De@th L0rd Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Λες ρε φιλε; Σιγουρα; Επισης γιατι βγαζει τελειως κρυο αερα το εξωτερικο;; Το αντιθετο δεν επρεπε; Δεν έχει φρέον μη το ψάχνεις. Φώναξε ψυκτικό να σου κάνει πλήρωση και να σου ελέγξει την εγκατάσταση.
gmch Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Οχι φιλε Απλα κατι δε παει καλα.. Ειτε το εχω στο fan, ειτε στο cool ειτε στo dry, το ιδιο μου φαινεται οτι κανει.. Μονο αερα ριχνει, αλλα οχι παγωμενο.. Λοιπόν φίλε, επειδή πριν 1-2 μέρες έκανα και εγώ συντήρηση σε δυο κλιματιστικά (τα οποία δεν τα είχα συντηρήσει ποτέ, δηλαδή δούλευαν ανελλιπώς χειμώνα καλοκαίρι επί 11 χρόνια) έχω να σου πω: Το ένα κλιματιστικό είχε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το δικό σου (γι' αυτό άλλωστε κάλεσα και συντήρηση). Τα σενάρια είναι τρία: α)έχει χαθεί φρέον, πράγμα πολύ δύσκολο, θα πρέπει από κατασκευής να ήταν προβληματικό στις ενώσεις του (σκέψου ότι τα δικά μου 11 χρόνια δεν είχαν χάσει τίποτε), β)έχει καεί το μοτέρ, καταστροφή, πας για άλλο κλιματιστικό 100+ το μοτέρ χωρίς τοποθέτηση, γ)έχει καεί ο πυκνωτής, τυχερέ, http://www.liwah.cn/doce/cpjs2.htm κάτι σαν κι αυτά και βρίσκονται στην εξωτερική μονάδα κάτω από το καπάκι, η σειρά που ελέγχει ο τεχνικός είναι γ, α, β. Να αναφέρω και εγώ ότι πλήρωσα 75 ευρώ 25 το κάθε μηχάνημα συντήρηση + 25 ο πυκνωτής χωρίς απόδειξη. (η συντήρηση περιλάμβανε ψέκασμα και πλύσιμο των πλαστικών, ψέκασμα τις εσωτερικές μονάδες 90 λεπτά χρόνος εργασίας).
Luxx Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Κανεναν καλο και φθηνο ψυκτικο για Βυρωνα ξερουμε;
Luxx Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2011 Αμα ερχεται μεχρι Βυρωνα, δεν εχω προβλημα. Ακριβος ειναι;
kage Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 <<Οποιος ψυκτικός (με πτυχιο) αν θέλει μπορει να το διαψεύσει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ συμπλήρωση ψυκτικού υγρού,ρωτηστε στις αντιπροσωπείες να μάθετε... ΔΕΝ πρεπει ο τεχνίτης να συμπληρωνει υγρό ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ. Πρεπει να το αδειάζει απο το κλιματιστικό να το συλλεγει με ειδικη αντλια για να μην το διοχετεύουμε στο περιβάλλον. Κατόπιν πρέπει να εχει μαζί του εκτος απο την μπουκάλα φρεον και ζυγαριά. ΠΡΕΠΕΙ να ζυγισει ακριβως το υγρο που θα βαλεi στο κλιματιστικό. Δι'αυτο τον λογο ολα τα κλιματιστικά γραφουν στο ταμπελάκι τους τον τυπο φρεον που χρειαζεται το μηχανημα και ποσα gr ακριβως, πχ 385,5gr ακριβως ομως. Με την προυπόθεση οτι δεν χανει απο καμια ένωση το συστημα ψυξης θα αντέξει (σε χρονικη διάρκεια)οσο αντεχει το ψυγείο στο σπίτι σας. Αναγνωστης>> ισχυει? 1
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 <<Οποιος ψυκτικός (με πτυχιο) αν θέλει μπορει να το διαψεύσει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ συμπλήρωση ψυκτικού υγρού,ρωτηστε στις αντιπροσωπείες να μάθετε... ΔΕΝ πρέπει ο τεχνίτης να συμπληρώνει υγρό ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ. Πρεπει να το αδειάζει απο το κλιματιστικό να το συλλεγει με ειδικη αντλια για να μην το διοχετεύουμε στο περιβάλλον. Κατόπιν πρέπει να έχει μαζί του εκτος απο την μπουκάλα φρεον και ζυγαριά. ΠΡΕΠΕΙ να ζυγισει ακριβως το υγρο που θα βαλεi στο κλιματιστικό. Δι'αυτο τον λογο ολα τα κλιματιστικά γραφουν στο ταμπελάκι τους τον τυπο φρεον που χρειαζεται το μηχανημα και ποσα gr ακριβως, πχ 385,5gr ακριβως ομως. Με την προυπόθεση οτι δεν χανει απο καμια ένωση το συστημα ψυξης θα αντέξει (σε χρονικη διάρκεια)οσο αντεχει το ψυγείο στο σπίτι σας. Αναγνωστης>> ισχυει? Τρίχες. Πάνω από μια δεκαετία που έχω δει εγκαταστάσεις από διάφορους ψυκτικούς, άσχετους μέχρι σχετικούς, φέρνουν απλά τον ίδιο τύπο φρέον και βάζουν την κατάλληλη ποσότητα η οποία υπολογίζεται με την πίεση στο διπλό μανόμετρο που φέρνει μαζί με την μπουκάλα και την αντλία κενού η οποία αδειάζει το κύκλωμα από το παλιό. Αν το κλιματιστικό συμπεριφέρεται σαν του Λουξ μάλλον δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ φρέον μέσα. Σιγά μη κουβαλάει και ζυγαριά μαζί ο ψυκτικός. Μπουκάλα, μανόμετρο, αντλία κενού κ κλειδιά. Με αυτά το φτιάχνουν όλοι. Τώρα επειδή κάποιος είναι κολλημένος με αυτά που λένε τα βιβλία και η θεωρία μάλλον είναι απλά αδαής και χρησιμοποιεί το manual για τα πάντα, επειδή δεν έχει εμπειρία. Κάτι περίπου σαν το ταμπελάκι "Warranty void if removed" ένα πράγμα... 1
Luxx Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Καθολου φρεον; Και ποσο θα μου κοστισει για 2 κλιματιστικα; Σκεφτομαι να μη τα φτιαξω.. Σιγα μη πληρωνω εγω τις μλκς των προηγουμενων!
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Καθολου φρεον; Και ποσο θα μου κοστισει για 2 κλιματιστικα; Σκεφτομαι να μη τα φτιαξω.. Σιγα μη πληρωνω εγω τις μλκς των προηγουμενων! Αν σε συμφέρει να πάρεις καινούρια κοίταξε το. Δεν είναι ανάγκη να είναι ινβερτερ. Βάλε δόσεις αν έχεις σταθερό μισθό και πάρε 2 καινούρια να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
Luxx Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Ε δε μπορω να βγαλω τα 2 που εχει και να βαλω 2 δικα μου.. Τι να τα κανω αυτα δλδ; Ασε που οι ιδιοκτητες ειναι ακριβως διπλα μου, σιγα μη με αφησουν να το κανω.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Σε αυτή την περίπτωση θα μοιραστείτε την αντικατάσταση. Προέχει η συνεννόηση βέβαια.Μην κάνεις κάτι από μόνος σου.
Luxx Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Ξερει καποιος καμμια προσφορα απο τα γνωστα site για συντηρηση air-condition; Εψαξα λιγο, αλλα δε βρηκα κατι!
kage Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 http://soby.gr/c.athens/t.services http://www.buys.gr/f/%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1/%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/1/1
Luxx Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Πως ακριβως λειτουργουν αυτα τα site; Ωραια το αγοραζω και περιμενω να γινει ενεργη, εαν γινει. Μετα τι κανω; Βγαζω φωτοτυπια το κουπουνι και παω στο καταστημα εγω; Τοση ταλαιπωρια;
dimpa16 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 <<Οποιος ψυκτικός (με πτυχιο) αν θέλει μπορει να το διαψεύσει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ συμπλήρωση ψυκτικού υγρού,ρωτηστε στις αντιπροσωπείες να μάθετε... ΔΕΝ πρεπει ο τεχνίτης να συμπληρωνει υγρό ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ. Πρεπει να το αδειάζει απο το κλιματιστικό να το συλλεγει με ειδικη αντλια για να μην το διοχετεύουμε στο περιβάλλον. Κατόπιν πρέπει να εχει μαζί του εκτος απο την μπουκάλα φρεον και ζυγαριά. ΠΡΕΠΕΙ να ζυγισει ακριβως το υγρο που θα βαλεi στο κλιματιστικό. Δι'αυτο τον λογο ολα τα κλιματιστικά γραφουν στο ταμπελάκι τους τον τυπο φρεον που χρειαζεται το μηχανημα και ποσα gr ακριβως, πχ 385,5gr ακριβως ομως. Με την προυπόθεση οτι δεν χανει απο καμια ένωση το συστημα ψυξης θα αντέξει (σε χρονικη διάρκεια)οσο αντεχει το ψυγείο στο σπίτι σας. Αναγνωστης>> ισχυει? Σε γενικες γραμμες αυτο που γραφεις, ισχυει. Για να γινει μια πληρωση (γεμισμα) φρεον,σε ενα ψυκτικο κυκλωμα το οποιο ειναι αδειο,κανονικα πρεπει να γινει βαση με το τι οριζει ο κατασκευαστης. Ναι,στην καθε μοναδα,καθε σοβαρου κλιματιστικου,ο κατασκευαστης εκτος τον τυπο του φρεον,γραφει και την ποσοτητα. Απο κει και περα ,αναλογα με τα μετρα της εγκαταστασης σε σωληνες ,δινει και ενα ποσοστο σε γραμμαρια ανα μετρο. Το τι επικρατει στην πραξη,απο εκει και περα,εχει να κανει και με την εμπειρια του ψυκτικου.Κακα τα ψεματα,δεν πανε ολοι με ζυγαρια για service. Παντως,θα το πω και θα το λεω.Απο την στιγμη που γινει σωστη εγκατασταση,δεν ξαναμπαινει φρεον. Ελειψη φρεον,σημαινει διαρροη και διαρροη σημαινει πρωτα επισκευη της διαρροης και μετα πληρωση φρεον. Οι μισές από τις συμβουλές που δίνετε έχουν πάψει να ισχύουν εδώ κ καμια δεκαετία στα aircondition. 1) To air-condition θα χάσει φρέον μόνο εαν αυτός που έκανε την εγκατάσταση είναι βλαμμένος. 2) Δεν υπάρχει πρόβλημα στις εναλλαγές λειτουργιών γιατί εδώ κ παραπάνω από δέκα χρόνια αυτές γίνονται με χρονοκαθυστέρηση, ηλεκτρονικά και όχι με μεταβλητό διακόπτη θέσεων χειροκίνητα που μπορούσε να κολλήσει τις βαλβίδες επειδή μπορούσες να αντιστρέψεις κατευθείαν την λειτουργία 3) Τα φίλτρα τα καθαρίζουμε ανάλογα την περιοχή μου μένουμε, κ ανάλογα την χρήση. Αν πχ έχουμε πολύ σκόνη (δίπλα σε δρόμο, χωράφι κτλ) και το ανάβουμε κ κάθε μέρα, θέλουν κάθε 15-20 μέρες πλύσιμο. Αν το ανάβουμε μόνο το καλοκαίρι για 2 μήνες, κι έχουμε λίγη σκόνη τα καθαρίζουμε μια πριν το δουλέψουμε κι άλλη μια μετά από ένα μήνα 4) Βιολογικό υγρό κάθε δύο μήνες με σωστή αραίωση κ με φειδώ. 5) Τσεκ απο ψυκτικό έαν και εφόσον παρατηρήσουμε μειωμένη απόδοση στη ζέστη κρύο. 6) Δεν αγοράζουμε ινβέρτερ έαν δεν το χρησιμοποιούμε συχνά ή ως αποκλειστικό μέσο για ψύξη-θέρμανση γιατί δε πρόκειται να κάνουμε ΠΟΤΕ απόσβεση μέσω λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης δεν αγοράζουμε ΦΘΗΝΑ ινβέρτερ στην ελλάδα γιατί χαλάνε από τις αυξομοιώσεις τάσης στο δίκτυο. Αυτά τα ολίγα. Σωστα τα λες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις