opera Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 ένα κλιματιστικό από τη στιγμή που ψύχει ικανοποιητικά και τρέχει νερό από το σωληνάκι της εξωτερικής μονάδας δε χρειάζεται συμπλήρωμα ψυκτικού αερίου. αντίθετα καθάρισμα από τη σκόνη θέλει τακτικά στα αφαιρούμενα φίλτρα και στις μονάδες μέσα-έξω με οπτικό έλεγχο μπορούμε πιστεύω να καταλάβουμε ότι αν είναι μες τη μπίχλα πως θέλει καθάρισμα,φυσικά η σκόνη θα έχει επίπτωση και στην απόδοσή του.
lary7 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Καλησπερα παιδια, πρεπει να κανω συντηρηση σε ενα κλιματιστικο που εχω τωρα το οποιο μου ειχαν πει ειναι κλειστου τυπου και δεν εχει αναγκη; Σημειωτεον οτι αν ηταν κλειστου τυπου θα ηταν αθορυβο εε; Αυτο κανει σαν καρμπιλατερ. Ενα Yokohama ειναι της πλακας.. Σανκαρμπυρατερ κανει το εξω ή το μεσα. Αν ειναι το εξω υπαρχει λυση.
lary7 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Βασικα και τα δυο.. Για το εξω πανε σε εναν τεχνικο AC και αγορασε 4 σινεμπλοκ, ειναι κατι λαστιχα που παρεμβαλουν μεταξυ της μοναδας και της βασης της και δεν μεταφερουν στον τοιχο τους κραδασμους. Εμενα εκει ειχε προβλημα και με εσωσαν. Για την εσωτερικη μοναδα πιθανον να εχει μαζεψει σκονη ο ανεμιστηρας και να κανει παλι κραδασμους, ανοιξε το και φυσα τον ανεμιστηρα με πεπιεσμενο αερα η καθαρισε τον με οποιο τροπο μπορεις.Πιθανον και εκει να λυσεις το προβλημα σου
De@th L0rd Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Δημοσ. 31 Μαΐου 2011 Οι μισές από τις συμβουλές που δίνετε έχουν πάψει να ισχύουν εδώ κ καμια δεκαετία στα aircondition. 1) To air-condition θα χάσει φρέον μόνο εαν αυτός που έκανε την εγκατάσταση είναι βλαμμένος. 2) Δεν υπάρχει πρόβλημα στις εναλλαγές λειτουργιών γιατί εδώ κ παραπάνω από δέκα χρόνια αυτές γίνονται με χρονοκαθυστέρηση, ηλεκτρονικά και όχι με μεταβλητό διακόπτη θέσεων χειροκίνητα που μπορούσε να κολλήσει τις βαλβίδες επειδή μπορούσες να αντιστρέψεις κατευθείαν την λειτουργία 3) Τα φίλτρα τα καθαρίζουμε ανάλογα την περιοχή μου μένουμε, κ ανάλογα την χρήση. Αν πχ έχουμε πολύ σκόνη (δίπλα σε δρόμο, χωράφι κτλ) και το ανάβουμε κ κάθε μέρα, θέλουν κάθε 15-20 μέρες πλύσιμο. Αν το ανάβουμε μόνο το καλοκαίρι για 2 μήνες, κι έχουμε λίγη σκόνη τα καθαρίζουμε μια πριν το δουλέψουμε κι άλλη μια μετά από ένα μήνα 4) Βιολογικό υγρό κάθε δύο μήνες με σωστή αραίωση κ με φειδώ. 5) Τσεκ απο ψυκτικό έαν και εφόσον παρατηρήσουμε μειωμένη απόδοση στη ζέστη κρύο. 6) Δεν αγοράζουμε ινβέρτερ έαν δεν το χρησιμοποιούμε συχνά ή ως αποκλειστικό μέσο για ψύξη-θέρμανση γιατί δε πρόκειται να κάνουμε ΠΟΤΕ απόσβεση μέσω λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης δεν αγοράζουμε ΦΘΗΝΑ ινβέρτερ στην ελλάδα γιατί χαλάνε από τις αυξομοιώσεις τάσης στο δίκτυο. Αυτά τα ολίγα. 1
