Προς το περιεχόμενο

Αγορα νεου υπολογιστη

mourlo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια οπως αναφερω στον τιτλο του θεματος σκεφτομαι να αγορασω εναν καινουριο υπολογιστη και θελω βοηθεια. Θα προσπαθησω να ακολουθησω το προτυπο της φορμας οσο το δυνατον περισσοτερο ωστε να ειναι και πιο ευκολο και για εσας να με βοηθησετε. 1) Το ποσο που διαθέτω ειναι γυρω στα 800 ευρω και βαρια 900 γιατι ζουμε σε αρκετα δυσκολες εποχες οπως ξερετε.

2) Η χρηση του υπολογιστη θα ειναι για παιχνιδια κυριως, για παρακολουθηση ταινιων και καμια εργασια για την σχολη στο world επισης δεν ασχολουμαι με επεξεργασια βιντεο ουτε ηχου

3) Ειδικα προγραματα δεν θα χρησιμοποιησω αλλα θελω να μπορω να εχω ανοιχτο skype και κανενα online παιχνιδι ταυτοχρονα γιατι παιζω online και να μην κολαει αν ανοιγω 3 εφαρμογες για παραδειγμα

4) Μενω στην αθηνα οποτε θα πρεπει να αγορασω απο εδω

5) Δεν εχω προβλημα να αγορασω απο διαφορετικα καταστηματα καθως ετσι ξερω οτι θα πετυχω καλυτερες τιμες

6) Τον υπολογιστη θα τον συρναμολογησω μονος μου

7) Θα βαλω windows 7 στο συστημα

8) Δεν χρειαζομαι πληκτρολογιο και ποντικι καθως εχω, ηχεια ειναι το τελευταιο που θα κοιταξω

9) Οθονη εχω βρει να παρω αυτην http://www.skroutz.gr/s/281861/Philips-226CL2SB-22%22.html και νομιζω ειναι καλη

Επεξεργαστη τεινω προς AMD καθως ειναι ιδιεταιρα οικονομικοι αλλα δεν ξερω αν πρεπει να παρω τον AMD Phenom Phenom II X4 975 η τον AMD Phenom II X6 1090T Black Edition αν οντως παρω AMD η μου προτεινετε intel? αλλα η intel εχει αρκετα πιο ακριβες τιμες απο οτι εχω δει http://www.skroutz.gr/s/329729/AMD-Phenom-Phenom-II-X4-975.html για τα κοματια του υπολογιστη εχω χρησιμοποιησει το skroutz και σας δινω τα links απο εκει. Δεν ξερω τι μητρικη να επιλεξω αλλα ξερω οτι η μητρικη παει αναλογα με τον επεγεργαστη οποτε προτεινετε μου για AMD καθως πιστευω ειναι πιο καλη λυση απο την intel, θα χρειαστω και ανεμηστηρα για τον επεξεργαστη αλλα δεν ξερω τι να παρω, για το κουτι εχω βρει αυτο http://www.skroutz.gr/s/278667/CoolerMaster-Elite-430.html και μου φαινεται πολυ καλο απο αποψη ανεμηστηρων αλλα δεν ξερω αν επαρκει το μεγεθος του η χρειαζομαι πιο μεγαλο, Τροφοδοτικο σκεφτομαι να βαλω 650-700W και εχω βρει αυτο http://www.skroutz.gr/s/302372/ADJ-PS-700W-PFC.html , Για ram αυτη http://www.skroutz.gr/s/300460/Corsair-Vengeance-4GB-DDR3-1600-Dimm-1x4GB-PC3-12800-9-9-9-24.html και σκεφτομουν να βαλω μονο μια και μετα αναλογα με τα λεφτα μια δευτερη,

Για σκληρο δισκο θελω 1,5Τ η 2 και να ειναι στις 7200rpm που ειναι καλη ταχυτητα http://www.skroutz.gr/s/76581/Seagate-Barracuda-LP-SATA-3Gb-s-1-5TB-Hard-Drive.html αυτος φενεται καλουτσικος, Για dvd-rom θα βρω μονος μου γυρω στα 20 ευρω εχει ενα dvd-writer, και για καρτα γραφικων δεν εχω ιδεα αν θα πρεπει να παρω μια η δυο για να τις κανω SLI ή CROSSFIRE καθως επισης δεν ξερω αν πρεπει να παρω nvidia ή ATI καρτα. Εχω διαβασει οτι αυτες με 256 bits ειναι πιο καλες απο αυτες με 128 για παραδειγμα.

