sourtouki Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Καλησπέρα σε ολους... Νέος στην κοινοτητά σας και ήθελα μια μικρή βοήθεια αν γνωρίζει κανείς.. Έχω ένα αρχείο σε Photoshop και θέλω να το μετατρέψω σε αρχείο Corel.. Υπάρχει κάποιος τρόπος?? Ευχαριστώ.
geioannou Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 μαλλον θα πρεπει να μας πεις τι ακριβος θελεις να κανεις. αυτα τα 2 προγραμματα κανουν διαφορετικες δουλειες και εχει το καθε ενα το δικο του τυπο αρχειου. εαν θυμαμε καλα ο μονος κοινος τυπος αρχειου που εχουν ειναι το αρχειο .EPS. οποτε το σωζεις σε eps απο το ενα και το ανοιγεις απο το αλλο.
sourtouki Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Έχω φτιάξει μια κάρτα στο photoshop και θέλω να κάνω και μπλουζάκια με το logo και θέλουν τα αρχεια σε corel... δοκίμασα με το EPS αλλα δεν μου ανοίγει στο Corel ολα τα leayers που εχω στο photoshop
TheELF Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 http://designorati.com/articles/t1/graphic-design/2568/review-coreldraw-x5-adds-useful-new-features.php Great support for multiple formats CorelDRAW is really exceptional at handling the multitude of file formats thrown at it. It does have its own image format but I prefer to use Photoshop (PSD) and Illustrator (AI) formats with CorelDRAW. The application and read and write both, and it’s advertised as reading CS4 apps but I tested some CS5 files too and CorelDRAW read them without a problem. Remember that CorelDRAW X5 shipped before Adobe announced CS5! The only downside is I had trouble bringing complex Illustrator graphics into CorelDRAW X5. I couldn’t tell if transparency or the sheer complexity of the file was to blame, but I’d recommend keeping complex Illustrator graphics in Illustrator. Τα διαβάζει τα psd ,ξανά πες μια με απλά ελληνικά το τι θες να κάνεις.
alexzzz Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Το ίδιο το .psd (photoshop) αρχείο μπορείς να το κάνεις "import" στο corel. Απλά μόλις το κάνεις import κάνε και ungroup και θα δεις ότι όλα τα layers είναι ξεχωριστά. Το σώζεις σε corel και είσαι έτοιμος. Απλά: 1) οι γραμματοσειρές μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα από το photoshop στο corel 2) αν τελικά δεν έχεις πρόβλημα με τις γραμματοσειρές πριν το σώσεις κάντες "convert to curves" για να μην έχει πρόβλημα αυτός που θα στο τυπώσει 3) σώσε το αρχείο που θα δώσεις να σου τυπώσουν σε πιο παλιάς μορφής corel γιατί σπάνια αυτοί που τυπώνουν είναι up to date
sourtouki Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Το ίδιο το .psd (photoshop) αρχείο μπορείς να το κάνεις "import" στο corel. Απλά μόλις το κάνεις import κάνε και ungroup και θα δεις ότι όλα τα layers είναι ξεχωριστά. Το σώζεις σε corel και είσαι έτοιμος. Απλά: 1) οι γραμματοσειρές μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα από το photoshop στο corel 2) αν τελικά δεν έχεις πρόβλημα με τις γραμματοσειρές πριν το σώσεις κάντες "convert to curves" για να μην έχει πρόβλημα αυτός που θα στο τυπώσει 3) σώσε το αρχείο που θα δώσεις να σου τυπώσουν σε πιο παλιάς μορφής corel γιατί σπάνια αυτοί που τυπώνουν είναι up to date Το είχα κάνει και πιο πριν Import αλλά δεν έκανα ungroup... τώρα οκ... αλλά... τα γράμματα και έκανε import σαν εικονα και οχι text.. και πρέπει να βρώ λύση και για της γραμματοσειρές... και τα εφέ που είχα στο photoshop..
alexzzz Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Το καλύτερο είναι να σώσεις το κείμενο σε png ή να κάνεις rasterize το κείμενο από το photoshop πριν το save ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ μην κάνεις rasterize και το σώσεις πάνω από το πρωτότυπο αρχείο γιατί θα χάσεις την δυνατότητα να το επεξεργαστής στο μέλλον
sourtouki Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Το καλύτερο είναι να σώσεις το κείμενο σε png ή να κάνεις rasterize το κείμενο από το photoshop πριν το save ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ μην κάνεις rasterize και το σώσεις πάνω από το πρωτότυπο αρχείο γιατί θα χάσεις την δυνατότητα να το επεξεργαστής στο μέλλον Έκανα resterize και το εκανα save και μετα import σε corel αλλα πάλι τα ίδια... τα text σαν εικόνα...
Rn. Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 μαλλον μπερδευτηκες οταν κανεις ραστερεοποιηση στο επιπεδο με τα γραμματα στο φοτοσοπ τα γραμματα παβουν να ειναι γραμματα και γινονται σαν εικονα πλεον δεν μπορεις να τα επεξεργαστεις ουτε απο φοτοσοπ σαν γραμματοσειρα για να σωσεις και τα εφε του φοτοσοπ κτλπ εγω εναν τροπο ξερω της ισοπεδωσης εικονας δηλαδη εννωση ολων των επιπεδω απλα μπορει να γινει καμια μ@λακια με τα χρωματα αλλα δεν ειναι δυσκολο να τα φτιαξεις τωρα για ιμπορτ στο κορελ δεν ξερω δεν εχω ασχοληθει με κορελ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.