Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με συγχρονισμό ήχου και εικόνας

halobump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Μετέτρεψα μία ταινία από mkv σε avi με το Freemake Video Converter για να μπορέσω να ενσωματώσω τους υπότιτλους που είχα σε ξεχωριστό αρχείο, με το AVI Recomp. Μετά όμως αφού τους ενσωμάτωσα ενώ ο ήχος με τους υπότιτλους ήταν καλά συχρονισμένος, δεν ήταν με την εικόνα. Ε, λέω θα φαίει το remux, demux που κάνει το AVI Recomp για να αποσπάσει τον ήχο από την εικόνα για να κάνει την επεξεργασία. Μετά το έκανα από την αρχή και ενσωμάτωσα τους υπότιτλους κατά την μετατροπή από mkv σε avi με το Freemake Video Converter (είχε και αυτό επιλογή ενσωμάτωσης υποτίτλων), και μετά που έπαιξα την ταινία στο pc τα πάντα ήταν καλά συγχρονισμένα μεταξύ τους. Και φτάνοντας στο πρόβλημά μου, τέλος έγραψα την ταινία με το ConvertXtoDVD, αλλά είτε βάλλω το DVD στο pc είτε σε DVD Player, ενώ οι υπότιτλοι είναι συγχρονισμένοι με τον ήχο, δεν είναι συγχρονισμένος ο ήχος με την εικόνα. Sorry αν σας κούρασα αλλά ήθελα να περιγράψω την κατάσταση αναλυτικά για να βρούμε τι φταίει. Κάτω επισύναψα και το txt με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τελικού Video με τους ενσωματωμένους υπότιτλους για περισσότερες πληροφορίες.

Boogie Nights.txt

Δημοσ.

Πάρε και τα στοιχεία από την αρχική mkv και δες τι framerate έχει αυτή,κατά κανόνα αυτό που περιγράφεις γίνεται λόγου διαφοράς των FPS μεταξύ pal/ntsc πρέπει να το ορίσεις σε όλα τα προγράμματα για να κρατάς το αρχικό framerate,αφού σου τρέχει συγχρονισμένα στο Η/Υ πλέον μόνο στο ConvertX πρέπει να το ορίσεις και να το ξανά μετατρέψεις.

Δημοσ.

Το ConvertXToDVD νομίζω πως δέχεται ως είσοδο MKV videos και εξωτερικά αρχεία υποτίτλων. Γιατί δεν απαλείφεις εντελώς το ενδιάμεσο στάδιο μετατροπής σε AVI;

Δημοσ.

Δέχεται κανονικά mkv με εξωτερικούς υπότιτλους το convertx. Στην έκδοση 3 είχε προβλήματα με τον dts ήχο αλλά στην 4 δουλεύουν όλα κανονικά.

Δημοσ.

Το ConvertXToDVD νομίζω πως δέχεται ως είσοδο MKV videos και εξωτερικά αρχεία υποτίτλων. Γιατί δεν απαλείφεις εντελώς το ενδιάμεσο στάδιο μετατροπής σε AVI;

Γιατί ήθελα να είναι AVI με ενσωματωμένους για να την ανεβάσω ;). Από κει και πέρα το ξέρω ότι δέχεται mkv αλλά μετά την μετατροπή το έσβησα, ίσως το ανακτήσω με κανένα Get Data Back για να μπορέσω να την δω σε DVD Player.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...