Προς το περιεχόμενο

Firefox ή Google chrome?

sime8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος είναι η 64bit έκδοση του Mozilla ή όχι; Την έχω βάλει στα Windows 7 X64 αλλά δεν την έχω πολυχρησιμοποιήσει.

Θα τη δοκιμάσω περισσότερο.

Τη δοκίμασα (σε Win Seven x64) και από θέμα ταχύτητας έχω πάθει την πλάκα μου!!!! :shock:

Οι σελίδες ανοίγουν ΑΚΑΡΙΑΙΑ. Κρίμα να μην έχουν ακόμη όλα τα extensions γι' αυτή την έκδοση. :(

Γι' αυτό το λόγο παραμένω ακόμη μέχρι νεοτέρας στο FF4. :-)

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μ αρεσει να συζηταω με τετοιους ανθρωπους και ας διαφωνω καθετα μαζι τους.Thank you sir

Χωρίς πρόθεση κολακίας τρεις ανθρώπους έχω "ξεχωρίσει" στο forum: Εσένα την karmen1983 και τον Parsifal.

Δημοσ.

Ξέρουμε ποια extensions ισχύουν για αυτή την έκδοση; Το adblock plus;

Τη δοκίμασα (σε Win Seven x64) και από θέμα ταχύτητας έχω πάθει την πλάκα μου!!!! :shock:

Οι σελίδες ανοίγουν ΑΚΑΡΙΑΙΑ. Κρίμα να μην έχουν ακόμη όλα τα extensions γι' αυτή την έκδοση. :(

Γι' αυτό το λόγο παραμένω ακόμη μέχρι νεοτέρας στο FF4. :-)

Δημοσ.
...

Το μονο σιγουρο παντως ειναι να μεινεις μακρυα απο τον προβληματικο Opera.τελειως buggy ο συγκεκριμενος browser.

...

Θα ήθελα να επεκταθείς λίγο πάνω σε αυτό γιατί αν αναφέρεσαι σε προβλήματα rendering εγώ που χρησιμοποιώ την Opera σαν κύριο browser βλέπω ότι στις πιο πολλές περιπτώσεις φταίνε οι web developer με τον κακογραμμένο κώδικα και τα αψυχολόγητα browser sniffing.

Όσο για την χρήση μνήμης εγώ τόσα χρόνια τον Firefox θυμάμαι από την έκδοση 1.5 να κουβαλάει την ταμπέλα του memory leaker μέχρι και την τελευταία 3.x. Με Opera δεν υπήρχε/υπάρχει θέμα.

Σχετικά με άλλα χρηστικά bugs όποτε τυχόν ξεμυτίζουν σε stable εκδόσεις η ανταπόκριση είναι άμεση, είδικά τελευταία είναι πάρα πολύ γρήγοροι στην αντιμετώπιση. Ελπίζω φυσικά να μην αναφέρεσαι σε alphas, betas και nightlies...

Εγώ πάντως προτείνω την Opera σαν μια ανώτερη εναλλακτική επιλογή τόσο για τον απλό χρήστη όσο και για τον power user αλλά και τον developer (δείτε οπωσδήποτε την ολοκαίνουρια σταθερή έκδοση του DragonFly και δεν θα ξαναγυρίσετε σε άλλον inspector).

Υπολείπεται προς το παρών σε πλήθος (και σε ποιότητα ίσως) extensions αλλά ας μην ξεχνάμε πως από μόνη της εμπεριέχει λειτουργικότητα που για να έχεις με άλλους browser πρέπει να φουλάρεις στα πρόσθετα.

Έχεις όμως στα χέρια σου εργαλεία σήμερα που οι άλλοι θα τα διαφημίζουν σαν καινοτομία αργότερα.

download.png

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εχτες κρασαρανε τα windows και εκανε reset το pc ενω εκεινη ην στιγμη ειχα ανοιχτο τον chrome.

οταν ξαναετρεξα τον chrome ανακαλυψα οτι ολα τα bookmarks (γυρω στα 1000) ειχαν εξαφανιστει.αλλα ενταξει τα ανοιχτα tabs τα ειχε σωσει και τα εκανε κανονικα restore, κατι ειναι και αυτο. :rolleyes:

η πλακα ειναι οτι ενω ο chrome κραταει και backup αρχειο των bookmarks,ειχε γινει και αυτο corrupted,ειτε λογω του κρασαρισματος ειτε επειδη εγινε overwrite απο το ηδη αυθεντικο κατεστραμενο αρχειο οταν εκλεισα τον chrome. :mrgreen:

κατι παρομοιο ειχα παθει αρκετα παλιοτερα και με τον Οπερα,ο οποιος και σε αυτον ειχε χαλασει το backup αρχειο.βεβαια με τον Οπερα μου χει τυχει να χασω και ολο το profile του μετα απο κρασαρισμα ενω πιο συχνα εχανα και το τελευταιο session στο οποιο σερφαρα οταν εγινε το crash.

τς τς καταπληκτικοι browsers στην διατηρηση των ρυθμισεων και δεδομενων σου.

απο την αλλη,ολα αυτα τα χρονια το χειροτερο που εχω παθει με τον firefox μετα απο κρασαρισμα ειναι να εχω χασει το gui configuration του το οποιο και ξανασεταρα μεσα σε 5 λεπτα.bookmarks,session η profile δεν εχω χασει ποτε.

τα συμπερασματα δικα σας.

Δημοσ.

[...]

Κάτι δεν πάει καλά με το σύστημά σου για να κρασάρει τόσο συχνά :Ρ

Δημοσ.

εχτες κρασαρανε τα windows και εκανε reset το pc ενω εκεινη ην στιγμη ειχα ανοιχτο τον chrome.

οταν ξαναετρεξα τον chrome ανακαλυψα οτι ολα τα bookmarks (γυρω στα 1000) ειχαν εξαφανιστει.αλλα ενταξει τα ανοιχτα tabs τα ειχε σωσει και τα εκανε κανονικα restore, κατι ειναι και αυτο. :rolleyes:

η πλακα ειναι οτι ενω ο chrome κραταει και backup αρχειο των bookmarks,ειχε γινει και αυτο corrupted,ειτε λογω του κρασαρισματος ειτε επειδη εγινε overwrite απο το ηδη αυθεντικο κατεστραμενο αρχειο οταν εκλεισα τον chrome. :mrgreen:

κατι παρομοιο ειχα παθει αρκετα παλιοτερα και με τον Οπερα,ο οποιος και σε αυτον ειχε χαλασει το backup αρχειο.βεβαια με τον Οπερα μου χει τυχει να χασω και ολο το profile του μετα απο κρασαρισμα ενω πιο συχνα εχανα και το τελευταιο session στο οποιο σερφαρα οταν εγινε το crash.

απο την αλλη,ολα αυτα τα χρονια το χειροτερο που εχω παθει με τον firefox μετα απο κρασαρισμα ειναι να εχω χασει το gui configuration του το οποιο και ξανασεταρα μεσα σε 5 λεπτα.bookmarks,session η profile δεν εχω χασει ποτε.

υποψιν οτι με τον chrome μπορεις να κανεις synchronize τα bookmark, αμα εχεις google account και να τα επαναφερεις οπως ηταν πριν χωρις κανενα προβλημα.

Δημοσ.

καλύτερος περιηγητής είναι ο firefox η google chrome? από το να σερφάρεις σε σελίδες και να κατεβάζεις δεδομένα , μέχρι και στην εμφάνιση.

το chrome

chrome πολυ μπροστα και γρηγορα

Δημοσ.

Συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι pc ρε φιλε, τα συγκρουομενα του Allou Fun Park ειναι με τοσα crash! :P

Δημοσ.

Συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι pc ρε φιλε, τα συγκρουομενα του Allou Fun Park ειναι με τοσα crash! :P

γιατι τα μετραγες και ξερεις ποσα ηταν; :rolleyes:

Κάτι δεν πάει καλά με το σύστημά σου για να κρασάρει τόσο συχνά :Ρ

γιατι προσδιορισα time frame και φορες ωστε να ξερεις οτι γινεται "συχνα"; :rolleyes:

υποψιν οτι με τον chrome μπορεις να κανεις synchronize τα bookmark, αμα εχεις google account και να τα επαναφερεις οπως ηταν πριν χωρις κανενα προβλημα.

θα το τσεκαρω,θενξ για το τιπ.

Δημοσ.

[...]

γιατι προσδιορισα time frame και φορες ωστε να ξερεις οτι γινεται "συχνα"; :rolleyes:

[...]

Θυμάσαι τουλάχιστον 3 crashes με reset του υπολογιστή την ώρα που έκανες web-browsing ή έστω είχες ανοιχτό κάποιον web-browser. Δε θυμάμαι πότε ήταν το τελευταίο μου, λογικά σε WinXP με SP2 πριν 2-3-4 χρόνια. Οπότε για μένα, είναι πολλά.

Τέλος πάντων σε περίπτωση που δεν ήταν εμφανές ήταν χιουμοριστικό το παραπάνω μου post, γι αυτό και το ":Ρ".

Δημοσ.
Θυμάσαι τουλάχιστον 3 crashes με reset

3 φορες σε ποσο διαστημα ομως; :rolleyes:

καταλαβα οτι ηταν χιουμοριστικο το ποστ σου,απλως και εγω θελω να ειμαι ξεκαθαρος.

Δημοσ.

Μολις εβαλα τον chrome. Νομιζω οτι ο IE9 ειναι πιο γρηγορος και απο τους 2! Αλλα δυστυχως δεν εχει addons! Αλλιως θα ηταν κορυφη!

Στο θεμα μας ομως. Ειναι η ιδεα μου ή ο chrome ειναι πιο αργος στα forums, οπου υπαρχουν τα avatars; Νομιζω κανει λιγο παραπανω να τα φορτωσει απο τον firefox. Παντως σε ανοιγμα σελιδων νομιζω ειναι πιο γρηγορος ο chrome και σιγουρα πιο ελαφρυς. Ισως τον προτιμησω, αν βρω και μερικα καλα addons που εχω και στον firefox. Θα δειξει!

Δημοσ.

Άνοιξε για παράδειγμα αυτή τη σελίδα με IE9 και άνοιξε την και με Chrome...

http://www.nova.gr/el-gr/programma/580-tileoptikos-odigos.cmt

Από την ανάλυση των χρωμάτων και την ευκρίνεια, θα καταλάβεις κατευθείαν ποιον πρέπει να κρατήσεις!

Το αν ανοίγει ο IE9 μερικά δευτερόλεπτα πιο γρήγορα τις σελίδες, μπροστά στη θολούρα, δε μου λέει απολύτως μα απολύτως τίποτα...

Ο Firefox δε ξέρω πως την εμφανίζει, αλλά συγκριτικά με τον Chrome (ως και με τον Opera), έρχεται 2ος απ'το τέλος στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τον IE9 στον πάτο να πανηγυρίζει!

Το πρόβλημα υφίσταται, η Microsoft & η Mozilla το γνωρίζουν, αλλά φαίνεται να αδιαφορούν πλήρως να το διορθώσουν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...