V for Vagelis Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Οχι να τον κατευθύνει, αλλά να του παρουσιάζει μια μεγαλύτερη πληθώρα πιθανοτήτων και να μη τον περιορίζει σε συγκεκριμένους τομείς. Μετά ο μικρός αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του.
evabb Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Όλα αυτά που λέτε είναι πάρα πολύ σωστά, δεν πιστεύετε όμως ότι τώρα απομυθοποιείται το όλο θέμα??Πόσοι μηχανικοί δηλαδή δουλεύουν σερβιτόροι(που για τους φυσιολογικά σκεπτόμενους ανθρώπους δεν είναι κακό) και τους βλέπουν οι Έλληνες γύρο τους και σκέφτονται να αυτός σπούδασε και δουλεύει σερβιτόρος. αμα ξεραν την δουλεια τους δεν θα δουλευαν ως σερβιτοροι, αλλα οταν πρεπει μεχρι και η κουτση μαρια να παρει ενα χαρτι "ε γτ δεν γινεται αλλιως δεν θα εχει το παιδι ενα χαρτι πανεπιστημειου; οχι τει, δεν γινονται αυτα τα πραματα, το δικο μου το παιδι να ειναι σε τετοια κατωτερη σχολη" γτ δεν καταλαβενουν οπως λες κι εσυ οτι καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη και ουτε τα τει και τα τεχνικα σχολεια ειναι κατωτερα. που θα καταληξει αυτος που περναγε με σκονακια τα μαθηματα η αυτος που ηταν σαν αβουλο ον και δεν ψαχνοταν ποτε.
slygeo87 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Βαγγέλη, σωστά. Εγώ απλά αναφέρομαι στο πόσο σημαντικές είναι οι σπουδές (έστω ό,τι να 'ναι σπουδές) στην εξέλιξη της προσωπικότητας του. Τα περι στενομυαλιάς του έλληνα (γιατροί-δικηγόροι-θειάδες), δεν γνωρίζω είπα μόνο ότι δεν είναι και καιροί για ξερω 'γω "γουστάρω να γίνω ηθοποιός".
pappous_soulis Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική η παρακολούθηση στα πανεπιστήμια, να δινεται διορία +1 χρόνο στον φοιτητή να τελειώσει (όχι +2) εκτός βέβαια απο ειδικές περιπτώσεις (π.χ θάνατος γονέα) Σε γενικές γραμμές πιστεύω τα λες καλά, όμως εδώ διαφωνώ. Υπάρχουν πολλοί φοιτητές που για διάφορους λόγους αναγκάζονται να συνδυάσουν σπουδές με δουλειά, και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι σε θέση να βγάλουν μια σχολή σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια. Κι εκτός αυτού δε νομίζω πως μια τέτοια ρύθμιση αναβαθμίζει τη ποιότητα σπουδών.
