Προς το περιεχόμενο

Επιλογή μητρικής Ρ67: Asrock P67 Extreme, Asus P8P67 ή MSI P67A-GD65 ;

amoustakas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις από την Asrock είναι μάλλον θετικές. Τόσο τα 4.4 όσο και τα 4.6 τα πιάνει με το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά το vcore είναι ψηλά, καθώς στο είναι auto. Π.χ. στα 4.4 στο cpuz σε load χτυπάει 1.33 στο auto, ενώ είναι μόλις 1.28 με offset -0.01. Επειδή θέλω να φτάσω το μέγιστο δυνατό overclocking με ενεργοποιημένο το LLC και τις ρυθμίσεις που ρίχνουν τον πολλαπλασιαστή σε idle (C1 κλπ.) με ενεργοποιημένα τα παραπάνω και το speedstep παρατήρησα διαφορετική συμπεριφορά στα ρεύματα σε fixed και offset mode. Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση -σύμφωνα με το cpuz πάντα- σε load το vcore ανεβαίνει και φτάνει αυτό του uefi, ενώ στο fixed πέφτει (υποθέτω λόγω LLC). Στη δεύτερη περίπτωση είσαι αναγκασμένος να δώσεις μεγαλύτερο vcore στο Uefi, γιατί αλλιώς δε μπουτάρει καν. Θέλει λίγο ψάξιμο η δουλειά. Προτάσεις ευπρόσδεκτες για ιδανικές αναλογίες και ρυθμίσεις.

Ωστόσο έχω τα εξής δύο θέματα.

1ον. Το mouse που είναι σε θύρα usb2 μετά από overclocking κολλάει (ο κέρσορας) ενίοτε τόσο στο περιβάλλον uefi όσο και σε windows. Αν βγάλεις το καλώδιο και το ξαναβάλεις είναι ΟΚ. Πού οφείλεται αυτό;

2ον. Ενώ σε idle οι θερμοκρασίες όλων των πυρήνων είναι κοντά +-2,3 βαθμοί σε load ο πρώτος (ψυχρότερος) είναι μόνιμα από 8 έως 10 βαθμούς κάτω από τον δεύτερο (θερμότερο) και 6-8 από τους υπόλοιπους π.χ. στα 4.4 ο πρώτος είναι 50 και ο δεύτερος 58-60.

Θέμα ψύκτρας (Noctua NH-D14) ή πάστας/εφαρμογής πάστας δε υπάρχει 100%. Ελέγχθηκε. PSU είναι το ΗΧ-850 οπότε δεν φταίει κι αυτό σίγουρα. Μέχρι 5 άντε 6 βαθμούς είναι σίγουρα νορμαλ, αλλά 8-10 πολλοί μου φαίνονται. Δοκίμασα και σε coretemp και σε realtemp. Τι μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...