Προς το περιεχόμενο

Αν ΟΤΕ λεει οτι δεν μπορει να εχεις aDSL τοτε τι...???

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδες και χρονια πολλα.

Ψαχνω ενα τροπο να συνδεσω στο ευρυζωνικο Internet το εξοχικο (Ξυλοκαστρο) την στιγμη που οπως λεει ο πΟΤΕς ξεπερναει η οικια μου τα 6-7-10 χιλιομετρα (δεν θυμαμαι ποσα ακριβως μου ειπε) απο το ΚΑΦΑΟ με αποτελεσμα το χωριο (Γελληνιατικα) να εχει internet αλλα εγω επειδη ειμαι σε ευθεια 500 μετρα πιο ψηλα να μην γινεται τιποτα. Το γαμωτο ειναι οτι το σπιτι εχει δομημενη καλωδιωση που τερματιζουν ολα τα καλωδια (δικτυα, κεραιες, κτλ) στο υπογειο σε ενα rack και εχω ηδη πατσαρει τις γραμμες και εχω βαλει και router/switch 10/100 οποτε μην τα εχω και καθονται...

Το κουφο βεβαια ειναι οτι αν βαλω το τηλεφωνο μου στο site της FORTHNET και της HellasOnLine για να δουνε αν εχω προσβαση, η μεν Forthnet λεει 'Στην περιοχή σας είναι διαθέσιμες οι ταχύτητες έως 8192 εκτός ιδιόκτητου δικτύου Forthnet' και η δε HellasOnLine 'Αστικό Κέντρο: 2051 - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ' και μετα μου παραθετει τα προγραμματα της οποτε και συμπεραινω οτι δινει dsl...

Μηπως τυχον απο εμπειρια εχετε καμια ιδεα? Ας πουμε αν παρω εναν τεχνικο του ΟΤΕ απο το χερακι και του δωσω κανα χαρτζηλικακι ειναι κατι εφικτο?

Εγω μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι οι εναλλακτικες ειναι:

- 3G δικτυο αλλα εχεις κοστος, δεν ξερω το σημα που θα εχω συν οτι η ακτινοβολια θα ειναι στα μαξιμουμ

- Hellas sat net αλλα χαμηλη σχετικα ταχυτητα και πολλυ ακριβο

- Κατι διαβασα για συζευξη καλωδιων αλλα λογω ελλειψης ηλεκτρολογικων γνωσεων δεν πολυκαταλαβα. Ναι μεν μπορω να δω το χωριο απο το σπιτι μου αλλα μετα τι κανω?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας και αναμενω καμια λυση...

Δημοσ.

γενικά πίεζέ τους.

στην ανάγκη πιάσε ένα κοντινό σπίτι και πες τους μισά μισά αλλά θα μπαίνω και εγώ ίντερνετ από το σπίτι μου

με το laptop.

Δημοσ.

Μενω στο ΄πιεζε τους' γιατι εχω ακουσει οτι μερικες φορες εχει αποτελεσμα αλλα για το αλλο τοτε θα περασουν χρονια μεχρι να αποκτησω γειτονα. Ο κοντινοτερος ειναι 300 μετρα πιο κατω.... :rolleyes:

Δημοσ.

Εχω να προτεινω hardcore λυση. Οργανωσου με το παρακατω χωριο, ανοιξτε εναν λογαριασμο dsl που θα αποφασισετε πως και τι θα το πληρωνει και δημιουργηστε κατι σαν το metropolitan με ασυρματη καλυψη σε ολο το χωριο και συνδεση στο ιντερνετ απο το λογαριασμο που προανεφερα!

Αποστολή από GT-I5800 με το Insomnia App

Δημοσ.
την στιγμη που οπως λεει ο ΟΤΕ ξεπερναει η οικια μου τα 6-7-10 χιλιομετρα (δεν θυμαμαι ποσα ακριβως μου ειπε) απο το ΚΑΦΑΟ

Μα αν ισχύει αυτό, τότε δε μπορείς να έχεις δίκτυο για πρακτικούς-τεχνικούς λόγους (απώλεια σήματος) κι όχι επειδή "δε θέλει" ο ΟΤΕ.

dsl1.jpg

Ούτε οι άλλοι πάροχοι θα σε καλύψουν αν υπάρχει τεχνικό θέμα.

Δημοσ.

γενικά πίεζέ τους.

στην ανάγκη πιάσε ένα κοντινό σπίτι και πες τους μισά μισά αλλά θα μπαίνω και εγώ ίντερνετ από το σπίτι μου

με το laptop.

den θα καταφερει τιποτα.οταν δεν μπορεις να παιξεις λογο αποστασης δεν παιζεις λογο αποστασης..το ιδιο και απειρα μερη εδω στην αττικη.

Μενω στο ΄πιεζε τους' γιατι εχω ακουσει οτι μερικες φορες εχει αποτελεσμα αλλα για το αλλο τοτε θα περασουν χρονια μεχρι να αποκτησω γειτονα. Ο κοντινοτερος ειναι 300 μετρα πιο κατω.... :rolleyes:

αν εισασταν 200-300 ατομα και πιεζατε ναι.ενα ατομο δεν υπαρχει περιπτωση για λογους κοστους.

και για να φέρει mini-dslam είναι δύσκολα τα πράγματα...

ουτε σε 10 χρονια.Mini dslam για να δωσουν ιντερνετ σε ενα ατομο οταν ολοι οι αλλοι εχουν στα 300 μετρα πιο κατω εστω και οριακα δεν παιζει εκτος αν εισαι κανα ξενοδοχειο τον 1000 δωματιων.2 φορες εχω δει mini dslam την μια πληρωσε το ξενοδοχειο για να σκαψουν και ναερθει οπτικη και μιλαμε για ενα ξενοδοχειο τεραστιων διαστασεων και μιλαμε για νησι που εκει τα πραγματα ειναι πιο ευκολα.

επισης ακομακαι να λεει οτι οι υπολοιπες εταιρειες δινουν δυσκολο γιατι με βαση το τηλεφωνο βλεπουν σε πια περιοχη εισαι και οχι που ακριβως εισαι.οτι γινεται και εδω στην αθηνα πχ στην παλαια πεντελη.δειχνει οτι εχουν ολες οι εταιρειες και σε ενα συγκεκρικενο σημειο αποσταση 5,2 χμ μετρημενο με analyzer δεν φτανει adsl.

και για να λεει η forthnet Μεχρι 8192 δεν μιλαει για ιδιοκτητο αλλιως θα ηταν μεχρι 24mbps.αρα παλυ στον οτε θα εισαι.

Δημοσ.

ακριβως το ιδιο προβλημα εχω και εγω στο χωριο αλλα μαζι με ολοκληρο το χωριο οχι μονο το σπιτι μου.

ολες οι εταιριες λενε οτι καλύπτομαι απο το ιδιοκτητο οταν δινω τον αριθμο τις σελιλες τους.

μαλιστα σε κατι γειτονες στο χωριο τους περνουν συνέχεια τηλ απο εταιριες να βαλουν σταθερο και ιντερνετ και λενε οτι σιγουρα υπαρχει η δυνατοτητα συνδεσης, το μονο που εχουν καταφερει ειναι να κανουν συλλογή απο τα ασυρματα μοντεμ-ρουτερ που στελνουν και να απαντανε μετα οτι δεν γινεται λογο τεχνικων προβληματων.

Δημοσ.

ακριβως το ιδιο προβλημα εχω και εγω στο χωριο αλλα μαζι με ολοκληρο το χωριο οχι μονο το σπιτι μου.

ολες οι εταιριες λενε οτι καλύπτομαι απο το ιδιοκτητο οταν δινω τον αριθμο τις σελιλες τους.

μαλιστα σε κατι γειτονες στο χωριο τους περνουν συνέχεια τηλ απο εταιριες να βαλουν σταθερο και ιντερνετ και λενε οτι σιγουρα υπαρχει η δυνατοτητα συνδεσης, το μονο που εχουν καταφερει ειναι να κανουν συλλογή απο τα ασυρματα μοντεμ-ρουτερ που στελνουν και να απαντανε μετα οτι δεν γινεται λογο τεχνικων προβληματων.

προκειμενου ο πωλητης να φαινεται οτι κανει πωληση ναι θα ενεργοποιησει και ας του λες οτι ναι μεν καλυπτεται αλλα στην πραξη δεν παιζει..αυτος βλεπει οτι καλυπτεσαι δεν ξερει τιποτα περι adsl και αποστασης και σου λεει οκ μπορει.ηδη ο φιλος που ειπε πιο πανω για 7 Km δεν νομιζω οτι θα επαιζε ας ηταν και στα 6.το adsl θα παιξει σχεδον 4,5 με 5 max.μετα απο εκει και περα θα εισαι καταδικασμενος να παιζεις κανα λιγοτερο απο Mbit.attenuation μπορει να δεις και 59 και 60 αλλα στην πραξη ηδη το 50 ειναι too much για αξιοπρεπη συνδεση.εδω 40 attenuation βλεπω και τρομαζω αν θα παιξει καλα.αλλο τοσο σε 52.ειχα φιλο με 52 του λεει ο οτε διεκοψε δεν θα παιξεις.παιζει σταθερα ευτυχως ΜΟΝΟ ΜΕ ΤHOMSON

Δημοσ.

Γεια σας παιδες και χρονια πολλα.

Ψαχνω ενα τροπο να συνδεσω στο ευρυζωνικο Internet το εξοχικο (Ξυλοκαστρο) την στιγμη που οπως λεει ο πΟΤΕς ξεπερναει η οικια μου τα 6-7-10 χιλιομετρα (δεν θυμαμαι ποσα ακριβως μου ειπε) απο το ΚΑΦΑΟ με αποτελεσμα το χωριο (Γελληνιατικα) να εχει internet αλλα εγω επειδη ειμαι σε ευθεια 500 μετρα πιο ψηλα να μην γινεται τιποτα. Το γαμωτο ειναι οτι το σπιτι εχει δομημενη καλωδιωση που τερματιζουν ολα τα καλωδια (δικτυα, κεραιες, κτλ) στο υπογειο σε ενα rack και εχω ηδη πατσαρει τις γραμμες και εχω βαλει και router/switch 10/100 οποτε μην τα εχω και καθονται...

Το κουφο βεβαια ειναι οτι αν βαλω το τηλεφωνο μου στο site της FORTHNET και της HellasOnLine για να δουνε αν εχω προσβαση, η μεν Forthnet λεει 'Στην περιοχή σας είναι διαθέσιμες οι ταχύτητες έως 8192 εκτός ιδιόκτητου δικτύου Forthnet' και η δε HellasOnLine 'Αστικό Κέντρο: 2051 - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ' και μετα μου παραθετει τα προγραμματα της οποτε και συμπεραινω οτι δινει dsl...

Μηπως τυχον απο εμπειρια εχετε καμια ιδεα? Ας πουμε αν παρω εναν τεχνικο του ΟΤΕ απο το χερακι και του δωσω κανα χαρτζηλικακι ειναι κατι εφικτο?

Εγω μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι οι εναλλακτικες ειναι:

- 3G δικτυο αλλα εχεις κοστος, δεν ξερω το σημα που θα εχω συν οτι η ακτινοβολια θα ειναι στα μαξιμουμ

- Hellas sat net αλλα χαμηλη σχετικα ταχυτητα και πολλυ ακριβο

- Κατι διαβασα για συζευξη καλωδιων αλλα λογω ελλειψης ηλεκτρολογικων γνωσεων δεν πολυκαταλαβα. Ναι μεν μπορω να δω το χωριο απο το σπιτι μου αλλα μετα τι κανω?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας και αναμενω καμια λυση...

Βρες καποιον απο το χωριο (οπου φτανει το ιντερνετ), που να ειναι εμπιστος σου (πολυ φιλος, συγγενης κλπ), και πες του να βαλει στην ηδη τηλεφωνικη γραμμη του, ιντερνετ το οποιο θα πληρωνεις εσυ.

Παρε μετα 2 κατευθυντικες 24αρες κεραιες και 2 Access Point, και στησε τα στο σπιτι του και στο δικο σου. Το ιντερνετ σου θα ειναι εγγυημενο, αν εισαι 500 μετρα αποσταση με οπτικη επαφη.

Δημοσ.

Απο οσο λες και ο ιδιος η αποσταση σου ειναι πολυ μεγαλη απο το κεντρο και αν υποθεσουμε οτι στο χωριο παιζουν οριακα εσυ που εισαι ακομα πιο μακρια δεν προκειται να σου δουλεψει ιντερνετ με τιποτα... Πιστευω οτι ακομα και αν κινησεις γη και ουρανο για να σου βαλουν ιντερνετ πιθανοτατα να υποχρεωθεις τσαμπα...

Δημοσ.

Απο οσο λες και ο ιδιος η αποσταση σου ειναι πολυ μεγαλη απο το κεντρο και αν υποθεσουμε οτι στο χωριο παιζουν οριακα εσυ που εισαι ακομα πιο μακρια δεν προκειται να σου δουλεψει ιντερνετ με τιποτα... Πιστευω οτι ακομα και αν κινησεις γη και ουρανο για να σου βαλουν ιντερνετ πιθανοτατα να υποχρεωθεις τσαμπα...

an leei 10 χμ ποσα ειπε σιγουρα και αυτοι απορω πως παιζουν.αν εχει κανα φιλο ας μας πει ποσο attenuation,margin εχουν.ναι δεν προκειται να παιξει και αν ειναι να παιξει 0,5 mbit και με αποσυνδεσεις δεν εχει νοημα.και αφου δεν παιζει με οτε δεν θα παιξει με κανεναν..και αν παιξει θα ειναι θεμα τυχης και σιγουρα χαλια ποιοτιτα.ολοι τα καλωδια του οτε εχουν.

το λεω γιατι πχ εδω αθηνα παλαια πεντελη ο οτε δεν ενεργοποιει κανεναν.οι αλλες εταιρειες λενε οτι δινουν μεχρι 24 στο ιδιοκτυτο.σε μια εταιρεια δεν εχει νοημα του ενεργοποιησαν γραμμη.αντιθετα με τον οτε που ελεγε οτι δνε παιζει ο πελατης επαιξε στα 600 Kbps με τρελες αποσυνδεσεις και 10 λεπτα να κανει sync.ε δεν εχει νοημα.

Δημοσ.

Βρες καποιον απο το χωριο (οπου φτανει το ιντερνετ), που να ειναι εμπιστος σου (πολυ φιλος, συγγενης κλπ), και πες του να βαλει στην ηδη τηλεφωνικη γραμμη του, ιντερνετ το οποιο θα πληρωνεις εσυ.

Παρε μετα 2 κατευθυντικες 24αρες κεραιες και 2 Access Point, και στησε τα στο σπιτι του και στο δικο σου. Το ιντερνετ σου θα ειναι εγγυημενο, αν εισαι 500 μετρα αποσταση με οπτικη επαφη.

Αμα εχει οπως του λενε προβλημα αποστασης, τοτε και ο γειτονας στα 500 μετρα θα εχει το ιδιο προβλημα η θα ειναι στην καλυτερη περιπτωση οριακος.

Δεν ειναι μονο προβλημα επαρχιας εν τω μεταξυ. Εδω φιλος προσφατα βρηκε σπιτι στη Βουλα, σε σχετικα πυκνοκατοικημενη περιοχη και ο ΟΤΕ του ελεγε οτι δεν μπορει να βαλει dsl. Οχι για τον ιδιο λογο (ουτε θυμαμαι γιατι). Τελικα πηρε ενα απο αυτα με τις sim καρτες για να κανει τη δουλεια του.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ειναι μονο προβλημα επαρχιας εν τω μεταξυ. Εδω φιλος προσφατα βρηκε σπιτι στη Βουλα, σε σχετικα πυκνοκατοικημενη περιοχη και ο ΟΤΕ του ελεγε οτι δεν μπορει να βαλει dsl. Οχι για τον ιδιο λογο (ουτε θυμαμαι γιατι). Τελικα πηρε ενα απο αυτα με τις sim καρτες για να κανει τη δουλεια του.

έχουν αρχίσει βέβαια εδώ και μερικούς μήνες εργασίες για vdsl στη Βούλα και αν επιτρέψει στον ΟΤΕ σε 6 μήνες η ΕΕΤΤ να δώσει εμπορική διάθεση ποιος τους πιάνει μετά :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...