Retromaniac Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Αν ή έκδοση που έχει κατέβει έχει γίνει corrupt, όσα hard reset και να κάνετε πάλι corrupt θα ειναι. Είναι σαν έχετε ένα CD των windows χαλασμένο. Δεν είναι χαλασμένη μόνο ή εγκατασταση αλλά και ή πηγή. Κάνεις επαναφορά με 8 και ξαναπερνας τα 10 σωστά κατεβασμενα και κάνεις hard reset να φυγουν τα υπολείμματα του upgrade. Και φυσικά δεν κάνεις restore κανένα backup αλλά κατεβάζει τα προγράμματα manually. Αν μετά από hard reset κάποιος έχει πρόβλημα πάει σε 8.1. Αυτό είναι clean install για την 8.1 με εγγυημένα μη corrupted ROM. Αλλά δεν είναι clean install για 10. Μόλις κάνει upgrade από 8, πρέπει να κάνει hard reset για να έχει clean install και στην 10. 2
tsiv Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Άκρη δεν θα βγάλετε , ο καθένας έχει την άποψή του αναλόγως με την εμπειρία του. Το κάθε τηλέφωνο έχει τη δική του "προσωπικότητα" και ότι και να λέει ο ένας πάντα θα υπάρχει κάποιος να τον αντικρούσει. Η σωστή σειρά πάντως (και ισχύει σε όλα τα λειτουργικά και Mobile και desktop) είναι: Hard reset και αν δεν φτιάξει το πρόβλημα... επανεγκατάσταση του λειτουργικού με όποιον official τρόπο 1
eliasjuve Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Αυτό να ξέρεις ότι παίζει να είναι θέμα δικτύου. Το παρατηρώ κι εγώ μερικές φορές αλλά όχι μόνο στο 950 μου αλλα και σε 640 και σε Iphone 4 και σε Iphone 6. Όλα είναι σε Cosmote ενώ το Iphone 6 σε Wind. Δεν αντιλέγω. Πάντως έχω Q με δίκτυο wind δηλαδή και δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα. Μετά την αναβάθμιση του καλοκαιριού άρχισε να συμβαίνει. Όπως και κάποια άλλα μικρά θεματάκια.
Retromaniac Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Παιδιά για να τα ξεκαθαρισουμε.Το hard reset είναι το μόνο clean install για την έκδοση που βρισκόμαστε.Το καλώδιο είναι clean install για 8.1. Αν κάνουμε αυτή την διαδικασία θα πρέπει να κάνουμε και hard reset ΑΦΟΥ ξαναπερασουμε τα 10.Λόγος για να πας στα 8.1 δεν υπάρχει εκτός και με το hard reset δεν διορθώνεται το πρόβλημα, που σημαίνει ότι εκτός από την εγκατάσταση έχει πρόβλημα και αυτό που κατεβασαμε. Ή περιμένουμε την επόμενη έκδοση για να κατέβει σωστά και να κάνουμε hard reset ή πάμε σε 8.1 Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2016 από Retromaniac 4
cameranek Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δοκιμασμένα πάντως,ότι και να λέτε,θέλει κατέβασμα σε 8.1,hard reset και μετά τα 10. Το δοκίμασα σε φίλου που είχε πολλά θέματα,όσα χαρντ είχε κάνει δεν γινόταν τίποτα και με κατέβασμα τώρα είναι άλλο τηλέφωνο. Αυτό λέω και εγώ. Τέλος πάντων... Πρώτα κάνουμε επαναφορά από την συσκευή, και αν έχουμε ακόμα πρόβλημα, τότε κάνουμε επαναφορά από υπολογιστή. Και μετά από την "καθαρή" εγκατάσταση, σβήνουμε ότι σαβούρα μπορούμε (εκτός από τις φωνητικές γλώσσες που δεν βγαίνουν). Οκ τώρα; Εδιτ. Εσύ τι γλώσσα έχεις; Αυτό λέω συνέχεια, τώρα το κατάλαβες
Retromaniac Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Μα μετά την επαναφορά σε 8.1 που έχει κάνει ήδη hard reset μέσω καλωδίου, θα κάνει hard reset; Ποιος ο λόγος; Βάζεις τα 10 ξανά και στο τέλος hard reset... Επίσης, όπως είπα, αν είναι corrupted τα installation files, θα πρέπει να βάλεις μη corrupted έκδοση.
