Προς το περιεχόμενο

Ε.Λ.Α.Σ. Τα ...ρεζιλίκια σου !!!!

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ σε μια πορεία πριν 3-4 βδομάδες,

καθόμουν έξω από την αμερικάνικη πρεσβία

στο περίπτερο απέναντι.

Δίπλα μας μία παρέα με περίεργη συμπεριφορά,

η όποιο όλο χαβαλές κτλ έβγαζαν αναμνηστηκές φωτογραφίες

με φόντο την πρεσβία (!?)

σε κάποια στιγμή έφυγε μια μολότοφ από πλάγεια προς τους αστυνομικούς

που αμέσως έριξαν δακρυγόνα.

Η παρέα που σας λέω φόρεσε μάσκες στο πρόσωπο

πήρε κάτι μαδέρια και όρμησε στους μπάτσους.

και άλλοι είχα μαζί τους μάσκες αυτές τις χειρουργικές,

και βαζελίνη (τι σκατά είναι αυτό) για τα μάτια.

Εγώ αυτό που αναρωτιέμαι είναι

όταν ο άλλος έρχεται με βαζελίνι και μάσκα,

για ποιον λόγο ήρθε; για να διαδηλώσει ειρινικά;

δε νομίζω, μάλλον γιατι δεν .. καλά χτες και θέλει να ξεσπάσει κάπου.

γιατι να χαλάσει αυτός ο ανεγκέφαλος μαλάκας την πορεία

κάποιον που κατέβηκαν καλώς ή κακώς για ένα σκοπό;

Το δεύτερο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν συνέλαβαν κανένα.

Οι τύποι ήταν μπροστά τους, πρόσωπο με πρόσωπο, και δεν τους έπιαναν.

Δεν ξέρω τι να πω..

Φίλε crAss η ποιότητα της δημοκρατίας είναι ανάλογη των πολιτών της.

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν το ίδιο το κράτος παραδέχεται ότι ΔΕΝ μπορεί να συμπεριφερθεί με βάση το σύνταγμα και τους νόμους το οποίο το διέπουν τότε το κράτος νοσεί, όπως νοσεί και η συγκεκριμένη εφαρμογή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Από εκεί και πέρα η αντίδραση σε ένα οργανισμό που νοσεί μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Αν ο οργανισμός είναι αρκετά ισχυρός και έχει σταθερές βάσεις θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει. Αν όχι είναι καταδικασμένος να πεθάνει.

Δυστυχώς στα μάτια τα δικά μου το οικοδόμημα καταρρέει όταν δεν μπορεί καν να διατηρήσει τα προσχήματα. Και στα χαρτιά τουλάχιστον όλοι οι επιστήμονες που ασχολούνται με το δίκαιο / σύνταγμα κτλ λένε πως στα δύσκολα θα πρέπει να δείξει αν όντως ένα πολίτευμα / μια πολιτεία έχει τη δύναμη να υποστηρίξει με σθένος τις αρχές από τις οποίες δημιουργήθηκε.

Όταν η κατάσταση φτάνει σε ένα σημείο που δεν αρέσει στους πολίτες, τότε οι πολίτες αντιδρούν. Αντιδρούν με πολλές και διάφορες μορφές. Μια από αυτές είναι και η βίαιη άμεση αντιπαράθεση. Ακόμα και το ελληνικό σύνταγμα το αναγνωρίζει αυτού του τύπου την αντιπαράθεση (θα παρακαλούσα στον αντίλογο να μην αναφερθείτε σε οργανώσεις τύπου 17 Ν δεν εννοώ τέτοιου είδους «αντιδράσεις», για να εξηγούμαι και να μην παρεξηγούμαι). Μια πολιτεία σοβαρή που πιστεύει στη δύναμη που της δίνει ο λαός, οι πολίτες της θα συμπεριφερθεί με τον τρόπο που ορίζει το δίκαιο. Ο πολίτης παρανόμησε? Θα συλληφθεί, θα περάσει από όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται και θα φτάσει στο δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει τι θα κάνει με το συγκεκριμένο πολίτη ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ. Όταν όμως η εφαρμογή του δικαίου είναι πολλών ταχυτήτων, τότε τα πράγματα τείνουν σε ένα μέλλον αβέβαιο και επικίνδυνο. Κάποια από τα παιδιά που παρανόμησαν προχθές θα καταδικαστούν. Το όργανο όμως της κρατικής καταστολής, που τα έβγαλε έξω από το παράθυρο απειλώντας την ίδια τους τη ζωή όχι μόνο δεν θα περάσει από δικαστήριο, αλλά θα παινεύεται σε συγγενείς και φίλους για το τι έκανε στα «κωλόπαιδα»...

Αν αυτή είναι η δημοκρατία που θέλετε να την χαίρεστε...

Ίσως η σημερινή κοινωνία δεν είναι άξια να έχει καν δημοκρατία Έτσι και αλλιώς η δημοκρατία απέχει από ένα ιδεατό πολίτευμα....Ανεξάρτητα όμως, από εκεί και πέρα καλό είναι να μην τρέφουμε αυταπάτες περί δημοκρατικότητας της χώρας μας.

