Προς το περιεχόμενο

προγραμματισμός για αρχάριους

nikos159

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θα ηθελα να ξεκινησω να μαθω προγραμματισμο Η/Υ μεσω Internet και θελω να μου πειτε πωσ να ξεκινησω και τι θα πρεπε να μαθω πρωτα

Δημοσ.

Εξαρταται σε τι επιπεδο εισαι. Αν ξερεις τις βασικες εννοιες (αλγοριθμοι, functions κλπ) αλλα ακομα και να μην τα ξερεις αλλα ψιλοκαταλαβαινεις, προτεινω visual basic 6 ή την basic.net για πιο μοντερνα πραγματα.. Αν παλι δεν καταλαβαινεις καν για τι μιλαω παρε ενα βιβλιο 3ης λυκειου εφαρμογων υπολογιστων κατεβασε και την ψευδογλωσσα και απο εκει και περα βλεπεις.

Αποστολή από GT-I5800 με το Insomnia App

Δημοσ.

Λοιπον nikos159 αν εχεις βγαλει την πρωτη λυκειου και εχεις καταλαβει τα βασικα απ την αλγεβρα, θα σου προτεινα καποια γλωσσα procedural programming, οπως η C. Μπορει να ειναι σχετικα "παλια" αλλα θα μαθεις πολυ ευκολα βασικες εννοιες. Επισης θα προτεινα αν θες πραγματικα να μαθεις και ελευθερο χρονο να παρεις καποιο βιβλιο και να μην ανακατευτεις με tutorials. Τελος δεν θα σου προτεινα να παρεις βιβλιο Γ λυκειου επειδη και θα μπερδευτεις και θα χασεις το χρονο σου και θα μαθεις ενα σωρο αχρηστα πραγματα που θα πρεπει να αναθεωρισεις

Δημοσ.

αν ξέρεις αγγλικά,

μπορείς να ξεκινήσεις με python και αυτό το βιβλίο.

το βιβλίο ξεκινάει απ'το μηδέν και φτάνει μέχρι τη δημιουργία απλών παιχνιδιών με γραφικά.

το καλό με την python είναι ότι θα βλέπεις τους "καρπούς" της προσπάθειας σου σχετικά γρήγορα.

έχει και άλλα καλά όπως: είναι ελεύθερο λογισμικό, χρησιμοποιείται στην πράξη κ.ά.

κυρίως όμως έχει απλή σύνταξη: ιδανική για να μάθεις.

Δημοσ.

παιδια εγω ειμαι ΄γ γυμνασιου ξερω κατι λιγεσ εννοιεσ προγραμματισμου απο την πληροφιρικη του σχολειο και κατι λιγα απο ενα προγραμμα το MicroWords pro.Οποτε λεω να μαθω λιγεσ εννοιεσ ακομα γιατι απ οτι καταλαβα πρεπει να εχω παει λυκειο για να μαθω περισσοτερα και μετα θα ασχοληθω με καποια ευκολη γλωσσα προγραμματισμου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...