Προς το περιεχόμενο

Windows Phone- Γενική συζήτηση και απορίες

dimitris__

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1. Ναι ξέρω αρκετά, ώστε να κρίνω την βάση στην οποία θέτουμε μια συζήτηση. Η πλατφόρμα των Windows 10, περιλαμβάνει PC, Mobile, Xbox, HoloLens, Surface Hub, Laptop, Tablet, 2-in-1. Αυτό λέγεται πλατφόρμα. Το λειτουργικό πάνω στο οποίο έχουν την βάση τους διαφορετικού τύπου συσκευές. Get Your facts straight. Πάνω σε αυτό το δεδομένο ναι, η πλατφόρμα κρίνεται πάνω στις αναβαθμίσεις που παίρνει κατά βάση. Και γιατί αυτό δείχνει σταθερότητα, αφοσίωση και διαθέση για επένδυση. Είτε τα περισσότερα χαρακτηριστικά είναι για PC, είτε το πιο εντυπωσιακό είναι το HoloLens. 

2. ΤΟ πρόβλημα των Windows Mobile, σε καταναλωτική βάση, είναι προφανώς οι εφαρμογές οι οποίες δεν αναπτύσσονται και που κάθε λίγο και λιγάκι αποσύρονται. Συμφωνώ σε αυτό, αλλά μόνο σε αυτή τη βάση και όχι στο πόσο καλό είναι, ούτε στο πόσο αξιόλογη είναι η πλατφόρμα. 

3. Τα Windows Mobile 10, μπορούν να εκμεταλλεύονται τους πόρους του λειτουργικού πολύ καλύτερα από το Android. ΤΟ ότι οι developers κάνουν μπακαλίστικη δουλειά είναι άλλο θέμα. Εξάλλου, και επανέρχομαι στο θέμα του G4, εάν το Android έκανε καλή διαχείρηση, τότε δεν θα υπερθέρμανε τους δύο μεγάλους πυρήνες με αποτέλεσμα το Bootloop (για το Xiaomi που λέει ο άλλος φίλος είναι απλά αστείο, οθόνη - κάμερα - επεξεργαστής με υποχρονισμό κλπ) και ένα σωρό προβλήματα στην συσκευή. Κάτι που δεν έχει εμφανιστεί σε 950 ούτε κατά διάνοια, με ίδιο επεξεργαστή. Το Android είναι βαρύ, πολύ βαρύ. Δεν δικαιολογείται η μεγάλη κατανάλωση πόρων από τις εφαρμογές για τα ελάχιστα που προσφέρει παραπάνω (όχι σε πληθώρα εφαρμογών, αλλά σε ποιότητα όπως Widget και συνδεσιμότητα με λειτουργικό). 

4. Το evernote είναι μια χάλια εφαρμογή, στάσιμη και χωρίς λόγο ύπαρξης στα Windows (είτε PC, είτε mobile). Το μόνο που υπερτερεί είναι οι υπενθυμίσεις στις σημειώσεις. Το χρησιμοποίησα για λίγο και έτρεξα πίσω στο Onenote, το οποίο μπορώ να το χρησιμοποιήσω και σε άλλες πλατφόρμες με πιο φιλικό UI και πιο φιλικό προς τον χρήστη. Στα 200 εκατομμύρια βάλε και τους 2-3 δικούς μου λογαριασμούς. 

5. Το mobile κομμάτι το "σέρνουν", όπως πάντα, μαζί τους οι υπόλοιπες πιο επιτυχημένες συσκευές της εταιρείας. Πάντα αυτό γινόταν, πάντα θα γίνεται. Ο κόσμος (μάζα) δεν ενδιαφέρεται για πυρήνες, απόδοση, μνήμη. Τον νοιάζει η μπαταρία, οι εφαρμογές και η ταχύτητα εκτέλεσης των εργασιών, θέλουν ποσότητα, δηλαδή Android (έκπληξη!). Αυτοί που θέλουν μεγαλύτερη ποιότητα σε εφαρμογές στρέφονται σε iOS, χωρίς όμως να έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες ή να είναι πιο εργονομικές.  

Σε αρκετα σημεια συμφωνω, αλλα σε αλλα σημεια χανεις το point.

Πχ το point δεν ειναι αν το onenote ειναι καλυτερο απο το evernote, αλλα οτι αλλη μια εφαρμογη με αρκετους χρηστες φευγει απο την πλατφορμα.

Πχ και το whatsapp(ή το telegram ή καποιο αλλο) μπορει να ειναι καλυτερο απο το viber , αλλα αν το viber φυγει και αυτο απο την πλατφορμα ειναι ενα πληγμα για τους χρηστες.

Οπως και να εχει, τα windows mobile σαν πλατφορμα εχει εγκαταλειφθει απο τους περισσοτερους καταναλωτες και σιγα-σιγα φευγουν και οι developers. Δυσκολο να αλλαξει αυτο.

Y.Γ.: Το bootloop των lg g4(και του g3) δεν εχει σχεση με την διαχειριση του λειτουργικου, εχει απλα σχεση με τον κακο hw σχεδιασμο απο πλευρας lg. Δεν ειναι τυχαιο οτι μονο κινητα αυτης της εταιρειας εχουν τοσο συχνα φαινομενα bootloop.

Σε βαριες εφαρμογες, πχ 3d παιχνιδια ή εφαρμογες, το android συνηθως εκμεταλλευται καλυτερα το hardware και για αυτο εχει καλυτερες επιδοσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 12,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σε αρκετα σημεια συμφωνω, αλλα σε αλλα σημεια χανεις το point.

Πχ το point δεν ειναι αν το onenote ειναι καλυτερο απο το evernote, αλλα οτι αλλη μια εφαρμογη με αρκετους χρηστες φευγει απο την πλατφορμα.

Πχ και το whatsapp(ή το telegram ή καποιο αλλο) μπορει να ειναι καλυτερο απο το viber , αλλα αν το viber φυγει και αυτο απο την πλατφορμα ειναι ενα πληγμα για τους χρηστες.

Οπως και να εχει, τα windows mobile σαν πλατφορμα εχει εγκαταλειφθει απο τους περισσοτερους καταναλωτες και σιγα-σιγα φευγουν και οι developers. Δυσκολο να αλλαξει αυτο.

Συμφωνώ και δεν αντιλέγω. Μια διαφωνία για την έννοια της "πλατφόρμας" έχω, αλλά δεν θα κολλήσουμε στις λέξεις. 

Όσο για το Evernote, το ανέφερα από επιχειρηματικής σκοπιάς. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει σε Windows Mobile, καθώς το 90% είναι μαθημένο με το Onenote οπότε και δύσκολα να αλλάξουν εφαρμογή. Ακόμα και αν μεταπηδήσουν σε Android είναι πολύ καλύτερη (από προσωπική δοκιμή) του Onenote. Για αυτό και δεν θεωρώ ότι θα είχε νόημα να κρατάνε και να συντηρούνε μια εφαρμογή για ένα 10% το οποίο είναι μερικές χιλιάδες καταναλωτές. Κακά τα ψέματα, από την στιγμή που έχει desktop εφαρμογή (και web based επίσης) δεν είχε νόημα να την κρατάει. 

Προφανώς και έχει αποτύχει το πείραμα με τα Windows 10 Mobile, σε αυτή τη μορφή, αλλά ο καταναλωτικός κόσμος έχει δείξει ότι εύκολα θα στηρίξει αυτό που "γυαλίζει", οπότε θα πόνταρα στην επόμενη γενιά συσκευών Surface (αρχικά PC και μετά τα υπόλοιπα). Οι developers φεύγουν από το Mobile. Στα desktop αντίθετα βλέπω άλλα πράγματα. 

Έρχεται το iTunes στο Store (x86 εφαρμογή βέβαια), και τα extensions του Edge έχουν πληθύνει. Δεν είναι όσα στον Google Chrome (για Firefox δεν μιλάω καν), ωστόσο ανεβαίνει ο αριθμός και αυτό μόνο καλό είναι. Εάν η MS συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, δεν αργεί η στιγμή που θα είναι απόλυτα κοινό το Store, οπότε ότι "τραβάει" τώρα το Store για PC και 2-in-1, θα πάει και στα mobile. 

Ο χρόνος θα δείξει. Προς το παρόν, επι προσωπικού μιλώντας, εμένα με ευχαριστεί το λειτουργικό όπως είναι και καλοδεχούμενες βελτιώσεις. Με τον κοινό κώδικα που έχουν, πολλά πράγματα που βλέπουμε στα PC θα βρούνε τον δρόμο τους και στο Mobile. Δεν ξέρω κατά πόσον θα πουλήσει, ωστόσο, ξέρω ότι όποιος καινοτομεί και έχει χρήμα αργά ή γρήγορα ανεβαίνει στην κορυφή (είτε της καταναλωτικής συνείδησης είτε των οικονομικών). 