Σίγουρα η ποιότητα της δημοκρατίας είναι ανάλογη των πολιτών της...Όταν η ποιότητα όμως της πλειοψηφίας πέφτει χαμηλά τότε δεν έχει νόημα πια να μιλάμε για δημοκρατία. Η δημοκρατία στη θεωρία τουλάχιστον βασίζεται σε ΕΝΕΡΓΟΥΣ πολίτες. Σήμερα το κακό είναι πως η πλειοψηφία είναι σιωπηρή και κλείνεται στο μικρόκοσμό της.

Όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας είναι σημάδια παρακμής. Τι είναι σωστό να γίνει? Κανένας δεν το ξέρει. Όμως πιστεύω όλοι γνωρίζουν ότι ΚΑΤΙ πρέπει να γίνει. Αυτό το κάτι, δηλαδή οι μορφές αντίδρασης διαφέρει σίγουρα από άνθρωπο σε άνθρωπο...Ακόμα και αυτό το δημοκρατικό καθεστώς της ελλάδας θα έπρεπε να βγαίνει κερδισμένο από τέτοιου είδους πράξεις γιατί πολύ απλά αυτές θα συσπείρωναν την πλειοψηφία ΚΑΤΑ τον πράξεων αυτών. Αυτό όμως δεν γίνεται. Και στα μάτια μου τουλάχιστον αυτό σημαίνει πως αυτοί που αντιδρούν έχουν κάθε δίκαιο να αντιδρούν...

crAss

Δημοσ.

crAss έχεις απόλυτο δίκαιο.

Κανένα πολίτευμα ούτε με ενεργούς πολίτες ούτε με τίποτα,

δεν είναι τέλειο.

Αυτό είναι ψευδαίσθηση. Απλά προσπαθούμε να

φτιάξουμε κάτι δίκαιο για την εποχή μας.

Και σίγουρα αυτό που έχουμε δεν είναι δημοκρατία

με ότι αυτή συνεπάγεται (βλέπε ισονομία, ισότητα, κτλ)

Όταν όμως η εφαρμογή του δικαίου είναι πολλών ταχυτήτων, τότε τα πράγματα τείνουν σε ένα μέλλον αβέβαιο και επικίνδυνο. Κάποια από τα παιδιά που παρανόμησαν προχθές θα καταδικαστούν. Το όργανο όμως της κρατικής καταστολής, που τα έβγαλε έξω από το παράθυρο απειλώντας την ίδια τους τη ζωή όχι μόνο δεν θα περάσει από δικαστήριο, αλλά θα παινεύεται σε συγγενείς και φίλους για το τι έκανε στα «κωλόπαιδα»...

Γιατί με την 17Ν τι συμβαίνει;

Δικαιη δίκη; πολύ αστείο!

Δίκαιη δίκη θα είναι δικάσεις και την χούντα που την δημιούργησε και τους αμέρικάνους που έφεραν την χούντα.

Θα γίνει αυτό;

μάλλον όχι.

άρα ας αφήσουμε τα περί δίκαιης δίκης.

(καταδικάζω τις ενέργειες της 17Ν να μην παρεξηγηθώ, αλλά αυτές έχουν κάποια αίτια)

Όλοι να την χαιρόμαστε crAss στην ίδια κοινωνία ζούμε.

Δημοσ.

anaxiopistos συμφωνώ. Αλλά νομίζω ότι η αιτία για το χάλι που συνεχίζεται είναι πολύ ψηλά. Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι που λένε.

Δημοσ.
nodreams.ct

said:

Όλοι να την χαιρόμαστε crAss στην ίδια κοινωνία ζούμε.

Εγώ δεν τη χαίρομαι...Προσπαθώ καθημερινά να την βελτιώσω, να την κάνω έστω λίγο καλύτερη μέσα από τις διαπροσωπικές μου σχέσεις. Η συνειδητοποίηση της κατάντιας της κοινωνίας μας τουλάχιστον εμένα δεν με αφήνει αδιάφορο. Ίσως ο τρόπος που προσπαθώ να την αλλάξω να μην είναι ο πιο σωστός, ίσως τα παιδιά στους δρόμους να μην είναι ούτε αυτα τα πιο σωστά. Όμως έχουν αφήσει τον καναπέ του σπιτιού τους και προσπαθούν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους.

Υπάρχουμε αρκετοί που ακόμα ο κονφορμισμός δεν έχει γίνει άξονας της ζωής μας, υπάρχουμε αρκετοί που δηλώνουμε αντίθετοι στην τυφλή υποταγή στις νόρμες τις εποχής μας...

crAss

Δημοσ.

Σύμφωνοι crAss έτσι ακριβώς είναι.

Απλά όλοι εχουμε ενα μεροίδιο ευθύνης σε αυτήν την κατάσταση.

