Προς το περιεχόμενο

Ύπνος με ωτοασπίδες

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επόμενη λύση είναι η Link.png Site: Βαλεριάνα αλλά έλεος δηλαδή σίγα τώρα μην αρχίσουμε τα χάπια για ένα ύπνο απλά με τον καιρό συνηθίζει ο άνθρωπος και ηρεμεί συμφωνώ με την stavi οτι πρέπει να κάνεις υπομονή στην αρχή απλά.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλά ενα τσάι με βαλεριάνα θα είναι και αποτοξινωτικό...

εγώ αυτόν τον μήνα κόντεψα να πεθάνω από αϋπνία...

πήγα σαν κοινοτάρχισσα σε μια κατασκήνωση... κοιμόμασταν 5 γυναίκες στο ίδιο δωμάτιο, το δωμάτιο μια σταλιά, αυτές είχαν διάθεση για κους κους, ένιωθα συνέχεια να είμαι σε ετοιμότητα μήπως πρέπει να κάνω κάτι... μας κρατούσε το αφεντικό μέχρι τις 2, μας ξυπνούσαν στις 7, οι άλλες κοιμόντουσαν στις 3-4, η μια το βράδυ παραμιλούσε, η ζέστη αφόρητη, κουνούπια, το κρεβάτι είχε άμμο, η κατασταση αποπνιχτική μέσα στο "θάλαμο" κι εγώ ιδιότροπη στον ύπνο.. χρειάζομαι ησυχία, τάξη και ασφάλεια, με αποτέλεσμα να έχω να κοιμηθώ 15 μέρες...

ένιωθα σαν ζόμπι, κοιταζόμουν στον καθρέφτη και είχα τα χάλια μου, κόπωση, κούραση, εξάντληση κι όμως παλι δεν μπορούσα να κοιμηθώ τις ελάχιστες ώρες που όλοι κοιμόντουσαν, κυρίως λόγο υπερέντασης. Στο τέλος αρρώστησα. ένα βράδυ συνειδοτοποιώ ότι είμαι πολύ άρρωστη, δεν πήγα στο μιτινγ εκείνο το βράδυ και δεν άντεχα ουτε να κοιμηθώ με τις άλλες στο ίδιο δωμάτιο, πήρα το μαξιλάρι μου και πήγα στο αυτοκίνητο να κοιμηθώ...

πού να κοιμηθείς όμως και στο αυτοκίνητο... εφιαλτικό κι εκείνο το βράδυ! το καλό όμως ήταν ότι όταν γύρισα στο κρεβάτι μου μου φαινόταν λες και ήταν υπέρδιπλο μετά την εμπειρία του αυτοκινήτου. Συνέχισα να έχω κάποια μικροπροβλήματα, αφού όμως αρρώστησα και πήγα και κοιμήθηκα στο αυτοκίνητο είπα στον εαυτό μου, "Σταβι, τώρα ή θα κοιμηθείς, ή θα πεθάνεις".

Ένιωσα σαν να άγγιξα την απόλυτη νιρβάνα, όταν συνειδητοποίησα ένα πρωινό, ότι οι άλλες, φώναζαν και μιλούσαν οσο δυνατό γούσταραν δίπλα από το αυτί μου αλλά εγώ κοιμόμουν ή ότι επέστρεψαν στις 3 η ώρα άναψαν το φως έπαιξαν με τις σακούλες τους, έψαχναν πράγματα, κάναν όση φασαρία θέλαν κι εγώ κοιμόμουν...

ένιωσα σαν γκουρού, γιατί δε γούσταρα να τις κάνω παρατήρηση (ούτως ή άλλως στα @@ θα με γράφαν) κι έλεγα "όχι! θα κοιμηθείς, είσαι πολύ κουρασμένη και θα κοιμηθείς".

Άλλωστε πάντα ζήλευα τους ανθρώπους που βαράνε δίπλα τους νταούλια και αυτοί κοιμούνται σαν μωρά, (πόσο ξέγνοιαστοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι πρέπει να είναι), εγώ πάντα λαγοκοιμάμαι, και πάντα είμαι σε ετοιμότητα, με αποτέλεσμα να πρέπει να κοιμηθώ δέκα ώρες για να ξεκουραστώ.

Πρέπει να σκληρογωγούμαστε και λίγο...

Φορούσα και ωτοασπίδες...

• Like 3

αυτό που έπαθα πάντως εγώ μόνο εγώ μπορούσα να το πάθω, όπως μου είπε και μια φίλη μου.

Φορούσα καλοκαιριάτικα ωτοασπίδες από κερί, κι έτσι όπως έκανε πολύ ζέστη και είχα πλακώσει το αυτί μου με το κεφάλι μου (:-P)

έλιωσε η ωτοασπίδα και δεν μπορούσε να βγει. Πήγα στο νοσοκομείο και μου τη ρούφηξαν

Τώρα αν δεν πονούσε (φαντάζομαι), μπορεί να το έβλεπες και σαν ένα κωμικό περιστατικό.

Κι εγώ πάντως πολύ ευαίσθητος σε θορύβους στον ύπνο ξεκίνησα τις ωτοασπίδες χρόνια πριν, απλά τα τελευταία χρόνια κατάφερα να "απεξαρτηθώ" και τις χρησιμοποιώ τώρα μόνο σε ώρα ανάγκης. Ξεκίνησα με σφουγγαράκια, αλλά μετά από λίγη χρήση όταν τις πίεζες πριν τις βάλεις ξεφούσκωναν αμέσως, δεν προλάβαινα καν να τις βάλω..

Το γύρισα στις σιλικονάτες, έχει τύχει να μου βγουν 1-2 φορές, αλλά προς το παρόν είναι η προτίμησή μου..

Τώρα αν δεν πονούσε (φαντάζομαι), μπορεί να το έβλεπες και σαν ένα κωμικό περιστατικό.

ε, εντάξει....

είχα αγχωθεί να σου πω την αλήθεια γιατί προσπαθούσα να τις βγάλω αλλα είχαν λιώσει για τα καλά και είχαν μπει πολύ μέσα...

• 10 μήνες μετά...

Φλόμπερ, Αεροβόλο κι όπως μας δίδαξε ένας κύπριος ζεματιστό λάδι.

Μπράβο φίλε, είσαι πολύ μάγκας, και εσύ και ο Milennium που εκανε like σε αυτη τη ------------- που εγραψες. Έχεις φάει καυτό λάδι στην μουρη η σφαιρα απο αεροβολο?

• Like 5

• 2 μήνες μετά...

Παιδια εχω το ιδιο προβλημα κι εγω. Εχω κατι γεροντοκορες απο πανω μου, οι οποιες γυρνανε απο την βολτα τους γυρω στις 11.30 το βραδυ και ξεκινανε και κανουν δουλειες. Δεν ακουγονται στην ομιλια, αλλά μετακινουνε επιπλα και κυριως περπατανε με τσοκαρα σε γυμνο πλακακι!

Ο θορυβος δεν ειναι συνεχης, αλλά καταλαβαινετε...εκει που παει να με παρει ο υπνος...ΤΑΚ ΤΟΥΚ το τσοκαρο! γαριδα το ματι μου μετα! Και φυσικα το ιδιο καθε πρωι στις 8!

Οι quies που προτεινει καποιος κανουν δουλεια με τετοιου ειδους θορυβους (εννοω οχι ομιλια)?

Οντως πρεπει να τις αλλαζεις τακτικα γιατι γινονται φορεις μικροβιων.

Αλλα υπαρχει κι αλλος ενας παραγοντας αναπτυξης μικροβιων εντος του αυτιου με πολυωρη χρηση ωτοασπιδων,που ειναι η αυξηση της θερμοκρασιας στο εσωτερικο του απο τον μη αερισμο,μου το χει πει ΩΡΛ οταν τον ρωτησα για συνεχη χρηση για καποιες ωρες.

• 5 μήνες μετά...

Ο απο κατω μου βρηκε χομπι να μου σπαει τα νευρα. Bαραει σφυρια καθε πρωι απο τις 9 μεχρι τις 2. Και το κανει καθε μερα και θα το κανει για καιρο. Η ηχομονοση χαλια. Θα κανουν δουλεια οι ωτοασπιδες;

Ο απο κατω μου βρηκε χομπι να μου σπαει τα νευρα. Bαραει σφυρια καθε πρωι απο τις 9 μεχρι τις 2. Και το κανει καθε μερα και θα το κανει για καιρο. Η ηχομονοση χαλια. Θα κανουν δουλεια οι ωτοασπιδες;

Χλωμό δυστυχώς. Σίγουρα θα περιοριστεί η αίσθηση του ήχου, αλλά σφυρί είναι, θα το ακούς ό,τι και να γίνει. Φαντάσου πως θα αισθάνεσαι λες και ο ήχος έρχεται από μεγάλη απόσταση. 

Από εκεί και πέρα εξαρτάται κι απ' τις προτιμήσεις σου. Δοκίμασε με τις φτηνές που πουλάνε στα Φαρμακεία (τα λεγόμενα "σφουγγαράκια") και αν δεις ότι την παλεύεις, δοκίμασε και κέρινες ή από σιλικόνη για λίγο καλύτερα αποτελέσματα. 

Αν δε σε καλύψουν έστω και μερικώς τα σφουγγαράκια πάντως, είναι σχεδόν απίθανο να βοηθήσουν οι άλλες.

Δεν θα σε ενοχλεί (τόσο) ο ήχος, ίσως ο δονήσεις. Εγώ πάντως όταν έβαζα τα σφουγγαράκια μετα από 2-3 μέρες με πονούσαν τα ακουστικά κανάλια. Είχα και κέρινο αλλά δεν ήξερα πως να "το δουλεψω" :D 

Επισης,  ο ανθρωπος ανακαινηση θα κάνει. Ναι σπαστικό, αλλά δεν νομίζω πως το κάνει για να σε εκδικηθεί.

• 6 μήνες μετά...

Εγώ χρησιμοποιώ με σιλικονη εδώ και τεσσερα χρόνια. Πλεον δυσκολευομαι πολυ να τις βαλω.και γι αυτο τις πιεζω πολυ βαθια και ποναω. Δεν ξερω τι γινεται. Το αυτι δεν ειναι χονδρος? υπαρχει περιπτωση να επηρεαστηκε το σχημα του? τι να πω.(αυτη τη στιγμη εχουν γλεντι και ακουγεται κατω απο το σπιτι μου ενας χαμος 3:10 τη νυχτα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...