Προς το περιεχόμενο

Αφήνετε το ασύρματο δίκτυο σας "ανοιχτό";;

13postures

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια και αναφέρθηκε, θα δοκιμάσω να το ξαναφήσω ανοιχτό με όνομα Min_to_skiseis. Παλαιότερα δεν είχε πιάσει και αναγκάστηκα να το κλειδώσω. Ας δούμε αν άλλαξαν οι καιροί και τα ήθη.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά κ εγώ της άποψης free είμαι αλλά δυστυχώς θα πρέπει κ αυτοί που περνούν να σέβονται την διάθεση του αλλού να προσφέρει για αυτή την ώρα ανάγκης !!!

Ένα άσχημο περιστατικό όμως με θορύβησε..

Στην Κυψελη πριν 20 μέρες έκανε έφοδο έμαθα (αν ισχύουν όλα 100%) ο εισαγγελέας σε ένα προποτζιδικο γιατί κάποιος χρησιμοποωντας την ξεκλειδωτη σύνδεση του μαγαζιου .... έστελνε απειλητικά μυνηματα στον Χαριτατο που κάνει εκπομπή στον Αντ1. Αυτά μου τα μεταφερανε κ δεν ξέρω αν ευσταθούν 100%. Ο Φιλος όμως που μου τα είπε είναι αξιόπιστος...

Δημοσ.

εμενα το router υποστηριζει να εκπεμπει 2 διαφορετικα ασυρματα ταυτοχρονα με αλλο ονομα, κωδικο και ταχυτητα!

εχω το κανονικο με full speed οπου συνδεονται αυτοι που θελω εγω

και το δευτερο με ονομα "gia_ora_anagkis" οπου δεν εχει κωδικο και ειναι η ταχυτητα ειναι 32kbps!

μπενουν απο τη γειτονια μου ασχετοι, κανουν υποφερτο serf, αλλα οχι download - youtube!

φυσικα εμενα δε με επηρεαζει καθολου γιατι 32kbps ειναι πολυ λιγα αλλα αρκετα gia_ora_anagkis!

Ποιο είναι αυτό το μαγκιόρικο ρουτεράκι;!;!

Δημοσ.

εμενα το router υποστηριζει να εκπεμπει 2 διαφορετικα ασυρματα ταυτοχρονα με αλλο ονομα, κωδικο και ταχυτητα!

εχω το κανονικο με full speed οπου συνδεονται αυτοι που θελω εγω

και το δευτερο με ονομα "gia_ora_anagkis" οπου δεν εχει κωδικο και ειναι η ταχυτητα ειναι 32kbps!

μπενουν απο τη γειτονια μου ασχετοι, κανουν υποφερτο serf, αλλα οχι download - youtube!

φυσικα εμενα δε με επηρεαζει καθολου γιατι 32kbps ειναι πολυ λιγα αλλα αρκετα gia_ora_anagkis!

ετσι ουτε κανενας δε με κλεβει, ουτε με πιανει κοτσο, καταλαβαινει ο αλλος οτι εγω θελω να του το δωσω

και κανω και ενα καλο στη γειτονια μου..

το ονομασα gia_ora_anagkis γιατι εχω βρεθει σε θεση να εχω κομενο το ιντερνετ λογο τεχνικων προβληματων

και ηλπιζα καποιος να το εχει ανοιχτο αλλλα... δεν!

γι'αυτο σκεφτηκα οτι και καποιος αλλος μπορει να βρεθει στη θεση μου ή ακομα να μην εχει λεφτα για ιντερνετ

ας παρει απο μενα αλλα οχι για εκμεταλευση...

Καλή φάση.

Εγώ το έχω κλειδωμένο.

Λόγω Online Gaming περισσότερο.

Δημοσ.

παραπολλα το κανουν αυτο.

εγω εχω το router που εδινε η wind!

gennet oxygen

http://www.wind.com.gr/Images/Business/Double-Play/oxygen_brochure_router.aspx

ΜΜμμμμμ, εμένα το δικό μου δίνει μέχρι και 4 διαφορετικά ssid (να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την altec που έκλεισε κ μου έμεινε το vigorάκι (κρητικό είναι) αμανάτι. :Ρ)

Δημοσ.

Και κάτι Belkin έχω δει να το κάνουν σε στυλ hotspot αλλά δεν έψαξα για τι παραπάνω δυνατότητες σου δίνουν, όπως πχ bandwidth limiting κτλ.

Από εκεί και πέρα, και τα 2 τα δικά μου είναι κλειδωμένα, το ένα και με mac filtering. Τελευταία φορά που δοκίμασα να δώσω internet κόντεψα να τις φάω κι από πάνω επειδή "δεν έπιανε καλό σήμα και έφταιγα εγώ"...

Δημοσ.

Ολοι εσείς που αφήνετε το ασύρματο δίκτυο ελεύθερο, μην ξεχάσετε να βάλετε και e-banking εφόσον εμπιστεύεστε τους γείτονες.

Δημοσ.

Ολοι εσείς που αφήνετε το ασύρματο δίκτυο ελεύθερο, μην ξεχάσετε να βάλετε και e-banking εφόσον εμπιστεύεστε τους γείτονες.

αυτο να το πεις για σημεια που εχουν free spot οπως στο συνταγμα....

τι να κανουμε δηλαδη? αν θελει καποιος να κανει τη "δουλεια" του μπορει να βρει απειρα σημεια που δινουν

τζαμπα ιντερνετ, σε δημους, καφετεριες κτλ

Δημοσ.

τι να κανουμε δηλαδη? αν θελει καποιος να κανει τη "δουλεια" του μπορει να βρει απειρα σημεια που δινουν

Δεν πάει ακριβώς έτσι.

Αν μπεις εσύ σε ακατάλληλο περιεχόμενο ή τέλος πάντων προβείς σε αξιόποινες πράξεις, η καφετέρια ή το εκάστοτε WiFi Hotspot, προφανώς και δεν θα φέρει ευθύνη. Είναι δηλωμένο για δημόσια χρήση.

Αντίθετα το ιδιωτικό Internet, δηλαδή το δικό σου, είναι για προσωπική. Εκεί φαντάζομαι έχεις πρόβλημα.

Δεν ξέρω και ο παροχέας πως το αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο. Μήπως έχεις πρόβλημα και με αυτόν.

Δημοσ.

Το ζήτημα είναι ότι στα free spot, είναι προφανές ότι θα μπεις απλά για να σερφάρεις. Δεν θα κάνεις μεταφορές χρημάτων ή αγορές από εκεί γιατί είναι επικίνδυνο.

Στο σπίτι σου όμως; Εκεί δεν θα κάνεις διαδικτυακές συναλλαγές; taxis, e-banking και λοιποί κωδικοί σου θα είναι εκτεθειμένα μέσω lan σε κάθε χακερ με βασικές γνώσεις.

Δημοσ.

Το ζήτημα είναι ότι στα free spot, είναι προφανές ότι θα μπεις απλά για να σερφάρεις. Δεν θα κάνεις μεταφορές χρημάτων ή αγορές από εκεί γιατί είναι επικίνδυνο.

Στο σπίτι σου όμως; Εκεί δεν θα κάνεις διαδικτυακές συναλλαγές; taxis, e-banking και λοιποί κωδικοί σου θα είναι εκτεθειμένα μέσω lan σε κάθε χακερ με βασικές γνώσεις.

ο τροπος που περιγραφω πιο πανω, δεν υποστηριζει δικτυο lan μεταξυ των χρηστων....

διαμοιραζει το ιντερνετ αλλα οχι τους υπολογιστες.

τωρα για το αν αυτος που θα μπει κανει καμια παρανομια στο ιντερνετ, δεν ειναι 100% σιγουρο οτι θα βρει το μπελα του ο ιδιοκτητης

γιατι μπορει πολυ απλα να πει οτι καποιος του το εσπασε οπως κυκλοφορουν πολλοι οδηγοι ή ακομα οτι δεν αλλαξε το εργοστασιακο κωδικο

που ειχε πχ το conex! κυνηγηστε τον οτε, αυτος φταιει... (λεμε τωρα)

Δημοσ.

βασικά κανένας δεν κάθησε να διαβάσει το άρθρο που υπάρχει στην αρχή, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό...

There is currently no WiFi protocol that allows anybody to join the network, while using link-layer encryption to prevent each network member from eavesdropping on the others. But such a protocol should exist. There are some technical details to work through, but they are manageable

εφόσον γίνει αυτό, και εφόσον μπορεί να ρυθμιστεί σωστά ένα QoS του router, προσωπικά θα το έκανα... ειδικά στην αθήνα έχουμε τόσα wireless που εγώ τουλάχιστον πιστεύω απο καρκίνο θα πάω.. οπότε γιατι να τα έχουμε κλειδωμένα. το κακό είναι οτι οι περισσότεροι απο εμάς δεν χρησιμοποιούμε ασφαλές συνδέσεις οπότε αν δεν την πατήσεις απο τους γύρω μπορει και να την πατήσεις απο αυτόν που έχει ανοιχτό το wireless .. οπότε αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει να γίνουν και στανταρ οι ασφαλείς συνδέσεις και τα πρωτόκολα ασφαλείας που μέχρι τώρα μόνο όσοι είμαστε ψαγμένοι με αυτά τα χρησιμοποιούμε.. (και με τα κινητά 1ghz που κουβαλάμε όλοι δεν είναι και τόσο δύσκολο πια αυτό) ..

Δημοσ.

ο τροπος που περιγραφω πιο πανω, δεν υποστηριζει δικτυο lan μεταξυ των χρηστων....

διαμοιραζει το ιντερνετ αλλα οχι τους υπολογιστες.

τωρα για το αν αυτος που θα μπει κανει καμια παρανομια στο ιντερνετ, δεν ειναι 100% σιγουρο οτι θα βρει το μπελα του ο ιδιοκτητης

γιατι μπορει πολυ απλα να πει οτι καποιος του το εσπασε οπως κυκλοφορουν πολλοι οδηγοι ή ακομα οτι δεν αλλαξε το εργοστασιακο κωδικο

που ειχε πχ το conex! κυνηγηστε τον οτε, αυτος φταιει... (λεμε τωρα)

100% σιγουρο να μπλεξεις δεν ειναι, αλλα 100% σιγουρο ειναι οτι θα τρεχεις μεχρι να αποδειξεις οτι δεν πρεπει να μπλεξεις, ας επειδη εσυ εχεις φορθνετ, και ο τυπος παραπερα, κανοντας απειροελαχιστη κινηση που ουτε την καταλαβαινεις, απλα τραβαει κλειδακια απο νοβα, και ενα ωραιο πρωι, τρεχεις εσυ σαν τον μλκ, να αποδειξεις στη φορθνετ οτι δεν το εκανες εσυ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...