Μακάρι όλοι να σηκωθούμε από τους καναπέδες και να κάνουμε κάτι γι'αυτό.

Δημοσ.
Εγώ δεν τη χαίρομαι...Προσπαθώ καθημερινά να την βελτιώσω....

Ίσως ο τρόπος που προσπαθώ να την αλλάξω να μην είναι ο πιο σωστός, ίσως τα παιδιά στους δρόμους να μην είναι ούτε αυτα τα πιο σωστά. Όμως έχουν αφήσει τον καναπέ του σπιτιού τους και προσπαθούν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους.

Και οι αστυνομικοι που πετανε εξω απο το παραθυρο παιδια, για να βελτιωσουν την δημοκρατια παλευουν...

Να βαλουν μυαλλο σε καποιους που δεν εχουν.

Ισως ο τροπος τους να μην ειναι ο πιο σωστος οπως λες ,αλλα τουλαχιστον εχουν αφησει το γραφειο τους και δεν ειναι αδιαφοροι να παρουν απλος τον μισθο τους και τιποτα αλλο..

Αντε να δουμε πιος θα την πρωτοσωσει την καημενη την δημοκρατια...

Δημοσ.

Και η 17Ν πού το ξέρεις πως δεν είχε καλά κίνητρα;

Ο Bush που το ξέρεις πως δεν έχει καλά κίνητρα;

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα

Να βοήθας αυτούς που θέλουν να τους βοηθήσεις.

Αλλιώς προσπαθείς φασιστικά να περάσεις την άποψη σου.

Συζήτησε αλλά μην επιβάλεις την γνώμη σου στους άλλους.

Δημοσ.
nodreams.ct

said:

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα

Και τι θα προτημουσες? να ελεγαν ολοι οι αστυνομικοι...δεν βαριεσε, ασε να κατσω στο σπιτακι μου και να κανω τα στραβα ματια σαν καλος δημοσιος υπαλληλος?

Η να κανουν οτι νομιζουν καλο, εστω και αν τους φυγει κανενας απο το παραθυρο!!!

Τι είναι σωστό να γίνει? Κανένας δεν το ξέρει. Όμως πιστεύω όλοι γνωρίζουν ότι ΚΑΤΙ πρέπει να γίνει. Αυτό το κάτι, δηλαδή οι μορφές αντίδρασης διαφέρει σίγουρα από άνθρωπο σε άνθρωπο...

Δημοσ.

Το ελάχιστο που περιμένω από τους αστυνομικούς

είναι να κινούνται στα πλαίσια του νόμου.

Αλλά ακόμα και αυτό θα μας προκαλούσε έκπληξη εδώ που φτάσαμε.

Δημοσ.

Κατάχρηση εξουσίας και υπέρβαση καθήκοντος λένε κάτι σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι μπάτσοι κάνουν καλά τη δουλειά τους???

crAss

Δημοσ.
BlizardBill

said:

Critter:

Κατι τετοιες αηδιες γραφονται για τους μπατσους γενικα, και μετα οταν σπανε στο ξυλο τον κοσμο δεν μπορεις να τους πεις τιποτα.

Γιατι ειναι ανθρωποι και αυτοι, και με ολα οσα ακουνε δεν θελει και παρα πολυ...

Αγαπητε,μιλα τεκμηριωμενα.Εγω σου απεδειξα τι @@@@ ειναι.Κανε το αντιθετο με τεκμηρια και εδω ειμαστε να το συζητησουμε λοιπον.

Θα ηθελα να ακουσω το σχολιο σου ξεχωριστα για καθε περιστατικο που γραφω και ειμαι ιδιαιτερα περιεργος να δω τι θα γραψεις ειδικα για τους γερους!!!!

Δημοσ.
όταν ο άλλος έρχεται με βαζελίνι και μάσκα,

για ποιον λόγο ήρθε; για να διαδηλώσει ειρινικά;

Eγω πάντως που δεν πηγαινω και πολυ συχνα σε πορειες(τωρα τελευταια λογο πολεμου πηγα αρκετα)ειχα μαζι μου αυτα που λες γιατι πολυ απλα ξερω πως όταν οι γνωστοι αγνωστοι τα σπανε,οι μπατσοι οι οποιοι δεν εχουν φυσικα ιδεα απο θεωρια εξαναγκασμενων βολων(θελημενα φυσικα),μονο αυτους δεν πετυχαινουν.Την τρωνε ολοι οι πορευομενοι εκτος απο αυτους που πρεπει.

Επομενως τι θες να κανω?Να μην παρω βαζελινη μαζι μου και να κατσω σαν ηρεμο παιδακι να φαω με την ησυχια μου τα δακρυγονα?Δεν ειναι κουλο αυτο?

Οσο για την δραση της βαζελινης μιας και καπιος ρωτησε,ειναι για να δημιουργει ενα στρωμα κολλητικο γυρω απο τα ματια ωστε τα μικροσωματιδια των δακρυγονων να μην καθονται στα ματια(και γω στη δευτερη αντιπολεμικη πορεια φετος το εμαθα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...