Προς το περιεχόμενο

Επαρκες τροφοδοτικο για 5850 ?

Hellwarrior

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν αρπάχτηκα. Απλώς σε διορθώνω όσον αφορά τις καταναλώσεις και τις επιδόσεις.

Έχουμε φίλο εδώ μέσα στη προηγούμενη κιόλας σελίδα που ο ίδιος με power-monitor είδε ότι η 5850 extreme τρώει με το furmark 200W.

Επίσης έχουμε άτομο (εμένα) επίσης με power-monitor όπου εχω τρέξει άπειρα τέστ τόσο με την 5850 που ειχα όσο και με τις 6950 και επαληθεύεται συνεχώς ότι οι 6950 είναι ίδιας κατανάλωσης με 5850 reference.

Τέλος όπως σου έδειξα στα συγκριτικά, η 6950 ενώ έχει ίδια κατανάλωση με την 5850 reference, έχει από 5% μέχρι και πάνω από 40% διαφορά στα παιχνίδια, διαφορά που θα γέρνει προς τα πιό υψηλά ποσοστά στα νέα παιχνίδια που κάνουν μεγάλη χρήση tesselation. Οπότε η raw-power δεν ειναι αρκετή.

Τώρα, ακόμα και αν μέναμε στην λανθασμένη σύγκριση που έκανες με τις κάρτες, 20% περισσότερη κατανάλωση για 5% λιγότερες επιδόσεις, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ μικρή διαφορά. Φαντάσου τώρα όταν η διαφορά επιδόσεων είναι στο 40% ;)

Πάντως ειμαι σίγουρος ότι με λίγο υγρό άζωτο, η 5850 περνάει και την 6970 ^_^

ΑΛΛΑ και αυτό είναι μεγάλο αλλά, η διαφορά στη τιμή είναι τεράστια, μιάς και με τα λεφτά μιάς 6950 2GB, παίρνεις 2 5850 Extreme, που είναι πιό δυνατές και από GTX580.

Οπότε αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η αγορά της 5850 Extreme αποτελεί τη καλύτερη δυνατή αγορά που θα μπορούσε κάποιος να κάνει για κάρτα γραφικών.

Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε φαίνεται, anyway. :)

Λοιπόν ξαναλέω, η Xtreme δεν πολύ περισσότερη κατανάλωση απο την 6950, για την ακρίβεια δεν έχει περισσότερη καν, αλλά ούτε πολύ λιγότερες επιδόσεις απο την 6950 όπως ανέφερες σε προηγούμενο post σου.

Επίσης επαναλαμβάνω ότι η σύγκριση της 5850 με την 6950 έγινε με την μεν πρώτη στα 900/1200, ρολόγια που πολλές Reference τα έπιαναν με default τάση όπως θα γνωρίζεις ώς πρώην κάτοχος όπως και εγώ, ενώ η Xtreme απο την άλλη τα πιάνει με σχετικά μικρή αύξηση τάσης <1.2v και ανάλογα το κομμάτι πάντα, όπου δεν χρειάζεσαι άζωτο για να κάνεις κάτι τέτοιο :P και η μέν δεύτερη αν διάβασες τα προηγούμενα post μου ξεκλειδωμένη σε 6970.

Οι διαφορές λοιπόν μεταξύ τους είναι της τάξεως που ανέφερα και φυσικά δεν αντικατοπτρίζει το πολύ λιγότερες επιδόσεις που αναφέρεις. Έίναι σαν να μου λές ότι η διαφορά μιας 5850 με τον αντικαταστάτη της, την 6950, είναι όπως μιας 5770 με την 5850 όπου εκεί όντως υπάρχει μια διαφορά της τάξεως έως το 40%.

Αυτά είχα να πώ και σταματάω εδώ όσο αφορά το θέμα καταναλώσεις και επιδόσεις της 5850 - 6950. :)

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χεχε χωράει και τρίτος τρελός στην παρέα :devil:

Οι 6950cf (mod -> 6970) φυσικά και είναι πολύ πιο γρήγορες από 5950cf ‘εκεί που μετράει’. Δηλαδή σε τεράστιες αναλύσεις και σε παίγνια σαν το metro.-

Από καταναλώσεις ΙΜΗΟ πολύ περισσότερο από το max, μετράει ότι σε Idle δε καίνε τα κέρατα τους όπως άλλες γενιές cl/sli.

Δημοσ.

tmjuju, έτσι γίνεται ο έλεγχος όπως τον έκανες.

Μετράς σε idle το σύστημα, μετά πάς σε furmark και η διαφορά είναι η κατανάλωση της κάρτας γραφικών.

Αλλά το furmark στρεσσάρει απίστευτα πολύ τη κάρτα γραφικών, σε επίπεδα που δεν θα ζητηθούν από παιχνίδια.

Γι'αυτό, το 3DMark11 στο τελευταίο τέστ είναι πολύ πιό ρεαλιστικό, διότι στρεσσάρει ταυτόχρονα CPU και GPU σε συνθήκες όμοιες με των παιχνιδιών, οπότε και θα δείς εκεί πιό ρεαλιστικές καταναλώσεις του συστήματός σου.

lionheart, σου έδωσα φίλε μου το συγκριτικό 5850 με 6950 που δείχνουν τις διαφορές στην απόδοση.

Όταν θα μου δείξεις τα συγκριτικά των αποτελεσμάτων που αναφέρεις, ευχαρίστως να συνεχίσουμε τη κουβέντα.

Διότι όσο overclock και να κάνεις φίλε μου, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να ανεβάσεις την απόδοση της 5850 40% για να φτάσει την 6950 ακλοκάριστη κιόλας στα παιχνίδια που υπάρχει αυτή η διαφορά :rolleyes:

Δημοσ.

Συνεχίζεις να μιλάς για 40% διαφορά σε επιδόσεις μεταξύ 5850 και του αντακαταστάτη της 6950. Τι να πώ άλλο ... αφού το πιστεύεις εσύ εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Μου λές επίσης για κλοκάρισμα με άζωτο και τα συνναφή ενώ εγώ ανέφερα συγκεκριμένα πράγματα, χειροπιαστά και εύκολα ακόμα και για τον noob-ά. Και επιπλέον δεν μίλησα για stock 5850 αν θυμάσαι.

Αν η αμέσως επόμενη γενιά καρτών ήταν 40% ταχύτερη απο αυτήν που αντικαθιστά τότε θα είμασταν όλοι πανευτυχής. :P

Τέλος και το κλείνω εδώ, τα αποτελέσματα που ζητάς υπάρχουν ανηρτημένα κατα καιρούς στα συγκεκριμένα threads που αφορούν υπερχρονισμό. :)

Δημοσ.

Το link με το συγκριτικό σου το έδωσα στη προηγούμενη σελίδα και το είδες πιστεύω.

Εσύ μίλησες για διαφορά της τάξης του 5% και εγώ σου έδειξα με στοιχεία και όχι λογια του αέρα ότι αυτό δεν υφίσταται. Η διαφορά ξεκινάει από 5% και αναλόγως παιχνιδιού μπορεί να φτάσει και το 40%. Τώρα πώς ένα εύρος ποσοστιαίων τιμών εσύ το μεταφράζεις ή 5% για εσένα ή 40% για εμένα, αυτό μόνο εσύ το ξέρεις.

Επίσης σου εξηγώ ότι η σύγκριση που έκανες είναι εξ'ορισμού εσφαλμένη, μιάς και συγκρίνεις υπερχρονισμένη κάρτα με πειραγμένες τάσεις (5850) με αμφίβολα αποτελέσματα από κάρτα σε κάρτα με αμφιβόλου αποτελέσματος υπερχρονισμένη 6950, χωρίς να παραθέσεις ούτε ένα link με τα αποτελέσματα αυτά.

Επίσης δεν πιστεύω να τσέκαρες τη κατανάλωση της υπερχρονισμένης με πειραγμένη τάση 5850 έτσι? Διότι δεν πιστεύω να είναι στα reference επίπεδά της. Πάρα ταύτα, ενώ ξεκίνησες την ιστορία αναφερόμενος σε καταναλώσεις ισχύος, το πιό βασικό το αμέλησες. Την κατανάλωση δηλαδή της υπερχρονισμένης 5850 Extreme, η οποία ήδη καίει παραπάνω από τη reference :rolleyes:

Οπότε, αν θέλεις να το τελειώσουμε εδώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά την επόμενη φορά φίλε μου να παραθέτεις και στοιχεία για αυτά που λές όταν έρχεσαι σε αντίθεση με σχόλια άλλου, ακριβώς για να αποφεύγονται αυτές οι συζητήσεις.

Και επειδή απορούσες για το 40%, ορίστε ένα συγκριτικό γρήγορα γρήγορα:

Metro_01.png

Κατ'ακρίβεια, η διαφορά είναι 44%

Δημοσ.

@panther_512 σου υπενθυμίζω τι έγραψα: :rolleyes:

Τώρα ειδικά που ξεκλείδωσαν τα ρεύματα με την νέα έκδοση Trixx η καρτούλα των 129€ στα 900/1200 (προς το παρόν καθώς δεν έχω ψάξει ακόμα για παραπάνω), αποδίδει ένα ... 5%? χειρότερα απο την φλασαρισμένη 6950 2Gb των 250€ στα 880/1375. Η παραπάνω λοιπόν κατανάλωση, που δεν είναι μεγάλη, δεν αποτελεί επουδενί πρόβλημα ή εμπόδιο σε κάποιον να μην την προτιμήσει έναντι της 6950.

Είσαι λοιπόν σε λάθος βάση.

Aναφερόμουν εξαρχής σε υπερχρονισμένη HD5850 πράγμα που συνεχώς (και πιθανόν εσκεμμένα?) προσπερνάς.

Δεν καταλαβαίνω γιατι εξακολουθείς να μου λές περί μεγάλης αύξησης κατανάλωσης και μέτρημα απο το 1.089v που είναι η 5850 default στο 1.17v ξέρω γω και προσπαθείς να με πείσεις επίσης ότι η διαφορά είναι 40% στις επιδόσεις παραθέτοντάς μου το συγκεκριμένο παιχνίδι( metro 2033 με full settings) στο οποίο τα πάει καλύτερα ακόμα και η GTX460 απο την 5850. Tι σημαίνει αυτό δηλαδή? ότι είναι και αυτή καλύτερη απο την 5850? :rolleyes:

Και επαναλαμβάνω ότι η ιστορία ξεκίνησε με την αναφορά σου σχετικά με πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση της 5850 Xtreme απο την 6950 και αντίστοιχα πολύ λιγότερες επιδόσεις. Κάνω λάθος?

Ε λοιπόν δεν ισχύει αυτό πώς να το κάνουμε. Δεν ισχύει αυτό παίρνοντας ώς σημείο αναφοράς έναν τίτλο παιχνιδιού και μάλιστα αδιάφορο για πολλούς. Η 6950 καίει (αν συμφωνήσω μαζί σου περί ~40W επιπλέον απο την Reference 5850) όσο και η Xtreme στην καλύτερη των περιπτώσεων πράγμα που αμφιβάλω.

Επίσης στο ίδιο τροφοδοτικό που είχα τις Reference 5850 είχα μετά και τις xtreme, ένα 600άρι OCZ και δεν ήταν μόνο οι κάρτες υπερχρονισμένες...

(Όχι δεν έβγαλα κανένα όργανο να μετρήσω, δεν υπήρχε λόγος να το κάνω άλλωστε)

Αναφέρθηκα εξαρχής λοιπόν στην κατανάλωση, προς απάντηση σε αυτά που έγραψες και επιπλέον είπα ότι αν την ανεβάσεις την Xtreme (έδωσα και παράδειγμα μιας και πλέον είναι εφικτό) πλησιάζεις πολύ την 6950 flashed to 6970 (με shaders, μπλα, μπλα μπλά).

Και επειδή πάει μακριά η βαλίτσα θα ήθελα σε παρακαλώ αν μπορείς να τρέξεις ένα unigine heaven 2.5 στα 1920x1080 με MSAA 8X, aniso 16x με normal tesselation με τις 6950 σου και να τσεκάρουμε τα αποτελέσματα με τις δικές μου που είναι ξεκλείδωτες. Μετά να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα με τις 5850 CF στα 900/1200. (Αν και όλα αυτά που αναφέρω έχουν ανέβει ήδη κατα καιρούς όπως και άλλα). Θέλω λοιπόν αποκλειστικά όσο το δυνατόν gpu bench για να μην παίζει ρόλο το υπόλοιπο σύστημα διαφορετικά θα σου έλεγα να δοκιμάσουμε και στο 3dmark 11 αλλά δεν ξέρω ποιον cpu έχεις και θα υπάρχει διαφορά στο combined score (cpu - gpu) που επηρεάζει και το τελικό αποτέλεσμα. :)

Δημοσ.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα για τα τέστ που λές, διότι είμαι περιορισμένος λόγω ανάλυσης.

Καλύτερα να σου υπενθυμίσω ακριβώς πώς ξεκίνησε αυτή η συζήτηση φίλε μου.

Το παιδί έκανε μέτρηση τον υπολογιστή του και είδε μέγιστη κατανάλωση της 5850 Extreme 200W, κάτι που συμφώνησε και με εξωτερικό review της συγκεκριμένης κάρτας.

Έκανα σχόλιο ότι όντως έτσι είναι και σύγκρινα τη κατανάλωση των 200W με τα 150-κάτι των 6950 που έχω.

Πετάγεσαι και λές ότι η κατανάλωση των 6950 σου φαίνεται μικρή και να βάλω τις κάρτες στο +20 για να δώ ότι θα κάψουν παραπάνω. Δηλαδή ποιό το νόημα στο σχόλιό σου?

Εγώ σύγκρινα στόκ 5850 extreme με στόκ 6950 και εσύ προτείνεις να βάλω την 6950 εκτός κανονικής λειτουργίας για να αποδειχθεί τί???? Ότι θα κάψει παραπάνω? Ευχαριστώ πολύ το ξέρω. Για ποιό λογο να το κάνω και σε τί εξυπηρετεί τη σύγκριση που κάναμε μεταξύ στόκ καρτών?

Εξηγώ εν συνεχεία ότι η 6950 είναι πιό αποδοτική, διότι με 28% λιγότερη κατανάλωση από την 5850 Extreme έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις.

Και πετάγεσαι να μας πείς ότι η υπερχρονισμένη 5850 είναι μόλις 5% κάτω από υπερχρονισμένη 6950 και ότι η διαφορά 28% στη κατανάλωση είναι μικρή. Μάλιστα.....

Ακόμα και αν ήταν έτσι, που δέν είναι, πώς εξυπηρετεί την αρχική σύγκριση μεταξύ καταναλώσεων και επιδόσεων, αφού δεν μας έδωσες τις καταναλώσεις των 2 υπερχρονισμένων καρτών?

Και ενώ σου δίνω συγκριτικά που επαληθεύουν ότι η διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ των 2 καρτών δεν είναι το 5% που υποστηρίζεις, εσύ επιμένεις. Ε μας πώς να το κάνουμε ρε φίλε μου? Έτσι έχουν τα πράγματα.

Στο STALKER έχει 37% διαφορά αν το πρόσεξες. Ή μήπως και αυτό το παιχνίδι δεν σου κάνει? Εξήγησέ μου με τί overclocking θα καλύψει αυτή τη διαφορά η 5850 και με τί κόστος στην κατανάλωση. Και χωρίς να έχουμε κάνει overclocking την 6950.

Το θέμα με την 6950 έχει εξηγηθεί και από εξωτερικά sites ότι δεν έχει σταθερή υπεροχή σε σχέση με τις 5850 και 5870. Η υπεροχή της παίζει μεσα σε ένα μεγάλο εύρος τιμών. Έχει παιχνίδια που η διαφορά είναι μικρή και παιχνίδια που είναι μεγάλη.

Αλλά στα νέα παιχνίδια που κάνουν βαριά χρήση tesselation, η διαφορά είναι υψηλή.

Έτσι έχουν τα πράγματα σ'αρέσει δεν σ'αρέσει.

Η 6950 τρώει 28% λιγότερο ρεύμα από την 5850 Extreme και αποδίδει από 5% εως και 40-κάτι% καλύτερα αναλόγως παιχνιδιού.

Αυτά είναι τα γεγονότα.

Στη περίπτωση που το μηχάνημα του παιδιού αλλά και ξένου site μετρήσαν λάθος και η κατανάλωση της κάρτας είναι ίδια με της reference, τότε

Η 6950 τρώει το ίδιο ρεύμα με την 5850 και αποδίδει από 5% εως και 40-κάτι% καλύτερα αναλόγως παιχνιδιού.

Και για τα παραπάνω ούτε τα overclocking έχουν κάποιο νόημα, ούτε τα +20.

Αξίζει η 6950 έναντι της 5850 με βάση απόδοσης-χρημάτων? Εννοείται πως όχι και όπως είπαμε, ΚΑΜΙΑ κάρτα ΑΤΙ ή Nvidia δεν έχει καλύτερη αντιστοιχία χρημάτων-απόδοσης από την 5850 Extreme στα 129Ε. Καμία.

Ελπίζω να γίναμε κατανοητοί επιτέλους.

Δημοσ.

Συγνωμη ρε παιδια που πεταγομαι και εγω αλλα βγαλατε ακρη απο την αντιπαραθεση? :huh:

Δεν νομιζω.Τεσπα,το θεμα ειναι οτι η 5850 ειναι μια πραγματικα πολυ δυνατη καρτα,αξιζει μεχρι και το τελευταιο λεπτο απο τα χρηματα που ζηταει και απο την προσωπικη μου εμπειρια με την καρτα,το 725 πραγματικα την σκοτωνει.Εχει το 900αρι+ στο νερο,χωρις σχεδον καθολου αυξηση τασης,και ενα ~1000αρι για καθε μερα το οποιο τις δινει επιδοσεις που σε σχεση με την τιμη της την κανει πραγματικα λαχειο.Τωρα εννοειτε οτι επιδοσεις 6950 δεν μπορει να πετυχει,αυτο ελειπε αλλωστε.Αυτο που πρεπει να κοιταξει καποιος ειναι αν αξιζουν αυτα τα περισσοτερα frames την διπλασια τιμη της 6950.

Βλεπω πχ οτι στο ταδε παιχνιδι (Assassin's Creed Brotherhood) με την 5850 βγαζω 115 frames ολα τερμα.Αμα με την 6950 εβγαζα 150 θα αλλαζε κατι?Οχι.

Στο Μετρο ολα τερμα εβγαζε ξερω 'γω 21 frames,αμα ειχα την 6950 και εβγαζα 29 θα αλλαζε κατι?Παλι οχι.

Η 5850 920/1200.

Τωρα για τις καταναλωσεις αμα η μια τραβαει 15 Watt περισσοτερα απο την αλλη,δεν νομιζω να ειναι προβλημα.Απλα κουβεντα να γινεται μαλλον.

Απο την αλλη να πω την αλληθεια οι 5850 extreme μαλλον ειναι οτι σαβουρα απεμεινε στην Sapphire και τωρα την διωχνει.Απο την στιγμη που ολες σχεδον οι blue pcb (κατι Toxic και Vapor-X) 5850 πιαναν 900,αλλες 920-930 με στοκ ρευμα,αυτες θελουν 1,2 να πιασουν 870 μαλλον δεν ειναι και απο τα καλα κομματια.

Δημοσ.

Πετάγεσαι και λές ότι η κατανάλωση των 6950 σου φαίνεται μικρή και να βάλω τις κάρτες στο +20 για να δώ ότι θα κάψουν παραπάνω. Δηλαδή ποιό το νόημα στο σχόλιό σου?

Είσαι σίγουρος ότι πετάχτηκα και είπα εγώ κάτι τέτοιο? :huh: Πότε το έκανα και δεν το θυμάμαι? :rolleyes:

Εσύ μίλησες για καταναλώσεις και επιδόσεις θυμάσαι? Τότε πετάχτηκα εγώ... ;)

Δεν το συνεχίζω άλλο άλλωστε δεν έχει νόημα.

Συμφωνώ με αυτά που ανέφερε ο LouCi4er, άλλωστε τα ίδια λέμε και εμείς τόση ώρα. :)

Δημοσ.

ΧΑΧΑ!!!

Έχεις δίκιο! Δεν ήσουν εσύ, αλλά άλλος συμφορουμίτης. Εσύ πετάχτηκες μετά :-D

LouCi4er, μήν το βλέπεις έτσι σε καμία περίπτωση. Πόσο νομίζεις θα κέρδιζες με το overclocking που λές? 5 frames ανα παιχνίδι? Παραπάνω?

Πόσα λεφτά γλίτωσες σε σχέση με τις άλλες 5850? Μίνιμουμ φίλε μου 70 ευρώ.

Οπότε έδωσες 35% λιγότερα και χάνεις πόσο overclockability? 5% ? 6%? Όχι όμως πολύ παραπάνω.

Και υπόψην, αυτό το 5% δεν το χάνεις από την έκδοση των 200Ε, αλλά από τις πιό ακριβές (Toxic etc).

Οπότε το θέμα κόστους-overclockability μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

Όπως και να το δείς, οι κάτοχοι της 5850 Extreme ειναι οι πιό τυχεροί, διότι είναι μακράν η καλύτερη δυνατή αγορά.

Δημοσ.

δε θελω να αναζοπυρωσω κανενα flame παλι αλλα επειδη υπηρχαν τα τεστακια ειπα να κανω μια συγκριση στο heaven 2.5

1o screen

6950 flashed stock του φιλου Lion

2o screen

5850 extr. 900/1200 stock volt.

3o screen

5850 extr.1000/1200 @1.3v

τα συμπερασματα δικα σας.

post-91440-0-93397700-1304969598_thumb.jpg

post-91440-0-21342100-1304969606_thumb.jpeg

post-91440-0-77824200-1304969617_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα για τα τέστ που λές, διότι είμαι περιορισμένος λόγω ανάλυσης.

Καλύτερα να σου υπενθυμίσω ακριβώς πώς ξεκίνησε αυτή η συζήτηση φίλε μου.

Το παιδί έκανε μέτρηση τον υπολογιστή του και είδε μέγιστη κατανάλωση της 5850 Extreme 200W, κάτι που συμφώνησε και με εξωτερικό review της συγκεκριμένης κάρτας.

Έκανα σχόλιο ότι όντως έτσι είναι και σύγκρινα τη κατανάλωση των 200W με τα 150-κάτι των 6950 που έχω.

Εγώ σύγκρινα στόκ 5850 extreme με στόκ 6950 και εσύ προτείνεις να βάλω την 6950 εκτός κανονικής λειτουργίας για να αποδειχθεί τί???? Ότι θα κάψει παραπάνω? Ευχαριστώ πολύ το ξέρω. Για ποιό λογο να το κάνω και σε τί εξυπηρετεί τη σύγκριση που κάναμε μεταξύ στόκ καρτών?

Εξηγώ εν συνεχεία ότι η 6950 είναι πιό αποδοτική, διότι με 28% λιγότερη κατανάλωση από την 5850 Extreme έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις.

Και πετάγεσαι να μας πείς ότι η υπερχρονισμένη 5850 είναι μόλις 5% κάτω από υπερχρονισμένη 6950 και ότι η διαφορά 28% στη κατανάλωση είναι μικρή. Μάλιστα.....

Ακόμα και αν ήταν έτσι, που δέν είναι, πώς εξυπηρετεί την αρχική σύγκριση μεταξύ καταναλώσεων και επιδόσεων, αφού δεν μας έδωσες τις καταναλώσεις των 2 υπερχρονισμένων καρτών?

Και ενώ σου δίνω συγκριτικά που επαληθεύουν ότι η διαφορά στις επιδόσεις μεταξύ των 2 καρτών δεν είναι το 5% που υποστηρίζεις, εσύ επιμένεις. Ε μας πώς να το κάνουμε ρε φίλε μου? Έτσι έχουν τα πράγματα.

Στο STALKER έχει 37% διαφορά αν το πρόσεξες. Ή μήπως και αυτό το παιχνίδι δεν σου κάνει? Εξήγησέ μου με τί overclocking θα καλύψει αυτή τη διαφορά η 5850 και με τί κόστος στην κατανάλωση. Και χωρίς να έχουμε κάνει overclocking την 6950.

Το θέμα με την 6950 έχει εξηγηθεί και από εξωτερικά sites ότι δεν έχει σταθερή υπεροχή σε σχέση με τις 5850 και 5870. Η υπεροχή της παίζει μεσα σε ένα μεγάλο εύρος τιμών. Έχει παιχνίδια που η διαφορά είναι μικρή και παιχνίδια που είναι μεγάλη.

Αλλά στα νέα παιχνίδια που κάνουν βαριά χρήση tesselation, η διαφορά είναι υψηλή.

Έτσι έχουν τα πράγματα σ'αρέσει δεν σ'αρέσει.

Η 6950 τρώει 28% λιγότερο ρεύμα από την 5850 Extreme και αποδίδει από 5% εως και 40-κάτι% καλύτερα αναλόγως παιχνιδιού.

Αυτά είναι τα γεγονότα.

Στη περίπτωση που το μηχάνημα του παιδιού αλλά και ξένου site μετρήσαν λάθος και η κατανάλωση της κάρτας είναι ίδια με της reference, τότε

Η 6950 τρώει το ίδιο ρεύμα με την 5850 και αποδίδει από 5% εως και 40-κάτι% καλύτερα αναλόγως παιχνιδιού.

Και για τα παραπάνω ούτε τα overclocking έχουν κάποιο νόημα, ούτε τα +20.

Αξίζει η 6950 έναντι της 5850 με βάση απόδοσης-χρημάτων? Εννοείται πως όχι και όπως είπαμε, ΚΑΜΙΑ κάρτα ΑΤΙ ή Nvidia δεν έχει καλύτερη αντιστοιχία χρημάτων-απόδοσης από την 5850 Extreme στα 129Ε. Καμία.

Ελπίζω να γίναμε κατανοητοί επιτέλους.

οπα εγω πεταχτηκα μην κατηγορεις τον lion τεσπα το +20 το ανεφερα διοτι στην 6970 που εχω αν κανεις την ρυθμιση τραβαει πολυ περισσοτερο ρευμα + το γεγονος οτι στην δικια μου με +20 ειδα τουλαχιστο +10 fps παραπανω ........

Δημοσ.

δε θελω να αναζοπυρωσω κανενα flame παλι αλλα επειδη υπηρχαν τα τεστακια ειπα να κανω μια συγκριση στο heaven 2.5

1o screen

6950 flashed stock του φιλου Lion

2o screen

5850 extr. 900/1200 stock volt.

3o screen

5850 extr.1000/1200 @1.3v

τα συμπερασματα δικα σας.

Φίλε @poedeer7 αυτό προσπαθώ να πώ σε τόσα posts για την διαφορά τους στις επιδόσεις.

(btw η Xtreme σου τα σπάει και χωρίς άζωτο. :P)

Επιπλέον υπάρχουν άλλα δύο που έχω ανεβάσει κάποια στιγμή όπου 6950 flashed CF στο ίδιο bench βγάζουν 56fps ενώ 5850 CF 900/1200 βγάζουν 52fps. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...