agos1212 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 λοιπον σε ενα παιδι του χαλασε η καρτα γραφικων στο λαπτοπ acer 7520g και πηγε σε ενα καταστημα και του το εφτιαξε αλλα δεν μπορουσε να παιξει παιχνιδια γιατι εβλεπε ως καρτα γραφικων VGA Standard Graphics Adapter αντι για nvidia 8400 ..Ετσι πηγαμε στην σελιδα της acer και κατεβασαμε τους drivers και τους καναμε εγκατασταση..τα κανονικα windows δεν ανοιγαν (προσπαθησαμε 3-4 φορες αλλα κολλαγαν στην αρχη και ετσι μπηκαμε με safe mode και ειδαμε οτι την βρηκε την nvidia 8400 και ειπαμε να ξαναδοκιμασουμε να μπουμε στα κανονικα windows.καναμε restart αλλα δεν ανοιγε ουτε το logo της acer..εμφανιζεται μια ασπρη οθονη που σιγα σιγα γινεται μαυρη...ενω ολα τα ολλα δουλευουν κανονικα...χαλασε η καρτα γραφικων παλι?
filip123go Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Ας δοκιμάσει να περάσει παλαιότερους driver μήπως και βγάλει καμιά άκρη...
agos1212 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 δεν μπορει να παει πουθενα...μονο ασπρο δειχνει η οθονη
filip123go Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Για δοκίμασε μια εξωτερική οθόνη (να εξακριβώσουμε ότι stadar φταίει η κάρτα γραφικών) ...
ColdFusion Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Οταν λες οτι πηγαται σε καταστημα και την εφτιαξε τη εννοεις? Εγινε αντικατασταση με καινουργια?
pc_expert Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 agos1212 εσύ δεν δημοσίευσες και ένα αντίστοιχο θέμα για το ίδιο λάπτοπ που αφορά την μείωση της μνήμης RAM από 2 GB σε 1.2 GB μετά από την αλλαγή της κάρτας γραφικών σου ? Δημοσίευση 29 Απρίλιος 2011 - 01:45 πμ παιδια γεια σας..χαλασε η καρτα γραφικων στο acer 7520g ενος φίλου(nvidia 8400 ηταν) και το πηρε σε ενα κατάστημα για να του το φτιαξει...τελικα καταφερε και το εφτιαξε αλλλα οταν το πηραμε σπιτι το λαπτοπ αντι να βλεπει την nvidia 8400 που ειχε πριν το λαπτοπ βλεπει μια που λεγεται VGA Standard Graphics Adapter..τι ειναι αυτο ???? ακομα προσεξα οτι μετα την επισκευη ελυπαν 800 mb απο την μνημη ραμ..απο εκει που ηταν 2 gb πηγε στα 1,2 gb?γιατι εγινε αυτο..υπαρχει περιπτωση να του πηραν μνημη? ευχαριστω LAMTECH 450W AMD Phenom x4 9550 2,2 GHZ 2 GB Ram 320 MHZ Sata 500 GB ATI 2900XT 512 MB
ColdFusion Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 agos1212 εσύ δεν δημοσίευσες και ένα αντίστοιχο θέμα για το ίδιο λάπτοπ που αφορά την μείωση της μνήμης RAM από 2 GB σε 1.2 GB μετά από την αλλαγή της κάρτας γραφικών σου ? Δημοσίευση 29 Απρίλιος 2011 - 01:45 πμ παιδια γεια σας..χαλασε η καρτα γραφικων στο acer 7520g ενος φίλου(nvidia 8400 ηταν) και το πηρε σε ενα κατάστημα για να του το φτιαξει...τελικα καταφερε και το εφτιαξε αλλλα οταν το πηραμε σπιτι το λαπτοπ αντι να βλεπει την nvidia 8400 που ειχε πριν το λαπτοπ βλεπει μια που λεγεται VGA Standard Graphics Adapter..τι ειναι αυτο ???? ακομα προσεξα οτι μετα την επισκευη ελυπαν 800 mb απο την μνημη ραμ..απο εκει που ηταν 2 gb πηγε στα 1,2 gb?γιατι εγινε αυτο..υπαρχει περιπτωση να του πηραν μνημη? ευχαριστω LAMTECH 450W AMD Phenom x4 9550 2,2 GHZ 2 GB Ram 320 MHZ Sata 500 GB ATI 2900XT 512 MB μαλλαν η gpu τραβαει μνημη απο το συστημα ... θελει ρυθμιση!
erevos_csd Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Παίδες έχω παρόμοιο πρόβλημα με έναν 7520g φίλου που προσπαθώ να φτιάξω. Στην οθόνη ή δεν εμφανίζει τίποτα ή εμφανίζει γκρι με κάθετες ροζ γραμμές. Με εξωτερική οθόνη δουλεύει. Αν βγάλω την εξωτερική οθόνη θα δουλέψει 1-2 φορές και μετά πάλι τα ίδια. Η οθόνη δουλεύει κανονικά. Την δοκίμασα συνδεοντάς την με τον 5520 που έχω εγώ. Πιστεύω ότι είναι η discrete κάρτα γραφικών που έχει, αλλά δεν μπορώ να το δοκιμάσω (ο 5520 που έχω έχει on-board κάρτα γραφικών, ενώ ο 5520g έχει discrete ). Μήπως έχετε καμιά ιδέα τι άλλο μπορεί να φταίει (μνήμες δεν είναι, τις έλεγξα) Τα 2 laptops έχουν την ίδια ακριβώς motherboard, με μοναδική διαφορά την discrete κάρτα γραφικών και την θύρα της στον 7520g. Οπότε ο 7520g έχει και on-board γραφικά, αλλά δεν υπάρχει πουθενά στο bios επιλογή και δεν βρήκα κάποιο jumper στην motherboard. Ξέρει κανείς κανένα τρόπο να απενεργοποιήσω την discrete κάρτα και να χρησιμοποιείται μόνο η on-board; Απλώς αφαιρώντας την δεν κάνει τίποτα.
pournaras Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Παίδες έχω παρόμοιο πρόβλημα με έναν 7520g φίλου που προσπαθώ να φτιάξω. Στην οθόνη ή δεν εμφανίζει τίποτα ή εμφανίζει γκρι με κάθετες ροζ γραμμές. Με εξωτερική οθόνη δουλεύει. Αν βγάλω την εξωτερική οθόνη θα δουλέψει 1-2 φορές και μετά πάλι τα ίδια. Η οθόνη δουλεύει κανονικά. Την δοκίμασα συνδεοντάς την με τον 5520 που έχω εγώ. Πιστεύω ότι είναι η discrete κάρτα γραφικών που έχει, αλλά δεν μπορώ να το δοκιμάσω (ο 5520 που έχω έχει on-board κάρτα γραφικών, ενώ ο 5520g έχει discrete ). Μήπως έχετε καμιά ιδέα τι άλλο μπορεί να φταίει (μνήμες δεν είναι, τις έλεγξα) Τα 2 laptops έχουν την ίδια ακριβώς motherboard, με μοναδική διαφορά την discrete κάρτα γραφικών και την θύρα της στον 7520g. Οπότε ο 7520g έχει και on-board γραφικά, αλλά δεν υπάρχει πουθενά στο bios επιλογή και δεν βρήκα κάποιο jumper στην motherboard. Ξέρει κανείς κανένα τρόπο να απενεργοποιήσω την discrete κάρτα και να χρησιμοποιείται μόνο η on-board; Απλώς αφαιρώντας την δεν κάνει τίποτα. Δε νομιζω να εχει on board καρτα, πιστευω απο την ιδια παιρνουν και οι δυο (εξωτερικη θυρα, και οθονη). Σε μια αντιστοιχη περιπτωση που μου ετυχε σε εναν 7720g, αγορασα καρτα γραφικων απο το ebay (περι τα 80 ευρω), την εβαλα πανω και δουλεψε ρολοι. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260655102420
erevos_csd Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δε νομιζω να εχει on board καρτα, πιστευω απο την ιδια παιρνουν και οι δυο (εξωτερικη θυρα, και οθονη). Σε μια αντιστοιχη περιπτωση που μου ετυχε σε εναν 7720g, αγορασα καρτα γραφικων απο το ebay (περι τα 80 ευρω), την εβαλα πανω και δουλεψε ρολοι. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260655102420 H Acer χρησιμοποιεί το NVIDIA nForce 610M σε όλους τους 7520G, το οποίο έχει ενσωματωμένο το 7000Μ. Υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθόλου μάλλον.
Laptopfreak Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Ειχα παρομιο προβλημα με το δικο μου το acer.Το εστειλα στα παιδια στο www.monitors.gr και μου την επισκευασαν.Δεν αλλαζε γιατι ειναι onboard.Μεχρι στιγμης δουλευει αψογα.
erevos_csd Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Ειχα παρομιο προβλημα με το δικο μου το acer.Το εστειλα στα παιδια στο www.monitors.gr και μου την επισκευασαν.Δεν αλλαζε γιατι ειναι onboard.Μεχρι στιγμης δουλευει αψογα. Και πως κατάφεραν και επισκεύασαν το on-board graphics chip χωρίς να το αλλάξουν;
filip123go Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Και πως κατάφεραν και επισκεύασαν το on-board graphics chip χωρίς να το αλλάξουν; Με το πιστολάκι για τα μαλλιά
erevos_csd Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Με το πιστολάκι για τα μαλλιά μου φαίνεται θα το δοκιμάσω μου φαίνεται θα το δοκιμάσω Τζίφος...
wifferson Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2013 παίδες το ιδιο προβλημα με μαυρη οθονη που γινετε ασπρη σιγα σιγα και μετα για να σπάσει την μονοτονία ξαναγίνεται μαύρη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα