redevo Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Καλησπέρα παιδιά Όπως έγραψα και σε προηγούμενο post είμαι 40 ετών. Πηγαίνω νυχτερινό λύκειο (Δευτέρα λυκείου). Του χρόνου τελειώνω και θέλω κάτι να σπουδάσω. Δεν ξέρω όμως τι να δηλώσω και με προβληματίζει πολύ αυτό. Ένα από τα επαγγέλματα που σκέφτηκα είναι αυτό του Νοσηλευτή. Δεν ξέρω όμως γενικότερα τι επικρατεί στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας. Πιθανολογώ πως στο ιδιωτικό τομέα και για το συγκεκριμένο επάγγελμα παντα θα υπάρχει δουλειά έτσι ώστε να μπορώ να βγάζω κάποιο εισόδημα προκειμένου να ζήσω. Τι γίνεται όμως στο δημόσιο τομέα... Αν επιλέξω να σπουδάσω το συγκεκριμένο επάγγεμα θα τελειώσω σε 4 χρονια. Τι θα επικρατει λοιπον μετα απο 4 χρόνια; Θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος-α κάποια του συγκεκριμένου επαγγέλματος να μου δώσει μια εικόνα τι επικράτεί και να μου λύσει κάποιες απορίες άν γίνεται... Σας ευχαριστω πολύ Μπορεί να με βοηθήσει κανείς σε αυτό; Ευχαριστώ πολύ
partblah1990 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 και ναι και οχι...στην Αμερική πάντως είναι μέσα στα τοπ 10 καλοπληρωμένα επαγγέλματα
doutsos13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Είναι το μόνο επάγγελμα που δεν μπορεί να εκλείψει όσο δύσκολοι και να είναι οι καιροί θα γίνονται προσλήψεις. Απλός είναι το χαρτομάνι που πρέπει να μαζέψεις για να πάρεις μόρια
redevo Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου δώσει περισσοτερες πληροφορίες για το επάγγελμα...τι επικρατεί τι σχολές υπάρχουν κ.λ.π. doutsos13 οταν λες χαρτομάνι για να μαζέψεις μόρια, τι εννοείς; τι μόρια και πού μπορούν να σου χριαστουν αυτά; ευχαριστώ και πάλι
3leven Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Νοσηλευτής-τρια θα υπάρχει εργασία μελλοντικά; Fixed.
skim045 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Εμένα γιατί κάτι μου λέει οτι σε λίγο καιρό αυτό το επάγγελμα θα κορεστεί. Αφού μέχρι και η κουτσή Μαρία πάει νοσηλεύτρια. Πάω σε επαγγελματικό λύκειο και το τμήμα νοσηλευτών είναι το μεγαλύτερο του σχολείου. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μου. Σε λίγο όλη χώρα θα γεμίσει με νοσηλευτές και δεν θα έχει τι να τους κάνει.
FilipposMD Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Εμένα γιατί κάτι μου λέει οτι σε λίγο καιρό αυτό το επάγγελμα θα κορεστεί. Αφού μέχρι και η κουτσή Μαρία πάει νοσηλεύτρια. Πάω σε επαγγελματικό λύκειο και το τμήμα νοσηλευτών είναι το μεγαλύτερο του σχολείου. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο δικό μου. Σε λίγο όλη χώρα θα γεμίσει με νοσηλευτές και δεν θα έχει τι να τους κάνει. Θα γεμίσει όμως και με γέρους που θα χρειάζονται μακροχρόνιες νοσηλείες. Γενικά ως χώρα έχουμε μικρό αριθμό νοσηλευτών σε σχέση με τις λοιπές πρηγμένες χώρες (ενώ γιατρούς έχουμε πολλούς). Επίσης, υπάρχουν διάφορες κατηγορίες νοσηλευτών. Υπάρχει ΑΕΙ νοσηλευτικής, το οποίο σου δίνει ένα χαρτί με αξία, τα ΤΕΙ νοηλευτικής και μετά, να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι παίζει με ΙΕΚ, ΤΕΕ, ΤΕΛ ή όπως τα λένε τώρα πια. Θεωρώ ότι αν είσαι νοσηλευτής από ΑΕΙ, δουλειά θα βρίσκεις και τα επόμενα χρόνια. Οι νοσηλευτές στην Β.Αμερική δεν έχουν καμία σχέση με τους Έλληνες νοσηλευτές. Και από άποψη σπουδών και από άποψη ευθυνών και από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης και αμοιβών. Είναι πολύ διαφορετικό το επάγγελμα, γενικά μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής.
thanos2718 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Εγώ συμφωνώ με τον skim045 γιατι απο οτι βλέπω και στην ταξη μου απο τα 20 παιδια σχεδόν οι 5 θελουν να γινουν νοσηλευτες!Και αυτο ειναι μονο στην ταξη μου!Και στο υπολοιπο σχολειο όμως τα ίδια υπάρχουν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.