black_widow Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Σε γενικές γραμμές πιστεύω τα λες καλά, όμως εδώ διαφωνώ. Υπάρχουν πολλοί φοιτητές που για διάφορους λόγους αναγκάζονται να συνδυάσουν σπουδές με δουλειά, και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι σε θέση να βγάλουν μια σχολή σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια. Κι εκτός αυτού δε νομίζω πως μια τέτοια ρύθμιση αναβαθμίζει τη ποιότητα σπουδών. Συμφωνώ απόλυτα . Δεν είναι δυνατόν να αποκλείσουμε κάποιον που πρέπει να δουλέψει ενώ δεν έχει ούτε την εναλλακτική να σπουδάσει κάπου με απογευματινές ώρες παρακολούθησης. Με αυτούς που δεν έχουν γονείς με δυνατότητα να τα σκάσουν τι θα γίνει ; Θα τους απαγορεύσουμε να σπουδάσουν ; Εδώ τις υποτροφίες του ΙΚΥ τις δίνουν σχεδόν μετά από δύο χρόνια... Άντε και το εφαρμόζουμε... Στο τμήμα μου πάντως όταν πήγαν να αυξήσουν τον αριθμό των εργαστηρίων αναγκαστήκανε να δώσουν εξαίρεση στους επί πτυχίω γιατί δε φτάνανε οι αίθουσες , εδώ δε χωράμε στις αίθουσες στις θεωρίες ( δε μιλάω για μαθήματα με χάλια καθηγητή , εκεί ελάχιστοι πατάνε ). Δεν υπάρχουν οι υποδομές για αυτό. Αυτό με το X και το Ψ πια , μου ερχόταν να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τύπο όταν ζητούσαν διευκρινίσεις από τον καθηγητή... Πρέπει κάτι να γίνει , δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί αυτό το χάλι. Όσο για το θέμα της παπαγαλίας ευτυχώς μόνο σε ένα μάθημα είχα θέμα , ήθελε παπαγαλία , δεν τα έγραφα αυτολεξεί , κοβόμουν μέχρι που του ήρθε να βάλει άσκηση στατιστικής για να μη διορθώνει πολλά γραπτά . Εκεί να δείτε τρόμο , λευκές κόλλες και βρισίδια από τους παπαγάλους ...
-nick- Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 εχουμε και εμεις ενα κωλομαθημα, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ λεγεται, εντελως ασχετο με το αντικειμενο μας και κυριως φαση παπαγαλιας κ αυτο ... αντε να δουμε προκοπη ..
PavelX Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 α)finance και β)υπολογιστές. Χωρίς σπουδές όσο μπουζούκι να παίζεις και όσο καλή καρδιά να έχεις σε αυτούς τους τομείς δεν δουλεύεις (εκτός αν έχει ο μπαμπάς σου εισηγμένη εταιρία... -δεν λέω να γίνεις τεχνικός υπολογιστών έτσι?) Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα τα οποία απλά δεν γίνεται να τα εξασκήσεις εάν δεν τα σπουδάσεις, όπως για παράδειγμα η Ιατρική. Η πληροφορική όμως δεν είναι σε αυτά τα επαγγέλματα, γι' αυτό και διαφωνώ σε αυτό που έγραψες. Από την στιγμή που υπάρχει το Internet δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω. Ό,τι χρειαστείς θα το βρεις εκεί και προσωπικά γνωρίζω αρκετά άτομα που δουλεύουν στον χώρο χωρίς να τον έχουν σπουδάσει ποτέ. Αυτό που χρειάζεται είναι μερικές εκατοντάδες μέρες πώρωσης και δουλειάς. Πάντως, "σπουδάζουμε γιατί έχουμε την ευκαιρία να λιώσουμε και να περάσουμε καλά για 4-5 χρονάκια με λεφτά του μπαμπά". 'nough said. Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό και θυμάμαι συμμαθητές μου που όταν τους ρωτούσα που θέλουν να περάσουν, δεν απαντούσαν κάποια σχολή αλλά "εκτός Θεσσαλονίκης". Όλα είναι θέμα ανατροφής.
FilipposMD Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Υπάρχουν πολλοί φοιτητές που για διάφορους λόγους αναγκάζονται να συνδυάσουν σπουδές με δουλειά, και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι σε θέση να βγάλουν μια σχολή σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια. Κι εκτός αυτού δε νομίζω πως μια τέτοια ρύθμιση αναβαθμίζει τη ποιότητα σπουδών. Συμφωνώ απόλυτα . Δεν είναι δυνατόν να αποκλείσουμε κάποιον που πρέπει να δουλέψει ενώ δεν έχει ούτε την εναλλακτική να σπουδάσει κάπου με απογευματινές ώρες παρακολούθησης. Με αυτούς που δεν έχουν γονείς με δυνατότητα να τα σκάσουν τι θα γίνει ; Θα τους απαγορεύσουμε να σπουδάσουν ; Εδώ τις υποτροφίες του ΙΚΥ τις δίνουν σχεδόν μετά από δύο χρόνια... Νομίζω ότι η πρόταση για αυστηρά καθορισμένο χρόνο σπουδών πάει πακέτο με την δυνατότητα για part-time σπουδές, ώστε να καλύπτονται και αυτοί που λέτε, χωρίς να γίνεται λάστιχο το πρόγραμμα σπουδών.
