PCharon Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Άμα το να βλέπεις το Thor να παίρνει τα ψωμάκια από τη φρυγανιέρα και να σερβίρει ομελετίτσες για πρωϊνό στους Γήινους με τρομερή άνεση με το jeanάκι του και τη πετσέτα στον ώμο και να τον βλέπεις συνεχώς σε ένα στυλ χαλαράουα λες και είναι ήρωας σε ταινία με Maui surfers και να σκάει χαμογελάκια και γλυκά ματάκια στη κοπελίτσα λες και βλέπουμε άλλη μία teen-hero ταινία ή σκηνές από ρομαντική κομεντί... είναι φυσιολογικό για τον ήρωα της ταινίας, τότε OK. Δε λέω, σε όλες αυτές τις ταινίες υπάρχει το ειδύλλιο και η χαλαρή στιγμή και φυσικά ένα είδος χιούμορ, αλλά τουλάχιστον ο ήρωας πρέπει να έχει ένα μαμημένο χαρακτήρα. Ο Ironman είχε συνεχώς ένα στυλάκι υπεροπτικού χιούμορ σε όλη τη ταινία (ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω όμως) διότι αυτό ήταν ο ήρωας, ήταν το σήμα κατατεθέν του. Ο Thor υποτίθεται πως είναι ο διασκεδαστικούλης αγαπούλας με χόμπι να κοπανάει κανά τέρας στον ελέυθερο χρόνο του; Οι περισσότερες σκηνές και διάλογοι στη Γη ήταν τραγικό ξενέρωμα, για ένα εξωγήινο μαχητή που λίγο πριν τα έβαζε με κάτι τέρατα ΝΑ. Στα εφέ δε νομίζω πως πρέπει να πολυστεκόμαστε, διότι έχουν γίνει πια ψωμοτύρι με τους υπολογιστές. Το θέμα είναι να φτιάξεις κάτι με χαρακτήρα κι εκεί νομίζω πως μπερδεύτηκαν τα πράγματα. Η γενική ιδέα του σεναρίου με την εξορία στη Γη κτλ ήταν πολύ καλή, αλλά πολύ γήινος ο Thor βρε παιδάκι μου.
KilliK Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 στα τωρινα κομικς ειναι ακομα χειροτερα. Ο Θωρ φτιαχνει την νεα Ασγκαρντ και ανασταινει ολους τους νεκρους Νορβηγικους Θεους μεσα απο το σφυρι του (?!) σε ενα βλαχοχωρι στην αμερικη,rednecks πηγαινουν με το ντατσουν τους για να παρουν το χρυσαφι που τους δινει ο Θωρ προκειμενου να αγορασει το κτημα τους για να φτιαξει το καστρο,καποιο βλαχαδερο πηδαει μια απο τις Ασγκαρντιες Θεες που μενουν στο νεο καστρο και η οποια κανει σαν τρελη γιαυτον ενω ο Θωρ ορκιζεται προστατης της redneck κωμπολης επειδη οι κατοικοι του δειξανε τι σημαινει real life and the american way.yeah. Για τον Ρομ δεν ξέρω.Αν και έχω άπειρα χρόνια να τον διαβάσω, είναι άκρως ακατάλληλος για κάτω των 18, ενώ έχει πολύ έντονα δραματικά στοιχεία (η χαμένη "ανθρώπινη" φύση του Ρομ). Θυμάμαι μιά ιστορία που ήταν σε ένα νοσοκομείο, όπου τα φαντάσματα (Dire Wraiths) είχαν μολύνει το αίμα και όσοι κάναν μεταγγίσεις γίνονταν τέρατα και σφάζαν τους άλλους. Μιλάμε μου άφησε παιδικά τραύματα εκείνη η ιστορία. Ή οι φάσεις που τα φαντάσματα έπιναν τα μυαλά των ανθρώπων. Το τέλος της μάχης στη Γή πάντως ήταν από τις πιό γ@μ@τες στιγμές στην ιστορία της Marvel! απο τα καλυτερα κομιξ ηταν ο Ρομ.αλλα μην μπαινεις στον κοπο να διαβασεις τις προσφατες ιστοριες...
RedPanda Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Από πότε είναι ρατσιστικό να επισημάνεις πως οι θεοί των Νορβηγών δεν ήταν μαύροι ?
TheELF Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Από πότε είναι ρατσιστικό να επισημάνεις πως οι θεοί των Νορβηγών δεν ήταν μαύροι ? Περίπου από την δεκαετία του 70 εξ'άλλου σαν εξωγήινους τους παρουσιάζει στην ταινία και οι νορβήγηοι απλά τους υιοθέτησαν σαν θεούς τους.
KilliK Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 ρατσιστικο δεν ειναι και ας λεει οτι θελει ο political correctness καθωσπρεπισμός,οταν επισημανεις το αυτονοητο: απο που και ως που υπαρχουν αλλες ρατσες στο Πανθεον της Νορβηγικης Μυθολογιας; υπηρχαν μαυροι και ασιαστες στην φυλη των αρχαιων Νορβηγων ωστε να δικαιολογει την υπαρξη τους στην μυθολογια τους η οποια στην πραγματικοτητα δεν τους ειχε ουτως η αλλως και λογικα; ενταξει συμφωνω οτι το Θωρ ειναι κομικ μεταφορα και προκειται για μια διαφορετικη προσεγγιση στην παραπανω μυθολογια αλλα lets cut the crap: black και asian tokens μπαινουν στις Χολυγουντιανες ταινιες ακριβως για να παραμενουν political correct και να διατηρουν την αισθηση του multicultural diversity and equality στο πολυ-φυλετικο τους κοινο. το προβλημα ειναι ομως οτι εκτος οτι προκειται για απλα tokens,αρκετες φορες παρουσιαζονται και ως ρατιστικα στερεοτυπα τα οποια δυστυχως γινονται αποδεκτα με μεγαλη ευχαριστηη απο το μεσο κοινο. ομως η πραγματικη υποκροσια ερχεται οταν συμβαινει το αντιθετο με το whitewashing,οπου μπροστα στα φραγκα πεφτουν και οι πολιτικες ευαισθησιες του Χολυγουντ: Χαρακτηριστικο και προσφατο παραδειγμα το Last Airbender οπου οι εσκιμωοι ηρωες απο το καρτουν, γινανε καυκασιοι ενω στα Βatman του Νολαν ο αραβας και ο λατινος,γινανε ιρλανδος και αγγλος... επομενως τα περι ρατισμου και political correctness ας τα αντιμετωπιζουμε με καποια καχυποψια και ας μην επτρεπουμε σε τριτους να μας υπαγορευουν το πως θα κρινουμε ενα τετοιο σοβαρο θεμα,ειδικα οταν η υποκρισια και η αντιμετωπιση με βαση την χρηματικη σου αξια ειναι απο τα πιο διαδεμενα ελαττωματα του συγχρονου κοσμου μας.
sheik Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Το ειδα κι εγω εχτες. Μεχρι το τελευταιο act ηταν παρα πολυ καλη ταινιουλα, με το χιουμορακι της, ομορφη μυθολογια, καθολου βαρετη. Μετα το μαμησαν και ψοφησε κατα τη γνωμη μου 6.5/10
skipperas Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Το είδα και γω χτές. (κλασική ατάκα πλέον ) 7.5/10 Μ'άρεσε αρκετά.Δεν τον ήξερα από πριν τον κύριο,οπότε ήταν η πρώτη επαφή. Το ναταλάκι θεάαα!όσο αναφορα αυτό που λέτε για τον Thor στη γη,ντάξει είχε τη φάση του. Πάντως 3D μη πάτε,κλαίω τα 11 που έδωσα..
sheik Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Α ξεχασα να σχολιασα τα εφφε τα οποια τα βρηκα μετριοτατα ενω σε στιγμες εφταναν στα ορια του αθλιου...
Intruder7s Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Το είδα και γω χτές. (κλασική ατάκα πλέον ) 7.5/10 Μ'άρεσε αρκετά.Δεν τον ήξερα από πριν τον κύριο,οπότε ήταν η πρώτη επαφή. Το ναταλάκι θεάαα!όσο αναφορα αυτό που λέτε για τον Thor στη γη,ντάξει είχε τη φάση του. Πάντως 3D μη πάτε,κλαίω τα 11 που έδωσα.. Μα καλα σε τι κακοκινηματογραφους πατε? Απο αλλους παλι μου ειπαν οτι ηταν πολυ σκοτεινη η ταινια σε 3D. Εγω ετσι την ειδα και απολαυσα παρα πολυ την "εικονα" που ειχε η ταινια. Κανενα απολυτως προβλημα με το 3D.
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Να υποθεσω (σωστα) οτι δεν εχει σχεση με Thor του J.Kirby?
kx5 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 To σενάριο πάτωσε από το δεύτερο μισό της ταινίας πεταμένα λεφτά για σινεμά.
skiabox Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Εμένα μου άρεσε πολύ το thor. Το είδα δύο φορές μέσα σε 2 μέρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.