mihalis19 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 3 απορίες έχω. 1) Όταν θέλω να φτιάξω ένα πίνακα πρέπει να επιλέξω το not null??? Πως ακριβώς δουλεύει γιατί με μπέρδεψε. Στην mysql είναι αλλιώς. 2) Όταν θέλω να φτιάξω ένα πεδίο που θα είναι για σημειώσεις (memo) πως το δηλώνω? varchar2 και απλά δηλώνω μεγάλο όριο γραμμάτων?? 3) Όταν θέλω να δηλώσω autonumber πως το κάνω?? Ευχαριστώ
Tmark Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 1) Το not null το βάζεις σε πεδία που μπαίνουν primary-foreign keys ή σε πεδία που δεν θες να παίρνουν τιμές NULL. 2) Ναι θα το δηλωσεις VARCHAR(500) για παράδειγμα. 3) Για να δηλώσεις ένα πεδίο Autonumber πρέπει να αλλάξεις την τιμή Identity specification σε YES και να αλλάξεις το Identity Increment ανάλογα όσο θες.
gitane Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Καλησπέρα 1) Το not null μπαίνει αυτόματα σε πεδία που ανήκουν primary-foreign keys, αν υπάρχει null τιμή δεν σ'αφήνει να σηκώσεις primary-foreign key σε αυτό το πεδίο. Αν θέλεις να εξασφαλίσεις μοναδικότητα επιτρέποντας null τιμές, τότε χρησιμοποιείς unique index. 2) Υπόψιν ότι το varchar2 στην 10g φτάνει μέχρι 4000 byte. Αν θες κάτι πιο μεγάλο χρησιμοποιείς CLOB (=Character Large OBject) τύπο. Δεν μπορείς να τρέξεις query πάνω σε CLOB πεδίο (δηλ. δεν παίζει where mylob_field='Mitsos'), όπως αντίστοιχα συμβαίνει για το memo. Τα LOB είναι λίγο στρυφνά, π.χ. δεν μπορείς να τα χειριστείς με απλά insert, update, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειδικά πακέτα που δίνει η Oracle. 3)...εδώ έχουμε μια μικρή αδυναμία.... Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Oracle. Το αντικαθιστάς με συνδυασμό sequence και trigger. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο internet, πρόχειρα βρήκα αυτό: Auto Number in Oracle Example
mihalis19 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ παιδιά..Θα τα δοκιμάσω και θα σας πω.!
mihalis19 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος την διαφορά μεταξύ char και varchar2 ?? Θέλω να ορίσω συγκεκριμένω μέγεθος γραμμάτων για κάποιο πεδίο και είδα ότι μόνο στο char Μπορώ να το κάνω..
Tmark Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Το char δέχεται μόνο χαρακτήρες ένω το varchar είναι αλφαριθμητικός τύπος.
mihalis19 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 οκ ευχαριστώ! οπότε τώρα που θελω να δηλώσω συγκεκριμένο μέγεθος σε varchar 2? πως το κανω?υπάρχει τρόπος?
mihalis19 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 α το κανω έτσι..νόμιζα ότι έπρεπε να προσθέσω και τίποτα άλλο.. και μια ακομα ερώτηση..γίνεται να βάλω yes no σε κάποιο πεδίο όπως δηλώνουμε στην mysql το boolean?
Tmark Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Επειδή δεν υπάρχει Boolean στην Oracle, κάνε ένα CHAR(2) YES - NO.
mihalis19 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δεν το έπιασα πολύ ...Αν γίνεται για εξήγησε περισσότερο τι γράφω στα πεδία και τι δηλώνω...Σευ ευχαριστώ για τις αμεσες απαντήσεις!
Tmark Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Στον πίνακα που θες να βάλεις σαν στήλη boolean δεν θα την δηλώσεις boolean αλλά char(3) και θα βάζεις σαν τιμές YES or No.
mihalis19 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 3 να φανταστώ είναι ο αριθμός των γραμμάτων?? σόρυ αλλά είμαι λίγο newbie στις βάσεις!.. ευχαριστώ
mihalis19 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Να σου πω..θυμήθηκα και το άλλο που ειχα ζητήσει το πως θα φτιάξω autonumber μου είχες πει στην πρώτη σελίδα αλλά δεν ξέρω που θα τα βρω αυτα..μπορείς να μου πεις λίγο περισσότερα πράγματα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.