Προς το περιεχόμενο

Windows Phone- Γενική συζήτηση και απορίες

dimitris__

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυστυχώς αυτό που είχε και Messenger, επειδή ήταν βαρύ, το αφαίρεσα και έμεινα με το Social Network for WP (στο tile έχει το σήμα f και γράφει facebook browser) και με το πιο απλό, Social που είναι πρακτικά mobile και όχι touch browser.

Θα κοιτάξω και αυτό που λένε οι συνάδελφοι, μπορεί να είναι και το ίδιο που έλεγα νωρίτερα.

Λοιπόν, επανεγκατέστησα το Socialbook free, είναι αυτό που έλεγα, με tiles για Fb και Messenger ξεχωριστά. Δυστυχώς σε μένα κολλάει αφάνταστα, πρακτικά είναι μη λειτουργικό... Μόνο η mobile έκδοση είναι οκ (turbo mode), αλλά η πλήρης, touch δεν... Οπότε αν κολλάει κι εσένα, προτείνω το Social Network for WP, έχει tile για Facebook, έχει την πλήρη έκδοση touch, δεν κολλάει και τέλος, σε αντίθεση με το Socialbook free, δεν έχει διαφημίσεις. Για μηνύματα, απλά μεταβαίνεις στο messenger, αφού ανοίξεις πρώτα την εφαρμογή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 24/3/2019 στις 6:58 ΜΜ, ELTASSOS είπε

Μια χαρα ειναι τα windows phones. Aν σου κανει ετσι οπως ειναι, παρτο. Δεν κολαει δεν σπαει δεν χαλαει, μπαταριαρα , σουπερ καμερα, χωρις ιους spyware malware κατασκοπειες κλπ.

Δεν θα βγουν καινουργιες εφαρμογες απο microsoft., ουτε θα βελτιωθουν οι υπαρχουσες....οποτε δεν εχεις να ανησυχεις για τιποτα.

Συνηθως,  τα προγραμματα / κινητα  κολλανε οταν βελτιωνεται και εχει απαιτησεις,  το λειτουργικο, και αντιστροφα. Αυτο δεν θα αλλαζει/βελτιωνεται πλεον , οποτε οι εφαρμογες θα τρεχουν νερακι για παντα....ουδεμια σχεση με android / iOS.

ωραιο αστειο 

1 ώρα πριν, fcinso είπε

Μετά το 2019, όσες εφαρμογές έχουν κατέβει θα λειτουργούν κανονικά? ή πχ η εφαρμογή contacts ή email της windows δεν θα δουλεύει (λόγω πχ κάποιου server που θα σταματήσει την υποστήριξη)?

Κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα, οι ιντερνετικές εφαρμογές θα πάψουν να λειτουργούν (ίσως κάποιες να αντέξουν, αλλά κανείς δεν το εγγυάται). Το πρώτο και σημαντικότερο που φοβάμαι προσωπικά, είναι το ίδιο το κατάστημα. Να κάνεις sideload εφαρμογές είναι λίγο περίεργη ιστορία... Δεν είναι σαν τα Android, Symbian κλπ... Εϊναι πιο κλειστό λειτουργικό...

• Like 2

Εγώ δυο φορές που έκανα sideload, χωρίς developer account, μια χαρά έγινε (αφού σου δίνει τη δυνατότητα να το κάνεις).

Το πρόβλημα, προφανώς, είναι η πηγή.

• Like 3

Νομίζω ότι απλά πας "Ρυθμίσεις - Ενημέρωση και Ασφάλεια - Για προγραμματιστές", αποδέχεσαι τους "κινδύνους" και επιλέγεις "Λειτουργία Προγραμματιστή".

Δεν θυμάμαι να έχω κάνει κάτι άλλο...εκτός κι αν χροοονια πριν ενεργοποίησα κάποια σχετική ρύθμιση στο λογαριασμό μου σε Win/MS και από τότε με ακολουθεί.

4 λεπτά πριν, flogerakos είπε

Πειραματίζομαι σε ενα διαφορετικό στυλ στην οθόνη έναρξης στο 930. Σας αρέσει???

wp_ss_20190326_0001.png

Δεν είναι κακό.