-nick- Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Για να γινει αυτο ομως χρειαζεται να λυθει και το θεμα των περιεργων-οτι ναναι θεματων κλπ. Και σε καποιες δυσκολες σχολες το Ν+1 (!!?!) που προτεινει ο Critter δεν εχει καμμια επαφη με την πραγματικοτητα.
pappous_soulis Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Νομίζω ότι η πρόταση για αυστηρά καθορισμένο χρόνο σπουδών πάει πακέτο με την δυνατότητα για part-time σπουδές, ώστε να καλύπτονται και αυτοί που λέτε, χωρίς να γίνεται λάστιχο το πρόγραμμα σπουδών. Όταν το πρόγραμμα του βάζει τη μια μέρα 2 ώρες το πρωί και 3 πάλι το απόγευμα, την άλλη ένα 6ωρο πρωινό, την άλλη ένα 5ωρο μεσημέρι-απόγευμα, αναγκαστικά θα αφήσει κάποια μαθήματα στην άκρη. Ακόμα και για part-time δουλειά. Επίσης το ωρολόγιο πρόγραμμα έχει τη τάση να επαναλαμβάνεται με μικροαλλαγές κάθε χρόνο, και υπάρχουν μαθήματα που διδάσκονται μόνο πρωί και άλλα μόνο απόγευμα. Σκέψου τώρα να δουλέψει πρωινά για δυο-τρεις χρονιές πως θα του μαζευτούν χρωστούμενα, που οι ώρες διδασκαλίας τους θα συμπίπτουν. Το'χασε το παιχνίδι. Πιστεύω πως η μόρφωση και η γνώση είναι προσωπική υπόθεση για τον καθένα. Όποιος θέλει τη κυνηγάει. Όποιος δεν ενδιαφέρετε θα εξακολουθεί να αδιαφορεί όσο και να προσπαθείς να εκβιάζεις καταστάσεις. Και νομίζω αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα του εκπαιδευτικού συστήματος.
black_widow Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Είχα ένα μάθημα θεωρητικό ΚΒΣ που ήταν επί πόσα χρόνια σταθερά απόγευμα και δεν μπορούσα να το παρακολουθήσω , προσπαθούσα να το διαβάσω μόνη ψάχνοντας σημειώσεις εδώ και εκεί , αγοράζοντας και ένα επιπρόσθετο βιβλίο ( μη μιλήσω για βιβλία τώρα - άλλη πονεμένη ιστορία ) , δεν τα κατάφερνα . Φτάνει η πολυπόθητη λοιπόν στιγμή να το παρακολουθήσω και το είχανε βάλει πρωί ! Το σπάνε σε θεωρητικό και εργαστηριακό , αφήνουνε τους επί πτυχίω απέξω από τα εργαστήρια ( μας τη χαρίσανε ας πούμε ) και τι να καταλάβω εγώ από 2 ώρες τη βδομάδα με τις ασκήσεις να γίνονται στο εργαστήριο ; Πήγα μία - δύο φορές , πήρα και μία εργασία για επιπλέον βαθμούς ατομική , έμαθα σε ποιό φοιτητικό φροντιστήριο πάνε πολλοί συμφοιτητές και συμφοιτήτριες για λογιστική ( λαός σας λέω ) , έκανα ένα δύωρο μάθημα να λύσω επιτέλους τις απορίες που θα έπρεπε να περιμένω να πάει μέση του εξαμήνου να τις λύσω για να φτάσει σε εκείνο το σημείο της ύλης. Value for money που λένε. Αν το είχα κάνει αυτό και σε άλλα μαθήματα πιο γρήγορα θα τελείωνα και πιο ξεκούραστα. Για να μην πω για το πόσες φορές έχει αλλάξει καθηγητή το κάθε μάθημα και έχει αλλάξει και το αντικείμενο του μαθήματος μαζί. Να μιλήσω που πήγαινες και στηνόσουν πόση ώρα πριν ανοίξουν οι εγγραφές για τα εργαστήρια και κάποιοι κλείνανε τις ώρες μέσω τηλεφώνου και σου λέγανε μόνο αυτές οι ημέρες και οι ώρες μείνανε... Ότι την είχα κάνει part - time τη σχολή την είχα κάνει από μόνη μου ( όσο μπορούσα να το κάνω λόγω αλυσίδων ). Δε θέλω να τα θυμάμαι Τι να πουν και οι εργαζόμενοι στην ΣΤΕΦ βέβαια , ήρωες ...
REDODIN7 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Τι να πουν και οι εργαζόμενοι στην ΣΤΕΦ βέβαια , ήρωες ... 8 χρόνια Στεφιτης τώρα επιτέλους παίρνω πτυχίο και ομολογώ πως τόσα χρόνια κοίταγα τους λογιστές και την διοίκηση με μίσος , εγώ προσοπικα σπούδασα για τους εξής λόγους Διάλεξα γενικό λύκειο γιατί γούσταρα και όπως να το κάνεις σε σχέση με τα τεχνικά που ήταν μπου@#λο μάθαινες και 5 πράγματα . Μετά ήρθαν οι πανελλήνιες και αφού δεν πέρασα εκεί που ήθελα μιας και το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ΓΤΠ , είχα δυο επιλογές Α ) Στρατό και δουλεία Β) Να σπουδάσω και να ακολουθήσω κάτι παρεμφερές ( καθηγητής πχ ) όπως καταλαβαίνεις ασυζητητί διάλεξα το Β
black_widow Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 8 χρόνια Στεφιτης τώρα επιτέλους παίρνω πτυχίο και ομολογώ πως τόσα χρόνια κοίταγα τους λογιστές και την διοίκηση με μίσος , εγώ προσοπικα σπούδασα για τους εξής λόγους Διάλεξα γενικό λύκειο γιατί γούσταρα και όπως να το κάνεις σε σχέση με τα τεχνικά που ήταν μπου@#λο μάθαινες και 5 πράγματα . Μετά ήρθαν οι πανελλήνιες και αφού δεν πέρασα εκεί που ήθελα μιας και το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ΓΤΠ , είχα δυο επιλογές Α ) Στρατό και δουλεία Β) Να σπουδάσω και να ακολουθήσω κάτι παρεμφερές ( καθηγητής πχ ) όπως καταλαβαίνεις ασυζητητί διάλεξα το Β Eγώ 7 χρονάκια αλλά έχω κάνει δύο διακοπές ( ανεπίσημες - απλά ανανέωνα για το τυπικό ) μία ενός χρόνου και μία ενάμιση χρόνου.Πρέπει να είμαι η μόνη που ενώ χρωστάει μόνο πτυχιακή επί ενάμιση χρόνο δεν έχει καταφέρει να πάρει πτυχίο... Είναι που δεν έχω μάθει τάβλι ακόμα και δε νιώθω έτοιμη να πάρω πτυχίο. Σε εμάς προσπαθήσανε να τα αυξήσουνε τα εργαστήρια αλλά δεν το πολυκατάφεραν , δε φτάνανε οι αίθουσες . Εγώ για Οικονομικό πήγαινα αλλά δε φτάνανε τα μόρια για Αθήνα και είπα να σπουδάσω κάτι , μην μικροπαντρευτώ όπως οι συνομίληκες γειτόνισσες.
greekmule Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Με αφορμή συζητήσεις με διάφορα άτομα -φοιτητές ως επί το πλείστον- αλλά και με βάση τη δική μου εμπειρία μέχρι μου δημιουργήθηκε η εξής απορία (την οποία 3 η ώρα το πρωί μου σκάλωσε να εκφράσω,άσχετο...): Γιατί σπουδάζουμε στην Ελλάδα?? Βλέπω παιδιά να μπαίνουν σε σχολές, χωρίς να ξέρουν το αντικείμενο, χωρίς να τους αρέσει καν, μασώντας μια καραμέλα ότι θα βρουν δουλειά αύριο.Ρε παιδιά που πάτε???Εγώ ήρθα στο πανεπιστήμιο υποτίθεται για να ΜΑΘΩ!για να μάθω για το αντικείμενο που με ενδιαφέρει, που με γεμίζει, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτή τη χώρα πρέπει να σπουδάσεις για να δουλέψεις, γιατί έχει συνδυαστεί η μόρφωση ή η εξειδίκευση με την επαγγελματική αποκατάσταση??Εμένα μου έμαθαν πως καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.Τι πιο ιδανικό από το να συνδυάσεις το αντικείμενο σπουδών σου (που υποτίθεται πως σου αρέσει για να έκανες τόσο κόπο να το σπουδάσεις) με το μελλοντικό σου επάγγελμα?Και αν δεν το πετύχεις?Και τι έγινε δηλαδή?Υποτίθεται πως το πανεπιστήμιο πέρα από τις γνώσεις σου προσφέρει άλλα πράγματα, εμπειρίες, ''ανοίγει'' το μυαλό σου, βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά και στην τελική ασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει!Δεν μπορώ να ακούω ανθρώπους που λένε ότι τόσα χρόνια σπουδές πήγαν χαμένες γιατί έχω διδακτορικό στο τάδε αντικείμενο και έχω εισόδημα 800 ευρώ το μήνα!Εσύ ρε φίλε για να γίνεις λεφτάς σπούδασες? Δηλαδή ρε παιδιά αυτό μένει τελικά?Οι σπουδές είναι για να γυρίζουμε κάποια στιγμή στη μαμά πατρίδα και να το παίζουμε σπουδαίοι, τι κάναμε εμείς??Ωραία σπούδασες 5 χρόνια, και λοιπόν???Γιατί Ελληνάρα μου πιστεύεις ότι αυτό σε κάνει ανώτερο από έναν οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο??Γιατί έχεις την απαίτηση να σου στρώσουν κόκκινο χαλί να σου πετάνε ροδοπέταλα στο δρόμο και να σε πληρώνουν 100.000 ευρώ το χρόνο??Θες να μου πεις ότι ο σκουπιδιάρης ή ο νοσοκόμος ή ο μπογιατζής ή δεν ξέρω και γω ποιος δεν αξίζουν να έχουν δουλειά ή να πληρώνονται καλά επειδή εσύ και εγώ και δεν ξέρω ποιος άλλος σπουδάσαμε??? Ε λοιπόν πιστεύω πως σαν λαός εκεί είναι το πρόβλημά μας.Είμαστε εγωιστές σε βαθμό κακουργήματος.Κουβαλάμε τα κόμπλεξ του αιώνα και σαν να μην έφτανε αυτό μας βάζει και ο μπαμπάς και η μαμά και η κοινωνία και ο ίδιος μας ο εαυτός σε μια διαδικασία σπουδών που οι 6 ή οι 7 στους 10 δεν θέλουν ουσιαστικά και μας φορτώνουν και με ένα κάρο απωθημένα(εγώ κάποτε ήθελα να γίνω ζωγράφος, μηχανικός, ανθοπώλης κ.ο.κ) και καταλήγουμε σαν χώρα να παράγουμε δεν ξέρω και εγώ πόσους ''επιστήμονες'' από τους οποίους η τραγική πλειοψηφία πήγε στο πανεπιστήμιο για να καμαρώνει η γιαγιά και να πάρει το κωλόχαρτο να το κρεμάσει στον τοίχο να βλέπει τι μεγάλο θαύμα έκανε! Και βλέπω τώρα εμένα, φίλους, γνωστούς, άλλους νέους ανθρώπους να ψάχνουν να βρουν τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν.Να δίνουν πανελλήνιες μετά από 5 και 6 χρόνια, να ψάχνουν 10%, κατατακτήριες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο για τον απλό λόγο:τώρα πια το κωλόχαρτο του πανεπιστημίου δεν τους κάνει αυτομάτως λεφτάδες. Ξαφνικά ήρθε η κρίση και συνειδητοποίησαν όλοι το απλό, ότι δηλαδή και να σπουδάσεις δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνεις και Ωνάσης!!!Άκου να δεις τι ανακάλυψε ο Έλληνας!Και τους βλέπω όλους τώρα να λένε, δεν με νοιάζει εγώ θα κάνω αυτό που γουστάρω και ότι γίνει.Και χαίρομαι που βλέπω συμμαθητές μου που τα πήγαν καλά στις εξετάσεις και δήλωσαν σχολές άσχετα με το πόσα μόρια έβγαλαν (τρομερό αυτό για τα ελληνικά δεδομένα) και τους βλέπω τώρα μετά από 1 χρόνο χαρούμενους και ευχαριστημένους με αυτά που έχουν, και να μην ψάχνουν αυτά που θα μπορούσαν να έχουν.Τι πιο υπέροχο από αυτό που είχε πει ένας διευθυντής σχολείου στην γηραιά Αλβιώνα ''στόχος του σχολείου μας είναι να βγάλει ευτυχισμένους σκουπιδιάρηδες...''. Αυτά ήθελα να πω, να τα βγάλω και εγώ από μέσα μου γιατί ακούω πολλά αυτές τις μέρες και μαζεύω Γενικά θα χαιρόμουν πολύ να ακούσω τις απόψεις σας επί του θέματος μονο σε μενα εβγαλε ματια αυτο? και οι νοσοκομοι σπουδαζουν ξερεις... το αει νοσηλευτικης ειχε παλια βαση γυρω στο 16 αν θυμαμαι καλα, οσο και πολυτεχνικες σχολες... επειδη εχουν ειπωθει πολλα σωστα στο νημα, απλα θα προσθεσω οτι σπουδαζουμε γιατι το σχολειο (και ειδικα το λυκειο) δεν προσφερει μορφωση, απλα ειναι ενα κεντρο προετοιμασιας για τις πανελληνιες, οποτε το θεωρουμε μονοδρομο
alex_000 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα τα οποία απλά δεν γίνεται να τα εξασκήσεις εάν δεν τα σπουδάσεις, όπως για παράδειγμα η Ιατρική. Η πληροφορική όμως δεν είναι σε αυτά τα επαγγέλματα, γι' αυτό και διαφωνώ σε αυτό που έγραψες. Από την στιγμή που υπάρχει το Internet δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω. Ό,τι χρειαστείς θα το βρεις εκεί και προσωπικά γνωρίζω αρκετά άτομα που δουλεύουν στον χώρο χωρίς να τον έχουν σπουδάσει ποτέ. Αυτό που χρειάζεται είναι μερικές εκατοντάδες μέρες πώρωσης και δουλειάς. Μιλούσα για finance και πληροφορική. Οσον αφορά την πληροφορική όπως είπα δεν μιλάω για τεχνικούς υπολογιστών η system administrators. Ακόμα και developer σημερα δεν είναι ευκολο να σε προσλάβουνε χωρίς κάποιο πτυχίο. Οσον αφορά το project management, marketing ή product management σε προιόντα πληροφορικής ειναι αδύνατο. Επίσης το finance to ξεχνάς χωρίς σπουδές εκτός αν ο μπαμπάς σου εχει εισηγμένη εταιρία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.