Προς το περιεχόμενο

πως να clockαρω τον intel e6600;

mitsosgate7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας εχω την εξης συνθεση:

cpu: intel core 2 duo e6600

cpu cooler: cm hyper plus 212

mobo: gigabyte ga 945p s3

ram: 2gb ddr2 667mhz(δεν ειναι γνωστης εταιριας)

gpu: gigabyte 250gts 1gb

psu: 420watt

και θα θελα να clockαρω τον cpu αλλα δεν ξερω πως?

επισης εχω καποιες αποριες πανω στο θεμα οπως:

κανοντας oc θα μειωθει η ζωτικοτητα του hardware μου;

το τροφοδοτικο παιζει ρολο στο clockαρισμα και ειναι αρκετα δυνατο για να σηκωσει το ¨πειραγμα¨;

ευχαριστω προκαταβολικα!!!!

Δημοσ.

Ναι θεωρητικά μειώνεις το προσδόκιμο των υποσυστημάτων αλλά σε νοιάζει αν ο επεξεργαστής σου ζήσει 15 και όχι 20 χρόνια; ;)

Καλά κάνεις και ανησυχείς για το psu σου αλλά δεν μας λες και ποιο ακριβώς είναι; Για το o/c ξεκίνα με τα βασικά και όπου κολλήσεις, postάρεις.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο είναι μιας εταιρίας trust οπότε κατάλαβες...με τη πρώτη ευκαιρία παει για φουντο και θα αντικατασταθεί μάλλον με κάποιο cm με αποσπομενα καλώδια γιατί απο το τζαμι του κουτιου βλέπω μια πλεξουδα με καλώδια απο τα οποία τα μισά είναι άχρηστα

Δημοσ.

trust - sweex - lamtech... κλασικές "no name" του χώρου :/

Πάντως ξεκίνα τα πειράματα και αν βλέπεις πολύ πεσμένες τάσεις ή τρελές αστάθειες χωρίς λόγο, τα επαναφέρεις @ stock μέχρι να πάρεις άλλο ;)

Δημοσ.

Τα 3GHz με 333*9 και 1:1 πρέπει να τα έχεις ανετότατα.

εγω παντως οταν το δοκιμασα(μετα την συζητησουλα περι τι να βαλω στις τιμες κλπ) με 666στη ραμ και 333*9 μεσα το reboot ηρθε το bsod->irq not less or equal

το ειχα ποσταρει και στο ηδη υπαρχων thread αλλα δεν πηρα καποια απαντηση.Παιζει ρολο που εχω 1 dimm 1gb+1 dimm 2gb και ειναι διαφορετικες μαρκες;στα ιδια timings ομως και με ιδια ταση.

Δημοσ.

Τα 3GHz με 333*9 και 1:1 πρέπει να τα έχεις ανετότατα.

Έτσι παίζω με τον e6600 εδώ και 4+ χρόνια. 334 για την ακρίβεια για να μαι πάνω απ το ψυχολογικό όριο των 3GHz :Ρ

Δημοσ.

Χρηστάρα, πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο, settings στις μνήμες, πενιχρές δυνατότητες μητρικής, χαμηλό Vcore κ.ά..

antonl, με 667άρες να φανταστώ, έτσι; Γιατί με 800άρες θα μπορούσες να κυνηγήσεις τα 3.6GHz που ήταν εφικτά αν είχες καλό κομμάτι.

Όχι ότι δεν το ξέρεις βέβαια :Ρ

Δημοσ.

Χρηστάρα, πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο, settings στις μνήμες, πενιχρές δυνατότητες μητρικής, χαμηλό Vcore κ.ά..

antonl, με 667άρες να φανταστώ, έτσι; Γιατί με 800άρες θα μπορούσες να κυνηγήσεις τα 3.6GHz που ήταν εφικτά αν είχες καλό κομμάτι.

Όχι ότι δεν το ξέρεις βέβαια :Ρ

800άρες αλλά δεν ήταν καλό το κομμάτι. Απ τις πρώτες φουρνιές (των 6600, 6400) με τα στραβά καπάκια που ζεσταίνονται αρκετά (παίζει να χω πει αυτόν τον καημό μου 10 φορές :Ρ).

Δημοσ.

Antoni Μπορείς να ανεβασεις αναλυτικές οδηγίες για το τι θα κανω αν υπάρχει χρόνος,είμαι noob στο clockαρισμα αλλα ότι ζημιά βγάζει το pc απο software και hardware την φτιαχνω μόνος

Δημοσ.

Μόνο δύο πράγματα πείραξα στο BIOS. Άλλαξα το DRAM:FSB ratio και ανέβασα το FSB.

