Προς το περιεχόμενο

Thor (2011)

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.imdb.com/title/tt0800369/

Το είδα εχθές, πρώτη μέρα. Οι ερμηνείες και τα εφφέ στα επίπεδα γνωστών ταινιών του είδους, αλλά όχι και χάλια. Παρατήρησα (και πάλι δυστυχώς) κάποια έλλειψη έμπνευσης στην μορφή των άλλων κόσμων, ειδικά όταν

ο Λάουφι στέλνει ένα τέρας να φάει τον Thor και την παρέα του νόμιζα ότι to cast από το Clash of the Titans μπούκαρε στο σετ του Armageddon

Γενικά θα μπορούσε να είναι κα καλύτερο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύτηκα. Ο Chris Hemsworth καλός ως κακομαθημένο κ@λόπαιδο του βασιλιά (σιγά τον κόντρα ρόλο, δηλαδή), μέτριος όταν

αλλάζει attitude και γίνεται φλώρος και καλός με όλους

. Δεν έχω διαβάσει το κόμικ, αλλά οι Warriors Three και η Lady Sif τόσο καρικατούρες είναι κι εκεί; Όσο για το overlapping

με το Iron Man με την εμφάνιση της SHIELD και την cross-rextual αναφορά στον Stark

, δεν ξέρω αν υπάρχει στο κόμικ αλλά εγώ τη βρίσκω με τέτοια, οπότε ΟΚ.

7.5-8/10 αν σας αρέσουν τα digital superhero films και δεν έχετε αυξημένες σεναριακές και ερμηνευτικές απαιτήσεις.

Btw, έκανα αναζήτηση αλλά δεν βρήκα παρόμοι θέμα, αν υπάρχει παρακαλώ να μη σβηστεί το ποστ αλλά να μεταφερθεί εκεί.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν έχω διαβάσει το κόμικ, αλλά οι Warriors Three και η Lady Sif τόσο καρικατούρες είναι κι εκεί; Όσο για το overlapping

, δεν ξέρω αν υπάρχει στο κόμικ αλλά εγώ τη βρίσκω με τέτοια, οπότε ΟΚ.

Ποιον είπες καρικατούρα,ρε; :confused:

Ναι έτσι καρικατούρες είναι και όσο ποιο παλιά πας από το '60 περίπου αρχίζουν,εκεί να δεις πως ήταν.

Και το overlapping cross-referencing σύννεφο πήγαινε πάντοτε.

127314-170141-warriors-three_super.jpg?w=400&h=402

Δημοσ.

OFF-TOPIC:

Παντως σαν σχολιο για το IMDB και τις βαθμολογιες του, πλεον μαλλον κανενα νοημα δεν εχουν να τις κοιταμε.

Πχ το γεγονος οτι αυτη η ταινια πχ, το Thor, παιρνει βαθμολογια εως τωρα(ΟΚ θα πεσει αλλά υπαρχουν και χιλιαδες άλλα παραδειγματα, καθως και πρεπει να πεσει φοβερα για να υπαρχει λογικη) 7.9/10 ενω το Dances with Wolves εχει 8.0/10, ειναι απιστευτο και εξωπραγματικο.

Θα μου πει καποιος ελεγχο στο πως θα ψηφισει καποιος θα κάνεις και στο τι θα πιστευει ως ποιοτικο/ωραιο κλπ? ΟΚ σωστα και προφανως αυτο εκφραζει και το νουμερο αυτο στο IMDB και τιποτα αλλο. Το πόσο αρεσε στον κοσμο η καθε ταινια. Και οχι το πόσο ποιοτικη ηταν.

Δημοσ.

Σχετικα με τις βαθμολογιες, του IMDB ειναι αναξιοπιστο σε ακριβεια και αυτο ειναι δεδομενο. Οταν βαζει ο οποιοσδηποτε βαθμολογια (δεδομενου του οτι μιλαμε για site καταλαβαινει κανεις οτι μπαινουν και πολλα μικρα παιδια) το πολυ πολυ να χρησιμευσει σαν ενδειξη δηλαδη το Θορ να μην ειναι τοσο χαλια (να ειναι πχ ενα 6αρακι)

Γενικα στο imdb υπαρχει ταση προς τα πανω γιαυτο δεν κοιταω τις καλες βαθμολογιες αλλα τις μετριοκακες (αν ακομα και στο imdb εχεις 4,5 ή 5, μαλλον δεν πας πουθενα)

Απο την αλλη, υπαρχει η λογικη του rottentomatoes με κανονικους κριτικους αλλα και εκει υπαρχει σφαλμα, αφου μια ταινια μπορει να ειναι ή fresh ή rotten.

Έτσι αν σε 100 κριτικους, μια ταινια 'απλα,οριακα μου αρεσε. Βλεπετε σε dvd' θα παρει 100%, ενω αν μια αλλη οι 90 την λατρεψανε, την θεωρουν αριστουργημα και υπαρχουν και 10 που δεν ενθουσιαστηκαν, θα παρει 90%

Iσως ενα υβριδιο rottentomatoes/imdb οπου υπάρχει βαθμιδα μεχρι το 10 αλλα και ελεγχος του ποιοι γραφουν, να ηταν αντικειμενικοτερο

Δημοσ.

Τα παραπάνω λεφτά για το 3D ΄'αξίζουν' Η' ειναι και αυτό σε φάση 'Clash of The Titans' που τα κλαίγαμε...?

Δημοσ.

Δεν ξέρω, το είδα σε κανονική προβολή. Νομίζω όμως ότι δεν θα αξίζουν. Αν μια ταινία δεν είναι εξαρχής γυρισμένη με 3D προσανατολισμό (Avatar, Ice Age 3, Step Up 3D κλπ), δεν πιστεύω ότι αξίζει τα επιπλέον λ7.

Δημοσ.

Το είδα χθες σε 3d.

Δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου....

Κλασσική superhero movie, του στυλ:

-Διάλογος

-Ηλίθια ατάκα

-Το καλό θα νικήσει

-Εκρήξεις για κανά μισάωρο

Μηδενική ανάπτυξη χαρακτήρων

(είμαι ανεγκέφαλος μιλιταριστής- γνωρίζω το Ναταλάκι 2 μέρες - μετά έχω πρότυπο τον Γκάντι)

Κανα δυο καλές σκηνούλες με χιούμορ μόνο, τα υπόλοιπα σαχλαμάρες

Η δράση συμπαθητική αλλά όχι κάτι εντυπωσιακό και το σενάριο ρηχό μέχρι αηδίας, για να μπορεί το 12χρονο να καταλαβαίνει τι παίζει ενώ τρώει ποπ κορν...

Χαρακτηριστικά:

Όταν ο Λόκι μαθαίνει ότι είναι Frost Giant, πηγαίνει στον πλανήτη τους και τα λέει με τον αρχηγό τους (να μη μιλήσω για την πύλη που ο και καλά φύλακας την είχε σαν τα διόδια του Σχηματαρίου με ανεβασμένες μπάρες), όπου χύμα πάει και του λέει κάτι του στυλ: -Τι κάνουμε; Καλά; Πάντα καλά, μάζεψε 2-3 παλικάρια και ελάτε στο κρεβάτι του father να τον δολοφονήσετε, οκ;

-Οκ...

-Άντε τσάο τα λέμε...

Χωρίς να απορρήσει κανένας τι γίνεται,τι κίνητρα παίζουν κτλ... (Και ναι κατάλαβα μετά τι έπαιξε, απλα αυτές οι οικτρές απλοποιήσεις στο σενάριο δεν παλεύονται...

Θα μου πείτε τι περίμενες...Για να μη μιλήσω για dark knight, κάτι σαν το Ironman (2008) δε θα με χάλαγε...

2,5 / 5 και blu-ray...

Το 3D συμπαθητικό...

Δημοσ.
είμαι ανεγκέφαλος μιλιταριστής

εισαι σιγουρος οτι ο Θωρ απεικονιζεται ως ανεγκεφαλος μιλιταριστης στην ταινια;

επειδη στα κομικς απεικονιζεται ως αλαζονας θεος που δεν δειχνει το παραμικρο ενδιαφερον για τους κοινους θνητους.

Δημοσ.

...Ποιητική αδεία... ^_^

Αλαζόνας που πριν σκεφτεί οτιδήποτε δεύτερη φορά, ορμάει στη μάχη χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες τν πράξεων του....

Δημοσ.

Δεν ασχολήθηκα καν να ανοίξω topic.

Thor

Δεν ξέρω για τους fan, εμένα πάντως σαν ταινία με απογοήτευσε.

Ερμηνείες, ο κάθε ένας σου έδινε την αίσθηση ότι παίζει σε διαφορετική ταινία. Άλλοι την είχαν πάρει σοβαρά (Hopkins), άλλοι σε σημείο υπερβολής (Loki), άλλοι έβγαζαν κάτι από την ταινία Dungeons n Dragons. (κάνει μπαμ η άκυρη "τετράδα" απορώ το casting) Ο Thor γενικά στεκόταν καλά αν και το κείμενο δε τον βοηθούσε σε σημεία. Η Portman αδιάφορη.

Το CGI καθώς και τα σκηνικά τα βρήκα over the top και καθόλου αληθοφανή ενώ στο

Ελαφρώς spoiler.

μπορώ να πω ότι απέτυχε.

Επίσης σε σημεία μου φάνηκε σκοτεινή (κυριολεκτικά στον φωτισμό, δεν ξέρω αν έφταιγε το σινεμά) στις σκηνές με

Ελαφρώς spoiler.

τους Ice Giants

ενώ σκηνοθετικά κλασικά το εκνευριστικό γρήγορο γύρισμα στις μάχες.

Σεναριακά την βρήκα πολύ χαλαρή.

6/10.

Η ταινία είναι μεταφορά σε 3D οπότε δεν αξίζει.

Δημοσ.

OFF-TOPIC:

Παντως σαν σχολιο για το IMDB και τις βαθμολογιες του, πλεον μαλλον κανενα νοημα δεν εχουν να τις κοιταμε.

Πχ το γεγονος οτι αυτη η ταινια πχ, το Thor, παιρνει βαθμολογια εως τωρα(ΟΚ θα πεσει αλλά υπαρχουν και χιλιαδες άλλα παραδειγματα, καθως και πρεπει να πεσει φοβερα για να υπαρχει λογικη) 7.9/10 ενω το Dances with Wolves εχει 8.0/10, ειναι απιστευτο και εξωπραγματικο.

Θα μου πει καποιος ελεγχο στο πως θα ψηφισει καποιος θα κάνεις και στο τι θα πιστευει ως ποιοτικο/ωραιο κλπ? ΟΚ σωστα και προφανως αυτο εκφραζει και το νουμερο αυτο στο IMDB και τιποτα αλλο. Το πόσο αρεσε στον κοσμο η καθε ταινια. Και οχι το πόσο ποιοτικη ηταν.

δεν θα συγκρινεις το θορ, με το χωρευοντας με τους λυκους, ειναι σαν να συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια...και φυσικα το σημαντικοτερο ρολο παντα παιζει το ταργκετ γκρουπ της ταινιας... αν απευθυνεται σε παιδακια ή σε γυναικες, ειναι λογικο να μην αρεσει σε εμενα...

Δημοσ.

αν απευθυνεται σε γυναικες, καλυτερα να μην τις δουν και να επιστρεψουν στην κουζινα τους να ψησουν κανα φαι ή να καψουν κανα σουτιεν εν ωρα περιοδου για να ξεχασουν πως ειναι μικροβυζες.

(Sexism fix.)

Δημοσ.

(Sexism fix.)

ε ναι ρε φιλε, οι γυναικες στη κουζινα, τα αγορακια στο σχολειο(μεχρι να μεγαλωσουν) και τα κοριτσακια στο κατηχητικο...που μου θελουν και σινεμα...

μας εχουν σπασει τα νευρα με τις ευαισθησιες τους...που για να δουμε rated R ταινιες με μεγαλο μπαντζετ περιμενουμε πενταετιες...

εχουμε καταντησει να βλεπουμε love exposure :rolleyes: και λοιπες αηδιες μπας και φυγει απο πανω μας η αλμυρα απο τα γλυκαναλατα rated PG blockbusters

ναναι καλα το hbo και ο σπαρτακος και γουσταρουμε... :-D

Δημοσ.

εχουμε ευλογηθει να βλεπουμε love exposure :rolleyes: και λοιπες αηδιες μπας και φυγει απο πανω μας η αλμυρα απο τα γλυκαναλατα rated PG blockbusters

fixed :P

Ο πουριτανισμος και ο καθωσπρεπισμος, ειν' η αληθεια, βλαπτουν ΚΑΙ τον κινηματογραφο (να 'ναι καλα και το south park btw). Lame.

Το HBO να 'ναι καλα... ο Σπαρτακος δυστυχως δεν ειναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...