Προς το περιεχόμενο

Επαρκες τροφοδοτικο για 5850 ?

Hellwarrior

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εδώ είναι που λέμε, όπως είπαμε και πρίν, ότι η 6950 δέν έχει σταθερή υπεροχή έναντι της 5850.

Σε άλλες εφαρμογές ή παιχνίδια η διαφορά είναι μικρή και σε άλλα πολύ μεγάλη.

Για αυτόν που θέλει μιά πραγματική εικόνα μεταξύ των 2 καρτών θα πρέπει να δεί τα συγκριτικά διαφόρων παιχνιδιών και benchmarks, τα οποία ήδη παρουσιαστήκαν.

Στο Μetro και το Stalker για παράδειγμα η 6950 βγάζει 40% περισσότερο framerate.

Θα μπορούσαμε να πάρουμε μόνο το παραπάνω και να πουμε λοιπόν ότι η 6950 έχει 40% περισσότερη δύναμη και ότι πολύ απλά η κάρτα δεν είναι ακόμα optimised για το Heaven benchmark :-(

Ε δεν ειναι έτσι όμως.

Οπότε καλύτερο να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα έτσι?

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οπα εγω πεταχτηκα μην κατηγορεις τον lion τεσπα το +20 το ανεφερα διοτι στην 6970 που εχω αν κανεις την ρυθμιση τραβαει πολυ περισσοτερο ρευμα + το γεγονος οτι στην δικια μου με +20 ειδα τουλαχιστο +10 fps παραπανω ........

Φυσικά και ισχύει.

Στο Μετρο ολα τερμα εβγαζε ξερω 'γω 21 frames,αμα ειχα την 6950 και εβγαζα 29 θα αλλαζε κατι?Παλι οχι.

AX, 30 fps ... κανει διαφορά απο ατα 21 B)

Καλύτερα να σου υπενθυμίσω ακριβώς πώς ξεκίνησε αυτή η συζήτηση φίλε μου....

Και επαναλαμβάνω ότι η ιστορία ξεκίνησε ...

Να σας πώ και εγώ μια ιστορία

Έχουμε μαζευτεί τόσοι κάτοχοι 5850 που μετά βάλαμε 6850 που πρέπει να κάνουμε κλαμπ.

Στην πραγματικότητα νομίζω πως όλοι συμφωνούμε – και εσείς…

Απλά λείπει η μπύρα το ουζο ο ήλιος και η παραλία.

Και μιας και θα είμαστε μπακουροπαρέα, πάμε κάπου με όμορφη θέα :-)

:eek:

Δημοσ.

Όντως.

Η αλλαγή από 5850 σε 6950 νομίζω ήταν από τις πιό άκυρες αγορές μου.

Από 5850 σε 6850 όμως είναι να πηδας από το παράθυρο.

Σίγουρα θέλει να πηδήξεις μία γενιά στις κάρτες γραφικών για να δείς ουσιαστική και σταθερή διαφορά.

Δημοσ.
AX, 30 fps ... κανει διαφορά απο ατα 21 B)

οντως, εκει κανει μεγαααααααλη διαφορα. αλλο 100-130 κι αλλο 20-30...!!!

Δημοσ.

Όντως.

Η αλλαγή από 5850 σε 6950 νομίζω ήταν από τις πιό άκυρες αγορές μου.

Από 5850 σε 6850 όμως είναι να πηδας από το παράθυρο.

Σίγουρα θέλει να πηδήξεις μία γενιά στις κάρτες γραφικών για να δείς ουσιαστική και σταθερή διαφορά.

Ουψ 6950 έπρεπε να γράφω πιο πάνω...

(οχι οτι δε πέρασαν και κάτι 6850 απο τα χεράκια μου ... αλλα ήταν για λιγο)

Δημοσ.

@tmjuju χεχ, κάτσε να φτιάξει ο καιρός και το κανονίζουμε. Εγώ πάντως είμαι μέσα. :P

@panther_512 αυτό ακριβώς που λές φίλε μου είπα και εγώ όταν έσκασα τα 500€ και διεπίστωσα τι παίζει. Πέρυσι είχα κάνει φοβερή αγορά προλαβαίνοντας τις Reference και σε χαμηλή τιμή (αρχές του 10) και φέτος μια fail αγορά. Δεν πειράζει όσο ζείς μαθαίνεις. :)

Τα fps που ανέφερε ο LouCi4er μάλλον είναι ενδεικτικά καθώς δεν έχει 6950. Το νόημα όμως που θέλει να περάσει είναι το ίδιο που λέμε τόση ώρα και εμείς. :)

Δημοσ.