Αρχικά κατέβασα το DRAM:FSB ratio ώστε να μη με κόβουν οι μνήμες ανεβάσω συχνότητα. Αυτό έπαιρνε κάτι τιμές του στυλ "2:3, 1, 3:2 κλπ". Έστω ότι αρχικά ήταν στο 1 και οι μνήμες δούλευαν @800Mhz, το πήγα 2:3 ώστε να δουλεύουν στα 667MHz (την ιδέα σου περιγράφω μιας και δεν είμαι στο pc ώστε να σου πω ακριβείς τιμές).

Μετά ανέβαζα το FSB από τα αρχικά 266MHz με βήμα 20-30MHz. Reboot, login στα windows, έτρεχα ένα cpu stress test (πχ orthos) και παρακολουθούσα θερμοκρασίες για κανα 5λεπτο. Αν έβλεπα ότι δεν ανέβαιναν αρκετά σε σχέση με τις αρχικές, προ o/cing θερμοκρασίες και ήταν σταθερός, συνέχιζα αυτή τη διαδικασία ανεβάζοντας σιγά-σιγά το FSB απ το BIOS.

Πάνω απ τα 334MHz δεν έκανε boot (τουλάχιστον χωρίς να πειράξω ρεύματα, κάτι που δεν έκανα). Οπότε έμεινα στα 3GHz στον cpu. Τέλος έριξα μια ματιά στο DRAM:FSB και δοκίμασα να το ανεβάσω μια «σκάλα» να δω αν θ αντέξουν οι μνήμες. Να πω την αλήθεια δε θυμάμαι αν τις ανέβασα τελικά ή όχι αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία.

Σε κάθε περίπτωση μετά από αποτυχημένο πείραγμα στο BIOS, είτε το pc θα κάνει reboot και θα επανέλθει στις προηγούμενες σταθερές ρυθμίσεις είτε θα πρέπει να κάνεις BIOS reset πειράζοντας το αντίστοιχο jumper της μητρικής (μπορείς να δεις απ το manual ποιο είναι αυτό).

Δεν είναι δύσκολη διαδικασία, αν ακούγεται πολύπλοκη θα φταίει ο τρόπος που τα είπα :Ρ. Εφόσον δεν ανεβάσεις πολύ τα ρεύματα (δεν τα πείραξα) και παρακολουθείς θερμοκρασίες, δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με το trust τροφοδοτικό σου.

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχω ανεβάσει σταδιακά μόνο το fsb σε 320x9 και στρεσαρα την CPU για κανά μισάωρο και η θερμοκρασία της ήταν maximum 50c.στα bios λέει ότι η frequency της ram είναι 617hz.πως σας φαίνεται;λέω να μην ανέβω άλλο γιατί φοβάμαι μην καεί κανά psu.ακούω γνώμες

Όλα τα τεστ τα κάνω με prime 95.παράτηρω ότι τώρα που στρεσαρω την CPU με το fsb 320x9 η maximum temp είναι 45-46c σταθεροτατο,

Ενω πριν που την στρεσαρα με 306x9 και 286x9 είχε maximum temp 50c σταθεροτατο.πως εξηγείται αυτή η διάφορα θερμοκρασίας ενω η συχνότητα μεγάλωσε;

Άκυρο το απο πάνω στρεσαρε τις ram πριν για αυτο ήταν πιο χαμηλή τώρα ήρθε πάλι στο 50c

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή έχω ανεβάσει σταδιακά μόνο το fsb σε 320x9 και στρεσαρα την CPU για κανά μισάωρο και η θερμοκρασία της ήταν maximum 50c.στα bios λέει ότι η frequency της ram είναι 617hz.πως σας φαίνεται;λέω να μην ανέβω άλλο γιατί φοβάμαι μην καεί κανά psu.ακούω γνώμες

Όλα τα τεστ τα κάνω με prime 95.παράτηρω ότι τώρα που στρεσαρω την CPU με το fsb 320x9 η maximum temp είναι 45-46c σταθεροτατο,

Ενω πριν που την στρεσαρα με 306x9 και 286x9 είχε maximum temp 50c σταθεροτατο.πως εξηγείται αυτή η διάφορα θερμοκρασίας ενω η συχνότητα μεγάλωσε;

Άκυρο το απο πάνω στρεσαρε τις ram πριν για αυτο ήταν πιο χαμηλή τώρα ήρθε πάλι στο 50c

prime 95 δεν ειναι το αρμόδιο πλεον προγραμμα για να ελεγχει αν ειναι το κλοκαρισμα ορθό

δοκίμασε intel burn test.

Για θερμοκρασίες το core temp

Δημοσ.

Το core temp το χρησιμοποιώ για τις θερμοκρασίες.αύριο θα δοκιμάσω και το intel burn test.σαν απόπειρα είναι σωστό να ανάβασω μόνο το fsb?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...