Προς το περιεχόμενο

Πολύ περίεργο πρόβλημα με Toshiba Qosmio F10

-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τον τελευταίο καιρό το laptop μου Toshiba Qosmio F10 παρουσιάζει ένα περίεργο πρόβλημα. Χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος, όταν τον ανοιγώ μου εμφανίζει, αμέσως μετά το λογότυπο Qosmio, παραμένει κολλημένος στην μαύρη οθόνη με τον cursor να αναβοσβήνει συνεχώς, χωρίς να μπαίνει καν στην οθόνη με το λογότυπο των Windows. Δεν φτιάχνεται ούτε με repair, ούτε με system restore, παρά μόνο με φορματ. Μετά από λιγο καιρό , ξανασυμβαίνει. Μήπως γνωρίζετε γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορώ να κάνω ?

Δημοσ.

Δεν έχει κανα ενσωματωμένο (στο BIOS) εργαλείο που όταν bootάρει και πριν μπει στο λειτουργικό,να κοιτάξεις να ελέγξεις το δίσκο;

Αν έχεις εύκολη πρόσβαση,κάντον usb και ψάξτον με κάποιο μαμίσιο εργαλείο...

Δημοσ.

Τον δισκο τον εχω τσεκαρει παμπολλες φορες με το ERD Commander, δεν εχει προβλημα...

Ουτως η αλλως, αυτο το προβλημα λυνεται οταν κανω φορματ και ξαναβαζω τα windows, αν εχει προβλημα ο δικος θα ηταν μονιμο.

Δημοσ.

Πρωτη υποψια σκληρος, 2η μνημη. Για το 1o ελεγχος / αντικατασταση (το smart λεει κατι?) , το 2ο ελεγχος με memtest.

Δημοσ.

Δεν είναι πρόβλημα σκληρού. Αφου σας λέει ότι με FORMAT φτιάχνει και μετά από λίγες μέρες ξανά τα ίδια...Άλλωστε τον έλεγξε τον σκληρό του.

Ούτε μνήμης πρόβλημα είναι... Αν ήταν μνήμη δεν θα έφτιαχνε με Format κάν...

Όντως πολύ περίεργο!

χμμ...

Για να μήν φτιάχνει με system restore σίγουρα δεν είναι software θέμα.

Νομίζω η πρόταση του 35αποντου είναι η πιό σωστή... Να το δοκιμάσεις με άλλον σκληρό.

Δημοσ.

Εστειλα ενα email στην ideal που αν καταλαβα καλα ειναι μια απο τις αντιπροσωπειες της toshiba στην ελλαδα. Θα δειξει. Αφου μου λες οτι δεν ειναι προβλημα σκληρου, γιατι να δοκιμασω με αλλον σκληρο ?

Δημοσ.

Με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό : http://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/thread.jspa?threadID=14302

Είναι επίσημο toshiba forum. Αν διαβάσεις προσεκτικά θα δείς ότι πολύς κόσμος κάτοχος του μοντέλου σου έχει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις στο φορητό σου. Η αιτία είναι στη motherboard. Είναι ελλαττωματική! Βγήκε παρτίδα ελλατωματική το παραδέχτηκε η TOSHIBA και θα σου κάνει αντικατάσταση με νέα.

Αν είσαι εντός εγγύησης οκ. Αν είσαι εκτός υπολόγισε κάνα 500ρι € από την αντιπροσωπεία.

Δημοσ.

Ειμαι εκτος εγγυησης αρα δεν αξιζει να το φτιαξω. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι με φορματ φτιαχνει για 2-3 βδομαδες. Αν ηταν ελαττωματικη Motherboard τοτε θα επρεπε να μου παρουσιαζε το προβλημα σε ασχετες φασεις, ανεξαρτητου φορματ η οχι (?)

Δημοσ.