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Ε ναι. 2 φορές το χρόνο συντήρηση, είναι για να.. συντηρούνται οι χιλιάδες ψυκτικοί και οι εταιρίες που τους μισθώνουν. Δίνεις κανά ~40άρι για να κάνει τι;Να σου δώσει τα φίλτρα να τα πας στο μπάνιο να τα πλύνεις, ενώ αυτός ρίχνει υγρό (που βρίσκεις και στα σούπερ μάρκετ) μέσα στο μηχάνημα. Το έχω κόψει αυτό τα τελευταία χρόνια. Σε ένα Fulitsu που έχω 11 χρόνια, έχω παρατηρήσει, πως στο πρώτο άναμμα του καλοκαιριού δεν αποδίδει καλά, αν δεν το έχω ανάψει τον χειμώνα, καθόλου. Έτσι φροντίζω ότι air-con υπάρχει σπίτι, να λειτουργήσει τουλάχιστον μια φορά μέσα στο χειμώνα. 1
Luxx Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 3) Τα φίλτρα τα καθαρίζουμε ανάλογα την περιοχή μου μένουμε, κ ανάλογα την χρήση. Αν πχ έχουμε πολύ σκόνη (δίπλα σε δρόμο, χωράφι κτλ) και το ανάβουμε κ κάθε μέρα, θέλουν κάθε 15-20 μέρες πλύσιμο. Αν το ανάβουμε μόνο το καλοκαίρι για 2 μήνες, κι έχουμε λίγη σκόνη τα καθαρίζουμε μια πριν το δουλέψουμε κι άλλη μια μετά από ένα μήναΥπαρχει καποιος ευκολος τροπος για να τα καθαρισουμε; Θελει να καθαριζουμε και αυτα που βρισκονται στο εξωτερικο μερος του σπιτιου;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Υπάρχει στο σούπερ μάρκετ καθαριστικό για τα φίλτρα και τη μονάδα μέσα (το ψεκάζεις ενώ λειτουργεί) Το απέξω, με το λάστιχο.
panagos007 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Λοιπον παιδια θελω να σας πω κατι υστερα απο οσα διαβασα παραπανω... Καταρχην ειμαι αδειουχος ψυκτικος εδω και 14 χρονια και εχω δουλεψει και στην βιομηχανικη ψυξη πολλα χρονια αλλα και στον κλιματισμο.Τα κλιματιστικα που εχουμε ολοι σπιτι μας λιγο πολυ εχουν ακριβως την ιδια λειτουργια.Για να δουλεψουνε σωστα πρεπει να ειναι καλοσυντηρημενα και ελεγμενα απο πιστοπποιημενο ανθρωπο.Ουσιαστικα το να πλυνεις ενα φιλτρο η και το εσωτερικο στοιχειο του αιρ κοντισιον δεν λεει και πολλα.Ο ανθρωπος που θα ερθει πρεπει να ελεγξει με ειδικο μηχανημα τυχον διαρροες στις ενωσεις και στα διαφορα κολληματα των δυο μηχανηματων (μεσα-εξω) τις πιεσεις λειτουργιας που ποικιλουν αναλογα με το ειδος του φρεον που εχει καθε κλιματιστικη μοναδα και βεβαιως τον χημικο καθαρισμο με πιστοποιημενα υλικα καθαρισμου τα οποια βρισκεις μονο στα διαφορα ψυκικα μαγαζια (σολδατο-κοντε-εψεμ κ.τ.λ)Καποια απο εμας (εννοω του επαγγελματος) και θελω να πιστευω οτι ειναι λιγοι,δυστηχως κοιτανε πως να στα παρουν χωρις να κανουν σωστη και σοβαρη δουλεια και φυσικο ειναι μετα να πει ο αλλος σιγα τι εκανε και μου πηρε 30 40 50 ευρο.Η δουλεια του ψυκτικου εχει μεγαλη ευθυνη γιατι ενα λαθος αν κανει μπορει και να αποβει μοιραιο και σε αυτον και στους αλλους που ειναι στον χωρο.Τα καινουργια αιρ κοντισιον δουλευουν σε τεραστιες πιεσεις που φτανουν τα 25 με 30 bar και αν δεν κανει σωστη συνδεσμολογια υπαρχει σοβαρο προβλημα...Δεν θελω να τρομαζω κανεναν με αυτα που λεω ουτε θελω να πισω κανεναν τι σπουδαια δουλεια ειναι αυτη του ψυκτικου...Απλα θελω να τονισω οτι αυτος που θα ερθει να κανει οτιδηποτε εχει να κανει με συντηρηση βλαβη η εγκατασταση καποιου ψυκτικου μηχανηματος πρεπει να ειναι πιστοποιημενος γιατι εχουν μπει στον χωρο αρκετοι ατζαμηδες χωρις να ξερουν την δουλεια και με κινδυνο να παθουν κατι αυτοι η καποιος αλλος και ειναι αμαρτια...Το ξερω οτι σας κουρασα οποτε ζητω συγνωμη εκτων προτερων... 1
kage Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=eTR9WK_JFiA http://www.youtube.com/watch?v=dP7QL6hpvyo&feature=related ενα λαθος αν κανει μπορει και να αποβει μοιραιο και σε αυτον και στους αλλους που ειναι στον χωρο. απ οσο ξερω αυτο γινεται μονο σε επαγγελματικα με αεραγωγους
Luxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Λοιπον εχει καμμια εβδομαδα που τα ανοιγω και εχω παρατηρησει οτι και στο 16 που το βαζω δε κανει τιποτα! Απλα ριχνει αερα, δε κρυωνει το σπιτι καθολου. Σαν ανεμιστηρας δλδ!! Τι συμβαινει; Εγω θα πληρωσω το προβλημα που υπαρχει; Ανηκει στη συντηρηση που υπεγραψα στο συμβολαιο αυτο το πραγμα; Το room tmp παραμενει στους 28-29 βαθμους, ενω το εχω να λειτουργει στους 16 εδω και 1 ωρα!! Αν ειναι να πληρωσω για φρεον ή και εγω δε ξερω τι, απο 50,60 ευρω το καθενα, αγοραζω καινουριο με 200 ευρω.. * Και κατι ασχετο. Λεει να διατηρουμε τα bodily parts και τα λοιπα αντικειμενα μακρυα απο το εξωτερικο inverter οταν λειτουργει. Εχθε λειτουργουσε το βραδυ και η απλωστρα με τα ρουχα ηταν διπλα! Τα βαζω ξανα για πλυσιμο;; Γενικα εχω μικρο μπαλκονι, οχι πανω απο 6 μετρα σε μηκος.. Που στο καλο θα εχω την απλωστρα; *
cb_papi Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μάλλον θα εννοεί να τα κρατάς μακριά για να μην πιαστούν στον ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας.
Luxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Λες ρε φιλε; Σιγουρα; Επισης γιατι βγαζει τελειως κρυο αερα το εξωτερικο;; Το αντιθετο δεν επρεπε;
NT1G Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Ρε μήπως το έχεις βάλει στην θέρμανση με αυτά που μας λες;
Luxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2011 Οχι φιλε Απλα κατι δε παει καλα.. Ειτε το εχω στο fan, ειτε στο cool ειτε στo dry, το ιδιο μου φαινεται οτι κανει.. Μονο αερα ριχνει, αλλα οχι παγωμενο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις