-nick- Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Eδω αντεχεις και ζεις Ελλαδα ρε...Η Κυπρος σε πειραξε? Η κυπρος οχι, οι κυπριοι ναι
panther_512 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Ε ναί, αυτό είπαμε. Άμα δείς Λάρνακα πέρσι, οι μέγιστες υγρασίες καθημερινώς παίζουν 95%-100%. Δεν αναπνέεις αέρα. Παχύρευστος σαν σιρόπι είναι.
Alxnks Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Χμμμ...για να πάει αυτοκίνητο από εδώ στην κύπρο..τί παίζει από κόστος; ξέρει κανείς; Αποστολή από HTC Desire με το Insomnia
panther_512 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δεν βολεύει το αριστεροτίμονο εδώ πέρα. Επίσης βρίσκεις μεταχειρισμένο με πολύ λίγα λεφτά.
Alxnks Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Ναι αλλά το σκεπτικό μου είναι: 1. Εχω οδηγήσει αριστεροτιμονο σε "δεξιοτιμονη" χώρα, αγγλία, που σπούδαζα 6 χρόνια και δεν είχα πρόβλημα, 2. Αυτοκίνητο υπάρχει, που δεν θέλω κιόλας με την καμία να πουληθεί, οπότε ποιος ο λόγος να αγοραστεί κι άλλο ένα και να εχω δίπλα έξοδα συντηρησης (ασφάλειες, τέλη, κτεο, μεο κτλ κτλ). Οπότε τί μένει; αν βγω εξωτερικό, όπου και μα είναι αυτό εντός ευρώπης (εννοείται δεν ισχύει για αμερική-αυστραλία), θέλω να το πάρω μαζί μου Αποστολή από HTC Desire με το Insomnia
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Η κυπρος οχι, οι κυπριοι ναι η γενικη αποψη που εχω σχηματισει για τους Κυπριους (απο το λιγο που τους ξερω) ειναι οτι ειναι ανθρωποι γενικα παραδοσιακοι,συντηριτικοι αλλα ταυτοχρονα το εχουν το ψωνιο τους.Ισως επειδη η Κυπρος ειναι κλειστη κοινωνια μικρη χωρα ουτε το μυριο πιανουν ο ενας ξερει τον αλλο κ γενικα ειναι πιο συγκρατημενοι απο τους Ελλαδιτες. Η μεγαλη δυσκολια που ανεκαθεν ειχα ηταν οταν επρεπε να συναναστραφω με Κυπριους ''αγυριστα κεφαλια'' που κρατανε την ντοπιολαλια τους.Εκει πολλες φορες κ επειδη ειμαι Βρετανια μα το θεο προτιμω να μιλαμε Αγγλικα.Με κουραζει αφανταστα να προσπαθω να μαντεψω τι λενε.Σε γενικες γραμμες ομως οι περισσοτεροι ειναι ευγενης κ κατονοουν οτι ο μεσος Ελλαδιτης δυσκολευεται να ακολουθησει την διαλεκτο τους κ το γυρνανε στα Ελλαδιτικα Ελληνικα.
panther_512 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Εγώ όπως είπα σε λίγο κλείνω 8 χρόνια στη Κύπρο. Επίσης έκανα στο κυπριακό στρατό ( Εθνοφρουρά) και όχι στην ΕΛΔΥΚ. Ήμουν μύγα μές το γάλα. Και εννοείται πως δεν καταλάβαινα λέξη στις αρχές από αυτά που λέγαν. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα το οποιοδήποτε πρόβλημα, τόσο στο στρατό, όπου πέρασα πάρα πολύ καλά, όσο και στη μετέπειτα ζωή μου εδώ πέρα. Αντίθετα με αντιμετώπισαν με ευγένεια εξ αρχής και δημιουργήθηκαν και δημουργούνται πολύ γερές φιλίες. Τώρα στην Αγγλία, αλλά και στην Ελλάδα, συνηθίζουν να δημιουργούν κλίκες, το οποίο και μπορεί να δημιουργήσει ποικίλλα μικρο-προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα. Αλλά εδώ στη Κύπρο, όχι, ποτέ δεν είχα πρόβλημα, αλλά ούτε και άλλοι Ελλαδίτες που γνωρίζω που ήρθαν να εγκατασταθούν είχαν το οποιοδήποτε πρόβλημα.