Φλασιά:Μιας κι είσαι εκτός εγγύησης (πια...) και άμα το πας σε "μαστορα" θα σε κάνει συνέταιρο στην ιδιοκτησία σου,δεν περνάς με κανα hot blower όλες τις κολήσεις;

Δηλαδή,λύστο όλο,εν ανάγκη βιντεοσκόπισε τις κινήσεις σου (να θυμηθείς πού πάει τί),μετά περιτύλιξε τη μητρική με ασημόχαρτο κουζίνας και βάλε το φούρνο στους 300°,αν έχεις αερόθερμο ακόμα καλύτερα.Κράτα τη μητρική κανα πεντάλεπτο εκεί μέσα και αφού κρυώσει ξαναστήστο το μηχάνημα...

Ψυχρές κολήσεις,βαριεστημένοι χειριστές στα ρομποτικά μηχανήματα,απαξιωμένα λόγω οικονομικής δυσπραγίας ανταλλακτικά,θεωρίες συνομωσίας που συνηγορούν στο έπακρο την εδραίωση του νόμου του Μ (κάθε δεκαοχτάμηνο καινούργιο κομπιούτερ-αλλοιώς το είπε ο Μουρ,δεν πειράζει τη πλάκα μας κάνουμε εδώ μέσα).

Εύκολο είναι,μην το φοβηθείς.Άμα δυσκολευτείς κερνάω καφέ,έλα να του βγάλουμε τα μάτια,έχω χαλάσει πολλά....

Δημοσ.

Προς το παρον λειτουργει ρολοι.. Αυτο μου το κανει μια φορα το μηνα, δηλαδη καθε μηνα σχεδον κανω φορματ ... :S

Δημοσ.

Ειχα δοκιμασει με Norton Ghost αλλα δεν εκανε αυτο που ηθελα. Εγω θελω να μην χρειαζεται καν να κανω install windows αλλα με το image να γινονται restore ολα αυτοματα. Γινεται δηλαδη να κανω boot απο cd του προγραμματος και να τα επαναφερει ολα χωρις να χρειαστει να ξαναβαλω windows?

Δημοσ.

Να σου προτείνω κάτι άλλο,δέσμευσε ένα δισκάκο και κοτσάριζέ τον πάνω όταν σκάει το πρόβλημα κατα καιρούς.Αφού "φέρεις" πρώτα το μηχανάκι σου στη λειτουργική κατάσταση που θες.Με Acronis True Image,google it,δεν πιστεύω μετά από 10 χρόνια να χρειάζεσαι links,έτσι;

Με λιγώτερο από 20gb δεσμευμένο χώρο έχεις πλήρη αποκατάσταση στις παραμέτρους που έχεις θέσει(proggies,drivers,περιφερειακά κλπ).Στο φινάλε διαμόρφωσε έναν εξωτερική ή βάλτου μια θήκη,να μην είναι "καπώνι" (δηλ να μην τον έχεις μόνο για μια δουλειά...) και να τον χρησιμοποιείς και για ψιλοαποθήκη.Αν και επιφυλάσομαι για τέτοιου είδους χρήση,θα είναι η καβάτζα σου λέμε.

Με το backup μέσω dvd's είχα και γω κατα καιρούς προβλήματα στην επαναφορά,τη μια έπρεπε να καθαρίσω καλά το ματάκι,την άλλη κάπου γρατζουνίστηκε το δισκάκι,άστα,με το δίσκο καβάτζα έγινα μάγκας σε μια ώρα (πανω-κάτω).

Δημοσ.

Ειμαι εκτος εγγυησης αρα δεν αξιζει να το φτιαξω. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι με φορματ φτιαχνει για 2-3 βδομαδες. Αν ηταν ελαττωματικη Motherboard τοτε θα επρεπε να μου παρουσιαζε το προβλημα σε ασχετες φασεις, ανεξαρτητου φορματ η οχι (?)

Φίλε Νικ , αφού η Τοσίμπα αναγνώρισε το πρόβλημα ότι είναι δική της ευθύνη απευθύνσου σε αυτούς αφού βρεις και επισυνάψεις στο μέιλ την παραδοχή της εταιρίας για το συγκεκριμένο πρόβλημα και ζήτα την αντικατάσταση του ελαττωματικού εξαρτήματος . Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν κοστίζει τίποτα να το κάνεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...