Προς το περιεχόμενο

Ακούσατε καλύτερο τραγούδι από αυτό;

Andreas2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκεφτομουν οτι με βαση το αρχικο τραγουδι θα σε ενδιεφερε περισσοτερο η ποπ πλευρα του ινο, αλλα εσυ εχεις πεσει βαθεια στην αμπιεντιλα... :rolleyes:

μικρες δοσεις aphex twin,autechre,tortoise,mogwai,can,tangerine dream,Cabaret Voltaire, neu! τις αντεχω αλλα δεν ειναι για πολυ...

τεσπα, ολες οι μουσικες καλες ειναι, αναλογα τη στιγμη και τη διαθεση...

μη μου πεις οτι ακους και ξενακη? εχω ενα φιλο που εχει κολλημα και μου τη δινει στη νευρα... :devil:

Δημοσ.

Μου αρέσουν όλα.Και η ροκ πλευρά του.Μην ξεχνάμε Third Uncle.Κάναν και διασκευή οι Bahaus.

Ξενάκη;Λίγο.Παραπάνω Glass,Reich,Stockhausen,,Cage,Young...

Δημοσ.

Μου αρέσουν όλα.Και η ροκ πλευρά του.Μην ξεχνάμε Third Uncle.Κάναν και διασκευή οι Bahaus.

και τα μωρα στη φωτια στην μακραν καλυτερη εκτελεση

Δημοσ.

.. αλλα πως να συγκρηθουν με τον ελβις και τον μπομπ μαρλει...

Γενικά νομίζω ότι δύσκολα συγκίνεις κάτι με τον μπομπ!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Bob marley eh... Πολύ καλός , αλλά για μένα όχι ο καλύτερος της reggae... Πχ ακούστε Black Uhuru , Burning Spear .. Το Natural Mystic από Black Uhuru είναι πολύ καλύτερη εκτέλεση κατά τη γνώμη μου ;)

Δημοσ.

Bob marley eh... Πολύ καλός , αλλά για μένα όχι ο καλύτερος της reggae... Πχ ακούστε Black Uhuru , Burning Spear .. Το Natural Mystic από Black Uhuru είναι πολύ καλύτερη εκτέλεση κατά τη γνώμη μου ;)

Καλοι οι Βlack uhuru και burning spear αλλα:

Aφ'ενος ο Bob Marley καθιερωσε την reggae, ενω εκανε γνωστο τον ρασταφαρισμο παγκοσμιως. Επισης οταν οι Wailers και ο Marley ηταν πρωτοι, ο δευτερος δεν ειχε καν ξεκινησει.

Αφ'εταιρου ο Bob Marley συνοδευεται απο ενα βιογραφικο, μια παρουσια, μια προσωπικοτητα, μια ζωη που δικαιως τον καθιστα μοναδικο και πρωτο στο ειδος αυτο, καθως η reggae δεν ειναι μονο ηχος, αλλα φιλοσοφια, νοημα, μηνυμα γενικοτερα. Και ο Bob Marley ηταν πρεσβευτης της reggae συνολικα. Οχι μονο με τους ηχους του, αλλα με τη ζωη του γενικοτερα. Εξαλλου ο θανατος του προηλθε απο την πιστη του σε ολα αυτα που πρεσβευε με την reggae (πχ το rastafari).

Και τελος ο Bob Marley μαζι με το συγκροτημα του, τους Wailers (αλλες τεραστιες προσωπικοτητες του χωρου και αυτοι) εχει ενα σωρο τραγουδαρες, που δεν γιναν και τοσο εμπορικα, πραγμα που σημαινει οτι μας κληροδοτησε μουσικο πλουτο ατερμονο, περα απο το No woman no cry, το could you be loved, το get up stand up, το sun is shining και το buffalo soldier.

Λογου χαρη

-Eνα τραγουδι με στιχους που χτυπανε βαθια ως το κοκκαλο-μελοποιημενη ομιλια του Haile Selassie.

http://www.youtube.com/watch?v=vPZydAotVOY

-Και αλλο ενα, αλλη φαση απτο παραπανω :)

http://www.youtube.com/watch?v=bDadSKdegBo

Νομιζω πως οταν μιλουμε για reggae η κανουμε συγκρισεις μεταξυ τραγουδιστων/συγκροτηματων, καλο ειναι να εξαιρουμε τον Bob Marley ως τον κορυφαιο και τον απολυτο. Και απο κει και περα να συγκρινουμε τους υπολοιπους. Ετσι, να προσθεσω στους Βlack Uhuru και Burning Spear, τον King Tubby και την Alpha Blondy.

Δημοσ.

Καλοι οι Βlack uhuru και burning spear αλλα:

Aφ'ενος ο Bob Marley καθιερωσε την reggae, ενω εκανε γνωστο τον ρασταφαρισμο παγκοσμιως. Επισης οταν οι Wailers και ο Marley ηταν πρωτοι, ο δευτερος δεν ειχε καν ξεκινησει.

Αφ'εταιρου ο Bob Marley συνοδευεται απο ενα βιογραφικο, μια παρουσια, μια προσωπικοτητα, μια ζωη που δικαιως τον καθιστα μοναδικο και πρωτο στο ειδος αυτο, καθως η reggae δεν ειναι μονο ηχος, αλλα φιλοσοφια, νοημα, μηνυμα γενικοτερα. Και ο Bob Marley ηταν πρεσβευτης της reggae συνολικα. Οχι μονο με τους ηχους του, αλλα με τη ζωη του γενικοτερα. Εξαλλου ο θανατος του προηλθε απο την πιστη του σε ολα αυτα που πρεσβευε με την reggae (πχ το rastafari).

Και τελος ο Bob Marley μαζι με το συγκροτημα του, τους Wailers (αλλες τεραστιες προσωπικοτητες του χωρου και αυτοι) εχει ενα σωρο τραγουδαρες, που δεν γιναν και τοσο εμπορικα, πραγμα που σημαινει οτι μας κληροδοτησε μουσικο πλουτο ατερμονο, περα απο το No woman no cry, το could you be loved, το get up stand up, το sun is shining και το buffalo soldier.

Λογου χαρη

-Eνα τραγουδι με στιχους που χτυπανε βαθια ως το κοκκαλο-μελοποιημενη ομιλια του Haile Selassie.

-Και αλλο ενα, αλλη φαση απτο παραπανω :)

Νομιζω πως οταν μιλουμε για reggae η κανουμε συγκρισεις μεταξυ τραγουδιστων/συγκροτηματων, καλο ειναι να εξαιρουμε τον Bob Marley ως τον κορυφαιο και τον απολυτο. Και απο κει και περα να συγκρινουμε τους υπολοιπους. Ετσι, να προσθεσω στους Βlack Uhuru και Burning Spear, τον King Tubby και την Alpha Blondy.

Ι get your point. Παντως επιμενω οτι η εκτελεση του Natural Mystic απο Black Uhuru ειναι καλυτερη :)

Δημοσ.

Καλά ρε μα σοβαρομιλάτε;Βάλετε reggae με St Elmo's Fire;Μόνο που το σκέφτομαι κλαίω.Τέτοιο πανέμορφο τραγούδι.Να είσαι και στη φύση να τρώεις το αυγουλάκι σου...Βασικά μου ήρθε έμπνευσηνα κάνω αυτό το thread όταν είδα σε πόσους αρέσει και είπαν όλοι είναι το καλύτερο του AGW(με το άλλο φοβερό Golden Hours).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...