Προς το περιεχόμενο

Η καινούρια μου 6870... τσιρίζει!

Hael

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν λίγες μέρες αγόρασα αυτή την κάρτα γραφικών η οποια παρουσιάζει την εξής συμπεριφορά.

Κάθε φορά που παίζω ένα παιγνίδι η όποτε η κάρτα βρίσκετε σε 3D mode βγάζει έναν ενοχλητικό ήχο, τσιρίζει. :whistle:

Όταν όμως βρίσκετε σε idle κατάσταση η 2D mode τότε είναι απόλυτος ήσυχη.

Να σημειώσω εδώ ότι ο ενοχλητικός ήχος δεν προέρχεται από το ανεμιστήρι της κάρτας, το τσεκάρισα.

Μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί το κάνει αυτό;;;

Δημοσ.

Μου φαινεται οτι εδω μεσα ειχα διαβασει καποιο αντιστοιχο προβλημα αλλα δεν θυμαμαι καλα.Λογικα θα ειναι καποιο πηνειο ή καποιο πυκνωτης ( ; ),οποτε μαλλον την πας πισω μεσα στην εγγυηση.

Δημοσ.

Δέν έχει πρόβλημα η κάρτα.

Ο θόρυβος αυτός είναι από πηνία που ταλαντώνονται σε υψηλή συχνότητα και παράγουν τον ήχο αυτό. Ο θόρυβος αυτός δεν πρόκειται να αλλάξει ( να γίνει πιό δυνατός/σιγανός ) στο μέλλον.

Το θέμα με το θόρυβο αυτό εμφανίζεται τυχαία σε όλες τις "δυνατές" κάρτες γραφικών ανεξαρτήτως κατασκευαστή και μάρκας.

O ήχος μειώνεται αν ενεργοποιήσεις το vsync.

Αν ο θόρυβος είναι εξαιρετικά δυνατός και σε ενοχλεί, τότε μπορείς να την δώσεις πίσω. Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι η νέα κάρτα που θα πάρεις δεν θα κάνει τον ίδιο θόρυβο. Βασικά δεν είναι κάν σίγουρο ότι θα σου την αντικαταστήσουν...

Να μήν ανησυχείς για το αν η κάρτα είναι εντάξει ή όχι.

Απλώς δές αν σε ενοχλεί πολύ ο θόρυβος.

Δημοσ.

nemesiskp και panther_512 ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Φιλε panther η δικη σου απάντηση όμως με μπέρδεψε λιγάκι. Δηλαδή τι προτείνεις;;; Να την κρατήσω και να συμβιβαστώ με τον ήχο που κάνει γιατί μπορεί και να μου την αλλάξουν με μια που θα έχει πάλι το ίδιο πρόβλημα η να ρισκάρω και να την επιστρέψω με την εγγύηση;;;

Δημοσ.

Εξαρτάται από το πόσο ενοχλείσαι από το θόρυβο και τίποτε άλλο. Η κάρτα δεν πρόκειται να πάθει το οτιδήποτε απο το τσιτσίρισμα αυτό.

Η 5850 που είχα τσιτσίτιζε αρκετά. Στο e-shop που τη πήγα για αντικατάσταση μου την δώσαν πίσω, διότι περνούσε όλα τα τέστ και δέν ακούγαν κάποιον ανησυχιτικό θόρυβο.

Την είχα για ένα χρόνο και απλώς δεν έδινα σημασία στο τσιτσίρισμα.

Τώρα έχω 2 6950 επάνω, ακριβώς το ίδιο μοντέλο. Η μία είναι αθόρυβη και η άλλη τσιτσιρίζει λιγουλάκι.

Απλώς έπαψα να τους δίνω σημασία. Ούτως ή άλλως ο ήχος από το παιχνίδι και τα ανεμιστήρια καλύπτει το τσιτσίρισμα.

Δημοσ.

Το θέμα με το θόρυβο αυτό εμφανίζεται τυχαία σε όλες τις "δυνατές" κάρτες γραφικών ανεξαρτήτως κατασκευαστή και μάρκας.

Σε όλες τις δυνατές ATI εννοείς;;;

Δημοσ.

Το έχω συναντήσει και σε nVidia κάρτα, τσίριζε όταν έβγαζε πάρα πολλά frames. Δεν έπαθε όμως ποτέ τίποτα. Δεν είναι κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί. :-D

Δημοσ.

Σε όλες τις δυνατές ATI εννοείς;;;

Όχι. Εννοώ όλες τις δυνατές κάρτες γραφικών που υπάρχουν, ΑΤΙ και NVIDIA.

Για του λόγου το αληθές, μπορεί ο οποισδήποτε να κάνει google:

"κάρτα γραφικών" squealing ή whining.

Θα δείτε ότι σε ΟΛΕΣ τις δυνατές κάρτες γραφικών έχει άτομα που ακούν τσιτσίρισμα και ρωτάνε ακριβώς τα ίδια που ρώτησε ο φίλος μας στο παρών τόπικ.

Εγώ θα πρότεινα την αντικατάσταση μόνο στη περίπτωση που το τσιτσίρισμα είναι πολύ ενοχλητικό και το μαγαζί έχει άψογο after sales και θα σου την αντικαταστήσει άμεσα χωρίς πολλά πολλά.

Αν είναι να σου την πάρουν για να την τσεκάρουν κλ κλ κλ, άστα βράστα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...