_chris_ Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 αναφέρομαι στα γνωστά γυαλιά- απομιμήσεις γνωστών εταιρίων που θα κατακλίσουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) πολλά σημεία τώρα το καλοκαίρι. τα γυαλιά αυτά μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στα μάτια; δεν ρωτάω αν είναι αποτελεσματικά όπως τα γνήσια απλά αν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν πρόβλημα στα μάτια. οι περισσότεροι που ακούω λένε πως όντως αυτό μπορεί να συμβεί, ενώ υπάρχουν και ελάχιστοι που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, απλά δεν είναι αποτελεσματικά. τι λέτε; επίσης βλέπω και πολλά μικρά παιδιά με αυτά τα πλαστικά γυαλιά ηλίου που πουλάνε στα περίπτερα. αυτά δεν εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία κινδύνου;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 αναφέρομαι στα γνωστά γυαλιά- απομιμήσεις γνωστών εταιρίων που θα κατακλίσουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) πολλά σημεία τώρα το καλοκαίρι. τα γυαλιά αυτά μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στα μάτια; δεν ρωτάω αν είναι αποτελεσματικά όπως τα γνήσια απλά αν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν πρόβλημα στα μάτια. οι περισσότεροι που ακούω λένε πως όντως αυτό μπορεί να συμβεί, ενώ υπάρχουν και ελάχιστοι που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, απλά δεν είναι αποτελεσματικά. τι λέτε; επίσης βλέπω και πολλά μικρά παιδιά με αυτά τα πλαστικά γυαλιά ηλίου που πουλάνε στα περίπτερα. αυτά δεν εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία κινδύνου; Χωρις να ειμαι οφθαλμιατρος νομιζω οτι το σωστο ειναι το "δεν ειναι αποτελεσματικα". Που μπορει να επεκταθει στο "αγοραζετε μη αποτελεσματικα γυαλια ηλιου νομιζοντας οτι ειναι καλα και τα χρησιμοποιειτε με τροπο που μπορει τελικα να ειναι επιβλαβης". Πχ ο αλλος μπορει να παρει μαιμου γυαλια, να νομισει οτι ειναι κομπλε και προστατευμενος απο την υπεριωδη ακτινοβολια και να χαζευει τον ουρανο/ηλιο ξενοιαστος, χωρις να καταλαβαινει εκεινη τη στιγμη οτι η προστασια που του προσφερει το γυαλι ειναι 0νικη. Αρα να πως προκαλειται ο αμεσος κινδυνος για τα ματια. *Υποθετω
-nick- Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δεν ξέρω, δεν φοράω ποτέ γυαλιά ήλιου. Γαμάει να κλείνεις λίγο τα μάτια όταν σε χτυπάει ντάλα ήλιος .. !
_chris_ Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Χωρις να ειμαι οφθαλμιατρος νομιζω οτι το σωστο ειναι το "δεν ειναι αποτελεσματικα". Που μπορει να επεκταθει στο "αγοραζετε μη αποτελεσματικα γυαλια ηλιου νομιζοντας οτι ειναι καλα και τα χρησιμοποιειτε με τροπο που μπορει τελικα να ειναι επιβλαβης". Πχ ο αλλος μπορει να παρει μαιμου γυαλια, να νομισει οτι ειναι κομπλε και προστατευμενος απο την υπεριωδη ακτινοβολια και να χαζευει τον ουρανο/ηλιο ξενοιαστος, χωρις να καταλαβαινει εκεινη τη στιγμη οτι η προστασια που του προσφερει το γυαλι ειναι 0νικη. Αρα να πως προκαλειται ο αμεσος κινδυνος για τα ματια. *Υποθετω κατάλαβα πως το λες. αλλά το θέμα είναι μη σου κάνουν επιπλέον βλάβη. σα να έχεις αυτοκίνητο που δε δουλεύουν τα φρένα. να τα πατάς και όχι μόνο να μη σταματάει αλλά να επιταχύνει κιόλας
imr Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Χωρις να εχω πολλες γνωσεις εχω ακουσει οτι τα ακαταλληλα γυαλια κανουν περισοτερη ζημια απο το να μην φορας καθολου Επειδη η κορη του ματιου μεγαλωνει φορωντας τα και δεν φιλτραρουν ακτινοβολια ερχετε στο ματι περισοτερη ακτινοβολια απο το αν δεν φορας καθολου και η κορη παρεμενε μικρη
tsitsibau Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 ακριβώς αυτό συμβαίνει. κοροιδεύεις το ίδιο σου το μάτι πως έχει προστασία, δεν κλείνει όπως ξέρει από μόνο του για να προστατευθεί και τρώει όλη την ακτινοβολία φαρδιά πλατιά
flo1 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 http://www.cheap-oakleyssunglasses.com/ray-ban-3016-clubmaster-sunglasses-brown-deepbrown.html ξερει κανεις αυτο το Site? εχει καλες αντιγραφες? γιατι αυθεντικα δεν μου φαινεται να ειναι τοσο φθηνα/
tarantules Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δεν ξέρω, δεν φοράω ποτέ γυαλιά ήλιου. Γαμάει να κλείνεις λίγο τα μάτια όταν σε χτυπάει ντάλα ήλιος .. ! Να δεις πως γαμάει όταν θα σου εμφανιστεί πρώωρος καταρράκτης...
santana99 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Αυτό που λένε....ξεγελάς το μάτι οτι έχει σκοτάδι και ανοίγει η κόρη όμως δεν έχει ηλιακή προστασία και τρως περισσότερη ακτινοβολία η καλύτερη λύση είναι να παρεις απο ebay γυαλια μαιμου με καλους φακους 100%uv...
-nick- Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Να δεις πως γαμάει όταν θα σου εμφανιστεί πρώωρος καταρράκτης... Λες? 20+ χρονια πως και δεν εχω παθει κατι ?
tarantules Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Λες? 20+ χρονια πως και δεν εχω παθει κατι ? Ο καταρράκτης εμφανίζεται σε διαφορετική ηλικία στον καθένα και φυσικά όχι στις νεαρές ηλικίες. Κάποιος που παθαίνει πρώωρο καταρράκτη από τη μη χρήση γαλιών ηλίου τον παθαίνει πολύ νωρίτερα από κάποιον που προστατεύεται. Δεν έχεις μάλον καταλλάβει οτι το μάτι όπως και όλος ο οργανισμός μας υποκείται σε φθορές με το χρόνο. Είναι κάτι αναπόφευκτο και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον καθυστερήσεις να παρουσιαστεί (τον καταρράκτη). Στην περίπτωσή σου μάλον στα 40 σου ή στα 50 σου θα έχεις ήδη καταρράκτη και όχι στα 60 όπως ένας που προστατεύει τα μάτια του...
Lucifer Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Οπότε οι γκόμενες θα ομορφύνουν 10 χρόνια νωρίτερα.
-nick- Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Ο καταρράκτης εμφανίζεται σε διαφορετική ηλικία στον καθένα και φυσικά όχι στις νεαρές ηλικίες. Κάποιος που παθαίνει πρώωρο καταρράκτη από τη μη χρήση γαλιών ηλίου τον παθαίνει πολύ νωρίτερα από κάποιον που προστατεύεται. Δεν έχεις μάλον καταλλάβει οτι το μάτι όπως και όλος ο οργανισμός μας υποκείται σε φθορές με το χρόνο. Είναι κάτι αναπόφευκτο και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον καθυστερήσεις να παρουσιαστεί (τον καταρράκτη). Στην περίπτωσή σου μάλον στα 40 σου ή στα 50 σου θα έχεις ήδη καταρράκτη και όχι στα 60 όπως ένας που προστατεύει τα μάτια του... Ε 10 χρονια πριν κλάιν. Θα κανω εγχειρηση. Παντως διαβασε κ αυτα που λενε εδω στο θρεντ, οτι πολλες φορες με ορισμενα γυαλια ειναι πιο επικινδυνο για το ματι απο οτι με καθολου γυαλια. Τεσπα γυαλια ηλιου δεν φοραω επειδη: 1) Δεν μ'αρεσει το πως αλλαζει η οραση σου σε πιο σκοτεινη 2) Δεν μ'αρεσουν αισθητικα. Τα εχω συνδεσει με καγκουρια.
tarantules Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Οπότε οι γκόμενες θα ομορφύνουν 10 χρόνια νωρίτερα. Υπάρχουν και άλλοι πολύ πιο ανέξοδοι τρόποι για να ομορφύνεις τις γκόμενες γύρω σου... Ξεκίνα να πίνεις καμιά μπυρίτσα
xrdim Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Χωρις να εχω πολλες γνωσεις εχω ακουσει οτι τα ακαταλληλα γυαλια κανουν περισοτερη ζημια απο το να μην φορας καθολου Επειδη η κορη του ματιου μεγαλωνει φορωντας τα και δεν φιλτραρουν ακτινοβολια ερχετε στο ματι περισοτερη ακτινοβολια απο το αν δεν φορας καθολου και η κορη παρεμενε μικρη Αυτο εχω ακουσει και εγω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.