cameranek Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Βρε ρετρό αφού δεν μπορείς να βρεις έκδοση να κάνεις εγκατάσταση. Ότι σου κατεβάσει είναι. Δεν είναι υπολογιστής να κάνεις εγκατάσταση από iso Μα μετά την επαναφορά σε 8.1 που έχει κάνει ήδη hard reset μέσω καλωδίου, θα κάνει hard reset; Ποιος ο λόγος; Βάζεις τα 10 ξανά και στο τέλος hard reset... Επίσης, όπως είπα, αν είναι corrupted τα installation files, θα πρέπει να βάλεις μη corrupted έκδοση. Έχεις μπερδέψει με τα αγγλικά.Εγώ απλά ελληνικά τα λέω. 1
teo20net Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δεν έχει να κάνει η έκδοση. Όποια έκδοση 10 και να σου περάσει στην αρχή, ούτως ή άλλως μετά θα πάρεις με update την τελευταία επίσημη. Το θέμα είναι η αρχική εγκατάσταση να μην είναι με corrupted αρχεία δηλαδή όταν πρψτοπεράστηκαν τα 10. Τώρα αν αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να είναι corrupted...μπορεί αν στο download δεν είχε η συσκευή καλό download speed η ταυτόχρονα χτυπούσαν τηλέφωνα και πολλά άλλα υποθέτω. Το κάλιστο είναι η αρχική εγκατάσταση να γίνει με τα βασικά εξασφαλισμένα, δηλαδή το τηλέφωνο σε flight mode, πάνω σε φορτιστή και με όσο καλύτερο δίκτυο γίνεται (τόσο απο θέμα σήματος Wi-Fi όσο και σταθερότητα της γραμμής). 1
Retromaniac Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Βρε ρετρό αφού δεν μπορείς να βρεις έκδοση να κάνεις εγκατάσταση. Ότι σου κατεβάσει είναι. Δεν είναι υπολογιστής να κάνεις εγκατάσταση από iso Έχεις μπερδέψει με τα αγγλικά. Εγώ απλά ελληνικά τα λέω. Πάλι το ίδιο μου λες. Δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο. Όταν λέω βάζεις μη corrupted έκδοση, εννοώ πας σε 8.1 ή περιμένεις την επόμενη να κατέβει... Και επειδή ακόμη δεν με έχεις καταλάβει παρά τα σεντόνια που έχω γράψει, θα τα πω αλγοριθμικά - Έχεις πρόβλημα με τα 10; 1) Όχι -> Απόλαυσέ τα. 2) Ναι -> Κάνω hard reset. Το hard reset θα βάλει καθαρή έκδοση του λειτουργικού από την κατεβασμένη που έχει. Απολύτως καθαρή. Η registry θα είναι καθαρή, τα data από τα προγράμματα θα έχουν καθαρίσει, οι ρυθμίσεις θα είναι σωστές χωρίς υπολείμματα με guids (unique keys) που δείχνουν σε εφαρμογές που δεν υπάρχουν κτλ. Με το hard reset είναι όλα εντάξει; 1) Ναι -> Απόλαυσέ τα. 2) Όχι. Τότε τα installation files είναι corrupted πιθανότατα από το κατέβασμα. 2 Λύσεις: 1) Περιμένω επόμενη έκδοση να κατέβει σωστά και κάνω hard reset. Αν κατεβάσω την επόμενη έκδοση πάω τον αλγόριθμο από την αρχή 2) Πάω στα 8.1. Μετά βάζω τα 10, και μετά hard reset. Πάω τον αλγόριθμο από την αρχή. Ποτέ δεν κάνουμε restore από backup όταν έχουμε προβλήματα... Corrupted installation files μπορεί να έχεις από πρόβλημα του hw (προβληματικό storage ή ram τους κινητού), από προβλήματα στο κατέβασμα όπως είπε και ο τεο, από λάθος data της cpu και και και... Δεν εννοώ ότι αυτή που κατεβαίνει είναι ήδη corrupted από τον server. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα το μάθετε από την Microsoft.. Επίσης υπάρχει ΜΙΑ και μόνο περίπτωση να παίζει καλύτερα να έρθεις από upgrade και να μην κάνεις hard reset. Αυτό έχει να κάνει με τους drivers και την registry. Στο νέο λειτουργικό, μπορεί να έχουν ξεχάσει βάλουν κάποιο setting στην registry για κάποιον driver ή κάποιο άλλο αρχείο κτλ. Ερχόμενος από 8, αυτό το setting/αρχείο θα μείνει και μπορεί να παίξει πιο σωστά. Αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συχνό στους PC. Αλλά στο mobile θα πρέπει να θεωρείτε ως η τελευταία πιθανότητα... Καταλαβαίνω ότι πολλοί έχετε εμπειρίες που ίσως να σας κάνει να νομίζετε ότι 8.1 και μετά 10 χωρίς hard reset είναι το καλύτερο. Εξηγώ τι παίζει από πίσω για να ξέρετε να επιλέξετε... Και δεν το λέω μόνο εγώ... http://www.windowscentral.com/do-master-reset-windows-10-mobile-insider Και για να ξέρετε τι σημαίνει upgrade χωρίς hard reset: - Η Registry καθαρίζεται επιλεκτικά. Μπορεί να ξεχαστεί κάτι. - Τα προγράμματα καθαρίζονται επιλεκτικά. - Οι ρυθμίσεις αποκαθίστανται να παίζουν με νέα πράγματα, επιλεκτικά. - Τα data από τα προγράμματα δεν σβήνονται - Οι drivers μπαίνουν από πάνω. Όλο και κάποιο μπέρδεμα μπορεί να γίνει... - Resource files (γλώσσες, λεκτικά κτλ) αλλάζονται επιλεκτικά.... 2
cameranek Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Λοιπόν σε απλά ελληνικά Αν έχουμε πρόβλημα. Πρώτα κάνουμε επαναφορά από την συσκευή, και αν έχουμε ακόμα πρόβλημα, τότε κάνουμε επαναφορά από υπολογιστή. Και μετά από την "καθαρή" εγκατάσταση, σβήνουμε ότι σαβούρα μπορούμε (εκτός από τις φωνητικές γλώσσες που δεν βγαίνουν). Οκ τώρα; Απλά ελληνικά. ... Επίσης υπάρχει ΜΙΑ και μόνο περίπτωση να παίζει καλύτερα να έρθεις από upgrade και να μην κάνεις hard reset. Αυτό έχει να κάνει με τους drivers και την registry. Στο νέο λειτουργικό, μπορεί να έχουν ξεχάσει βάλουν κάποιο setting στην registry για κάποιον driver ή κάποιο άλλο αρχείο κτλ. Ερχόμενος από 8, αυτό το setting/αρχείο θα μείνει και μπορεί να παίξει πιο σωστά. Αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συχνό στους PC. Αλλά στο mobile θα πρέπει να θεωρείτε ως η τελευταία πιθανότητα... Καταλαβαίνω ότι πολλοί έχετε εμπειρίες που ίσως να σας κάνει να νομίζετε ότι 8.1 και μετά 10 χωρίς hard reset είναι το καλύτερο. Εξηγώ τι παίζει από πίσω για να ξέρετε να επιλέξετε... ] Now you talking right...(να σου απαντήσω και αγγλικά) 2
