Προς το περιεχόμενο

το ιντερνετ τελικα ειναι δυσκολο πραγμα 2011 οτε ολε

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας θελω να σας περιγραψω τι συμβαινει εδω και 2 σχεδον μηνες κατα τη προσπαθεια μου να αποκτησω συνδεση στο ιντερνετ.

Ολα αρχισαν στο τελος Φεβρουαριου οταν εκανα αιτηση για double play στην HOL. Το σπιτι ειναι σχετικα καινουργιο σε μια περιοχη που η ανοικοδομηση της εχει ξεκινησει εδω και 10 χρονια και μετραει ηδη αρκετα νεοδμητα σπιτια. Γραμμη στο σπιτι δεν υπηρχε οποτε εκανα αιτηση για νεα γραμμη τηλεφωνου και ιντερνετ. Αφου εστειλα τα απαραιτητα δικαιολογητικα με ενημερωσαν οτι στις 7 απριλιου θα ενεργοποιηθει η συνδεση μου. Εφτασε η 13η του Απριλη και με τα πολλα μου ειπαν οτι ο ΟΤΕ απερριψε την αιτηση μου επειδη υπηρχε καποιο προβλημα με την περιοχη δεν ειχαν καλωδια και κατι τετοια που μου φανηκαν πολυ <<περιεργα>>. Απο την ΗΟL μου προτειναν να κανω αιτηση στον ΟΤΕ για τηλεφωνικη γραμμη επειδη ο ΟΤΕ εμμεσως πλην σαφως δεν δινει γραμμες στους υπολοιπους παροχους ή εστω δινει περιορισμενες. Με το που θα εβαζα τηλεφωνικη γραμμη και θα ειχε ενεργοποιηθει δεν θα υπηρχε προβλημα θα πηγαινα σε οποιο παροχο ηθελα και θα εκανα εκ νεου αιτηση για double play.Ενημερωσα τον ΟΤΕ για το προβλημα και μου ειπαν πως δεν μπορει να γινει κατι με την αιτηση μου στη HOL.Οταν τους ρωτησα για conn-x μου ειπαν οτι θα ηταν ετοιμο σε μια βδομαδα (αρα τα καλωδια και ελλειψη τους μαλλον ηταν προφανες οτι δεν ισχυε). Τις επομενες μερες επισκεφτομαι υποκαταστημα της CYTA και ρωταω για το προβλημα μου.Μου λενε εμμεσως πλην σαφως οτι ο ΟΤΕ δεν δινει γραμμες σε εταιρειες και οτι θα ταλαιπωρηθεις πολυ οποτε κανε αιτηση για τηλεφωνικη γραμμη στον ΟΤΕ και μετα ελα κανε αιτηση σε μας . Δεν θα υπαρχει προβλημα. Την επομενη μερα εκανα αιτηση στον ΟΤΕ και αν δεν κανω λαθος μετα απο 3 εργασιμες, Μ. Δευτερα μου ενεργοποιησαν την τηλεφωνικη γραμμη.Το απογευμα τις ιδιας μερας εκανα αιτηση στη CYTA για double play. Σε 15 εργασιμες το πολυ η γραμμη σου θα ειναι ενεργοποιημενη με βεβαιωσαν. Τελικα η αισιοδοξια δεν κρατησε πολυ. Χθες 27 απριλιου με ειδοποιησαν οτι ο ΟΤΕ και ΑΥΤΗ τη φορα απερριψε την αιτηση μου. Σημερα 28 Απριλιου εποικοινωνησα με τα κεντρικα του ΟΤΕ και ζητησα το λογο που η αιτηση μου απορριφθηκε. Μου ειπαν οτι η γραμμη μου ειναι φερεσυχνη ειναι πολυ παλιος ο βρογχος και παταει σε γραμμη αλλου κατι το οποιο ναι μεν μου επιτρεπει να εχω τηλεφωνο αλλα οχι ιντερνετ. Ο μονος τροπος να βαλω ιντερνετ ειναι να κανω αιτηση για αναβαθμιση γραμμης.Ζητω να μιλησω με τεχνικο και μου λεει ακριβως τα ιδια η αναβαθμιση ειναι δωρεαν αλλα θα παρει καιρο μου λεει μπορει και μηνα. Επειδη ομως δεν εχω ησυχια ειπα να ενοχλησω και το υποκαταστημα του ΟΤΕ στο Βολο οπου μενω. Ο τεχνικος μου ειπε τα ιδια ακριβως και εγω εξεφρασα την απορια μου γιατι δεν με ενημερωσαν πιο μπροστα οτι η γραμμη μου δεν σηκωνει ιντερνετ για να λαβω την απαντηση πως δεν ειναι υποχρεωμενοι να μου το πουν. Με συμβουλεψε να κανω την αιτηση για αναβαθμιση μηπως κατι γινει αφηνοντας ανοιχτο το ενδεχομενο να μην μπορω να βαλω ιντερνετ γενικα. Πριν λιγο λογω του οτι δουλευω παντα πρωι επισκευτηκα το υποκαταστημα του ΟΤΕ στο βολο για να δω τι μπορει να γινει.

Η υπαλληλος μου ειπε οτι για να εχω Ιντερνετ θα πρεπει καποιος να κοψει το τηλεφωνο του. Εγω της απαντησα αστειευομενος οτι θα πρεπει να πεθανει ή να μεταναστευσει καποιος δηλαδη για να λαβω την απαντηση της οτι μην ανησυχεις αυτη την εποχη κοβονται πολλοι...

Ο ΟΤΕ μου ειπε δεν κανει πλεον εργα και το μονο που μπορει να γινει ειναι να διακοψει καποιος την γραμμη του για να μπεις εσυ. ΑΛΛΑ μπορεις να κανεις και συνδεση conn-x και θα το προσπαθησουμε το θεμα.Μας της λεω ο τεχνικος του ΟΤΕ στην Αθηνα μου ειπε πως ουτε εσεις μπορειτε να μου βαλετε ιντερνετ.Τωρα μου λεει ακου με τι σου λεω εγω.Δηλαδη της λεω τι "νταβατζιλικι" ειναι αυτο εκανα αιτηση σε εσας για γραμμη που μου δινει την δυνατοτητα να βαλω ιντερνετ στο μελλον δυνατοτητα που μου την στερειτε. Μου λεει ο ΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κανει εργα για να πας εσυ και να κανεις αιτηση σε αλλη εταιρεια.Λογικο δεν ειναι ? αποκριθηκε.

Εχουμε 2011 και στο οικοδομικο μου τετραγωνο εγω και πιθανον και αλλοι να μην μπορουν να εχουν προσβαση στο δικτυο. Θα πρεπει να περιμενουμε να πεθανει καποιος ή να μεινει ανεργος ή να μετακομισει για να εχουμε μια πιθανοτητα να του "αρπαξουμε" την γραμμη.

Και θα πρεπει αυτη την συμπεριφορα να την βρισκω και λογικη επειδη δεν εχω 45,50 να βαλω conn-x αλλα δυστηχως εχω μονο 19 ευρω για να βαλω cyta. Τι να κανω δεν ειμαι πλουσιος αλλα δεν ειμαι και κοροιδο για να με εμπαιζουν με το ετσι θελω σε μια και καλα ελευθερη αγορα και να με αναγκαζουν με το ετσι θελω να παω σε αυτους. Δεν ξερω τι να κανω ειπα να στειλω αυτο το EMAIL απο ιντερνετ καφε φυσικα μηπως και το διαβασει κανενας σοβαρος υπαλληλος του ΟΤΕ και κουνηθουν λιγακι γιατι με αυτους εδω δεν βγαζω ακρη...

Τουφεξης Σπυρος

Δημοσ.

εχουμε και λεμε.βημα πρωτο.ειπες στον οτε να σου βαλει τηλ οχι τηλ και ιντερνετ.αρα ο οτε σου εβαλε τηλ πανω σε φερεσυχνο και δεν ασχοληθηκε με Internet.οχι οτι φταις εσυ.βημα δευτερο.ζητα να σου κανουν την γραμμη isdn για να βγεις απο το φερεσυχνο.αμα φας και εκει πορτα μετα .......σορρυ αλλα μαματα.

Δημοσ.

Aκριβως ετσι ημουν και γω πριν 2 μηνες αλλα το χειριστικα λιγο ποιο εξυπνα.Στο σπιτι δεν υπηρχε καθολου γραμμη,πηγα στη Cyta και μου παν πως δεν υπαρχει προβλημα.Λιγες μερες μετα με ενημερωσαν πως ο ΟΤΕ δεν δινει γραμμες σε παροχους πραγμα ομως απολυτως λογικο γιατι η γραμμη πρεπει να δρομολογηθει απο το ΚΑΦΑΟ στο οποιο εχει προσβαση ΜΟΝΟ ο ΟΤΕ και να κανω σε αυτους μια απλη γραμμη τηλεφωνου και απο κει και περα θα γινει φορητοτητα στη Cyta.