Αυτα ειναι αυτα που εχω βρει και ευχαριστως να με διωρ8ωσετε η να μου πειτε την γνωμη σας για να με βοηθησετε Υ.Γ ξερετε αν στον χρονο ανταποκρισης της οθονης εχει διαφορα αν ειναι 2m.s ή 5m.s? ειναι ορατη η διαφορα η δεν μπορεις να την καταλαβεις? Στις ram ειναι το ιδιο να βαλεις μια 4G η 2 των 2G απο αποψη επιδοσεων? Καλυτερα να παρω μια καλη καρτα γραφικων και να παρω κατι αλλο πιο φτηνο?η πιο γρηγορες ram θα μου ειναι πιο χρησιμες μηπως? Α και τελος διαβασα κατι για τον νεο επεξεργαστη της AMD την μπουλντοζα :P μηπως να περιμενω να βγει για να πεσουν οι τιμες στους τωρινους επεξεργαστες? Εχουν βγει μητρικες με AM3+ συμβατοτητα η κοστιζουν χρυσαφι?

Συγνωμη αν σας κουρασα με το κατεβατο κειμενο αλλα προσπαθησα να γινω οσο πιο αναλυτικος μπορω να σας βοηθησω, περιμενω την βοηθεια σας και την κατανοηση σας για τις αρκετες αποριες μου :D :D

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καταρχην ξερω οτι ξεκιναω λαθος λογω του οτι σου εχω επιλεξει καταστημα της Θεσσαλονικης το οποιο οπως εχει τεραστια ποικιλια σε συγκριση με τα αλλα αλλα και καλυτερες τιμες.Σκεψου το γιατι μορει να σου στειλει τα προϊοντα εκει που θελεις.

Λοιπον:

Καταρχην για οθονη θα πας εδω.Dell U2311H Ultrasharp 23¨ Wide 207,00 € (δεν χρειαζεται να ρωτησεις πολλα,πηγαινε εδω στο φορουμ στις οθονες και διαβασε.θα βγαλεις συμπερασμα μονος σου).

Τα υπολοιπα.....κατσε γιατι εχει πεσει η σελιδα του visiostudio. :devil:

Δημοσ.

H οθονη για την φτηνη τιμη της ειναι καλη.Αλλα οπως λεει και ο Θανος υπαρχουν και καλυτερες.

Το 7 σβηστο,απαγορευεται να μιλαμε για πειρατικα

Συντομα θα ακουσεις πολλες αξιολογες προτασεις ,αλλα κατα την γνωμη μου αξιζει να περιμενεις και τους Bulldozer που σε 40 μερες περιπου θα σκασουν μυτη για να εχεις πιο ολοκληρωμενη εικονα.Αν ομως βιαζεσαι ο i5 2500K της Intel και μια μητρικουλα απο 140 μεχρι 160 ευρω σε υπερκαλυπτουν.

Το τροφοδοτικο που σκεφτεσαι ξεχασε το.Για δυνατη καρτα και καινουργιο ποιοτικο hardware απαραιτητα κοιτας για τροφοδοτικο 650-750 watt και απο 80 μεχρι 100 ευρω.Δεν επιτρεπεται να κανεις τσιπιες στο τροφοδοτικο,αυτο ειναι κανονας. Κατι σαν αυτο π.χ. http://www.skroutz.g...XN-600W-80.html

Υπαρχουν και τα επισης εξαιρετικα Corsair.

Δημοσ.

Καταρχάς καλός μας ήρθες

Αφού η χρήση που κανείς στο pc δεν είναι κάτι ιδιαίτερο (όπως επεξεργασία εικόνας, ήχου κτλ) ένας τετραπυρηνος επεξεργαστής (amd x4 955) θα σου κάνει την δουλεία σου και με το παραπάνω.

Για ram 4gb για χρήση gaming και internet είναι αρκετά.

Διαφορές ανάμεσα στα 2ms με τα 8ms δεν θα δεις επειδή δεν μπορείς να τα προσέξεις με τα ματιά σου ,η οθόνη που σου προτείνει ο Θάνος είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στα 210Ε (αφού διαθέτει ένα αρκετά ανώτερο panel) και αν κάθεσαι αρκετές ώρες στον υπολογιστή είναι το πρώτο που πρέπει να προσέξεις για την υγεία των ματιών σου κυρίως.

Έχουν βγει μητρικές που θα υποστηρίζουν τους amd3+ επεξεργαστές και κοστίζουν όπως οι υπάρχοντες μητρικές σε κανονικά επίπεδα από 80Ε μέχρι και 300Ε.

Μπορείς να πας στον amd x4 955 που σου προτείνω και να αναβαθμίσεις σε μπουλντόζα όταν το θελήσεις .

Μπορείς να το πάρεις από όλα τα καταστήματα της Αθηνάς έτσι ;

Δημοσ.

Μυριζομαι συνθεση να πεφτει στο τραπεζι απο raf raf.ωρα που βρηκε να πεσει ο server τους...(καρμεν μηπως κοιτουσες τιποτα στην σελιδα τους?τιποτα μνημες?).

Δημοσ.
  Στις 30/4/2011 στις 6:51 ΜΜ, rafail1994 είπε

Καταρχάς κάλος μας ήρθες

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Δημοσ.
  Στις 30/4/2011 στις 6:56 ΜΜ, benign είπε

Λες γεμίσουμε πάλι καμιά 20 σελίδες για να βγάλουμε άκρη;

Π.σ τώρα πρόσεξα τον λάθος τονισμό :eek: :P

Δημοσ.
  Στις 30/4/2011 στις 6:58 ΜΜ, rafail1994 είπε

Λες γεμίσουμε πάλι καμιά 20 σελίδες για να βγάλουμε άκρη; Δεν νομίζω :P

Δεν νομιζω φαινεται ξυπνιος ο OP.Μην γρουσουζευεις Ραφαηλ.:devil:

Δημοσ.
  Στις 30/4/2011 στις 7:03 ΜΜ, benign είπε

Δημοσ.
  Στις 30/4/2011 στις 6:54 ΜΜ, Thanos1972 είπε

(καρμεν μηπως κοιτουσες τιποτα στην σελιδα τους?τιποτα μνημες?).

Όχι αλλά αλλά καλά να πάθουν :P (ξέρεις γιατί το λέω)

Δημοσ.
  Στις 30/4/2011 στις 7:06 ΜΜ, Thanos1972 είπε

Δημοσ.

Ευχαριστω για της απιστευτα γρηγορες απαντησεις σας παιδια...περιμενα να παρω απαντησεις σε 1-2 μερες ειναι η αληθεια :P τhano αυτη η dell που λες ειναι οντως τοσο πολυ καλυτερη? για καρτα γραφικων παιδια καμια ιδεα γιατι δεν ξερω τι να πρωτοδιαλεξω επειδη ειναι μεγαλη η ποικιλια? το κουτι ειναι ενταξει το κρατα? Σιγουρα θα βγουνε σε 40 μερες οι buldozer η θα απρουν παραταση για κανενα τετραμηνο ακομα? :( ενα link να κοιταξω για μητρικες? Νναι μπορω να ψονισω απο ολα τα μαγαζια της αθηνας...ποδαρακια και θα την γυρισω ολη αν ειναι να βρω καλες τιμες :D

Δημοσ.

Να αρχίσω πρώτος με σύνθεση :D

case:CoolerMaster Elite 430 45,01 €

dvd-rw:LG 19,90 €

gpu:Sapphire HD 5850 129,00 €

monitor:Dell U2311H Ultrasharp 23¨ 207,00 €

ram:KINGSTON 4gb 1600mhz 46.10 €

hdd:Samsung 1TB Spinpoint F3 52€

psu:Corsair 600W 72,50 €

cpu:AMD PHENOM II X4 955 122.04 €

mobo:Gigabyte 870A-Usb3 AMD3+ 95E

ssd:OCZ 60GB 111.00E

Συνολο:899.55E

Όλα τα καταστήματα έκτος από το eworld που είναι στην πάτρα είναι στην Αθήνα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...