redevo Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Καλησπέρα παιδιά Θέλω να σας θέσω ενα προβληματισμό. Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Είμαι 40 ετών. Πηγαίνω νυχτερινό λύκειο (Δευτέρα λυκείου). Του χρόνου τελειώνω και θέλω κάτι να σπουδάσω. Δεν ξέρω όμως τι να δηλώσω και με προβληματίζει πολύ αυτό. Ποιό είναι αυτό το επάγγελμα που θα μου δώσει δουλειά, ένα σίγουρο εισόδημα για να μπορώ να ζήσω; Ένα επάγγελμα στο δημόσιο τομέα που μετά απο 3-5 χρονια που θα έχω τελειώσει τη σχολή θα "ανοίξει" λόγω μεγάλης ζήτησης ή ένα ελεύθερο επάγγελμα που λόγω καταστάσεων θα παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση Ποιο μπορεί να είναι λοιπόν το επάγγελμα του μέλλοντος; Μπορεί να με βοηθήσει κανείς σε αυτό; Ευχαριστώ πολύ
KilliK Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 δημοσιος υπαλληλος. θα σου πουν εδω καποια απο τα παιδια του φορουμ οτι ειναι πολυ καλυτερα απο το να απασχοληθεις στον ιδιωτικο τομεα. υπαρχει και σχετικο θρεντ με το θεμα αυτο.
zazik Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Συγχαρητήρια πρώτα απο όλα , γιατί στην ηλικία σου , 40 ετών , έχεις το κουράγιο να σπουδάσεις ποσο μάλλον να κάνεις νυχτερινο λύκειο...... Δεν έχω απάντηση πάντως για σταθερό επάγγελμα.....
green gordon Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μην σπουδασεις τιποτα.Ενεχυροδανειστης η νεκροθαφτης εχουν μελλον.
redevo Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για τα χαριτώμένα σχόλια που δυστυχώς απεικονίζουν την πραγματικότητα... Το πολυτιμότερο για μένα θα ήταν να βρεθεί κάποιος που έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και να μου αποκλίσει ή να μου προτείνει ορισμένα πράγματα.... Παιδιά το θέμα είναι ότι λόγω των πολλών ετών αποχής από τη γνώση δεν έχω επαφή με το αυτό που λέγεται κορεσμός ή μη κορεσμός των επαγγελμάτων. Που ξέρετε το insomnia μπορεί να με οδηγήσει στη λύση (το πιστεύω...) Άλλωστε πάντα μέσα από την ανταλλαγή απόψεων βρίσκεται η "άκρη". Οι απόψεις σας θα μου ήταν χρήσιμες λοιπόν... μήπως και βρώ "άκρη"...και... δουλειά. Ευχαριστώ πολύ
Tenshi Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι σκληρή.Κανένας δέν πρόκειται με σιγουριά να σου πεί το "τάδε" επάγγελμα θα έχει χρήμα,γιατι πολύ απλά όσοι το πράττουν είναι ανεύθυνοι και δέν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Για τον ίδιο λόγο έχουμε στρατιές άνεργων καθηγητών και παιδαγωγών.Βγήκε κάποτε η βρώμα (ξέρεις,το inside info που λένε) οτι θα ανοίξουν οι διορισμοί και όλοι χτύπαγαν σχολές που θα τους δώσουν θέσεις εργασίας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.Ο πτυχιούχος,μετά την τετραετία βρέθηκε μπροστά σε μια υπερκορεσμένη αγορά εργασίας.Το ίδιο έγινε με την πληροφορική (υπολογιστές=το μέλλον) Στην παρούσα φάση και με την έννοια που παρουσιάζεται,το επάγγελμα του μέλλοντος είναι αυτό που θα καλύψει ανάγκες οι οποίες δέν υφίστανται αυτή τη στιγμή. Η ενέργεια και η αξιοποίηση συγκεκριμένων μορφών της, θα σε ενδιέφερε πχ;
cthulhucarbide Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για τα χαριτώμένα σχόλια που δυστυχώς απεικονίζουν την πραγματικότητα... Το πολυτιμότερο για μένα θα ήταν να βρεθεί κάποιος που έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και να μου αποκλίσει ή να μου προτείνει ορισμένα πράγματα.... Παιδιά το θέμα είναι ότι λόγω των πολλών ετών αποχής από τη γνώση δεν έχω επαφή με το αυτό που λέγεται κορεσμός ή μη κορεσμός των επαγγελμάτων. Που ξέρετε το insomnia μπορεί να με οδηγήσει στη λύση (το πιστεύω...) Άλλωστε πάντα μέσα από την ανταλλαγή απόψεων βρίσκεται η "άκρη". Οι απόψεις σας θα μου ήταν χρήσιμες λοιπόν... μήπως και βρώ "άκρη"...και... δουλειά. Ευχαριστώ πολύ you must be new here.. Σοβαρά τώρα, καλή τύχη σε αυτό που ψάχνεις αλλά δεν νομίζω να το βρεις. Ένα τέτοιο επάγγελμα είναι που θέλει το 99% των νέων αλλά και να βρισκόταν μια τέτοια δουλειά, με το που μαθευότανε η ύπαρξη του θα πηγαίνανε όλοι εκεί οπότε αυτομάτως έχουμε κορεσμό 100%. Και πάλι από την αρχη λοιπόν, και αυτό δεν σταματάει. Είναι ίσως και θέμα τύχης να πέσεις στην περίπτωση
kage Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 δεν υπαρχει απο το ιδιος το κρατος μεριμα για υπερκορισμο επαγγελματων και θα ξερουμε εμεις ποιο επαγγελμα θα χει μελλον μετα απο 4-5 χρονια? προσωπικα θεωρω οτι ναυτιλια,τουρισμος,αγροτες και τεχνικα επαγγελαμaτα τυπου ηλεκτρολογος,υδραυλικος,επισκευες σε πλακετες-μητρικες κτλ και τεχνικος ιατρικων μηχανηματων μπορουν να επιζησουν φτανει να ψαχτουν...
redevo Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 πολυ ενδιαφέροντα τα όσα μου λέτε όντως τα πράγματα είναι δύσκολα. Το ζήτημα είναι ότι επειδή τα άφησα για καιρό τα γράμματα... είμαι λίγο εκτός κλίματος δεν ξέρω τι επικρατεί γενικότερα. θεωρω οτι οι απόψεις θα με βοηθήσουν αρκετά γι αυτό όσοι πιστοί βοηθήστε με την ειλικρινή σας άποψη. ευχαριστώ.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Αν αυτό που κάνεις είναι για να αποκατασταθείς επαγγελματικά...πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευτείς. Ένας πτυχιούχος έχει απλά ένα θεωρητικό υπόβαθρο και τίποτα παραπάνω. Δηλαδή ένας που αποφοίτησε ως πολιτικός μηχανικός...δεν μπορεί να αρχίζει να σχεδιάζει πολυκατοικίες την επόμενη μέρα. Πρέπει να αποκτήσει μια Χ εμπειρία ως υπάλληλος Δεν ξέρω με τι έχεις ασχοληθεί τόσα χρόνια...αλλά πιστεύω κάτι το οποίο θα εξελίξει, με ένα θεωρητικό υπόβαθρο, τις μέχρι τώρα τεχνικές δεξιότητες που έχεις αποκτήσει είναι μια καλή επιλογή. Γιατί αν ήσουν π.χ. μηχανικός αυτοκινήτων...και τώρα θέλεις να γίνει προγραμματιστής, πολύ φοβάμαι ότι θα δυσκολευτείς πάρα πολύ να βρεις δουλειά. Αν γίνεις όμως μηχανολόγος...κάτι γίνεται. Πάντως ζούμε σε μια εποχή όπου "τεχνίτες" χωρίς πτυχίο βγάζουν πολλά περισσότερα απο πτυχιούχους.
black_widow Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Αν αυτό που κάνεις είναι για να αποκατασταθείς επαγγελματικά...πολύ φοβάμαι ότι θα απογοητευτείς. Ένας πτυχιούχος έχει απλά ένα θεωρητικό υπόβαθρο και τίποτα παραπάνω. Δηλαδή ένας που αποφοίτησε ως πολιτικός μηχανικός...δεν μπορεί να αρχίζει να σχεδιάζει πολυκατοικίες την επόμενη μέρα. Πρέπει να αποκτήσει μια Χ εμπειρία ως υπάλληλος Συμφωνώ απόλυτα . Το ότι θα σπουδάσεις κάτι δε σημαίνει ότι θα το ασκήσεις κιόλας. Μέχρι τώρα οι περισσότεροι επιλέγανε σχολές σύμφωνα με τις πιθανότητες να μπουν δημόσιο , αυτό πάει τέλειωσε. Να επιλέξεις κάτι που να σου αρέσει .
partblah1990 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 κάνε αυτο που εσύ πιστεύεις πως μπορείς να πετύχεις
redevo Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 ZAKKWYLDE όταν λες μηχανολόγος από ποια σχολή πάνω ε ποιο αντικείμενο εννοείς; black_widow όντως το να μπεις στο δημόσιο έχει τελειώσει πια. Δεν με απασχολεί τόσο πολύ αυτό όσο το να έχω δουλεία πάνω σε κάτι που θα σπουδάσω. Κάτι που σκέφτηκα λοιπόν είναι νοσηλευτής. Δεν ξέρω αν υπάρχουν θέσεις ή ποια θα είναι η απορροφητικότητα στο δημόσιο, στο μέλλον, αλλά έχω την εντύπωση ότι σε ένα τέτοιο κλάδο πάντα θα υπάρχει κάτι από δουλειά στον ιδιωτικό τομέα ειδικά σε μεγάλες πόλεις; Τι λέτε έχει κανείς να μου πει κάτι περισσότερο με το τι επικρατεί σε αυτόν τον κλάδο;
katerina_a_86 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 -γιατρός -νεκροθάφτης -σεξουαλικές υπηρεσίες Αυτά ότι κι αν γίνει δεν θα δούνε κρίση, οπότε αν θες σοβαρή απάντηση γιατρός, όμως επειδή είσαι 40 δεν προλαβαίνεις οπότε δεν ξέρω.
pournaras Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Τι δουλεια εκανες μεχρι σημερα; Απο χωραφια (στα πατρια εδαφη), εχεις τιποτε - μπορεις να νοικιασεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.