Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαλια η 297. κολλήματα συνέχεια.

τώρα δεν εμφανιζει mails στα notifications..

κρίμα. Η 1066 ήταν τέλεια στο 950xl

Έχεις κάνει hard reset όταν πήρες την creators;

• Like 1
  • Απαντ. 12,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχεις κάνει hard reset όταν πήρες την creators;

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ για πρώτη φορά απο το προηγούμενο update, έχω σπασμένα νεύρα στο 950. Δεν έχω κάνει hard, γιατί δεν έχω χρόνο για backup κλπ. Αλλά πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό, έχω κολλήματα, σπασμένα animations, random επανεκκινήσεις της συσκευής κ άλλα.

Ώρες ώρες νομίζω ότι έχω android (μπόμπα έριξα τώρα Χαχαχαχαχα). 

• Like 3
Δημοσ.

Απλα γενικά κι εγώ μετα την creators καπάκι είχα αρκετά προβληματακια.

Έν τέλει έβαλα release preview και προς το παρόν ησύχασε το κεφάλι μου. Μέχρι τώρα όλα κομπλέ και γλύτωσα το hard reset

Βεβαια το έχω έτσι μια μέρα οποτε θα δειξει

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ για πρώτη φορά απο το προηγούμενο update, έχω σπασμένα νεύρα στο 950. Δεν έχω κάνει hard, γιατί δεν έχω χρόνο για backup κλπ. Αλλά πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό, έχω κολλήματα, σπασμένα animations, random επανεκκινήσεις της συσκευής κ άλλα.

Ώρες ώρες νομίζω ότι έχω android (μπόμπα έριξα τώρα Χαχαχαχαχα).

Εγώ "παρασύρθηκα"( τρόπος του λέγειν) από ρέτρο κ έκανα hard reset στο καπάκι με την creators .Είδα κακή απόδοση σε edge, τα υπόλοιπα δεν ήταν κ άσχημα ( δεν είχε όμως την αίσθηση της 1066) ...Ξανά έκανα λίγες μέρες μετά ένα ακόμη hard reset αλλά δεν...Αναμονή για νέα !!! Πάντως αν είναι κάποια στιγμή να μας αφήσουν,ας είναι σε καλή αναβάθμιση :)!!!
  • Like 2
Δημοσ.

ARM unveils Cortex-A75, a new high-performance processor to power laptops

https://mspoweruser.com/arm-unveils-cortex-a75-a-new-high-performance-processor-to-power-laptops/

Δεν ξέρω αν μας ενδιαφέρει πραγματικά (στο mobile) το γεγονός και η προοπτική που έχουν οι arm επεξεργαστές στα PC, αλλά αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στο άρθρο.

• Like 3
Δημοσ.

ARM unveils Cortex-A75, a new high-performance processor to power laptops

https://mspoweruser.com/arm-unveils-cortex-a75-a-new-high-performance-processor-to-power-laptops/

Δεν ξέρω αν μας ενδιαφέρει πραγματικά (στο mobile) το γεγονός και η προοπτική που έχουν οι arm επεξεργαστές στα PC, αλλά αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στο άρθρο.

Έχω μια απορία, πες ότι ξεκινάνε με arm επεξεργαστές στα PC, ή arm επεξεργαστές με προσομοίωση x86 εφαρμογών, τι αποδόσεις θα έχουν? Τι αποδόσεις θα έχει η κάρτα γραφικών για παράδειγμα σε υπάρχοντα παιχνίδια? Ή απλά το όφελος θα είναι η μεγαλύτερη μπαταρία και ίσως το μικρότερο μέγεθος? Ή θα καταλήξουμε τελικά να μην χρησιμοποιούμε αυτή την δυνατότητα γιατί ο επεξεργαστής μεν πρόθυμος αλλά η κάρτα γραφικών χωλαίνει?

• Like 1
Δημοσ.

Έχω μια απορία, πες ότι ξεκινάνε με arm επεξεργαστές στα PC, ή arm επεξεργαστές με προσομοίωση x86 εφαρμογών, τι αποδόσεις θα έχουν? Τι αποδόσεις θα έχει η κάρτα γραφικών για παράδειγμα σε υπάρχοντα παιχνίδια? Ή απλά το όφελος θα είναι η μεγαλύτερη μπαταρία και ίσως το μικρότερο μέγεθος? Ή θα καταλήξουμε τελικά να μην χρησιμοποιούμε αυτή την δυνατότητα γιατί ο επεξεργαστής μεν πρόθυμος αλλά η κάρτα γραφικών χωλαίνει?

H καρτα γραφικων στους περισσοτερους arm επεξεργαστες ειναι αισθητα πιο δυνατη απο τους αντιστοιχους(=παρομοιων χρηματων/καταναλωσης/μεγεθους) intel/x86 επεξεργαστες.

Η καρτα γραφικων που εχουν οι arm επεξεργαστες ειναι συνηθως σχεδον το ιδιο δυνατη με την καρτα γραφικων που εχουν intel i5 πολλαπλασιας καταναλωσης και ξεπερνανε αισθητα τους αντιστοιχης καταναλωσης intel atom που μπαινουν σε tablet.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αυτό η Microsoft θα υπάρχει για πάντα ενώ οι άλλες μπορεί να σβήσουν σε "μία" νύχτα. Γιατί βγάζει κέρδη από 10 μεριές όχι 1-2. Και ένα να πάει στραβά έχει άλλα 9...

http://www.enikonomia.gr/technology/154732,pos-vgazoun-disekatommyria-oi-5-megalyteres-technologikes-etairei.html

Δεν υπάρχει emulation στα γραφικά. Είναι 100% native και σε arm. Αυτό γιατί τα παιχνίδια μιλάνε μέσω directx/opengl με την gpu και όχι απευθείας όπως με την cpu. To ίδιο το directx στα windows για arm είναι σε native mode. Το παιχνίδια εξομοιώνονται μόνο σε επίπεδο cpu. Οπότε αν είναι gpu-bound δεν θα δεις καμία διαφορά. Αν είναι cpu-bound και πάλι η διαφορά θα είναι μικρή. Γιατί το compile που θα γίνεται run-time θα γίνεται cached. Οπότε αν πχ. υπάρχει μία loopa που υπολογίζει πχ. physics στην cpu, αυτή η loopa θα γίνει compile την 1 φορά από τις 100.000 φορές που τρέχει. Και αυτό για το 1ο frame.

Επίσης οι GPU των arm είναι αρκετά δυνατές. Σίγουρα όχι σαν discrete κάρτα, αλλά όπως και στους x86, ο laptop/desktop θα μπορεί να έχει και discrete NVidia/Amd.

Και για άλλη μια φορά να επισημάνω ότι τα windows για arm είναι NATIVE (kernel/drivers/explorer/services/directx/filesystem/ui). Δηλαδή τα πάντα είναι native εκτός από τα ίδια τα x86 apps, είτε αυτά είναι στο STORE (ναι και στο store) είτε σε classic app.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά, με καλύψατε. Απλά έψαχνα να βρω συγκριτικά μεταξύ των, αλλά δεν έβρισκα τίποτα...

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, ξεκίνησα νέο App που λέγεται Universal Explorer.

Θα μπορείς να βλέπεις όλες τις συσκευές που έχεις στο account σου (desktops/laptops/xbox/phone), να μετακινείς αρχεία, να ανοίγεις προγράμματα, να βλεπεις βιντεο/εικονες, να στελνεις μηνυματα κτλ

Όλα με απλό και εύχρηστο ui. Αν έχετε καμία ιδέα για functionality πειτε μου...

• Like 6
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, ξεκίνησα νέο App που λέγεται Universal Explorer.

Θα μπορείς να βλέπεις όλες τις συσκευές που έχεις στο account σου (desktops/laptops/xbox/phone), να μετακινείς αρχεία, να ανοίγεις προγράμματα, να βλεπεις βιντεο/εικονες, να στελνεις μηνυματα κτλ

Όλα με απλό και εύχρηστο ui. Αν έχετε καμία ιδέα για functionality πειτε μου...

Καν'το cross platform σαν το Link.png Site: Dukto ! Με έχει σώσει... Συνδεσιμότητα μέσω κοινού wifi δικτύου.

Με το λεξικό/ θησαυρό θα κάνεις τίποτα? :P

Τι απέγινε εκείνο το cloud(?) app που έφτιαχνες?

Δημοσ.

Τι απέγινε εκείνο το cloud(?) app που έφτιαχνες?

Μένει στο περιθώριο γιατί τούτο μου φαίνεται πιο πιασάρικο :)

Καν'το cross platform σαν το Link.png Site: Dukto ! Με έχει σώσει... Συνδεσιμότητα μέσω κοινού wifi δικτύου.

Θα είναι ένα υπερσύνολο του Dukto. Θα σου βρίσκει όλες τις συσκευές που είναι κάτω από το Microsoft Account (για android θα γίνει αργότερα). Θα στέλνεις μέσω local και μέσω internet αρχεία, αλλά δεν θα είναι μόνο file transfer/simple media player. Θα αναλαμβάνει να ανοίξει και άλλες εφαρμογές. πχ. θα κάνεις copy ένα url και θα στο ανοίγει στο xbox στον browser...

Στην ουσία για κάθε device θα έχει actions, explore/browse, open, play κτλ.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...