Προς το περιεχόμενο

Mini-Review: OCZ Vertex 2 AMD AHCI 11.3 vs MS AHCI Drivers

Plutomania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικα δεν δινω και πολυ σημασια στα νουμερα που βγαζουν τα hdd μπεντσοειδη σε πολυπλοκους και δυναμικους/adaptable controllers οπως ειναι οι Sandforce.

Άρα να αφήσω MS καλύτερα; Πιο σημαντικά είναι τα μικρά αρχεία άλλωστε. Άμα είχα intel mobo θα έβαζα τους rst ή όπως και να λέγονται της intel οι ssd drivers. Η AMD όμως στο ahci δεν τα πάει καλά και αφού δεν έχω άλλη επιλογή μάλλον MS drivers, σωστά;

Δημοσ.

Δηλαδη βαζω ολες τις νεες ενημερωσεις και ειμαι οκ? δεν χρειαζεται να κανω κατι αλλο?

Βάλε τις ενημερώσεις και τέσταρε πάλι να δείς διαφορές σε σχέση με πρίν.

Δημοσ.

πως το ξέρεις αυτό; Με benchmark ή με την εκκίνηση κλπ... γιατί με το μάτι δεν καταλαβαίνεις τίποτε άλλο είναι η αλήθεια....Παίζει να μας δείξεις καμιά εικόνα σημερινή με το ATTO; Ποιά έκδοση AHCI της AMD έχεις;

Κοιτα,με το ματι η μονη διαφορα που καταλαβαινω με τους AMD ειναι οτι κανει πιο γρηγορο shutdown.Νομιζω τους 11.2 εχω.Στην ολη λειτουργια δεν νομιζω οτι μπορεις να καταλαβεις διαφορα παρα μονο με μετροπρογραμμα οπως κανεις και εσυ.Επισεις οπως πολυ σωστα ειπες και εσυ το ΑΤΤο και τα υπολοιπα δεν ειναι για χορταση.Για το write κανε αρκετο GC και θα εισαι οκ.

Δημοσ.

Μην κάνεις disable το Superfetch, μην κάνεις disable το Pagefile, ανεξαρτήτως ποσότητας RAM.

Όσον αφορά το Superfetch και την σχέση του με τους SSD,ενα snapshot από ένα idle σύστημα με 16gb RAM και έναν Vertex 3, 8GB Data από τον Vertex έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στην RAM αυτόματα μεσώ του μηχανισμού Superfetch και τα data τα θες στην RAM, hot και όχι στον δίσκο, η διαφορά access time μεταξύ RAM και SSD είναι χαοτική.

260zn6t.jpg

Δημοσ.
Για το write κανε αρκετο GC και θα εισαι οκ.

GC;;;

Μην κάνεις disable το Superfetch, μην κάνεις disable το Pagefile, ανεξαρτήτως ποσότητας RAM.

Όσον αφορά το Superfetch και την σχέση του με τους SSD,ενα snapshot από ένα idle σύστημα με 16gb RAM και έναν Vertex 3, 8GB Data από τον Vertex έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στην RAM αυτόματα μεσώ του μηχανισμού Superfetch και τα data τα θες στην RAM, hot και όχι στον δίσκο, η διαφορά access time μεταξύ RAM και SSD είναι χαοτική.

260zn6t.jpg

Όντως το pagefile μην το απενεργοποιήσεις, Τώρα για την εικόνα παραπάνω...16GB μνήμη έχουν το πολύ 1/100 οπότε το παράδειγμα αυτό είναι ακραίο. Οι περισσότεροι έχουν 4GB και το μέγιστο 8 ή 12. Παραπάνω είναι άχρηστα και πολύ σπάνια. Προσωπική άποψη βέβαια...

Υ.Γ

Για φαντάσου να κλέισει ξαφνικά ο υπολογιστής. Πόσα πράγματα θα χάσεις;

Δημοσ.

Τι εννοείς με το GC;

GarbageCollection εννοω αλλα καπου ειπες οτι εχεις το τελευταιο firmware οποτε αστον idle 4-5 ωρες την ημερα για 2-3 μερες την εβδομαδα (αναλογα και την χρηση που κανεις βεβαια) και το write θα ειναι κομπλε.

Δημοσ.

Δηλαδη με λιγα λογια θελει στρωσιμο?

Οχι ρε παιδι μου, το GarbageCollection ειναι μια λειτουργια του controller η οποια καθαριζει την σαβουρα απο τον δισκο.Κατι παρομοιο με το trim των windows αλλα πιο αποδοτικο.

Δημοσ.

Οχι ρε παιδι μου, το GarbageCollection ειναι μια λειτουργια του controller η οποια καθαριζει την σαβουρα απο τον δισκο.Κατι παρομοιο με το trim των windows αλλα πιο αποδοτικο.

είχα την εντύπωση ότι αυτό χρειαζόταν στους παλαιότερους ssd αλλά δεν έχω πρόβλημα - το κάνω 2 φορές την εβδομάδα άνετα. Για κανένα 5ωρο ε; Έχω διαβάσει πρέπει να είμαι logged off; Πότε ακριβώς;

Δημοσ.

Είναι εσωτερικό TRIM του Controller ειδικά για συστήματα δίχως υποστήριξη TRIM (Mac και παλαιότερα chipsets/ασύμβατοι AHCI οδηγοί κτλπ), 4-5 ώρες logged off στα Windows 7 αρκούν για να ενεργοποιηθεί και να κάνει την δουλειά του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...