Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για laptop, ελαφρύ με επεξεργαστική δύναμη, όχι games

getty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν ψάχνω για laptop το οποίο θέλω να είναι ελαφρύ (συνεπώς μάλλον θα πάω σε 13.3"-14" οθόνη), δε θα παίζει καθόλου παιχνίδια και η χρήση του θα είναι office, internet και Μatlab. Θα συνδέεται σχεδόν πάντα με εξωτερική οθόνη όταν πρόκειται να κάνω δουλειά και θα χρησιμοποιώ την οθόνη του laptop μόνο για διασκέδαση (καφέ, surfing σε εξωτερικό χώρο κλπ.). Συνεπώς, εκ των πραγμάτων δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις από την άποψη της οθόνης αλλά θα ήθελα ένα γρήγορο και σταθερό μηχάνημα για να κάνω απρόσκοπτα τη δουλειά μου.

Η εγγύηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας (δε θέλω acer ας πούμε, κατευθύνομαι περισσότερο σε toshiba, dell, lenovo, ίσως μετά hp και sony, δεν ξέρω τί λένε τα samsung και τα asus στον τομέα αυτό).

Τώρα από λεφτά, δε βάζω όριο απλά θέλω μια best value for money λύση για να κάνω τα παραπάνω καθώς δε θέλω να ξοδέψω πολλά.

Αυτά, για πείτε καμιά πρόταση εσείς που είστε και ενήμεροι!(έχω μείνει πίσω σε θέματα αγοράς) Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν σε χρησιμοποιείς πολύ τη Matlab τότε θα ήταν καλό να πας σε κάτι με δυνατή cpu.

Το βάρος είναι σχετικό, γιατί τα 14'' δεν είναι πολύ πιο ελαφριά από τα 15.6''.

Μόνο αν πας σε λύση με low power cpu που οι κατασκευαστές ρίχνουν πολύ και το βάρος.

Καλή πρόταση πιστεύω είναι αυτό το Toshiba

Δημοσ.

Λοιπόν ψάχνω για laptop το οποίο θέλω να είναι ελαφρύ (συνεπώς μάλλον θα πάω σε 13.3"-14" οθόνη), δε θα παίζει καθόλου παιχνίδια και η χρήση του θα είναι office, internet και Μatlab. Θα συνδέεται σχεδόν πάντα με εξωτερική οθόνη όταν πρόκειται να κάνω δουλειά και θα χρησιμοποιώ την οθόνη του laptop μόνο για διασκέδαση (καφέ, surfing σε εξωτερικό χώρο κλπ.). Συνεπώς, εκ των πραγμάτων δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις από την άποψη της οθόνης αλλά θα ήθελα ένα γρήγορο και σταθερό μηχάνημα για να κάνω απρόσκοπτα τη δουλειά μου.

Η εγγύηση είναι ένας σημαντικός παράγοντας (δε θέλω acer ας πούμε, κατευθύνομαι περισσότερο σε toshiba, dell, lenovo, ίσως μετά hp και sony, δεν ξέρω τί λένε τα samsung και τα asus στον τομέα αυτό).

Τώρα από λεφτά, δε βάζω όριο απλά θέλω μια best value for money λύση για να κάνω τα παραπάνω καθώς δε θέλω να ξοδέψω πολλά.

Αυτά, για πείτε καμιά πρόταση εσείς που είστε και ενήμεροι!(έχω μείνει πίσω σε θέματα αγοράς) Σας ευχαριστώ!

Για ενα ακριβως τετοιο notebook ψαχνομαι και εγω σχεδον ενα μηνα.Προς το παρων δεν εχω βρει κατι.Oσα εχουν καλη cpu ειναι σχετικα βαρια(και οικονομικα βαρια θα ελεγα :P) ενω τα ελαφρια εχουν cpu του στυλ su4100...

Ελπιζω καποιος πιο ψαχμενος και ενημερος με την αγορα να μας βοηθησει εδω!!! :P

Δημοσ.

Για ενα ακριβως τετοιο notebook ψαχνομαι και εγω σχεδον ενα μηνα.Προς το παρων δεν εχω βρει κατι.Oσα εχουν καλη cpu ειναι σχετικα βαρια(και οικονομικα βαρια θα ελεγα :P) ενω τα ελαφρια εχουν cpu του στυλ su4100...

Ελπιζω καποιος πιο ψαχμενος και ενημερος με την αγορα να μας βοηθησει εδω!!! :P

Βασικά επειδή θα παίζει πολυ κουβάλημα, έστω και μερικά 100άδες γραμμάρια κάνουν διαφορά. Τα toshiba portege φαίνονται καλά γι΄αυτό αλλά είναι ακριβά τα άτιμα!

Δημοσ.

Αγόρασα πριν 8 μήνες το FUJITSU LIFEBOOK P8110 και δεν το μετάνοιωσα καθόλου.

Ειναι 1,4 kg, εχει 4 χρόνια εγγύηση η μπαταρία κρατάει 6,5 ώρες και ειναι και

Made in Japan.

Πρίν είχα Sony Vaio VPC-Z13M το οποίο δεν νομίζω ότι άξιζε τα χρηματά του.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906429

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ εδω και καιρό το Thinkpad X201 , κατέληξα σε αυτό εφόσον δοκίμασα 7-8 laptop 13"-14" το θεωρώ κορυφαίο ανάμεσα σε ότι δοκίμασα.

Μεταξύ αυτών που δοκίμασα ξεχώρισα επίσης τα Dell latitude E6410 σε 14" latitude E4310 σε 13.3".

H αλήθεια είναι ότι είναι λίγο ακριβά αυτά που αναφέρω αλλά αξίζουν τα χρήματα τους ,, ενώ άλλα αντίστοιχα των 800 ευρώ περίπου δεν τα αξίζουν για μένα.

Δημοσ.

αυτα απο e-shop:

PER.908360 : LG R405-S CP12HS

LG R405-S CP12HS

TFT 14 | 1'' | CORE 2 DUO T7250 | RAM 2048MB | HDD 160GB SATA | W-LAN | GEFORCE GO 8400M GS | WINDOWS VISTA PREMIUM | 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ 499.00 €

PER.904529 : TOSHIBA SATELLITE PRO L640-EZ1411

TOSHIBA SATELLITE PRO L640-EZ1411

INTEL CORE I3-370M (2.40 GHZ) | 14'' HD TFT LCD | 320GB SATA HDD | 3072MB DDR3 | INTEL HD | WI-FI | WINDOWS 7 PRO | 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ 629.00 €

PER.906474 : FUJITSU LIFEBOOK LH531

FUJITSU LIFEBOOK LH531

INTEL CORE I3 2310 2.1GHZ | 14'' LED | 500GB HDD | 4GB DDR3 MEMORY | INTEL HD | WI-FI N | BT | W7 HP | 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ 669.00 €

?

ψαξε κ amazon αν και νομιζω οτι μετα τα netbook & τα ipad η γκαμα 12-14" ατονησε.

Δημοσ.

Εγώ σκεφτομαι αυτό εδώ Link με μόνο μειωνέκτημα το μισό κιλό παραπάνω. Αλλά θεωρώ ότι ειναι καλό σε επιδόσεις με τον Ι3

Δημοσ.

Δοκιμασμένο και πολύ καλύτερο σε επιδόσεις απο αυτό που αναφέρεις αυτό μην σε ξεγελάει ο i3 σε σχέση με τον Τ4500.

ΠΟΤΕ ξανά HP :shock: ! Οι άνθρωποι είναι αματσουρς ρε συ, πρώην κάτοχος του hp pavilion dv9312 που το αγόρασα 1300 ευρώ :cry: και κλαίω τα λεφτά μου. Και τσάπα να τα δίνουν με αυτό το σερβις που έχουν τώρα, εγώ δεν ξαναπαίρνω HP. Για δες και λίγο αυτό το Link για τον Ι3 και τον Τ4500 που πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουν να βάζουν τους celeron και τους pentioum, τουλάχιστον core 2 duo.

Δημοσ.

Για τα pavillion θα συμφωνήσω μαζί σου ,,, εγώ με το service της HP δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα δεν είναι Dell στους χρόνους απόκρισης κλπ αλλά δουλεύει .. ως αναφορά την σύγκριση ήταν για τα 2 συγκεκριμένα μηχανήματα (Dell & HP) που φοράνε τους συγκεκριμένους επεξεργαστές (i3 & T4500) και όχι γενικά i3vsT4500 και στο ανέφερα γιατί έχω δουλεψει και με τα 2 και έχω μέτρο σύγκρισης σε πραγματικές συνθήκες.

Ο i3 σαφώς και δείχνει ταχύτερος στα χαρτιά απο τον Τ4500 αλλά είναι και άλλα πολλά που κάνουν την διαφορά π.χ. board , κ.λ.π.

Για να γίνω ποιό κατανοητός θα σου δώσω και ένα ακόμα παράδειγμα, αυτή την περίοδο έχω 2 laptop για την δουλειά μου και τα 2 έχουν το ίδιο configuration μνήμη δίσκο κ.λ.π και i5 επεξεργαστή με ίδιο λειτουργικό (απλά είναι άλλη μάρκα) ..... το ένα απο είναι πολύ ποιό γρήγορο σαν μηχάνημα απο το άλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...