Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω εάν είναι εφικτό, κάπως πρέπει να γίνεται, όταν αγόραζα παιχνίδια από ένα μαγαζί υπολογιστών μεγέθους 6+ giga μου το έδινε σε 2 dvd 4.7 /η σε πολλά cd, πώς στο καλό γίνεται αυτό ? υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να σπάει το iso σε μικρότερα ή να αντιγράφω ένα dvd 8 giga σε δύο μικρότερα ??? :blink:

Δημοσ.

ειναι λιγο πολυπλοκο αλλα πρεπει το μεγαλο αρχειο data να το κοψεις στα δυο και να δημιουργησεις εναν installer οπου οταν εγκαταστησει το data 1 να σου ζηταει το data 2. κατι παρομοιο γιναται με τα παιχνιδια υποθετω...

Δημοσ.

ακριβώς έτσι όπως τα λέει ο φίλος αν ψάξεις λίγο στο google βάζοντας το "πρόγραμμα" που σε ενδιαφέρει να κόψεις, σίγουρα θα βρείς κάποιον οδηγό!

Δημοσ.

οτι θέλει τράβηγμα θέλει, ανοίγεις το power iso, πας στο κουμπί Συμπίεση στη γραμμή με τα κουμπιά ή πας στο μενού πάνω Εργαλεία-->Συμπίεση. Στο παραθυράκι "Συμπίεση" που σου ανοίγει,επιλέγεις το αρχείο σου που χεις σε iso ως αρχείο πηγής. Στη συνέχεια επιλέγεις τον προορισμό από κάτω και πατάς το κουμπάκι "προχωρημένες ιδιότητες". Στο επόμενο παράθυρο "προχωρημένες ιδιότητες" που σου ανοίγει, τσεκάρεις το κουμπάκι "Διαχωρισμός σε πολλαπλούς τομείς" και επιλέγεις το μέγεθος τομέα. Δηλαδή , αν θες να το σπάσεις σε 2 αρχεία,μπορείς να συμπληρώσεις 3650M. Μπορείς βέβαια να βάλεις και περισσότερο, και στο δεύτερο αρχείο απλά να αποθηκεύσει το υπολειπόμενο. Κάνεις Οκ στο παράθυρο αυτό κάνεις ΟΚ και στο παράθυρο "συμπίεση" και η δουλειά μετά από λίγο χρόνο γίνεται. Έχεις το iso σε δυο αρχεία. Βέβαια το κακό είναι, ότι δεν το αποθηκεύει σε iso αλλά σε daa, το οποίο υποστηρίζεται μόνο απο αυτή την εφαρμογή( υποθέτω δλδ γιατί μπορεί να υπάρχουν κι άλλα. Το daemon tools και alcohol σίγουρα δεν τα υποστηρίζουν αλλιώς δεν θα το είχα προμηθευτεί το πρόγραμμα αυτό). Και φυσικά για να το διαβάσεις το .daa(ή και .iso να ήταν) θα πρέπει και τα δύο μέρη να βρίσκονται στον ίδιο φάκελο. Πχ αν θες να τα διαβάσεις κάποια στιγμή από τα 2 dvds, θα πρέπει να τα μεταφέρεις στο σκληρό δίσκο σε έναν ίδιο φάκελο.

Δημοσ.

Λοιπόν.

Εδώ υπάρχουν αρκετά ερωτήματα/προβλήματα.

Κατ' αρχάς, όπως κατάλαβες, δεν θα παίξουν τα 2 dvd και θα πρέπει να τα αποσυμπιέσεις πάλι στον δίσκο.

Αν είναι έτσι, καλύτερα να κάνεις ένα split με το HJSPLIT και να τα γράψεις σε 2 dvd (ή και παραπάνω) μαζί με το πρόγραμμα. Όταν θέλεις να κάνεις setup τα ενώνεις και κάνεις mount το iso.

Φυσικά θα χρειαστείς παραπάνω από τον διπλάσιο χώρο στον δίσκο (λογικό).

Αυτός είναι ο πιο απλός και εύκολο τρόπος.

Ένας άλλος τρόπος είναι να αποσυμπιέσεις το iso και να χωρίσεις τα αρχεία σε 2 dvd. Πάλι θα πρέπει να τα αντιγράψεις στον δίσκο για να κάνεις το setup. Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να σε ρωτήσει ο installer που βρίσκονται τα υπόλοιπα αρχεία, οπότε του βάζεις το 2ο δισκάκι και προχωράς. Δεν το κάνουν όμως όλοι οι installers αυτό.

Ένας τρίτος τρόπος και ο πιο σωστός είναι να χωρίσεις σωστά το iso με τέτοιο τρόπο, ώστε ο installer να σου ζητάει το ανάλογο δισκάκι όταν το χρειαστεί. Συνήθως δουλεύει σαν dvd1-dvd2-dvd1 και τελείωσες με το setup.

Αυτός ο τρόπος λέγεται DVD9-2-2xDVD5. Μερικές φορές μπορεί να γίνει και σαν DVD9-2-DVD5, οπότε το 9άρι iso γίνεται ένα απλό dvd 4.7GB. Αυτό όμως εξαρτάτε από το game και το πόσες γλώσσες έχει. Συνήθως ένα multi5 dvd στα 5-5.5GB μπορεί να χωρέσει σε ένα dvd 4.7GB.

Τον 3ο τρόπο τον έχω εφαρμόσει σε πάρα πολλά games και δουλεύει αλλά απαιτεί λίγο χρόνο, το πρόγραμμα orca msi editor ή το iscab (ανάλογα με τον installer) και λίγο κόπο.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

παιδια θελω μια βοηθεια....εχω ενα iso 28gb ειναι ενα παιχνιδι... θελω να το χωρισω σε κομματια που να μπορω να τα γραψω σε dvd ειτε κανονικο ειτε dual layer...και επισης οταν το κανω αυτο και θελω να το τρεξω μετα, θελω να μου ζηταει το επομενο dvd για να συνεχιστει η εγκατασταση. Θα το εκτιμησω πολυ οποιος με βοηθησει. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.

Δεν υπάρχει εύκολος ή απλός τρόπος αν θέλεις να δουλεύει η εγκατάσταση ζητώντας το ανάλογο dvd. Ισχύει ότι είπα παραπάνω. Αν θέλεις πες μας ποιο είναι το παιχνίδι.

Θα έλεγα να το σπάσεις σε κομμάτια κα να τα γράψεις σε ανάλογα dvd. Μετά θα τα ενώνεις για να κάνεις εγκατάσταση.

Δημοσ.

το παιχνιδι ειναι το call of duty ghost ... εχω το poweriso με τον τροπο που λες το γνωριζω αλλα δεν θελω να το κανω ετσι ....απ οτι ξερω γινεται αυτο που λεω αλλα δεν γνωριζω τον τροπο 

Δημοσ.

Δεν είπα ότι δεν γίνεται, μάλιστα σου έκανα νύξη να δεις τι έγραψα παραπάνω αλλά δεν το έπιασες.

Βασικά η διαδικασία λέγεται dvd9-2-2xdvd5 για τα παιχνίδια που είναι σε dual layer dvd αλλά αυτό είναι 28gb  οπότε μάλλον θα είναι κάτι του τύπου 7xDVD5.

Ψάξε στο google για call of duty ghost 7xDVD5 και δες για το fileforums όπου έχουν τέτοιες μετατροπές.

Θέλει εγγραφή για να κατεβάσεις τα attachments και δεν προσφέρουν cracks ή patches. Απ' ότι καταλαβαίνω θα πρέπει να κάνεις εγκατάσταση το παιχνίδι και να περάσεις ότι τυχών updates και fixes έχεις και μετά να το ξανασυμπιέσεις σε κομμάτια. Μετά θα το χωρίσεις και θα τα κάψεις σε dvd.

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή αλλά θέλει λίγο προσοχή σε αυτά που λένε για να δουλέψει το setup και να μην κάψεις 7 dvd άδικα.

Εγώ τέτοιες μετατροπές τις κάνω πρώτα σε iso και δοκιμάζω αν δουλεύει η εγκατάσταση με αυτά (μέσω daemon tools lite) πριν τα κάψω στα τελικά dvd.

Δημοσ.

Δεν είναι πολύ μπερδεμένα όλα αυτά;

Αν είχα τέτοιο πρόβλημα θα αντέγραφα το αρχείο iso σ' ένα εξωτερικό (ή εσωτερικό) δίσκο διαμορφωμένο σε NTFS και με τη βοήθεια του Virtual CloneDrive (Freeware) θα το έκανα mount και θα το εγκαθιστούσα από κει.

Ίσως βέβαια να κάνω κάποιο λάθος επειδή είμαι εντελώς άσχετος με παιγνίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...