tt79 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Γεια χαρά και από εμένα. Είχα υπηρετήσει φαντάρος στην Κύπρο το 2005 και από τότε είχα πολύ καλή άποψη για το νησί. Τότε βέβαια δεν έβλεπα τον καιρό να σηκωθώ να φύγω και να πάω στην Ελλάδα αλλά είναι φυσιολογικό αυτό την περίοδο που είναι κάποιος φαντάρος... Πριν 6 μήνες περίπου πήρα την απόφαση να μεταναστεύσω από την Ελλάδα για τους γνωστούς λόγους (που αναλύονται εκτενώς σε άλλα threads). Να σας πω την αλήθεια δεν είχα την Κύπρο μέσα στις πρώτες επιλογές μου όταν πρωτοπήρα την απόφαση, περισσότερο εφικτή θεωρούσα την περίπτωση της Αγγλίας ή της Γερμανίας (εργαζόμουν σαν software engineer στην Αθήνα). Αλλά τελικά για να μη μακρυγορώ εδώ και 2 μήνες περίπου ζω και εργάζομαι στη Λευκωσία. Οι εμπειρίες μου μέχρι τώρα: 1. Μισθοί.Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης μισθών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενα post. Να ληφθεί υποψην και η πολύ χαμηλότερη φορολογία εισοδήματος που ισχύει στην Κύπρο. Και δε μιλάω μόνο για τον κλάδο μου, καθώς έχω ακούσει την ίδια άποψη και για άλλους κλάδους. 2. Κόστος ζωής. Αλλού φθηνότερα αλλού ακριβότερα από Ελλάδα. Ενοίκια ελαφρά ακριβότερα. Αυτοκίνητα πολύ φθηνότερα (και τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες, βενζίνη κλπ). Διατροφή σχεδόν τα ίδια. Υπηρεσίες κοινής οφέλειας σχεδόν τα ίδια. Στην Κύπρο είναι κάπως ακριβότερο το Internet αλλά φθηνότερη η κινητή τηλεφωνία. Γενικά δεν θα βρείτε τρομερές διαφορές στο κόστος ζωής. 3. Ποιότητα ζωής. Είναι εντελώς υποκειμενική η άποψη. Κατά τη γνώμη μου, οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ πιο ανθρώπινες, η κίνηση στους δρόμους υπάρχει αλλά είναι ελάχιστη. Η πόλη είναι πιο καθαρή αν και δεν είναι κάτι το εξαιρετικό από θέμα ομορφιάς. Πάρκα και αθλητικά κέντρα έχει και οι αποστάσεις είναι κοντινές. Γενικά σε σύγκριση με την Αθήνα των τελευταίων ετών δεν υπάρχει σύγκριση. 4. Άθλιες έως ανύπαρκτες συγκοινωνίες, αλλά οι Κύπριοι δεν πολυασχολούνται καθώς όλοι έχουν αμάξι. Επίσης φτωχή και η διασύνδεση μεταξύ των πόλεων. Για να πας αεροδρόμιο πχ αν δεν έχεις αμάξι, το ταξί ειναι 40-50 ευρώ αλλίως υπάρχει ένα λεωφορείο κάθε 1-2 ώρες που φεύγει από συγκεκριμένο σημείο της πόλης και δεν κάνει στάσεις ενδιάμεσα. 5. Δημόσιες υπηρεσίες. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία μέχρι τώρα αλλά φαίνονται αρκετά οργανωμένοι. Για να τακτοποιήσω θέματα που στην Ελλάδα σου βγάζουν την ψυχή (φως, νερό, τηλέφωνο), εδώ μου πήρε ελάχιστο χρόνο... 6. Καιρός. Με κάλυψαν οι προλαλλήσαντες... 7. Διασκέδαση. Σαφώς πιο περιορισμένες οι επιλογές σε σχέση με την Αθήνα. Και πιο ακριβές οι τιμές. 8. Γενικά η Κύπρος προσφέρει τη δυνατότητα σε κάποιον να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή του. Για εμένα παίζει σημαντικό ρόλο το ότι πρόκειται για ένα οικείο περιβάλλον για εμάς τους Έλληνες (γλώσσα, κουλτούρα κλπ). Επίσης ένα βασικό στοιχείο κατά τη γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, και λόγω χαμηλής φορολογίας στις επιχειρήσεις. Γνωρίζω έλληνες που σε μικρή ηλικία έστησαν επιχειρήσεις στην Κύπρο με επιτυχία που αμφιβάλλω αν είχαν στην Ελλάδα. Επίσης είναι εμφανής η παρουσία και οι επενδύσεις ξένων (ρωσικών κυρίως) κεφαλαίων. Γενικά οι Κύπριοι έχουν έντονο επιχειρηματικό πνεύμα... PS: Το σκηνικό με τις κατσαρίδες δεν το έχω πάρει χαμπάρι, ούτε όταν ήμουν φαντάρος. Μακάρι να μην ισχύει...
panther_512 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μήν κολλάτε με τις κατσαρίδες. Το θέμα αυτό εξαρτάται από περιοχή σε περιοχή. Αλλά είναι τεράστιες. Ζώα κανονικά. Όσο πιό ήσυχη η περιοχή (λίγες πολυκατοικίες, πολλά σπίτια) τόσο πιό έντονο το θέμα. Μέσα στη Λευκωσία εννοείται πως δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλο θέμα. Λάρνακα πάντως έχουμε μπόλικες. Δεν έχω παράπονο. Μία κατσαρίδα την εβδομάδα σίγουρα θα καταφέρει να μπεί στο σπίτι. Τα μαγαζιά με γεωργικά προϊόντα θυσαυρίζουν το καλοκαίρι. Αγοράζει ο κόσμος ειδικό δηλητήριο και το ρίχνει σε όλες τις βρύσες και τις τουαλέτες. Ή αν δεν σου αρέσουν τα δηλητήρια, ρίχνεις πετρέλαιο.
zazik Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Οι κύπριοι είναι αρχοντοχωριάτες...... Πολύ κλειστές κοινωνίες , δεν μπορεις πχ. να πας στο bar και να την πέσεις σε κοπέλα , και να το κάνεις θα την βγάλουνε πουτάνα , οπότε θα σε αποφύγει.... Έχουνε αρκετά μεγάλο ψώνιο , αφού έχουνε και λεφτά , και για να βγούνε έξω (τους θυμάμαι απο Αγγλία..) ετοιμάζονται 3 ώρες. Κλίκες , κουτσομπόληδες όσο δεν φαντάζεσαι , προτου καν τους γνωρίσεις σε έχουνε "φακελώσει" , ποιος είσαι , τί είσαι , τι κάνεις...Και φυσικά , κάθε κινησή σου φακελώνεται , σχολιάζεται , και μερικές φορές σχολιάζεται άσχημα. Οι Κύπριες που πάνε στο εξωτερικό ξεσαλλώνουνε -στα πάντα- , ακριβώς επειδή δεν μπορούνε να το κάνουνε στον τόπο τους.Όσπου γυρίζουνε , και βρίσκουνε έναν αντρούλη και παντρεύονται. Η κουλτούρα τους μπασταρδεμένη όσο δεν πάει. ΕλληνικοΑγγλικοΤουρκικοΙταλικοΑνατολίτικη. Ακριβώς όπως και η διάλεκτος τους. Οι κύπριοι είναι διαιρεμένοι στα δύο: Τους Αριστερους-Ομόνοια-ένωση με τα κατεχόμενα-Τουρκοι αδερφια μας-Γαμώ την Ελλάδα και τους Δεξιους-ΑΠΟΕΛ - Ελλαδάρα σ'αγαπώ-Γαμώ τους Τούρκους Σε αυτό , πέφτει πααααρα μα πααααρα πολύ ξύλο.... Δεν κάνω πλάκα. Και εκεί , ένας Αποελ-ίστας θα σε γουστάρει....(λέμε τώρα....) Ένας Ομονοιάτης ΔΕΝ θα σε γουστάρει , αφου δεν μιλάνε ( εκ πεποιθήσεως) καν Ελλαδίτικα.Έτσι για σπάσιμο. ΚΑι για του λόγου το αληθές.... http://www.youtube.com/watch?v=NCHCUDtaZss
panther_512 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Αυτά είναι ακραίες φάσεις και δεν εκφραζουν το κόσμο, πέραν από τους φανατικούς του ποδοσφαίρου και ειδικότερα αυτούς των 2 ομάδων. Γιατί τους ΠΑΟΚσήδες πώς τους φωνάζουν οι νότιοι στην Ελλάδα? Τώρα αυτό με τα κουτσομπολιά κλ κλ κλ, δεν νομίζω πως είναι άξια λόγου. Η Κύπρος είναι μικρή κοινωνία, όλοι ξέρουν τους πάντες, οπότε έχει και τα καλά και τα κακά του. Τα καλά είναι σαφώς περισσότερα και σημαντικότερα. Μήπως στην Ελλάδα στην επαρχία το ίδιο δεν γίνεται? Για τον αρχοντοχωριατισμό συμφωνώ και επαυξάνω, σήμερα τους είπα ακριβώς το ίδιο πράγμα σε συνεδρίαση που βρισκόμουν. Οι πιό σοβαροί το ξέρουν και δεν ντρέπονται να το αναγνωρίσουν. Η κουλτούρα δεν είναι τόσο μπασταρδεμένη όσο λές. Οι Κύπριοι 100% Έλληνες είναι μέχρι το κόκκαλο, ακόμα και εκείνοι που και καλά "βρίζουν" την Ελλάδα. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτά πρέπει να απασχολήσουν κάποιον τον οποίο τον ενδιαφέρει να έρθει εδώ. Ο Ελλαδίτης που θα έρθει Κύπρο, θα βιώσει το ελληνικό στοιχείο από τη πρώτη στιγμή που θα πατήσει πόδι εδώ. Τις υπόλοιπες ιδιαιτερότητες θα τις συνηθίσει με το καιρό και δεν νομίζω να τον απασχολήσουν εκτός και αν θέλει να απασχοληθεί.