• Like 2

Δοκιμασες restart? Σαν ακραια λυση θα σου λεγα φορματ....

Λογικά με ένα soft reset θα λυθεί. Δεν νομίζω ότι το format θα προσφέρει κάτι παραπάνω.

Τελικά με ένα soft reset έστρωσε. Ευχαριστώ σας και τους δύο :)

• Like 1

Παιδες, πως βγαίνω από insider? Μου δίνει:

1. Να μετακινηθώ σε ένα λιγότερο επικίνδυνο και λιγότερο συχνο χρονοδιαγραμμα

2. Παυση ενημερώσεων

3. Και να συνεχίσω να λαμβάνω δομές μέχρι την επομενη εκδοση Windows

Θέλω να βγω από insider και να μείνω στα official(επίσημα)!

• Like 2

2. Παυση ενημερώσεων

καλωδιο υπολογιστη και τρεις ωρες 

• Like 1

2. Παυση ενημερώσεων

Άντε ντε !!! Με το καλό! Μόνο επίσημα όχι πειραματικό τηλέφωνο!!!:)
  • Like 1

Εε ρε που εμπλεξα!!...

Εκτος και αν κανω φορματ(που θελω να κανω) και δεν μπω insider!

Τοσο απλα!

Οκ ευχαριστω!!

Αν το κανεις όπως λες θα μεινεις στην εκδοση που εισαι, Δεν θα πας στην επισημη 15063.414

• Like 1

G13333 δε με νοιαζει να παω επισημα 414, ουτως η αλλως τωρα ειμαι release 414(παλι οχι επισημα) αλλα η επομενη εκδοση που θα βγει δε θα την παρω επισημα αφου δεν εχω μπει ως insider?  ;)

• Like 1

Είχα ξαναρωτήσει στο παρελθόν αλλά δεν πήρα απάντηση. Μετα απο 2-3 σπαστικά bugs που είχα στο 930 με την creators update επέστρεψα στην RS1 ξανά.... 

Ερώτηση 1η, Την 14393.1378 στην RS1 την πήρε κανένας? Γιατι εμενα δεν βρίσκει κάτι....

Ερώτηση 2η. Εχει περάσει κανένας την feature 2 σε 930 να μου πει εντυπώσεις? Γενικότερα τι παραπάνω εχει αυτί η έκδοση, υπάρχει κάποιο όφελος?

Ευχαριστώ.

Είχα ξαναρωτήσει στο παρελθόν αλλά δεν πήρα απάντηση. Μετα απο 2-3 σπαστικά bugs που είχα στο 930 με την creators update επέστρεψα στην RS1 ξανά.... 

Ερώτηση 1η, Την 14393.1378 στην RS1 την πήρε κανένας? Γιατι εμενα δεν βρίσκει κάτι....

Ερώτηση 2η. Εχει περάσει κανένας την feature 2 σε 930 να μου πει εντυπώσεις?

Ευχαριστώ.

Δεν έχω ακούσει κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτό το κινητό , αλλά στο L950XL πάει μια χαρά, με σχεδόν μηδεν προβλήματα. Μόνο θέμα που έχω, είναι ότι σταμάτησε το Live tile του store, η απόδοση της μπαταρίας, ειδοποιήσεις και η σβελτάδα όλα OK. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την 1358 έχει το 930. Για τα υπόλοιπα ερωτήματα δεν ξέρω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Παιδες δε μπορώ να ενεργοποιήσω glance screen στην τελευταία έκδοση release ring!

Το ενεργοποιώ και κλείνει! Είναι ανοιχτό να εκτελείται στο παρασκήνιο!

Παιδιά έχω άπειρα reset με το 950 XL. Κάποια στιγμή είχα βάλει την .413 και νόμιζα ότι λύθηκε αλλά ήταν σύπμτωση. Τα reset ξανάρχισαν. Και στην .447 τα ίδια. Μάλιστα γύρισα με καλώδιο πιο πίσω για να δω αν θα το κάνει σε παλιότερες εκδόσεις. Συνέχισε να το κάνει. Κάποιοι λένε ότι φταίει η μπαταρία, ότι κουνιέται και θέλει λίγο να την στριμώξεις με λίγο χαρτί. Και πάλι τίποτα. Σκέφτομαι μήπως μένει κάποιος κοντά από εσάς καισαριανή, να δοκίμαζα λίγα λεπτά επι τόπου την μπαταρία του. Δεν θέλω να δώσω μία 30ρα και να μην φταίει η μπαταρία....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...