Φυσικα πριν κανω γραμμη φροντησα να ενημερωθω αν μπορει να μπει και ιντερνετ και τους το τονισα οτι στο μελλον υπαρχει πιθανοτητα να βαλω connx(οχι οτι θα βαζα αλλα για να ειμαι σιγουρος οτι θα μου πουν οτι γινεται).Στο ραντεβου που κλεισαμε με τον τεχνικο μου ειπε πως υπαρχει ενα θεματακι με τη γραμμη και δεν ξερει τι θα γινει με το ιντερνετ.Του ειπα πως εγω εκανα την συνδεση με την προυποθεση να βαλω το conn-x οταν τακτοποιηθω με το σπιτι καθως μονο το ιντερνετ με ενδιαφερει και οχι το τηλεφωνο,μου ειπε πως κατι θα κανουμε.Τελικα οταν ηρθε και τσεκαρε τις γραμμες, ολες ηταν PCM οπου φυσικα δεν μπαινει dsl,παρολα αυτα την εβαλε να πατησει σε γραμμη αλλου για να χουμε το επιθυμητο αποτελεσμα.

Μετα απο ολα αυτα καρφι για φορητοτητα στη Cyta.To μονο προβληματακι απο κει και περα ηταν οτι και σε μενα ακυρωσαν μια φορα την αιτηση ''γιατι ετσι΄΄(συνηθης τακτικη για να δημιουργει προβληματα στους παροχους και να μην ειναι ενταξει προς τους πελατες τους οταν τους λεν οτι θα ενεργοιποιηθει στις ταδε μερες).

Οποτε οταν μπλεκεται στα ποδια μας ο ΟΤΕ παμε με τα νερα του,δηλαδη τους λεμε οτι θα χρησιμοποιησουμε τις υπηρεσιες τους μπας και καταφερουμε τιποτα παραπανω.Ετσι κου τους ελεγα πριν τη συνδεση οτι θελω γραμμη για να παω αλλου για ιντερνετ αμφιβαλλω αν θα ειχα τωρα adsl,καθως και τηλεφωνικα μου τονιζαν πως θα μπορω να εχω ΜΟΝΟ conn-x.Ας μην σχολιασω φυσικα το κορυφαιο που ειπε η πωλητρια του καταστηματος οταν πηγα να παρω την βεβαιωση που χρειαζοταν για τη φορητοτητα.''Μας φευγετε ε??Που θα πατε??Ειναι αξιοπιστοι??Γιατι μπορει να ειναι ποιο φθηνα αλλα αν ειναι να χεις προβληματα τοτε ειναι καλυτερο να δωσεις 10 ευρω παραπανω και να μην εχεις....'' :wacko:

Κατα τη γνωμη μου ο φιλος δεν το χειριστηκε και πολυ σωστα το θεμα(φυσικα ισχυει και το που να ξερε) αλλα οταν ειναι να μπλεξεις με τετοιες καταστασεις πρεπει να τσεκαρεις τα παντα.

Δημοσ.

θα συμφωνησω και θα διαφωνησω.συμφωνω γιατι ειναι σωστα αυτα που ειπες αλλα διαφωνω διοτι πολλες φορες οταν εχουν ολοι οι αλλοι adsl ¨η isdn δεν μπορουν να βαλουν κανεναν στο pcm για να παρεις εσυ κανονικη γραμμη.ο μονος τροπος για να το δει ο φιλος μας τι μπορει να κανει ειναι να κανει αιτηση για Isdn γραμμη στον οτε.το isdn παιζει μονο με καθαρο χαλκο και οχι Pcm.αν του πουν και εκει οχι τοτε απλα δεν υπαρχει σαλιο που λενε.αν το κανουν isdn μετα παει για αιτηση σε αλλη εταιρεια.οσο για τον φιλο πιο πανω αν ηθελε ο οτε θα σε ενεργοποιουσε απευθειας στην cyta.δεν εχει να κανει αυτο που ειπες οτι

Λιγες μερες μετα με ενημερωσαν πως ο ΟΤΕ δεν δινει γραμμες σε παροχους πραγμα ομως απολυτως λογικο γιατι η γραμμη πρεπει να δρομολογηθει απο το ΚΑΦΑΟ στο οποιο εχει προσβαση ΜΟΝΟ ο ΟΤΕ και να κανω σε αυτους μια απλη γραμμη τηλεφωνου και απο κει και περα θα γινει φορητοτητα στη Cyta.

ο οτε οταν κανεις αιτηση για καινουρια γραμμη ακομα και αν δεν ειχες ποτε γραμμη στο παρελθον μπορει να στην ενεργοποιησει απευθειας πανω στον εναλακτικο δεν χρειαζεται να βαλεις πρωτα οτε οπως ηταν παλια.ανενεργος βρογχος λεγεται για το τυπικο.

Δημοσ.

Ειχα τηλεφωνο (οτε), τωρα ειναι κομμενο. Θελω να κανω συνδεση ιντερνετ, και μαλλον ΟΤΕ, γιατι για ολους τους υπολοιπους παροχεις μονο γκρινιες ακουγονται.

Ξερουμε ποσο καιρο θα κανει να συνδεθει το ιντερνετ? (αθήνα-κέντρο)

Το συμβολαιο ειναι υποχρεωτικα ετήσιο? η μπορω και για πχ 6μηνες?

Δημοσ.

Η λύση για να σε βάλουν από τον ΟΤΕ σε φερέσυχνο είναι να ζητήσεις isdn. Ο ΟΤΕ καλύπτεται καθώς μόνο τηλεφωνία είναι υποχρεωμένος να προσφέρει και όχι adsl. Η άλλη λύση είναι να ρίξουν κάποιον άλλο στο φερέσυχνο και να πάρεις εσύ κανονική γραμμή αλλά και πάλι όλα αυτά είναι παπατζιλίκια. Πλέον σε λίγο καιρό θα γυρίσουν όλα σε voip και ο ΟΤΕ δίνει ακόμα φερέσυχνα. Το θέμα είναι περισσότερο ανάπτυξης του δικτύου ειδικά σε περιοχές απομακρυσμένες.

Δημοσ.

Ειχα τηλεφωνο (οτε), τωρα ειναι κομμενο. Θελω να κανω συνδεση ιντερνετ, και μαλλον ΟΤΕ, γιατι για ολους τους υπολοιπους παροχεις μονο γκρινιες ακουγονται.

Ξερουμε ποσο καιρο θα κανει να συνδεθει το ιντερνετ? (αθήνα-κέντρο)

Το συμβολαιο ειναι υποχρεωτικα ετήσιο? η μπορω και για πχ 6μηνες?

ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ για τους υπολοιπους παροχους κανω οτι δεν το βλεπω.ενω για τον οτε δεν ακους ποτε παραπονο.μονο και μονο αυτο το θεμα με τα pcm ειναι ενα τεραστιο.

3 μερες κανει ο οτε περιπου για ιντερνετ και τηλεφωνο οταν βεβαια για τους εναλακτικους κανει 20 μερες.ε αμα δεν παινεψουμε το σπιτι μας θα πεσει να μας πλακωσει ετσι ο οτε δινει προτεραιοτητα στους δικους του και τους αλλους τους σκιζει στην αναμονη.

ειναι υποχρεωτικο νομιζω για χρονο.

Δημοσ.
ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ για τους υπολοιπους παροχους κανω οτι δεν το βλεπω.ενω για τον οτε δεν ακους ποτε παραπονο.μονο και μονο αυτο το θεμα με τα pcm ειναι ενα τεραστιο.

Τη μέρα που θα διαβάζω πολούς έλληνες ότι είναι ευχαριστημένοι με κάτι απλά θα αρχίσω να ελπίζω. Για την ώρα είμαστε οοοοολοι μας μίζεροι και γκρινιάρηδες, οπότε δε περιμένω να μην ακούω γκρίνια. :)

Δημοσ.

Τη μέρα που θα διαβάζω πολούς έλληνες ότι είναι ευχαριστημένοι με κάτι απλά θα αρχίσω να ελπίζω. Για την ώρα είμαστε οοοοολοι μας μίζεροι και γκρινιάρηδες, οπότε δε περιμένω να μην ακούω γκρίνια. :)

να προσθεσω.μιζεροι γκρινιαριδες τα περιμενουμε ολα ετοιμα.φωναζουμε και στο τελος φταιμε εμεις και οχι ο παροχος.δεν καταλαβαινουμε τιποτα απο τεχνολογια.παραδειγμα.πληρωνω 24 θελω 24 και ας ειμαι στα 7 Km μακρια.μισο να αλλαξουμε τους νομους του adsl.και δεν τα λεω τυχαια.τα λεω μετα απο περιπου 5000-7000-8000 ραντεβου εγκαταστασης adsl.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...