zazik Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Αυτά είναι ακραίες φάσεις και δεν εκφραζουν το κόσμο, πέραν από τους φανατικούς του ποδοσφαίρου και ειδικότερα αυτούς των 2 ομάδων. Για τον αρχοντοχωριατισμό συμφωνώ και επαυξάνω, σήμερα τους είπα ακριβώς το ίδιο πράγμα σε συνεδρίαση που βρισκόμουν. Οι πιό σοβαροί το ξέρουν και δεν ντρέπονται να το αναγνωρίσουν. Η κουλτούρα δεν είναι τόσο μπασταρδεμένη όσο λές. Οι Κύπριοι 100% Έλληνες είναι μέχρι το κόκκαλο, ακόμα και εκείνοι που και καλά "βρίζουν" την Ελλάδα. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτά πρέπει να απασχολήσουν κάποιον τον οποίο τον ενδιαφέρει να έρθει εδώ. Όταν λέω κουλτούρα , εννοώ , τρόπο σκέψης , συμπεριφοράς , φερσίματος....Και η κυπριακή διάλεκτος έχει όσα είπα , και είναι μπασταρδεμενη. Είναι 100% Ελληνες , αλλά ένα μεγάλο ποσοστό , ακόμα και οι Αποελ-ιστες , όποτε τους συμφέρεις είναι Έλληνες , και όπότε τους συμφέρει είναι Κύπριοι.... Ενδιαφέρει κάποιον που θα πάει σε έναν τόπο να ξέρει απο τι ανθρώπους αποτελείται....... Εγώ πάντως , τους έχω ζήσει και Αγγλία και έχω πάει 3 φορές Κύπρο θα πω ότι είναι: Αρχοντοχωριάτες , Συμφεροντολόγοι ( το οποίο τους κάνει διπρόσωπους και πολλά άλλα....) Ps : Πες έναν Κύπριο "χωριάτη" , και θα σε πάρει με τις πέτρες (χωρκάτη στην Κυπριακή διαλεκτο...)...Θεωρείται η μεγαλύτερη προσβολή.....
panther_512 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Φίλε μου, είμαι σίγουρος ότι είχες τις εμπειρίες με τις οποίες σχημάτισες την άποψη που έχεις, αλλά σου μιλάει άνθρωπος που ζεί 8 χρόνια εδώ πέρα. Υπερβάλλεις στον λόγο σου και τα πράγματα δεν είναι έτσι, εκτός και αν η ζωή σου είναι το ποδόσφαιρο και συναναστρέφεσαι με ανθρώπους ακραίων πεποιθήσεων. Και Ομονοιάτες φίλους έχω, και ΑΠΟΕΛίστες έχω. Ούτε οι μέν είναι όπως λές ούτε οι δέ. Και τώρα το να φτάσω να πώ κάποιον "χωρκάτη" δεν καταλαβαίνω τί νόημα έχει. Και το μ@λ@κας κανονικότατη βρισιά είναι στη Κύπρο και δεν το σηκώνουν ορισμένοι. Αυτό τί σημαίνει?
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Και η κυπριακή διάλεκτος έχει όσα είπα , και είναι μπασταρδεμενη.προσβολή.....[/b] Παντως απο οτι γνωριζω η Κυπριακη διαλεκτος με εξαιρεση τα Τσακωνικα ειναι η πιο κοντινη στα Αρχαια Ελληνικα επιβιωσασα διαλεκτος των Ελληνικων
RedPanda Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μήν κολλάτε με τις κατσαρίδες. Το θέμα αυτό εξαρτάται από περιοχή σε περιοχή. Αλλά είναι τεράστιες. Ζώα κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα