Προς το περιεχόμενο

Canon PowerShot A495

nikosanastasiou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο οτι βλεπω καπου εκει κυμαινεται η τιμη της και αρα δεν αποτελει προσφορα. Απλα ισως μια καλη αγορα για τα λεφτα της κατα την γνωμη σου. Για μενα καλυτερα να δωσεις ελαχιστα ευρω παραπανω να παρεις μια και με επιλογη χειροκινητων ρυθμισεων και οχι μονο αυτοματη. Παρεμπιπτοντως ειναι περσινο μοντελο.

Δημοσ.

Τι ακριβως καλυτερο εχει απο αυτη?

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0570394&catid=060400

Γιατι εγω βλεπω περισσοτερα ΜΡ, μεγαλυτερη οθονη, HD video και 6 ευρω πιο κατω....

οσον αφορα τα χαρακτηριστικα τους πανω-κατω ιδιες ειναι με την Fujifilm FinePix AV200. Εκτος απο αυτα που λες η Fuji ειναι λιγο πιο ευρυγωνια 32mm (canon-37mm) σε αντιθεση με την canon που φθανει σε μεγαλυτερο ζουμ 122 mm.

Canon

37 – 122 mm

Fuji

32 – 96 mm

Και επισης η Canon στις αυτοματες ρυθμισεις της εχει μεγαλυτερο ευρος τιμων στο χρονο του κλειστρου. Βεβαια ειναι αυτοματες και τα δυο μοντελα και αυτο σημαινει οτι δυσκολα θα πιασει τα ορια των τιμων της η canon. Και με αυτες της Fuji ειναι καποιος καλυμμενος.

Canon

15 sec - 2000 sec

Fuji

8sec -1/1400 sec

Τελος η canon φαινεται να ειναι καλη στην μακροφωτογραφηση (1 cm) σε αντιθεση με της Fuji που δεν βλεπω την τιμη της χωρις να σημαινει απαραιτητα οτι δεν θα ειναι και καλη.

Δεν τις γνωριζω αλλα αν κρινω απο τα χαρακτηριστικα τους, επειδη ειναι στην ιδια τιμη, προσωπικα θα προτιμουσα την Fuji γιατι δινει και 2 χρονια εγγυηση σε αντιθεση με την canon που δεν λεει να δωσει 2 χρονια σε φωτογραφικη της.

Υπαρχουν ομως και αλλα πραγματα που δεν γραφονται σε χαρακτηριστικα. Πχ τι γινεται με την εστιαση; Εστιαζει σωστα και γρηγορα για να ειναι ετοιμη να τραβηξει την φωτο ή κανει μια ωρα; Σε κατασταση μετριου-λιγου φωτισμου τι γινεται; Το ζουμ λειτουργει κατα την διαρκεια ληψης βιντεο; Αυτα ειναι κατι που μπορεις να τα δεις στο καταστημα αν "παιξεις" λιγο μαζι της ή αν τα πουν οι κατοχοι τους στα fora.

Δημοσ.

Προσωπικά, ανάμεσα σε δύο μηχανές με την ίδια περίπου τιμή θα προτιμούσα την Canon λόγω ποιότητας κατασκευής αλλά και φωτογραφιών.

runner69, Η Fuji έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης 10cm.

Δημοσ.

νομιζω οτι και εδω παιζει μια καλη προσφορα στα 75ευρω.

την εχω παραγγηλει δεν ξερω αν εκανα το σωστω, αλλα εχω τα χρονικα περιθωρια να την ακυρωσω.

πειτε μου την γνωμη σας.

Δημοσ.

την εχω παραγγηλει δεν ξερω αν εκανα το σωστω, αλλα εχω τα χρονικα περιθωρια να την ακυρωσω.

πειτε μου την γνωμη σας.

Δεν θα αγόραζα Olympus εγώ, βγάζουν πολύ θόρυβο οι μικρές compact.

Για compact προτιμώ να επιλέγω μεταξύ Canon, Nikon, Sony. Γεγονός είναι ότι και η Fuji έχει βγάλει μερικά πολύ καλά μοντέλα.

Τέλος στο GN σου δίνουν δώρο και τη θήκη της (Caselogic) οπότε... :-)

Δημοσ.

πειτε μου την γνωμη σας.

"Ψηφιακός σταθεροποιητής εικόνας." Μεγαλο μειον, συνηθως υποβαθμιζει πολυ την ποιοτητα. Επισης συμφωνω με τον προλαλησαντα για το οτι οι κομπακτ Olympus δεν εχουν καλη ποιοτητα τα τελευταια χρονια.

Δημοσ.