Retromaniac Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Και μετά από την "καθαρή" εγκατάσταση, σβήνουμε ότι σαβούρα μπορούμε (εκτός από τις φωνητικές γλώσσες που δεν βγαίνουν). Οκ τώρα; Βρε, ειλικρινά δεν το κάνω για να αποδείξω ότι έχω δίκιο Και επίσης δεν το κάνω με την ιδιότητα του προγραμματιστή. Δεν έχει καμία σχέση με τον προγραμματισμό αυτό. Περισσότερο έχει σχέση με το πόσο power user είσαι. Το κάνω γιατί ΠΙΣΤΕΥΩ (όπως και εσύ) ότι γνωρίζω τι γίνεται και προσπαθώ να το μεταδώσω και στους άλλους ώστε να το κάνουν πιο σωστά και να μην ταλαιπωρούνται. Αν μάθω κάτι άλλο που αναιρεί αυτό που πιστεύω δεν θα διστάσω να το πω. ΠΧ. Ο jpe04 μου έλεγε σε συνομιλία ότι τα windows 10 δεν έχουν api για ράδιο (καθαρό προγραμματιστικό). Άι λέω τα μπέρδεψε με το UI. Το παιδί επέμενε, και τελικά πάω και το κοιτάω και όντως η Microsoft έχει κάνει το εξής παράδοξο και απαράδεκτο: Έβγαλε το ράδιο από τα 10, χωρίς το API να έχει δυνατότητα για FM Radio και ο μόνος τρόπος να φτιάξει FM ράδιο, είναι μέσω WIN8 api!!!! Ναι μπορείς να έχεις fm radio στα 10, αλλά όχι UWP! Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν διεκδικώ το αλάθητων επειδή είμαι προγραμματιστής. Ούτε θα διστάσω να πω ότι έχω λάθος. Σε πολλά που έχω πει είχα λάθος. Ούτε θα μπω σε διάλογο για να βγω κερδισμένος (εκτός αν ο άλλος είναι μαλάκας, αλλά προφανώς δεν πληρείς τα κριτήρια ). Διάλογος για να μάθουμε. Και πάντα προτιμώ εγώ, και ελπίζω και οι συνομιλητές μου, να έχουν και ένα γιατί και όχι ένα έτσι! Γιατί αν δεν πεις το ΓΙΑΤΙ, ο άλλος το μεταφράζει όπως θέλει και πάμε στο ΕΤΣΙ. Εδώ φαντάσου λες το γιατί και πάλι η μετάφραση χάνεται Εσύ είπες κάτι που σε μία περίπτωση μπορούσε να είναι σωστό. Καταλαβαίνω ότι δεν ξέρεις το γιατί και ότι το κάνεις default περίπτωση, σαν best practice. Δεν θα πρέπει να σου εξηγήσω και εγώ το γιατί αντί να σου πω απλά έτσι; Πως αλλιώς θα επιμείνω και θα σου μεταδώσω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό, χωρίς να πεις αυτός είναι ξερόλας μαλάκας; Για αυτό επιμένω και εξηγώ. 2
cameranek Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Καλά δεν βαριέσαι να γράφεις σεντόνια; Τα πράγματα είναι απλά. Εσύ λες θεωρητικά πως θα έπρεπε να είναι. Εγώ σου λέω στην πραγματικότητα τι γίνεται. Τώρα γιατί έτσι και όχι γιουβέτσι ή κοκορέτσι δεν ξέρω. Η λογική στην μικρομαλακή δεν υπάρχει. Να στο πω και αγγλικά. If problem then reset. If Problem fixed then end. If problem not fixed then go back to 8. Simply that. Απλά ελληνικά
teo20net Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 If problem then reset. If Problem fixed then end. If problem not fixed then go back to 8. Simply that. Σαν απλουστευμένη QBasic μοιάζει αυτό. Χαχαχα 2
cameranek Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Σαν απλουστευμένη QBasic μοιάζει αυτό. ΧαχαχαΑυτό θυμάμαι από τα παλιά...QBasic , Pascal είχα κάνει το 1990
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα