Προς το περιεχόμενο

Επαρκες τροφοδοτικο για 5850 ?

Hellwarrior

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mπράβο στα παλικάρια.

Να το αγοράσεις και μετά να ψάχνεις το λάθος!

Μπράβο σου πάντως που ξεδιάλυνες τη κατάσταση. Βοήθησες τον εαυτό σου αλλά και τους μελλοντικούς αγοραστές.

Όσον αφορά το τροφοδοτικό τώρα, εσύ πρέπει να κοιτάξεις ότι το rail από το οποίο θα τραβάει η κάρτα ρεύμα θα δίνει 18Α ή περισσότερα.

Αν δηλαδή ένα τροφοδοτικό έχει 45Α στα 12V, αλλά είναι μοιρασμένα σε 12V1: 15A, 12V2:15A και 12V3:15A για να σου κάνει, θα πρέπει το ένα καλώδιο της κάρτας να μπεί στο ένα rail και το άλλο στο άλλο, ώστε να μοιραστεί το φορτίο.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ευχαριστω για την διευκρινηση αλλα παντως οι ανθρωποι δεν πανε καλα αφου αλαξανε την ιστοσελιδα χωρις να μου πουνε τιποτα απολυτως οταν πηρα να μαθω τι εγινε τι μου ειπανε ? εμεις δεν φταιμε η αντιπροσωπεια ετσι μας τα εστειλε. και οτι δεν παιζουνε τοσο ρολο τα αμπερ αλλα μονο τα watt ..τι να πει κανεις τελως παντων μαλλον θα περιμενω λιγο για καμια προσφορα η κανα μεταχειρισμενο με εγγυηση πριν κανω τιποτα μποουχτησα με το ψαξιμο

Ευχαριστω και παλι ολους

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση(είμαισίγουρος) οτι οι 3 15αρες γραμμες δεν δίνουν 45Α σε μία αλλά κάτι λιγότερο..Ετσι κι αλλιώς όμως η κάρτα γραφικών θα παίρνει από την μία γραμμή.

Επίσης δεν νομίζω να καίει σε stock καταστασεις πάνω από 13-14Α η 5850 δεδομένου οτι έχει 155W peak κατανάλωση

Δημοσ.

ε κοιτα με 155W /12 = 12.9 13 Α πες ο Q6600 απο την intel σε στοκ εχει 105/12=8.75 A αν και βασικα ο g0 μου φαινεται εχει λιγοτερο καπου στα 95 ? o HDD τρωει καπου στα 0,6Α ( απο οτι γραφει πανω παντα) 2 fans που εχω πανω 0.4-0,5 Α συνολο περιπου στα 22,75 12 V δεν βαζω τα αλλα γιατι δεν παιρνουνε απο 12αρα απο οσο ξερω συμφωνα με αυτα ακομα και το LC που εχω κανει βασει των αριθμων παντα γιατι δινει 24 Α.

Δημοσ.

Οι 3 15-άρες γραμμές φίλε Anubis δίνουν max 15Α η κάθε μία. Είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους.

Οπότε, αν η κάρτα σου τρώει 17-18Α, τότε θα πρέπει το κάθε καλώδιο της κάρτας να πάει σε διαφορετική γραμμή. Αν τα βάλεις σε μία, θα την υπερφορτώσεις.

Επίσης, η Sapphire 5850 Extreme τρώει 40W παραπάνω σε φούλ φορτίο, άρα 195W - 200W = 16,66A

Δημοσ.

Το κάθε rail είναι ανεξάρτητο 1000%.

Δεν έχει άλλωστε νόημα να σου τα περιγράφει στα specifications ως ανεξάρτητα αν η μέγιστη ισχύς μοιράζεται μεταξύ τους σαν συγκινωνούντα δοχεία.

Αν περνούσαν 45Α από ένα καλώδιο των 12V, μιλαμε για κατάσταση μπουρλότο. Θα λιώναν όλα.

Δημοσ.

Για να περάσουν 45Α απο ένα καλώδιο, η διάμετρός του πρέπει να είναι μισό εκατοστό σχεδόν.

http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm

Επίσης σύμφωνα με τα τελευταία στάνταρ των ΑΤΧ τροφοδοτικών, το κάθε καλώδιο πρέπει να έχει προστασία υπερφόρτωσης στα 20Α max.

http://en.wikipedia.org/wiki/Power_supply_unit_%28computer%29

Επίσης στο ίδιο link θα δείς ότι στην περίπτωση που όντως τα διάφορα rails επικοινωνούν με κάποιο τρόπο μεταξύ τους ώστε να πάνε πάνω από τα 20Α ανα καλώδιο, αυτό δηλώνεται ως feature στα specifications του τροφοδοτικού. Μήν περιμένεις όμως να πηγαίνουν πολύ παραπάνω.

The ATX12V 2.x and EPS12V power supply standards defer to the IEC 60950 standard, which requires that no more than 240 volt-amps be present between any two accessible points. Thus, each wire must be current-limited to no more than 20 A; typical supplies guarantee 18 A without triggering the current limit. Power supplies capable of delivering more than 18 A at 12 V connect wires in groups to two or more current sensors which will shut down the supply if excess current flows. Unlike a fuse or circuit breaker, these limits reset as soon as the overload is removed.

Because of the above standards, almost all high-power supplies claim to implement separate rails, however this claim is often false; many omit the necessary current-limit circuitry,[5] both for cost reasons and because it is an irritation to customers.[1] (The lack is sometimes advertised as a feature under names like "rail fusion" or "current sharing".)

Και ακριβώς για αυτό το λόγο οι ενεργοβόρες κάρτες γραφικών έχουν 2 6pin κοννέκτορες, ουτως ώστε να μήν υπερφορτώσουν μία γραμμή μόνο.

Δημοσ.

Πήγα Πλαίσιο και από Corsair είχε μόνο το 430.

Να πάρω το CoolerMaster 550 ή το Corsair?

Έχω 4 σκληρούς και C2D 6300 που τον υπερχρόνιζα για να ανταπεξέλθει..

Δημοσ.

εγω παντως την παρελαβα σημερα, την εβαλα πανω στο 500αρακι chieftec μου και δουλευει ρολοι...!!!

Δημοσ.

Πήγα Πλαίσιο και από Corsair είχε μόνο το 430.

Να πάρω το CoolerMaster 550 ή το Corsair?

Έχω 4 σκληρούς και C2D 6300 που τον υπερχρόνιζα για να ανταπεξέλθει..

χμμ απο αυτα που εμαθα αυτες τις μερες που ψαχνομαι νομιζω οτι τα 28 Α του 430 ισως να ειναι λιγα ενω με τα 44 του 550 θα ελεγα υπεραρκουν αλλα ας περιμενουμε να απαντησει και καποιος πιο εμπειρος..κατι αλλο..δεν θα μπορουσες να παραγγειλεις ενα 500 corsair και απλα να πας να το παραλαβεις μολις ερ8ει η ωρα απο εκει ? ειναι μια μεση λυση στα 34 Α

Δημοσ.

@panther καταλαβα ουσιαστικα η μια μεγαλη σπαει σε 2-3 παλι εσωτερικα..Με επεισες :)

Ευχαριστω για τις διορθωσεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...