Προς το περιεχόμενο

Ανάκτηση Windows σε Laptop

mtsouklidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και Χρόνια Πολλά.

Μου χάρισαν ένα Laptop Compaq cq60 140EV. Είχε αγοραστεί το 2008 από μεγάλο κατάστημα με φορτωμένα τα Vista. Τώρα δεν λειτουργούσε και είχε χαθεί και το CD ανάκτησης, οπότε πήγα στο κατάστημα και μου φόρτωσαν πάλι τα Vista (με βάση τον κωδικό που υπήρχε στο αυτοκόλλητο) με 20 € αλλά δεν μου έδωσαν CD. Σε ερώτησή μου αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο λειτουργικό, μου απάντησαν ότι με τον ίδιο τρόπο (20 €) θα γίνει format και επανεγκατάσταση ή να αγοράσω τα windows 7 home με 120 €. Επειδή το υλικό του φαίνεται εντάξει θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :

1. Αν με βάση το εγκαταστημένο λειτουργικό και τον κωδικό ή τον σειριακό αριθμό, υπάρχει τρόπος δημιουργίας νόμιμου CD ώστε να μπορώ να κάνω format και επανεγκατάσταση μόνος μου αν παραστεί ανάγκη.

2. Αν θα μπορούσα να εγκαταστήσω windows XP, δεδομένου ότι στο site υπάρχουν drivers μόνο για Windows Vista & Windows 7. Προσπάθησα βέβαια να εγκαταστήσω XP πριν το πάω στο κατάστημα αφού όπως γράφουν τα περιοδικά, τα Vista θεωρούνται το χειρότερο λειτουργικό. Όμως βάζοντας το cd δεν ξεκίναγε με τη γνωστή μπλε οθόνη αλλά κόλλαγε σε μια άλλη μπλε οθόνη με ακαταλαβίστικους όρους και γράμματα.

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

1) Αν έχεις κολλημένο από πίσω αυτοκολλητάκι με τον κωδικό ενεργοποίησης για τα windows, και αντεγραμμένο cd να έχεις πάλι νόμιμος θα είσαι, με τη προϋπόθεση να έχεις εγκαταστήσει ακριβώς το λειτουργικό που σου γράφει με το ίδιο σειριακό

2) Μπορείς να δοκιμάσεις - όλο και κάποιος θα το έχει κάνει πριν από εσένα. Google και πάλι google και μπορεί να βγάλεις άκρη. Για τη μπλε οθόνη που γράφεις, μπορεί να είναι θέμα sata οδηγών

Δημοσ.

Μην ασχολείσαι με τα καταστήματα φίλε.

Κατέβασε ένα iso με το λειτουργικό για το οποίο έχεις τον κωδικό (μάλλον Vista home premium Ελληνικά), κάψτο σε ένα dvd (π.χ. με το Image Burn) και θα κάνεις εγκατάσταση με αυτό το dvd όταν χρειαστεί.

Κατέβασε και τους drivers από το παρακάτω link και βάλτους σε ένα cd για να τους έχεις πρόχειρους.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=2093&lc=el&cc=gr&dlc=el&sw_lang=&product=3836067#N897

Το format και η εγκατάσταση είναι σχετικά αυτόματη διαδικασία και αν το κάνεις μια φορά θα δεις ότι δεν είναι κάτι φοβερό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...