ε ναι ! ο σταθεροποιητης σε ολες τις κομπακτ ειναι ψηφιακος ( και δεν νομιζω να ριχνει την ποιοτητα).

μονο στις SLR ειναι στους φακους.παντως αυτο που ειπε ο Νικος δεν το ηξερα,γιατι παλαιοτερα η olymbus εβγαζε καλες σειρες, τις μζ ας πουμε.

παντως εγω για τα 14 Megapixel στα 75 ευρω την "εκοψα" για καλουτσικη ευκαιρια.

οσο για τον θορυβο που ειπες Νικο μηπως τον καταλαβαινει καποιος μονο στις νυκτερινες ληψεις και και με αυξημενη την ευαισθησια στα 1600; ή και σε αυτες με το φως της ημερας;

Δημοσ.

εντελως αχρηστα τα 14MP ισα ισα μπορει να βγαζουν και χειροτερες φωτογραφιες σε τοσο μικρους αισθητηρες. Μην πας πανω απο 10 και αν βρεις 8 ακομα καλυτερα. Θορυβο εχεις σε ολες τις compact στα μεγαλυτερα iso δεν πα να χτυπιεσαι κατω. Εγω θα επαιρνα την canon που λες στην αρχη και δε θα το εψαχνα παραπανω. Αυτου του ειδους οι καμερες ειναι για φωτογραφιες σε μερα και με φλας οταν δεν εχεις φως. Θα το σκεφτομουν μονο αν δεν εχει σταθεροποιητη εικονας.

Δημοσ.

ε ναι ! ο σταθεροποιητης σε ολες τις κομπακτ ειναι ψηφιακος ( και δεν νομιζω να ριχνει την ποιοτητα).

μονο στις SLR ειναι στους φακους.παντως αυτο που ειπε ο Νικος δεν το ηξερα,γιατι παλαιοτερα η olymbus εβγαζε καλες σειρες, τις μζ ας πουμε.

παντως εγω για τα 14 Megapixel στα 75 ευρω την "εκοψα" για καλουτσικη ευκαιρια.

οσο για τον θορυβο που ειπες Νικο μηπως τον καταλαβαινει καποιος μονο στις νυκτερινες ληψεις και και με αυξημενη την ευαισθησια στα 1600; ή και σε αυτες με το φως της ημερας;

Δεν θα σχολιασω για το αν ο ψηφιακος σταθεροποιητης επιδρα η μη στην ποιοτητα των φωτογραφιων γιατι το θεωρω λιγο η πολυ γνωστο αυτο. Αναφορικα με το αν υπαρχουν αρκετες κομπακτ με οπτικο ομως διφωνω αλλα σιγουρα αναιβαζουν το κοστος (αλλα και την ποιοτητα). Αν επελεγα για μενα μια μηχανη θα εδινα κατι παραπανω και θα επαιρνα αυτη:

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0505463&catid=060400

Δημοσ.

Δεν θα σχολιασω για το αν ο ψηφιακος σταθεροποιητης επιδρα η μη στην ποιοτητα των φωτογραφιων γιατι το θεωρω λιγο η πολυ γνωστο αυτο. Αναφορικα με το αν υπαρχουν αρκετες κομπακτ με οπτικο ομως διφωνω αλλα σιγουρα αναιβαζουν το κοστος (αλλα και την ποιοτητα). Αν επελεγα για μενα μια μηχανη θα εδινα κατι παραπανω και θα επαιρνα αυτη:

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0505463&catid=060400

αυτή έχω εγώ...βγάζει εξαιρετικές φωτογραφίες για το μέγεθός της, αλλά όταν εστιάζει (το κάνει κάθε φορά όταν αλλάζεις την εικόνα που βλέπεις) κάνει ένα έντονο μηχανικό θόρυβο (παράλληλα κουνιέται ο εσωτερικός φακός όταν ακούγεται ο ήχος) ...ρώτησα απο εκει που την πείρα και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό! :fear:

κατα τ'αλλα πολύ ωραίες φωτογραφίες...

Δημοσ.

ολες μου οι μηχανες στο παρελθον ηταν την NIKON ( F4, F90X, F5 καθ' οτι εβγαζα το ψωμι μου με αυτες) αλλα απο το 2006 και μετα για διαφορους λογους τα παρατησα γι' αυτο τον λογο εχω μεινει πισω στα ψηφιακα και ψαχνομε λιγο.

για την canon που προτειναται δεν ακουσα και καλες κρητικες, π.χ.

Δημοσ.

review στο youtube και μάλιστα ελληνικά....

κοίτα εδώ http://www.steves-digicams.com/ και πέρα από τα σχόλια για κάθε μηχανή έχει φωτογραφίες να τις κατεβάσεις να δεις με την ησυχία σου και να συγκρίνεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...