• Like 1

13 ώρες πριν, fcinso είπε

Μετά το 2019, όσες εφαρμογές έχουν κατέβει θα λειτουργούν κανονικά? ή πχ η εφαρμογή contacts ή email της windows δεν θα δουλεύει (λόγω πχ κάποιου server που θα σταματήσει την υποστήριξη)?

Οι επαφές δε θα έχουν πρόβλημα. Φαντάζομαι και το email. Εμένα το μόνο που με απασχολεί είναι πόσο θα αντέξει ο browser (edge). Όταν σταματήσει να είναι λειτουργικός (λόγω μη ενημερώσεων αυτού και εξέλιξης των τεχνολογιών) θα αλλάξω τη δική μου συσκευή. Υπολογίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) να αντέξει μέχρι και τέλος του '20. Δε χρησιμοποιώ social media οπότε δε με ενδιαφέρουν οι αντίστοιχες εφαρμογές.

Όσον αφορά τις εφαρμογές γενικά... Τον Απρίλιο κυκλοφορεί το Visual Studio 2019 και στη νέα έκδοση δεν υποστηρίζονται τα WM10. Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί με το Visual Studio 2017 και τα WP. Αργά ή γρήγορα σχεδόν όλες εφαρμογές θα σταματήσουν την υποστήριξη στα WM10.  Ο λόγος είναι ότι έχουν προστεθεί αρκετές λειτουργίες στις μεταγενέστρες εκδόσεις της UWP οι οποίες δεν υποστηρίζονται από τα WM10. Αν και είναι δυνατόν (μέσω ελέγχων κατά το runtime) να παίρνουν αναβαθμίσεις και τα τηλέφωνα, χωρίς απλά να χρησιμοποιούνται οι τελευταίες μη-υποστηριζόμενες λειτουργίες, ενδέχεται να γίνει (χωρίς λόγο) πολύπλοκος ο κώδικας και δεν αξίζει ο κόπος για το σχεδόν μηδενικό μερίδιο χρήσης. Δική μου εφαρμογή, την κρατάω πολύ δύσκολα στην 15063 αν και η κύρια συσκευή μου είναι το 950 και θέλω την εφαρμογή πρώτα από όλα για δική μου χρήση.

• Like 1

Στις 27/3/2019 στις 10:25 ΠΜ, marios28 είπε

Εμένα το μόνο που με απασχολεί είναι πόσο θα αντέξει ο browser (edge). Όταν σταματήσει να είναι λειτουργικός (λόγω μη ενημερώσεων αυτού και εξέλιξης των τεχνολογιών) θα αλλάξω τη δική μου συσκευή. Υπολογίζω (χωρίς να είμαι σίγουρος) να αντέξει μέχρι και τέλος του '20. Δε χρησιμοποιώ social media οπότε δε με ενδιαφέρουν οι αντίστοιχες εφαρμογές.

Ήδη έχει ξεκινήσει η κατρακύλα για τον edge στο mobile... Η ιστοσελίδα της Winbank (www.winbank.gr) δεν υποστηριζεται, υπολειτουργει και οταν πας να κάνεις login αρχίζει τα τρελά του. Εχω κατεβάσει τον Monument μονο για το συγκεκριμένο site. Υποθέτω πως υπάρχουν περισσότερα....

Το πτυσσόμενο Surface Phone της Microsoft, γνωστό και ως "Project Andromeda", θα μπορούσε να επανέλθει στην ανάπτυξη και να είναι πάλι στο παιχνίδι.

Η αναδιπλούμενη συσκευή της Microsoft που ονομάστηκε "Project Andromeda" και πιστεύεται ότι είναι το Surface Phone, τέθηκε σε αναμονή το περασμένο καλοκαίρι από την Microsoft. Ωστόσο, ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύθηκε στις 28 Μαρτίου 2019 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) (Published 28.03.2019) που εντοπίστηκε από την Windows United (μέσω του MSPowerUser) επικεντρώνεται στον μεντεσέ που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη συσκευή. Ο μεντεσές θα επιτρέπει στο Surface Phone να χρησιμοποιείται και σαν φορητός υπολογιστής σε προσανατολισμό τοπίου, δηλαδή η μια οθόνη στην κορυφή θα χρησιμοποιηθεί ως οθόνη σε συνδυασμό με την κάτω οθόνη που θα χρησιμοποιείται ως ένα εικονικό πληκτρολόγιο QWERTY.

surface-phone-new-konzept-2-750x422.jpg

Ακούγαμε για το Surface Phone εδώ και χρόνια και ελπίζουμε ότι τώρα η Microsoft θα μπορέσει να μεταβεί σύντομα ξανά στο παιχνίδι με τα κινητά. Η Microsoft έχει καταθέσει αρκετές ευρεσιτεχνίες γύρω από το Surface Phone στο παρελθόν και με το χθεσινό νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που διέρρευσε φαίνεται να συμπληρώνει τα παλαιότερα της διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λοιπόν που δημοσιεύθηκε στις 28 Μαρτίου 2019 δείχνει τον μηχανισμό μεντεσέδων που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η Microsoft στο Surface Phone. Ο μηχανισμός μοιράζεται ομοιότητες με την άρθρωση που χρησιμοποιείται στο Surface Book της Microsoft. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει διάφορες πτυχές του μεντεσέ, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο θα επιτρέψει στο Surface Phone να έχει μια δευτερεύουσα οθόνη που μπορεί να λειτουργήσει και ως πληκτρολόγιο.

Ο μεντεσές επιτρέπει επίσης στην οθόνη να περιστρέφεται 360 μοίρες και επιτρέπει στον χρήστη να μετατρέπει τη συσκευή σε κινητό τηλέφωνο. Μια απεικόνιση που αποτελεί μέρος της αίτησης για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει πώς ένας χρήστης μπορεί να ανοίξει τον αναδιπλούμενο μηχανισμό για να δει τις ειδοποιήσεις και τις υπενθυμίσεις. Σε γενικές γραμμές, οι εικόνες δείχνουν πόσο πολύπλοκη είναι η άρθρωση, κάτι που μπορεί να συναχθεί μόνο με την ανάγνωση κάποιου μέρους της εφαρμογής.

"Η περιγραφή αναφέρεται σε αρθρωτές συσκευές, όπως συσκευές αναδίπλωσης υπολογιστών. Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι ένα συγκρότημα άρθρωσης που ασφαλίζει περιστροφικά ένα πρώτο τμήμα και ένα δεύτερο τμήμα σε σχέση με έναν άξονα άρθρωσης και ορίζει ένα επίπεδο ίχνος μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τμήματος διαμέσου του συγκροτήματος άρθρωσης. Το παράδειγμα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα αναδυόμενο βραχίονα που συμπιέζει ένα ελατήριο όταν το πρώτο τμήμα και το δεύτερο τμήμα περιστρέφονται σε κλειστό προσανατολισμό και όπου το συμπιεσμένο ελατήριο δημιουργεί μία πόλωση για να προκαλέσει την προκατάληψη του πρώτου και του δεύτερου τμήματος από τον κλειστό προσανατολισμό σε έναν ανοικτό προσανατολισμό.

Οι παρούσες έννοιες σχετίζονται με συσκευές, όπως συσκευές υπολογιστή, οι οποίες χρησιμοποιούν συγκροτήματα αρθρώσεων τα οποία μπορούν να ασφαλίζουν περιστροφικά το πρώτο και το δεύτερο τμήμα της συσκευής σε σχέση με έναν άξονα άρθρωσης, όπως ένας πρώτος άξονας άρθρωσης που σχετίζεται με το πρώτο τμήμα και ένας δεύτερος άξονας άρθρωσης που εκτείνεται στο δεύτερο τμήμα.

Μερικά από τα παρόντα συγκροτήματα άρθρωσης μπορούν να θεωρηθούν ότι είναι εφοδιασμένα με ένα αναδυόμενο χαρακτηριστικό στο ότι το συγκρότημα άρθρωσης μπορεί να ανοίγει αυτόματα την άρθρωση από μία κλειστή θέση όταν ενεργοποιείται από ένα χρήστη Εναλλακτικά ή επιπρόσθετα, μερικά από τα υπάρχοντα συγκροτήματα άρθρωσης μπορούν να παρέχουν μια διαδρομή για έναν αγωγό διαμέσου του συγκροτήματος άρθρωσης που εκθέτει τον αγωγό σε έναν μόνο άξονα περιστροφής κατά τη διάρκεια της περιστροφής του πρώτου και του δεύτερου τμήματος".

Ο στροφέας θα επιτρέψει πλήρη περιστροφή 360 μοιρών έτσι ώστε η οθόνη να μπορεί να περιστραφεί τελείως και με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν ένα παραδοσιακό κινητό τηλέφωνο. Ενώ η ιδέα φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν σημαίνουν πάντοτε ότι θα υπάρχει μια πραγματική συσκευή. Ελπίζουμε ότι η Microsoft θα κατασκευάσει σύντομα πτυσσόμενα τηλέφωνα και θα μπορούσαμε πραγματικά να δούμε το Surface Phone αντί να βασιζόμαστε μόνο σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας και φήμες. Ωστόσο, δεν έχουμε ιδέα αν / όταν η Microsoft θα ξεκινήσει το τηλέφωνο Surface ή την Andromeda.

Τελευταία πέρυσι, ο συγγραφέας τεχνολογίας Brad Sams δήλωσε ότι το σχέδιο της Microsoft είναι να απελευθερώσει το πτυσσόμενο προϊόν κοντά στα τέλη του τρέχοντος έτους. Εντούτοις, ο Brad Sams λέει ότι θα είναι μεγαλύτερο από τις προηγούμενες εμφανίσεις που έδειξαν και μπορεί να μην είναι τελικά τσέπης. Ωστόσο, αν η συσκευή προσφέρει τηλεφωνικές δυνατότητες και χρησιμοποιεί μια έκδοση των Windows 10, θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη επιτυχία για την εταιρεία στο Redmond.

Microsofts-foldable-Surface-Phone-could-be-back-in-play.jpg

Microsoft patents hinge technology for its foldable device:

(Η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Microsoft - Published 28.03.2019).

surface-phone.pngsurface-phone-2.png

surface-phone-3.pngsurface-phone-4.png

surface-phone-5.pngsurface-phone-6.png

surface-3.png

surface-phone-new-render-3.jpg

Πηγή: PhoneArena
Πηγή: WindowsUnited
Πηγή: MSPowerUser
Πηγή: GizChina

• Like 4

Ενώ πριν κάμποσο καιρό μπορούσα να συνδέσω το κινητό και να αντιγράψω ό,τι θέλω, έχει εδώ και λίγο καιρό μου βγάζει κάτω δεξιά πως η συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται. Άλλαξα θύρα, τίποτα. Τώρα έχω κατεβάσει το wifi file sharer και κάνω δουλειά αλλά δεν είναι τόσο γρήγορο όσο μέσω usb. Έχετε κάποια λύση. Lumia 950 έχω.

kouko.png

33 λεπτά πριν, caveneo είπε

Ενώ πριν κάμποσο καιρό μπορούσα να συνδέσω το κινητό και να αντιγράψω ό,τι θέλω, έχει εδώ και λίγο καιρό μου βγάζει κάτω δεξιά πως η συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται. Άλλαξα θύρα, τίποτα. Τώρα έχω κατεβάσει το wifi file sharer και κάνω δουλειά αλλά δεν είναι τόσο γρήγορο όσο μέσω usb. Έχετε κάποια λύση. Lumia 950 έχω.

kouko.png

Έχεις δοκιμάσει άλλο καλώδιο; Ή έχει χαλάσει το καλώδιο ή έχει η usb του κινητού. Δοκίμασε βέβαια και σε άλλο pc...

Μόλις σήμερα πήρα άλλο καλώδιο. Τα ίδια. Και από linux mint που δοκίμασα γιατί έχω dual boot κάνει σαν να συνδέεται και να αποσυνδέεται συνέχεια. Το κάνει και από windows μερικές φορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...