Προς το περιεχόμενο

προβλημα με μνημες για μητρικη Gigabyte GA-EP45T-DS3R

chris14s3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδια και χρόνια πολλα για όλες τις μερες.

Εχω μια μητρική Gigabyte GA-EP45T-DS3R και εχω πάνω 2 μνημες Kingston KVR1066 των 2 giga, δηλ. 4 giga συνολο.

Η μητρική λεει ότι εχει δυνατότητα να υποστηριξει εως 16 giga μνημη και ετσι προσθέτω άλλες 2 Kingston KVR1333 των 4 giga η κάθε μια, δηλ. 8 giga συνολο οι 2 τους.

Δεν μου δουλευει όμως το μηχανημα και κολαει στην αρχή μολις ανοίγει, ειτε τις βαλω μαζι με τις ήδη υπάρχοντες, ειτε της βαλω μονες τους.

τι μπορει να γίνεται βρε boys?

Δημοσ.

Δες το memory support list:

http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/motherboard_memory_ga-ep45t-ds3r.pdf

Δεν αναφερει πουθενα για 4GB DIMM. Αν και βεβαια στο site μιλαει οτι η μητρικη υποστηριζει μεχρι 16GB μνημης συνολικα (αρα 4 x 4GB). Κανε BIOS update οπωσδηποτε, και αν τις δει καλως, διαφορετικα τις επιστρεφεις απο εκει που τις πηρες και παιρνεις 4x2GB=8GB

Δημοσ.

παιδια στο σιτε εχει αυτα τα 2 που ειναι και ποιο προσφατα, ποιο να δοκιμασω?

F4c

0.67 MB

2009/09/03

Asia China America Europe Europe(Russia) : FTP / Http

1.Beta bios

F3

0.62 MB

2008/09/22

Asia China America Europe Europe(Russia) : FTP / Http

1.Fixed Vista S3 resume sometimes failed

Δημοσ.

Το beta σημαινει οτι ειναι stable, αλλα εχει σταματησει το support απο τη Gigabyte (λογω παλαιοτητας μοντελου)

Οποτε πανε για το τελευταιο F4c

Δημοσ.

Τώρα πήγα να βάλω 4 x 2gb. Στην αρχή έκανε επανεκκινησεις στην εκκίνηση των windows, βγάζω τη μία και τις κανω 6gb και άνοιξε κανονικά, ξαναβάζω μετα και την 4η και άνοιξε με 8gb πετώντας κάποια σφάλματα. Νομίζω οτι μόνο με 6gb δουλεύει σταθερά το μηχανημα. Μάλλον μπερδευτήκανε στην gigabyte επρεπε να λένε μεχρι 6gb και όχι 16gb. και πάλι ξεφτίλα!!!!

Δημοσ.

Προσεχε πως βαζεις τις μνημες. Στα πρασινα ή στα κοκκινα memory slots πρεπει να μπουν τα ιδια ακριβως τσιπακια μνημης. Οποτε αν εχεις 2 διαφορετικα ζευγη απο τσιπακια μνημης, το ενα ζευγος θα παει στα πρασινα slots, ενω το αλλο στα κοκκινα.

Επισης καλο ειναι τις μνημες να τις βαλεις στα JEDEC timmings, 1333MHz, 1.5V, 9-9-9-24, Command Rate 2T (εφοσον εχεις 4 τσιπακια μνημης)

Οταν εχουμε μονο δυο τσιπακια μνημης το βαζουμε το Command Rate 1T. Οταν εχουμε 4 τσιπακια μνημης βαζουμε το Command Rate 2T

Βεβαια σε καποιες περιπτωσεις μπορει να δουλεψει το Command Rate 1T ακομη και μη 4 τσιπακια μνημης (αλλα αυτα μαλλον θα πρεπει να ειναι ολα ακριβως ιδια).

Δημοσ.

daffy για εξηγησε λιγο αυτο που λες με το command Rate 2Τ για οταν ειναι 4 στικακια γιατι πρωτη φορα το ακουω.4 ιδια εχω της υπογραφης μου σε 1Τ και δεν εχω προβλημα.αλλα αμα ειναι να εχω,ας το βαλω 2Τ.

Δημοσ.

Φιλε Thano διαβασε την τελευταια γραμμη του post μου, αναφερεται σε παρομοιες περιπτωσεις σαν τη δικη σου. Εφοσον εχεις 4 ιδια τσιπακια, τοτε το Command Rate ειναι πιθανο να δουλευει σε 1T.

Οταν ομως εχει καποιος 2 διαφορετικα ζευγαρια, τοτε αλλαζει το πραγμα. Βαζουμε το Command Rate σε 2T για μεγιστη συμβατοτητα, επειδη μιλαμε για διαφορετικα ζευγη, και συνηθως βαζουμε στο BIOS τα JEDEC timmings. Αυτο βεβαια δεν αποκλειει να δουλεψουν και με Command Rate 1T, αλλα αυτο δεν ειναι γενικο και θελει πολλες δοκιμες σε καθε περιπτωση, ωστε να βρεθουν οι καλυτερες δυνατον ρυθμισεις.

Για ο,τι λεω δεν ειμαι παντοτε 100% σιγουρος, αλλα η εμπειρια ή πληροφοριες απο το internet, με οδηγουν στα συμπερασματα που αναφερω. Και παντοτε υπαρχει η πιθανοτητα ανθρωπινου λαθους. :D Σφαλματα ειμαστε, ανθρωπους κανουμε. :lol: :lol:

Δημοσ.

Το διαβασα αλλα ελεγα μηπως εχεις κανενα link.γιατι εγω ηξερα οτι το βαζεις 2Τ λογω κλοκαρισματος για να ειναι σταθερες χωρις να αποκλειω φυσικα και αυτο που λες.τεσπα.

Δημοσ.

Συμφωνω, και αυτο που λες ειναι

Στους σχετικα νεους επεξεργαστες οπου ο memory controller ειναι εξελιγμενος, το Command Rate μπορει να δουλεψει στο 1Τ και με 4 τσιπακια μνημης. Οταν ομως εχουμε διαφορετικα ζευγη, αν συναντησουμε προβλημα, τοτε δοκιμαζουμε να βαλουμε το Command Rate στο 2Τ, ουσιαστικα αυξανοντας την σταθεροτητα. Το ιδιο συμβαινει οταν κανουμε overclocking στις μνημες, τοτε για να αυξησουμε την σταθεροτητα βαζουμε παλι το Command Rate στο 2Τ.

Σε ολες τις περιπτωσεις παντως κανουμε δοκιμες και βρισκουμε τις καλυτερες ρυθμισεις. Σιγουρα βεβαια ειναι καλυτερα να εχουμε το Command Rate στο 1Τ, αλλα αν δεν μπορει να γινει διαφορετικα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...