Προς το περιεχόμενο

Windows Phone- Γενική συζήτηση και απορίες

dimitris__

Προτεινόμενες αναρτήσεις

στείλε να δουμε :Ρ

Τους έκανα κριτική για λογοκρισια σε ένα θέμα με τον Google screensaver για ios, αλλα τα σβήσανε.

Σε αυτο που εγραψα εχθες απαντησε..

Λοιπον παλικαρια , αφηστε ολοι το παρελθον τωρα..παμε για αλλα μεγαλυτερα πραγματα με τα τελευταια νεα..

Αν δεν εμφανιστει ο Retro να μας πει την αποψη του για το τι βλεπει με τα τεκτενομενα, τοτε θα διαγραψω το λογαριασμο μου μεσα στο επομενο 24ωρο..

Εχω και εγω μια εικονα για το που το παει η MS απλα θελω 2 λογια απο Retro..

:) Κάτσε γιατί είμαι εκδρομή Καρπενήσι. Αργότερα το βράδυ. Να διαβάσω τι γράψατε..

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης μπορω να βαλω φωτογραφια σε ενα tile?(προφανως πρεπει να κατεβασω εφαρμογη και ποια;)

Οχι απτην εφαρμογη φωτογραφιες

Λοιπον παλικαρια , αφηστε ολοι το παρελθον τωρα..παμε για αλλα μεγαλυτερα πραγματα με τα τελευταια νεα..

Αν δεν εμφανιστει ο Retro να μας πει την αποψη του για το τι βλεπει με τα τεκτενομενα, τοτε θα διαγραψω το λογαριασμο μου μεσα στο επομενο 24ωρο..

Εχω και εγω μια εικονα για το που το παει η MS απλα θελω 2 λογια απο Retro..

Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει..

Διακαής πόθος της Microsoft είναι να τρέχει full εφαρμογές σε mobile. Η Intel της χάλασε τα σχέδια. Ίσως στο μέλλον να αλλάξει γνώμη και να βγάλει mobile chipset. Αλλά η Microsoft δεν μπορεί να περιμένει. Το mobile χάνεται...

Προφανώς και αυτό που είδατε με το emulation δεν είναι γιατί καίγεται για ARM tablets. Ήδη εκεί τα πάει πολύ καλά και με την x86 αρχιτεκτονική. Μόνο ένας λόγος υπάρχει που καίγεται. Το mobile. Ναι, οκ, ίσως βγουν και μερικά πιο φθηνά tabletakia με ARM. Αυτό είναι nice to have,

Ένα κινητό που τρέχει full desktop, με full virtrualization (βλέπε Snap835), θα είναι πραγματικά κάτι που θα φέρει μια επανάσταση. Αν δεν πιάσει και αυτό, τότε τι άλλο πρέπει να γίνει;

Και προσέξτε. Δεν θα τρέχουν ολόκληρα τα windows σε emulation. Ο kernel θα τρέχει native. Όλο το UI των windows θα είναι native (ακόμη και ο explorer). Θα γίνει compile για arm. Όλες οι uwp εφαρμογές θα τρέχουν native.

Το μόνο που θα τρέχει σε emulation Θα είναι η desktop εφαρμογή, το γνωστό .exe. Μην περιμένετε δηλαδή ότι τα windows θα είναι πάναργα. Μόνο οι ίδιες οι x86 εφαρμογές...

Και όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε το Store και τις UWP, τόσο οι εφαρμογές θα φεύγουν από desktop και θα γίνονται native..

Και κάτι τελευταίο για την QUALCOMM. Γιατί αποφάσισε να βάλει virtualization στον 835. Ποιος το είχε ανάγκη; Δεν νομίζω κάποιος από τους 2 μεγάλους παίχτες.

Πάντως φανταστείτε τι comeback διαφημιστικό έχει να κάνει. Θα σου πετάει διαφήμιση και θα σου λέει "Ξέχασε ότι ήξερες για τα κινητά. Τώρα ολόκληρα τα windows 10 βρίσκονται μέσα στο τηλέφωνό σου." κτλ κτλ

Δεν θα ψαρώσει κοσμάκης; Θα ψαρώσει.

• Like 3

γιατι να ψαρωσει καποιος για x86 εφαρμογες που ειναι φτιαγμενες για ποντικι κ πληκτρολογιο δεν καταλαβαινω

δλδ πιστευει κανεις οτι θα βολευουν εφαρμογες pc ακομα κ αν καταφερνουν να τρεχουν στις μικρες οθονες των κινητων με pointing συσκευη το δαχτυλο?

κ μην ακουσω για το continuum γιατι προς το παρων περισσοτερο γκιμικ ειναι παρα ουσια κ αφορα στην πραγματικοτητα ελαχιστο κοσμο μην πω ουτε καν αυτους

• Like 1

γιατι να ψαρωσει καποιος για x86 εφαρμογες που ειναι φτιαγμενες για ποντικι κ πληκτρολογιο δεν καταλαβαινω

δλδ πιστευει κανεις οτι θα βολευουν εφαρμογες pc ακομα κ αν καταφερνουν να τρεχουν στις μικρες οθονες των κινητων με pointing συσκευη το δαχτυλο?

κ μην ακουσω για το continuum γιατι προς το παρων περισσοτερο γκιμικ ειναι παρα ουσια κ αφορα στην πραγματικοτητα ελαχιστο κοσμο μην πω ουτε καν αυτους

Οι x86 εφαρμογές θα τρέχουν μόνο σε σύνδεση με οθόνη. Δεν θα είναι continuum αλλά φουλ PC.

• Like 2

Μπορεις να κρατησεις το ιντερφεις της mobile εφαρμογης και να προσθετεις δυνατοτητες απο την x86 εφαρμογη. Πχ το mobile excel θα ηταν χρησιμο να ανοιγει excel αρχεια που περιεχουν vba. Γενικα μεγαλα κομματια του κωδικα θα μπορεις να τα χρησιμοποιησεις ως εχουν και τα αλλαζεις στην πορεια (κατι που διαφορετικα μπορει να επαιρνε χρονια για να γινει απο την αρχη). Αν και περα απο τα τηλεφωνα η κινηση αυτη θα δωσει συσκευες μεγαλης αυτονομιας μπαταριας και χαμηλου κοστους στην κατηγορια ταμπλετ λαπτοπ και θα αναγκασει την μεταβαση στην uwp πλατφορμα αλλιως δεν θα εισαι ανταγωνιστικος στην χαμηλη ενεργειακη καταναλωση που θα εχει ο ανταγωνισμος. Πχ οταν τα μισα λαπτοπ που θα πουλιουνται θα ειναι με arm επεξεργαστη, οποιος browser δεν μεταβει σε uwp θα τρωει την μπαταρια σε dt και θα σβησει και στο desktop.

Η αποδοση αυτων των συσκευων ποια θα ειναι? Θα ειναι περιπου σαν ενα laptop με ι3? Αν ναι πιστευω οτι θα κανουν παταγο.

Τα παιχνίδια που δεν είναι CPU bound, θα τρέχουν native ταχύτητα. Γιατί τα γραφικά θα είναι κανονικά hw accelerated και το directx θα είναι compiled για arm. Ο 835 σίγουρα έχει πιο δυνατή GPU από τον i3.

Όσον αφορά CPU. Φανταζομαι σε native καταστάσεις ο 835 με τον i3 είναι πολύ κοντά. Θα μου πείτε η desktop εφαρμογή θα τρέχει σε emulation. Ναι. Αλλά με jit. Just in time compiler που θα κασαρει ότι έχει κάνει compile. Δηλαδή αν ένας υπολογισμός επαναλαμβάνετε 10000 φορές μόνο την 1η θα γίνετε compile. Βαλτε σε αυτό και το virtualization και τα πράγματα δεν θα απέχουν πολύ από το native.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...