Προς το περιεχόμενο

Canon PowerShot A495

nikosanastasiou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά την έχει κανείς την Ixus 105 ? κάνει και σε σας ένα οξύ μηχανικό θόρυβο όταν προσπαθεί να εστιάσει?

Δημοσ.

Μήπως ο θόρυβος προέρχεται από το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, που είναι μηχανικό (μετατόπιση αισθητήρα); Τι ακριβώς σου είπαν στο κατάστημα που ρώτησες;

Δημοσ.

κοίτα άλλες που είδα δεν κάναν αυτό τον θόρυβο...εμένα τρίζει όταν σταθεροποιεί την εικόνα με αρκέτα δυνατό ήχο....

εγγύηση canon στην ελλάδα τι πάιζει?

Δημοσ.

Διαφωνώ με τον φίλο παραπάνω που είπε ότι δεν έχουν οι κόμπακτ οπτικό αισθητήρα.

Εχουν και παραέχουν, απλά το μάρκετιγκ προωθεί τον αριθμό των μεγαπίξελ, το μέγεθος της οθόνης και το χρώμα της κάμερας. Ειναι πιο τσιμπημένες προφανώς αλλα καμία σχέση με την ψηφιακή σταθεροποίηση.

Canon I.S., Panasonic MEGA O.I.S. κλπ είναι μερικά παραδείγματα και συνήθως οι κάμερες αυτές έχουν και στάμπες με τα trademark αυτά.

Ο ήχος που ακούγεται από την κάμερα είναι φυσιολογικός. Με τον οπτικό σταθεροποιητή την δουλειά την κάνει ο φακός, το hardware, ενώ την ψηφιακή σταθεροποίηση κυκλωματάκι ψηφιακό. Οι πλάστκές κάμερες τείνουν να είναι και πιο αθόρυβες... :rolleyes:

Οσο για την εγγύηση της Canon στην Ελλάδα πριν 3 χρόνια που ψαχνόμουν για ψηφιακή δνε είχα ακούσει τα καλύτερα.

Τεσπα. Υπάρχουν και site όπως dpreview και dpgr για περισσότερα...

Καλές αγορές και να μην παρασύρεστε από το μέγεθος των μεγαπίξελ*ζουθμ αλλα από του αισθητήρα/μεγαπίξελ.;)

Για αυτό συνήθως τα παλιά μοντέλα βγάζουν πιο καλές φώτο... Εχουν καλύτερο λόγο.

Δημοσ.

Διαφωνώ με τον φίλο παραπάνω που είπε ότι δεν έχουν οι κόμπακτ οπτικό αισθητήρα.

Εχουν και παραέχουν, απλά το μάρκετιγκ προωθεί τον αριθμό των μεγαπίξελ, το μέγεθος της οθόνης και το χρώμα της κάμερας. Ειναι πιο τσιμπημένες προφανώς αλλα καμία σχέση με την ψηφιακή σταθεροποίηση.

Canon I.S., Panasonic MEGA O.I.S. κλπ είναι μερικά παραδείγματα και συνήθως οι κάμερες αυτές έχουν και στάμπες με τα trademark αυτά.

Ο ήχος που ακούγεται από την κάμερα είναι φυσιολογικός. Με τον οπτικό σταθεροποιητή την δουλειά την κάνει ο φακός, το hardware, ενώ την ψηφιακή σταθεροποίηση κυκλωματάκι ψηφιακό. Οι πλάστκές κάμερες τείνουν να είναι και πιο αθόρυβες... :rolleyes:

Οσο για την εγγύηση της Canon στην Ελλάδα πριν 3 χρόνια που ψαχνόμουν για ψηφιακή δνε είχα ακούσει τα καλύτερα.

Τεσπα. Υπάρχουν και site όπως dpreview και dpgr για περισσότερα...

Καλές αγορές και να μην παρασύρεστε από το μέγεθος των μεγαπίξελ*ζουθμ αλλα από του αισθητήρα/μεγαπίξελ.;)

Για αυτό συνήθως τα παλιά μοντέλα βγάζουν πιο καλές φώτο... Εχουν καλύτερο λόγο.

εχεις να προτεινεις καποια γυρο στο κατοσταρικο;

Δημοσ.

Ο θόρυβος σε μία μηχανή μπορεί να προέρχεται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Αυτοί που μου έρχονται εύκολα στο μυαλό αυτή τη στιγμή είναι.

1. Ποιότητα αισθητήρα (πόσο καλά είναι τα ηλεκτρονικά)

2. ISO (πόσο ευαίσθητο έχεις ορίσει τον αισθητήρα από τις επιλογές τις μηχανές, όσο υψηλότερο τόσο το καλύτερο για να τραβήξεις βραδινές φωτογραφίες αλλά αναπόφευκτα αυξάνεις και το θόρυβο. Αν η μηχανή έχει σύστημα μείωσης του θορύβου, συνήθως το λένε Noise Reduction, το ενεργοποιείς αλλά και πάλι μην περιμένετε θαύματα).

3. Τα MPixels. Στην προσπάθεια τους να πουλήσουν οι εταιρείες αυξάνουν το αριθμό των MPixels καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουν πέσει στο τριπάκι να αγοράζουν μηχανή ανάλογα με αυτόν τον αριθμό. Επειδή όμως οι φυσικές διαστάσεις του αισθητήρα συνήθως παραμένουν ίδιες το στρίμωγμα περισσότερων MPixels στις ίδιες διαστάσεις αισθητήρα μπορεί να προκαλέσει θόρυβο.

4. Ο φακός δεν επηρεάζει άμεσα το θόρυβο αλλά μπορεί να συντελέσει. Ένας σκοτεινός φακός θα απαιτήσει υψηλότερα ISO οπότε...

Τώρα για τους οπτικούς σταθεροποιητές εικόνας σε σχέση με τους ψηφιακούς.

Ένας ψηφιακός σταθεροποιητής ανεβάζει το ISO για να κάνει τον αισθητήρα πιο ευαίσθητο και συνεπώς να σου επιτρέψει να τραβήξεις με μικρότερους χρόνους έκθεσης μειώνοντας την πιθανότητα να βγει κουνημένη η φωτογραφία, έχει να κάνει δηλαδή αποκλειστικά και μόνο με το software - firmware της μηχανής.

Οι αναλογικοί σταθεροποιητές της φωτογραφίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Οι πρώτοι αντισταθμίζουν την κίνηση της μηχανής μετακινώντας ανάλογα τον αισθητήρα προς την αντίθετη κατεύθυνση (έτσι δουλεύουν οι SONY - SteadyShot inside)

Οι δεύτεροι αντισταθμίζουν την κίνηση της μηχανής μετακινώντας ανάλογα ένα τμήμα του φακού (έτσι δουλεύουν οι Nikon και για αυτό οι φακοί VR είναι ακριβότεροι από τους απλούς)

Και τα δύο αυτά συστήματα είναι ακριβότερα από το πρώτο και συνήθως τα συναντάμε ή σε ακριβές compact ή σε DSLR. Στη σύγκριση μεταξύ τους υπερτερεί ελαφρά το σύστημα της Sony καθώς ο αισθητήρας είναι πιο ελαφρύς από το γυαλί του φακού και συνεπώς μπορεί να αντιδρά καλύτερα στις μικρές μετακινήσεις.

Δημοσ.

Από την σειρά powershot δεν είμαι ικανοποιημένος. Όμως είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, από την σειρά ixus πάλι της Canon

android.png

Δημοσ.

Από την σειρά powershot δεν είμαι ικανοποιημένος. Όμως είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, από την σειρά ixus πάλι της Canon

android.png

Λογικό, οι IXUS είναι καλύτερες μηχανές αλλά και σαφώς πιο ακριβές, τελικά είναι ανάλογα με τη χρήση νομίζω που τη θέλεις.

Δημοσ.

μια τετοια φραση δεν λεει τιποτα, περισσοτερο μπερδευει τον κοσμο. Ποιο μοντελα powershot ειχες και τι προβλημα παρουσιασε που δεν ησουν ικανοποιημενος και ποιο αντιστοιχο ixus;

Την εγγυηση της canon την εχει αναλαβει η εταιρεια η Intersys και δεν λενε και τα καλυτερα. Επισημη Canon Hellas δεν υπαρχει. Δεν γνωριζω αν ισχυει κατι αντιστοιχο και με τις αλλες μαρκες.

Δημοσ.

Εγώ πάντως και ιδίως η γυναίκα μου :P μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από την PowerShot A3100 IS. Την αγοράσαμε ~95€ λίγο μετά την πρωτοχρονιά, τώρα τα Multirama την δίνουνε 89€ (κατόπιν παραγγελίας) και στα 98 ο Geranios.

Δημοσ.

Θα προτιμούσα κάποιο μοντέλο με επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου.

αυτο οντως ειναι στον ανθρωπο. Αλλοι προτιμουν τις ενσωματωμενες λιθουν και αλλοι τις ΑΑ. Εγω οταν αγοραζω φωτογραφικη κοιταζω να παιρνει παντα ΑΑ μπαταριες και με επαναφορτιζομενες Eneloop ειμαι εξασφαλισμενος. Ακομα και να μεινω απο μπαταρια πηγαινω στο περιπτερο και παιρνω μια 4αδα αλκαλικες μεχρι να παω σπιτι να τις φορτισω, κατι βεβαια που δεν μου εχει συμβει ποτε με τις eneloop, ενω αν μεινεις απο μπαταρια λιθιου τι θα κανεις; Θα ψαχνεις να βρισκεις στη μεση πουθενα μπριζα; Για αυτο και αρκετοι που εχουν λιθιου παιρνουν και μια 2η μπαταρια κινεζα ιμιτασιον για να μην μεινουν αλλα και παλι δεν στο εγγυαται κανεις. Τις ΑΑ παντου τις βρισκεις ;)

Δημοσ.

αυτο οντως ειναι στον ανθρωπο. Αλλοι προτιμουν τις ενσωματωμενες λιθουν και αλλοι τις ΑΑ. Εγω οταν αγοραζω φωτογραφικη κοιταζω να παιρνει παντα ΑΑ μπαταριες και με επαναφορτιζομενες Eneloop ειμαι εξασφαλισμενος. Ακομα και να μεινω απο μπαταρια πηγαινω στο περιπτερο και παιρνω μια 4αδα αλκαλικες μεχρι να παω σπιτι να τις φορτισω, κατι βεβαια που δεν μου εχει συμβει ποτε με τις eneloop, ενω αν μεινεις απο μπαταρια λιθιου τι θα κανεις; Θα ψαχνεις να βρισκεις στη μεση πουθενα μπριζα; Για αυτο και αρκετοι που εχουν λιθιου παιρνουν και μια 2η μπαταρια κινεζα ιμιτασιον για να μην μεινουν αλλα και παλι δεν στο εγγυαται κανεις. Τις ΑΑ παντου τις βρισκεις ;)

Συμφωνω απολυτα μαζι σου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...