PavelX Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Καλησπέρα. Ας υποθέσουμε πως θέλω να φτιάξω μια σελίδα για ένα μεγάλο project. Υπάρχει κάποια εφαρμογή με την οποία να μπορώ να φτάσω την συγκεκριμένη βάση στα άκρα; Χιλιάδες reads/writes/updates το λεπτό κτλ ώστε να δω αν θα ανταποκρίνεται στο production environment και όχι μόνο στο development; Έκανα μια γρήγορη αναζήτηση στο google και βρήκα κάποιες εφαρμογές, αλλά σκέφτηκα να ρωτήσω και εδώ, μήπως έχει χρησιμοποιήσει κάποιος τίποτα παρόμοιο.
h4ck3r Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Γιατί δε γράφεις ένα test case scenario με SQL που να γράφεις επάνω σε temporary πίνακες και να διαβάζεις μετά δεδομένα όπως "000000000000000000000000" σε loops και να δεις το χρόνο απόκρισης?
PavelX Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Επειδή δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο και δεν θέλω να ανακαλύψω ξανά τον τροχό. Και είδα πως υπάρχουν εφαρμογές που κάνουν αυτή τη δουλειά άρα το έχουν δουλέψει το θέμα. Εάν πάλι δεν με καλύψει καμία εφαρμογή, θα δείξει.
_tasos Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δεν ξέρω κάποιο tool αλλά θα έλεγα πως το stress script που θα τρέξεις θα πρέπει να προσομοιώνει τη συμπεριφορά του συστήματός σου. Το να στρεσάρεις μόνο τη mysql ίσως να μη σε βοηθήσει κ πολύ τελικά. Αν θέλεις να δεις τη δύναμη που έχει το hardware που θα τρέχει ο mysql server τότε οποιοδήποτε benchmark tool σου κάνει. Η mysql που θα χρησιμοποιήσεις στο production θα τρέχει σε δικό σου server;
PavelX Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δεν θα το χρησιμοποιήσω άμεσα εγώ, για ένα open source project που θέλω να ξεκινήσω το χρειάζομαι. Θέλω να δω ποιες τεχνικές ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Σπανια θα ειναι προβλημα η βαση σου.... Εδω και σε επιπεδο web γλωσσας η php που δεν ειναι καν compiled δουλευει σε τεραστια site... δλδ μια java ή asp ειναι πολυ πιο γρηγορες σε εκτελεση και ομως χρησιμοποιήται.. Η mysql ειναι δοκιμασμενη βαση υποστηρίζει και replication / clustering και ποιο συνθετα.. Αν ειναι τοσο προβλημα πας εκει. Αλλα αν χρησιμοποιησεις καποια cache για τα δεδομενα να μη τραβαει απο τη βαση συνεχεια , και κανεις optimize τα query δε νομιζω πως θα εχεις θεμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.