Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορω να εκφερω 100% αποψη για τις φωτο καθως δεν εχω διπλα μου 950 να το τσεκαρω(γενικως), ομως κατι δεν μου καθεται καλα ιδιως στην προτελευταια φωτο αναμεσα στην πρασιναδα και στο χωμα(δε ξερω κατι δε μου καθεται καλα!) :ph34r: :-D ...Καντε κατι...Κατεβαστε την Camera360 sight και βγαλτε φωτο και μετα βγαλτε και απτην καμερα της M$!!

Εδω σας λεω οτι σε μεσαιο φως βγαζω φωτο με το 640, παλι σκοτεινα μου τα κανει,και αυτο γινεται μετα την επεξεργασια! Πριν την επεξεργασια για λιγο που φαινεται ειναι κομπλε! Αναγκαστικα τωρα 360 χρησιμοποιω!

Πανο σαυτο που λες εχεις δικιο οταν εβαζα ισο 100 εβγαζε σωστες φωτογραφιες ομως δεν ειναι λυση αυτη γιατι αλλη ωρα εχεις φως και αλλη ωρα δεν εχεις φως!! Αυτο που λες εκανα μεχρι που βαρεθηκα και πηγα στην Camera360 Sight!

Εδώ να πω επίσης φίλε ότι. Προ εβδομάδων είχα δει τυχαία ένα βίντεο YouTube με ένα τύπο που έκανε σύγκριση 5 κορυφής κινητά, σε διάφορες συνθήκες κλπ χωρίς να δείχνει από πιο είναι ποια . Ε...σε εμενα αυτά που βρήκα ψεγαδια κ περισσότερο στο ανθρώπινο δέρμα ήταν τα γνωστά δυο, κορεάτικο κ αμερικανικό ...Αλλά η πλειοψηφία βλέπει άλλα...ακόμη κ βαθύ μαύρο εκεί που είναι Καμμένο το πλάνο :)
  • Like 2
  • Απαντ. 12,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια δεν υπαρχει κανενα προβλημα απο την πλευρα μου..Μπορειτε να φτιαξετε μεταξυ σας και κομμα αν θελετε ωστε να ισχυροποιησετε αυτα που λετε..Γιατι να σας χαλασω εγω χατηρι? Τα γραπτα μενουν ομως και ο κοσμος μας διαβαζει..

Απλα μιας και φτιαξατε παρεακι βαλτε τα δυνατα σας γιατι σε λιγακι δεν θα υπαρχουν συσκευες και το παρον θεμα το βλεπω να το πιανουν αραχνες..

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν, μια που έχω πάρει το 950 XL για φωτογραφίες και video να σας πω και εγώ την γνώμη μου. Ας το πιάσουμε καταρχήν το θέμα από πλευράς specification.

- Πολύ καλό rgb flash, που σημαίνει ότι το φως που βγαίνει είναι πιο φυσικό και ταιριάζει περισσότερο στο φωτισμό του χώρου. Μειώνει την επεξεργασία που χρειάζεται η φωτογραφία ώστε να βγει πιο κοντά στο φυσικό αποτέλεσμα. Λιγότερη αλλοίωση λοιπόν. Σχεδόν κανένας άλλος δεν έχει rgb flash.

- Πολύ μεγάλο άνοιγμα φακού f/1.9 που σημαίνει πολύ φως. Το μειονέκτημα είναι ότι τα αντικείμενα που είναι σε εστίαση είναι λιγότερα.

- OIS

Carl Zeiss optics

- Flash autofocus, που είναι μειονέκτημα γιατί είναι και αργό και όχι αποτελεσματικό για μεγαλύτερες αποστάσεις.

- 1.12 μm pixel size, το οποίο δεν είναι ούτε μικρό αλλά ούτε και από τα μεγαλύτερα. Αλλά για 16 mpixel είναι καλό.

- BIS sensor, που δέχεται πολύ περισσότερο φώς.

Οπότε η camera τεχνικά είναι πολύ καλή με σοβαρότερο μειονέκτημα ότι δεν έχει laser autofocus. Επίσης ένα άλλο μειονέκτημα, σε σχέση με το παρόν, είναι οι διπλές κάμερες, ειδικά αυτές που έχουν 2ο φακό μονόχρωμο.

Αυτό που έχω παρατηρήσει από την εμπειρία μου με την κάμερα, είναι ότι δεν κάνει καλό focus την νύχτα όταν το flash δεν φτάνει στην απόσταση που χρειάζεται να γίνει focus. Ένα laser focus δεν θα είχε πρόβλημα.

Επίσης με το flash (επισημαίνω με το flash, όχι μέρα) έχει μπει πολύ κιτρινίλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κιτρινίλας αυτής είναι φωτογραφία προσώπου με flash, στο οποίο φαίνεται σαν να έχει ικτερο. Την μέρα μπορείς να πεις ότι η εικόνα είναι oversaturated, αλλά αυτό είναι και θέμα γούστου.

Για μένα η κάμερα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλή για φωτογραφίες και ακόμη καλύτερη για βίντεο. Επισημαίνω το γεγονός ότι πολλές ναυαρχίδες με καλύτερα chipset, ενώ έχουν 4Κ δεν έχουν 1080p60, το οποίο τα σπάει και δεν το αλλάζω με τίποτα.

Αλλά επισημαίνω τα 2 σοβαρά μειονεκτήματα, έλλειψη laser autofous και κιτρινίλα το βράδυ, ειδικά σε πρόσωπα, με το flash. Πάει χαμένο το rgb flash με αυτό που έχουν κάνει. Πάντως το 2ο διορθώνεται με λογισμικό. Το 1ο όχι.

Έτσι λοιπόν ενώ ο αλγόριθμος των χρωμάτων κάπου έχει στραβώσει, ο αλγόριθμος του noise reducation τα σπάει και είναι από τους καλύτερους.

Αυτά λοιπόν από μένα, χωρίς να θέλω να πάρω θέση αλλά προσπαθώντας απλά να πω και την δικιά μου εμπειρία.

• Like 5
Δημοσ.

Για τις βραδυνές, αφήνεις τα υπόλοιπα auto  αλλάζεις το WB, ανάλογα.

Μπακαλίστικα, γίνεται δουλειά.

Την έχουν παρατήσει την κάμερα δυστυχώς, πολύ καιρό τώρα.

Με τις τελευταίες αναβαθμίσεις βγάλανε και το slo-mo που είχαν βάλει, άγνωστο γιατί (καλά, όχι ότι το χρησιμοποίησα και ποτέ, αλλά λέμε).

Έχει ζητηθεί καιρό τώρα timelapse, αλλά άκυρο και από εκεί.

Το ίδιο και για ενεργοποίηση πολυκάναλης εγγραφής (τα μικρόφωνα εκεί είναι και κάθονται, όσο καθαρός κι αν είναι ο ήχος εγγραφής γενικά...το διαπίστωσα πρόσφατα σε συναυλία σε κλειστό χώρο).

Είναι ίσως το μόνο κομμάτι του κινητού το οποίο παραμένει στάσιμο πολύ καιρό τώρα (μικροδιορθώσεις μόνο), και μάλλον ενισχύει την πληροφορία ότι όλο το κάποτε Lumia PureView team το έχει "σχολάσει" η MS (foul, κόκκινη και αποβολή αυτή η κίνηση).

Όσοι το έχετε λίγο παραπάνω, PureView ή full αισθητήρας (19ΜΡ)? Ο χώρος δεν είναι θέμα, οπότε με ενδιαφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα.

Σε κάποιες δοκιμές που έκανα, μάλλον υπερτερούσε ελαφρά το full, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. εγώ δεν έχω πρόβλημα με την κάμερα (950 dual sim). Καμιά φορά κιτρινίζει λίγο και αργεί στο focus αλλά τραβάω raw και το φτιάχνω μετά (το χρώμα). Τις out-of-focus τις πασάρω ως "καλλιτεχνικές"!

Έχω μια φίλη με lumia 1320, αξίζει να αναβαθμίσει σε windows 10? έχει κανείς εμπειρία εδώ? Πιο πολύ για τις εφαρμογές που αρχίζουν και χάνονται από τα 8.

Από ότι έχω καταλάβει θα πρέπει είτε να πάει σε Insider, είτε να αλλάξει την registry, σωστά? ποιος τρόπος θα προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα? Το Upgrade Adviser θα βοηθήσει? 

Επίσης, είδα αυτόν το οδηγό, έχετε κανέναν άλλο στα υπόψιν? (η γλώσσα δεν παίζει ρόλο)

https://forum.xda-developers.com/windows-10-mobile/windows-10-mobile-apps-and-games/app-dht-upgrade-advisor-redstone-lumias-t3434774

Δημοσ.

Είναι ίσως το μόνο κομμάτι του κινητού το οποίο παραμένει στάσιμο πολύ καιρό τώρα (μικροδιορθώσεις μόνο), και μάλλον ενισχύει την πληροφορία ότι όλο το κάποτε Lumia PureView team το έχει "σχολάσει" η MS (foul, κόκκινη και αποβολή αυτή η κίνηση).

Δεν το σχολασε ακριβως: αρκετοι εφυγαν για να πανε σε αλλες εταιρειες κλπ. Πως αλλωστε να τους κρατησεις οταν εχεις βγαλει κατα μια εννοια μονο 1 pureview συσκευη (950/950xl) τα τελευταια 3 χρονια;

Δημοσ.

Επισης βλεπω και το timelapse Υπαρχει (ασχετα αν δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε)

Δηλαδη στο βιντεο δεν εχεις την επιλογή της χελώνας?

Και για να μην βγει κανας Panos9553 και πει τα δικα του παλι παρτε και φωτο :-D

http://imgur.com/MxICl0P

• Like 2
Δημοσ.

Σωστά έχει! Το είχα ξεχάσει, γιατί δεν το χρησιμοποιώ, ότι μπαίνει από εκεί και το έψαχνα στα στα settings. My mistake. Btw το time lapse υπάρχει κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.

Γράψτε λάθος, κι απολογούμαι!

Όρκο παίρνω ότι η χελώνα είχε εξαφανιστεί (πήρα ξανά αναβάθμιση στην κάμερα πριν 3 μέρες και δεν κοίταξα αν άλλαξε κάτι, όμως...να ήταν προσωρινό κόλλημα?).

Όσο για το time-lapse, κι αυτό εκεί είναι.

Φυραίνω...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...