Εχω βγαλει το συμπερασμα απ αυτα που διαβαζω πως τελικα εκανα βλακεια που πηρα την 6950. Η οχι? Να την δωσω για 2 5850?...

Δημοσ.

Εννοείται πως 2 5850 Extreme στα 260 ευρώ είναι πολύ πιό δυνατές από μία 6950. Βασικά οι επιδόσεις είναι ίδιες με μιάς GTX580 ( αλλού χάνει και αλλού κερδίζει λίγο).

Δές εδώ συγκριτικό μεταξύ 2 5850 με μιά 6950

http://www.anandtech.com/bench/Product/303?vs=293

εδώ μεταξύ 2 5850 και μιάς GTX580

http://www.anandtech.com/bench/Product/303?vs=305

και εδώ 2 5850 με 2 6950

http://www.anandtech.com/bench/Product/303?vs=299

Θα δείς ότι το καλύτερο scaling το έχουν οι 2 6950 ( γενικά η σειρά 6ΧΧΧ έχει καλύτερο Crossfire από την 5ΧΧΧ), αλλά το κόστος είναι δυσανάλογο ( 260 ευρώ 2Χ5850 vs 440-500 ευρώ 2Χ6950) .

Επίσης πρέπει να βάλεις στο παιχνίδι ότι δεν υποστηρίζουν όλα τα παιχνίδια το Crossfire καλά, ενώ σε ελάχιστα θα είσαι με μία κάρτα αντί για 2.

Εκεί που το Crossfire δουλεύει καλά είναι απόλαυση. Όταν όμως δεν κάνει σωστό scaling, τότε η μία κάρτα πάει τζάμπα.

Δημοσ.

Εχω βγαλει το συμπερασμα απ αυτα που διαβαζω πως τελικα εκανα βλακεια που πηρα την 6950. Η οχι? Να την δωσω για 2 5850?...

Σου είναι απαραίτητη η αναβάθμιση για κάποιο παίγνιο ? (δεν φαντάζομαι)

Κράτα τη, σε κάνα χρόνο που η 6950 θα έχει πέσει στην τιμή της 5850 σήμερα… κάνεις 6950 cf ή πάς για επόμενη γενιά.

Και μη ξεχνάς το cf/sli δεν είναι πανάκεια!

Δημοσ.

μιας και το topic ηταν αλλο τελικα επανερχομαι.αυτο εδω δεν κανει? http://www.corsair.com/power-supplies/non-modular-psus/builder-series/builder-series-cx430.html εχει καλη τιμη και 1 χρονο παραπανω εγγηυση σε σχεση με το 500αρι,λεω να το παρω για ενα φιλο για να παιζει με την 5850 ,θα την παλεψει?(αποτι θυμαμαι εχει απλο 2 πυρινο συστηματακι)

Δημοσ.

Σου είναι απαραίτητη η αναβάθμιση για κάποιο παίγνιο ? (δεν φαντάζομαι)

Κράτα τη, σε κάνα χρόνο που η 6950 θα έχει πέσει στην τιμή της 5850 σήμερα… κάνεις 6950 cf ή πάς για επόμενη γενιά.

Και μη ξεχνάς το cf/sli δεν είναι πανάκεια!

Βασικα υποβάθμιση είναι..

Δημοσ.

Και εγώ που έλεγα όλοι περάσανε σε 6950 και έμεινα εγώ με τις 5850 :cry:

Δεν αξίζει φίλε μου μείνε όπως είσαι. :)

Πάντως να πώ κάτι όσο αφορά το cf. Μπορεί να μην είναι πανάκεια αλλά πλέον (απο την σειρά 5xxx και μετά) το cf βελτιώθηκε σε σημείο που αγγίζει το τέλειο και δουλεύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων άψογα.

Για τους ελάχιστους τίτλους που δεν δουλεύει ή πρόκειται να μην δουλέψει σωστά στο μέλλον (αν και βγαίνουν σχεδόν πάντα διορθωτικά app profiles στα παιχνίδια), δεν νομίζω ότι αποτελεί εμπόδιο στα πλεονεκτήματα που σου δίνει. Oι εποχές που το cf/sli ήταν συχνά προβληματικό έχουν φύγει ανεπιστρεπτί πιστεύω.

Για παράδειγμα δεν θυμάμαι να αντιμετώπισα πρόβλημα σε πάνω απο 2 τίτλους απο πέρυσι που το χρησιμοποιώ. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...