανεις αιτηση κατευθειαν στο uni.στανταρτ στην σελιδα γραφουν καπου apply now ή admission office.τελος ρωτας τι πρεπει να τους μεταφρασεις απο το πτυχιο σου κτλ.

τελευται σου λυση ειναι να περιμενεις clearing των uni ~αυγουστο που αν εχουν κενες θεσεις παιζει να σε παρουν μερικα uni και χωρις τις ελαχιστες προυποθεσεις που γραφουν στα σιτε τους.

εχεις κανει κανα past paper να δεις αν βγαζεις πανω απο 5 στο ielts.αν ναι πας και το δεινεις χωρις μαθηματα και τελειωνει το θεμα απο θεμα foundation.

Δημοσ.

Τι είναι επαλ πληροφορικής?

Μια χαρά είναι ο βαθμός και σε παίρνουν. Δεν χρειάζεται να πας στα 10 καλύτερα και αν πάρεις ένα καλό πτυχίου εδώ δεν μετρά και τόσο το παν/μιο.

Εγώ από αγγλικά παν/μια δεν ξέρω ποθλύ καλά αλλά κοιτά αυτά στην Σκωτία και βόρεια Αγγλία:

http://www.napier.ac.uk/Pages/home.aspx

http://www.gcu.ac.uk/

http://www.sunderland.ac.uk/

http://www.hw.ac.uk/

Πήγαινε UCAS και κάνε αιτήσεις κατευθείαν. Καλα σου είπαν, μην κολλάς με τους βαθμους, αν έχεις ένα καλό cover letter και 1-2 καλές συστατικές θα είσαι μια χαρά. Και συστατικές δεν χρειάζεται να είναι καθηγητές μόνο. Αν ήσουν σε καποια ομάδα(αθλητική ή οτιδήποτε) μπορεί να σε κάνει refer κάποιος από εκεί. Αν θες πες μου να σου στείλω κάνα πρότυπο να δεις, γιατί έκανα την αίτηση για μια φίλη μου πέρσι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...